Dieren

Wat te doen als een slang mijn hond bijt?

Pin
Send
Share
Send
Send


DAVID PARREÑO MONT / BARCELONA

Maandag 07/03/2017 | Bijgewerkt 04/07/2017 - 17:02

Vipers zijn gevaarlijker tussen de maanden maart en november.

In de zomer zijn slangenbeten aan huisdieren aan de orde van de dag: honden en katten die in contact staan ​​met de natuur, vinden deze kleine slangen vaak nieuwsgierig. Maar als ze hen benaderen en ze bijten, kunnen ze relatief snel sterven. In de zomer is het gebruikelijk om te vinden ruwe adders in de Pyreneeën, voornamelijk in de heetste gebieden, zoals rotsen en tuinen. Bovendien is het ook gebruikelijk om ze in te zien golfbanen. De exemplaren die op het schiereiland te vinden zijn, zijn meestal klein, maar zeer agressief.

Vipers zijn gevaarlijker tussen de maanden maart en november, wanneer het koel is en ze zoeken naar plaatsen om te zonnebaden. Dat is wanneer hun bewegingen langzamer zijn en ze kunnen bijten wanneer ze in het nauw gedreven worden zonder te kunnen vluchten. "Ze vallen niet 'per se' aan. Ze detecteren onmiddellijk de man, de hond of het roofdier en verbergen & rdquor ,, verduidelijkt de dierenarts Mireia Casamitjana. Deze professional van puigcerdà (cerdanya) legt uit dat uw centrum het kan proberen 15 gevallen van adderbeet per jaar. Het komt zelden voor dat honden sterven vanwege deze reptielen: Casamitja schat dat hij om deze reden geen jaarlijkse dood bereikt.

WAT MOET GEDAAN WORDEN?

De dierenarts Miquel Janer zorgt ervoor dat de eerste zes uur Ze zijn van vitaal belang om te voorkomen dat het ongeval onomkeerbaar is. Eerst moet je detecteren waar de beet heeft plaatsgevonden. Het meest normaal is dat het gebied ontstoken raakt en er een blauwe plek uitkomt.

Het is belangrijk dat de hond kalm is. Vermijd veel bewegen om mogelijke snelle bloedcirculatie te voorkomen, die het bloed verdeelt - en daarmee het gif - over het hele lichaam. Als het huisdier klein is, is het beter om het mee te nemen. De geraadpleegde dierenartsen adviseren niet om tourniquets te doen in het getroffen gebied.

De eigenaar kan de hond corticosteroïden geven of hem naar de dichtstbijzijnde dierenarts brengen om corticosteroïden in bulk toe te passen om te voorkomen eerste schok. "De slang injecteert een cocktail van gifstoffen die afhankelijk is van de grootte en de hoeveelheid gif dat de slang heeft opgeslagen & rdquor," legt Casamitjana uit. Daarom verzekert hij dat het moeilijk is om een ​​initiële prognose te maken wanneer een slachtoffer uit een slangenbeet aankomt.

TOT EEN WEEK NA

Vaak is de eigenaar niet aanwezig op het moment van de aanval, dus het is noodzakelijk om te weten en zich bewust te zijn van symptomen zoals zwelling van een gebied, verval van het dier of geagiteerde ademhaling.

Hoe het ook zij, de dieren moeten een hele week worden geobserveerd, omdat zelfs de symptomen van bloedstolling Ze kunnen dagen later vertrekken.

Hoe giftige en niet-giftige slangen te onderscheiden?

Wanneer een hond een slang vindt, kan hij proberen erop te jagen of hem te vangen, in dit geval zal de slang zichzelf proberen te verdedigen en het gezicht of de nek van het dier aanvallen. Als de hond daarentegen per ongeluk erop is gestapt, kan hij in de benen en het ventrale gebied bijten.

Herken een giftige slang Het is essentieel om te weten wat de eerste hulp is om toe te passen, we leggen hieronder uit hoe u dit kunt doen:

 • Culebras: de slangen kunnen erg groot worden en de meter lang worden, en hebben ronde pupillen, kleine tanden en grote schubben op het hoofd. Ze bezitten geen gif, hoewel er ook EHBO-technieken moeten worden toegepast.
 • adders: In tegenstelling tot slangen hebben adders kleinere schubben op het hoofd, zijn kleiner en vertonen ze langwerpige pupillen, zoals katten. Bovendien zijn de hoektanden merkbaar langer. Ja, ze zijn giftig.

Symptomen van een slangenbeet bij honden

Als u niet zeker bent van het type slang dat uw hond heeft gebeten of als het echt een slang is die uw hond heeft gebeten, zullen de symptomen die het vertoont u helpen het te weten.

Symptomen van een NIET-giftige angel:

 • De beet is "U" -vormig.
 • De hond vertoont geen ernstige tekenen van pijn, zelfs niet als we het gebied manipuleren.
 • De beet is praktisch oppervlakkig.
 • Niet-giftige slangen zijn over het algemeen overdag.

Symptomen van een giftige angel:

 • De beet vertoont twee tanden.
 • De hond vertoont acute pijn, vooral als we de wond manipuleren en in staat zijn om defensief te reageren.
 • Ophoping van vocht in de wond, waardoor een oedeem ontstaat.
 • Capillaire laesies door breuk van de haarvaten.
 • Kleine bloedingen
 • Braken, diarree en tachycardie.
 • De hond accepteert geen eten of drinken en gaat liever liggen.
 • Het gebied begint te verlammen en verliest gevoeligheid.
 • Giftige slangen zijn meestal nachtelijk en schemerig.

Symptomen wanneer een slang uw hond bijt

Soms realiseer je je dat dit is gebeurd en soms merk je het niet. Daarom is het eerste wat u moet leren identificeren wat de symptomen zijn:

 • Lethargie en desoriëntatie
 • tachycardie
 • Bijtsporen
 • ontsteking
 • Overmatig speeksel
 • spasmen
Bron: http://www.diariodemexico.com.mx

Deze symptomen verschijnen meestal enkele seconden na de beet., dus je moet snel handelen. Wat moet u doen als een slang uw hond bijt?

Hoe een slangenbeet bij honden te behandelen

Hieronder leggen we de stap voor stap uit die u moet volgen als uw hond wordt gebeten een slang NIET giftig:

 1. Neem contact op met uw vertrouwde dierenarts om uw zaak uit te leggen.
 2. Scheer het haar van de beet met een hondenscheerapparaat, maar als je er geen hebt, gebruik hem dan voor menselijk gebruik.
 3. Reinig de wond voorzichtig met zeep, verdund in water.
 4. Bedek de wond met een verband of gaasje dat u met plakband bevestigt.
 5. Observeer de symptomen die de hond gedurende 3 of 4 uur vertoont.

Het volgende dat u moet doen, is naar de dierenarts gaan, die waarschijnlijk antibiotica zal voorschrijven en in sommige gevallen kan de toepassing van het tetanusvaccin nodig zijn.

Het protocol zal variëren als dit het geval is een giftige slang:

 1. Stel je hond gerust door hem te vragen te gaan liggen terwijl je hem kalm maakt.
 2. Neem contact op met de dierenarts en leg de situatie uit om te weten welke stappen u moet volgen.
 3. Scheer het haar van uw hond indien mogelijk met een scheermes, behalve als het geluid van de machine het overmatig verandert.
 4. Reinig de wond met zeep verdund in water.
 5. Vermijd het drinken of het aanbieden van medicijnen, behalve als de dierenarts dit heeft aanbevolen.
 6. Ga naar de dierenarts.

Vergeet niet dat een giftige slangenbeet uw hond kan doden, wat zou moeten een antitoxine krijgen om de reacties van het gif te vermijden. Alleen als de dierenarts erg ver weg is, raden we aan een tourniquet te doen:

  Maak indien mogelijk een beetje strak tourniquet met behulp van een verband boven het gereedschap>

Dit artikel is puur informatief, op ExpertAnimal.com hebben we geen bevoegdheid om veterinaire behandelingen voor te schrijven of een diagnose te stellen. Wij nodigen u uit om uw huisdier naar de dierenarts te brengen voor het geval hij een aandoening of ongemak vertoont.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Wat te doen als een slang mijn hond bijt?, raden wij u aan om onze eerste hulp-sectie te openen.

Wanneer een slang je hond bijt

Volg deze tips:

 • Blijf kalm. Als het dier je nerveus ziet, zal hij dat ook zijn en dat helpt geen van jullie. Je zult moeite hebben met je zenuwen om iets voor het dier te doen en hij zal je het niet laten aanraken.
 • Zoek de beet>

Wat u niet zou moeten doen

Ga niet verder dan deze tips. Er zijn dingen die je niet moet doen, Zoveel als je het in films hebt gezien of anderen je hebben geadviseerd. Dit zijn enkele acties die u niet moet doen:

 • tourniquets. Doe ze niet omdat u uw dier zou kunnen schaden. Alleen dierenartsen en specialisten zijn opgeleid om deze manoeuvre bij dieren uit te voeren.
 • Geen afzuiging. Dit helpt je dier helemaal niet en zelfs jij zou jezelf in gevaar kunnen brengen.

Afhankelijk van het land waar je woont, zijn er verschillende soorten slangen, waarvan sommige niet giftig zijn. In het geval dat de beet van een niet-giftige slang is, zal de hond alleen pijn voelen.

In dit geval zijn de voorzorgsmaatregelen minimaal, maar een bezoek aan de dierenarts zal nooit pijn doen. Hoe dan ook, het beste is dat u voorbereid bent en dat u snel kunt handelen om het leven van uw huisdier te redden.

Zijn ratelslangbeten gevaarlijk?

Alleen in de 30% van ratelslangbeten wordt geïnjecteerd met gif en ongeveer 10% van de gevallen van beten is dodelijk voor de kwantiteit en kwaliteit van vloeistoffen in het menselijk bloedsysteem.

Ratelslangen zijn gevaarlijk als ze in de snuit van dieren bijten, omdat hun slachtoffers meestal paarden zijn en koeien die hen injecteren met gif in het gezicht dat hen aanzienlijke zwelling veroorzaakt die voorkomt dat ze ademen en de dood veroorzaken door verstikking.

de Ratelslangengif wordt beschouwd als hemototoxisch omdat contact met bloed een effect van vernietiging van rode bloedcellen veroorzaakt, een ernstig probleem dat ervoor kan zorgen dat het weefsel gangreen wordt en ledematen moet worden verwijderd.

Video: Mega-slang wurgt hond: jochies grijpen in (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send