Dieren

Hoeveel slaapt een hond

Pin
Send
Share
Send
Send


Katten en mensen kunnen meer op elkaar lijken dan je denkt. Je hebt vast wel iemand horen snurken (of zelfs geleden) tijdens het slapen, maar wist je dat katten ook kunnen snurken? Dat klopt!

Snurken vindt plaats in de luchtwegen tijdens het stadium van diepe slaap, veroorzaakt door een trilling waarbij de organen van de neus tot de keel zijn betrokken. Als je kat sinds zijn jeugd snurkt, betekent dit waarschijnlijk niets en is dat ook zo zijn manier van slapen, integendeel, als het snurken plotseling is geef een van de problemen aan die we hieronder zullen beschrijven, dus het is een teken dat je niet moet negeren. Ontdek of het normaal is dat je kat snurkt in dit Animal Expert-artikel. Blijf lezen!

Gewoonlijk bij katten met obesitas

Een mollige en mollige kat lijkt meestal aanbiddelijker, maar uiteindelijk zal obesitas leiden meerdere gezondheidsproblemen, waardoor hij wordt blootgesteld aan ziekten die zijn kwaliteit van leven in gevaar brengen en zelfs fataal kunnen zijn.

Een van de veel voorkomende problemen bij katten met obesitas is dat velen van hen snurken wanneer ze slapen. De reden? Hetzelfde overgewicht, vertaald in vet dat je vitale organen omringt, voorkomt dat lucht goed door de luchtwegen stroomt, waardoor je snurkt.

Tips voor een kat met overgewicht

Elke kat met overgewicht heeft een veterinaire follow-up nodig, omdat het noodzakelijk zal zijn om een ​​dieet voor zwaarlijvige katten te krijgen dat hem in staat stelt zijn ideale gewicht te bereiken. Bovendien zal het combineren met lichaamsbeweging voor katten met overgewicht uw conditie helpen verbeteren.

CBD voor honden: ontdek hoe u de angst en stress van uw huisdier kunt kalmeren

3 weken eerder

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel slaapt een hond? Honden zijn behoorlijk slaperig, in feite brengen ze bijna 90% van de dag door met slapen.

Hoewel het een barbaarsheid lijkt, is het de meest normale en ook absoluut noodzakelijk voor een perfecte gezondheid en welzijn.

Als je het geluk hebt om je leven te delen met een harige puppy, raden we je aan aandacht te besteden aan je slaaproutine.

Niet alleen omdat het prachtig is om ze te zien slapen, maar omdat je, afhankelijk van hoe en hoeveel ze slapen, weet of je hond gelukkig is en in goede gezondheid verkeert.

Vaak bij kieuwrassen

Brachycefale rassen zijn rassen met een iets grotere kop dan andere rassen van dezelfde soort. In het geval van katten de Perzen en dehimalayos Ze zijn een voorbeeld van kieuwruimers. Deze katten hebben ook een platte neus, die gepaard gaat met een gehemelte veel langer dan die van de rest van de katten.

Dit alles vormt in principe geen enkel ongemak voor de gezondheid van uw kat, dus als u een van deze thuis hebt, is het volkomen normaal dat u snurkt.

Hoeveel uur heeft een hond nodig om te slapen

De slaapuren van een hond zullen variëren. afhankelijk van hoe oud je bent. een puppy hondje Wat hij meestal doet is eten en slapen. Tot 12 weken leven is het normaal dat je tussen de 18 en 20 uur per dag slaapt.

Puppy's worden heel gemakkelijk moe, ze worden erg opgewonden van het leven dat zich voor hun onschuldige ogen presenteert, alles is nieuw en heel opwindend en ze moeten rusten en energie opladen.

Naarmate hun behoeften groeien, veranderen ze en dankzij de fysieke en mentale activiteit van hun dagelijkse routine brengen ze meer tijd wakker en erg afgeleid door.

In plaats daarvan, een volwassen hond Begint al iets minder te slapen, normaal is ongeveer 15 uur per dag. Maar hij slaapt ze niet op een rij, ze worden meestal verdeeld tussen de nacht en de rest van de dag.

'S Nachts slapen ze meestal ongeveer 10 uur, en gedurende de dag rusten ze meestal gedurende de resterende 5 uur in dutmodus.

Het is raadzaam en belangrijk dat ze bezig blijven met verschillende activiteiten en stimuli om al hun energie te ontladen.

een senior hond, slaap meestal nog meer uren. Dit komt omdat zijn lichaam door zijn leeftijd veel meer leeg is. Maar dit betekent niet dat de hond de dag zonder enige activiteit zou moeten doorbrengen.

Een hond in deze fase van zijn leven, moet doorgaan met een relatief actief tempo van het leven, zolang zijn gezondheid het toelaat.

Een zittend leven kan de achteruitgang van uw lichaam en sommige ziekten versnellen, zoals gewrichten en bloedcirculatie. Blijf dus met hem spelen, geef hem prikkels en loop met hem mee, je moet je gewoon aanpassen.

De meest voorkomende aandoeningen van de luchtwegen

Als je kat nog nooit heeft gesnurkt en je begint het plotseling op te merken, en dat het zelfs in intensiteit toeneemt, is het mogelijk dat het een pathologie is die de luchtwegen aantast. De meest voorkomende oorzaken zijn meestal:

  • astma: Sommige katten zijn gevoelig voor astma. Het is een gevaarlijke toestand omdat een aanval kan plaatsvinden die uw kat zonder lucht verlaat en hem snel doodt.
  • Bronchitis en longontsteking: Ze kunnen worden verward met griep of hoest, maar naarmate de dagen verstrijken worden ze erger, dus moeten ze onmiddellijk worden opgevangen.
  • Katachtige hoest: de hoest is uiterst gevaarlijk voor katten en wordt een infectie die de ademhalingswegen ernstig beïnvloedt.

Afgezien van deze voorbeelden zijn er andere virale of schimmelinfecties die de ademhaling van uw kat kunnen beïnvloeden en hem kunnen laten snurken, dus u moet weten of dit fenomeen plotseling optreedt.

Fasen van slaap

Weet jij het slaapfasen van uw hond? Nou, voor het geval je het niet wist, doorlopen ze dezelfde fasen als wij. Ze dromen en soms kunnen ze nachtmerries oplopen. Wij vertellen u wat de fasen van slaap zijn.

verdovingHet is het moment van slaperigheid dat enkele minuten duurt, het is de fase tussen waken en slapen zelf.

Paradoxale of lichte slaap: in deze fase neemt het hart en de ademhaling af. Op dit moment is het erg complex voor een hond om wakker te worden, omdat de hersenen het contact met het lichaam niet meer registreren en als het een soort impuls verzendt, wat het genereert, is een onverwachte en spontane fysieke reactie. Het duidelijkste voorbeeld is het gevoel van vallen.

Delta of diepe slaap, in deze fase zijn de hersengolven breed en ademen ze langzaam. Het duurt meestal ongeveer 20 of 25 minuten en op dit moment droom je meestal niet.

REM-fase, wat snelle oogbewegingen betekent, hier worden de hersenen vrijgegeven en hebben veel activiteit. Honden dromen meestal in deze fase omdat ze veel informatie over de omgeving verzamelen. Naast dromen, kun je zien hoe je hond snel knippert met gesloten ogen, kleine schoppen geeft of zelfs zijn oren bewegen.

In de niet-REM-fase van langzame golven, is dit het moment waarop je harige herinneringen aan wat er die dag is gebeurd, en in de diepste REM-fase kunnen ze komen herinneren en dromen over dingen die in het verleden zijn gebeurd. Soms, in het geval van honden met platte neuzen of smalle rupsen, kunnen ze zelfs snurken.

De kat heeft een allergie

Net als bij mensen zijn sommige katten dat gevoelig voor bepaalde stoffen die in de omgeving worden gevonden, zoals het stuifmeel van bloemen dat zich verspreidt wanneer de lente arriveert. Dit soort allergieën zijn seizoensgebonden oproepen.

Evenzo is het mogelijk dat de allergie wordt veroorzaakt door een reinigingsproduct dat thuis wordt gebruikt, of door de aanwezigheid van stof of gruis. In ieder geval zal alleen de dierenarts kunnen bepalen of dit de oorzaak is van snurken en de relevante behandeling voorschrijven.

Niet alle honden hoeven hetzelfde te slapen

Elke hond is een wereld en afhankelijk van hoe uw huisdier is en uw dagelijkse routine misschien meer of minder slaap nodig heeft uur. Er zijn honden die erg actief zijn en veel fysieke activiteit nodig hebben om goed te slapen.

En toch zijn er andere harige mensen die in bed vallen zonder veel fysieke inspanning te leveren. Er is iets dat heel duidelijk is en dat is dat Lichaamsbeweging heeft grote invloed op uw slaapbehoeften.

Als je wilt dat je harige vriend goed en op een losse poot slaapt, maak dan een goede wandeling, speel met hem. En je zult zien hoe hij 's nachts heel goed zal slapen. Er zijn enkele hondenrassen, zoals de San Bernardo of de Mastiff, die vanwege zijn grote afmetingen meer uren slaap nodig hebben om te herstellen, tot 18 uur per dag slapen.

Uiteindelijk heeft elke hond zijn rustroutine, en als het tijd is om te slapen, laat het dan zo vredig doen en observeer dat mooie moment.

De aanwezigheid van een tumor

Neustumoren, ook wel genoemd paranarasale poliepen, belemmeren de luchtwegen en veroorzaken de trillingen die verantwoordelijk zijn voor snurken. Als dit het snurken van uw kat veroorzaakt, zal de dierenarts zeggen of het nodig is om de tumor te verwijderen.

Meer aspecten die de slaap beïnvloeden

Er zijn meer variabelen die van invloed zijn op het aantal uren dat uw hond kan slapen. Het is heel belangrijk dat je harige vriend een heeft plaats gereserveerd voor hem om te slapen.

Vind een goede plek om comfortabel te zijn, in uw buurt, en zorg ervoor dat de site niet verandert. Het moet de speciale rusthoek voor uw hond zijn.

Probeer dat deze plek de vloer is (niet je bed, tenzij je het niet erg vindt), maar het is het beste om een ​​comfortabel, warm en donzig bed te kopen om op je gemak te slapen. Je kunt zelfs een bed improviseren met gevouwen dekens en een kussen.

Hoe dan ook, het moet een ruimte zijn die is ontworpen voor uw hond, die zich ontspannen en beschermd voelt. Een ander aspect dat slaapgewoonten kan beïnvloeden, is het temperatuur of tijd van het jaar.

Als het koud is, hebben ze de neiging om slaperiger te zijn, ze zijn meer lui en lusteloos. Het is dus normaal dat ze meer tijd doorbrengen met slapen.

Als je meer of minder slaapt, kan dit een gezondheidsprobleem zijn

Als je dierbare hond slaap minder dan normaaldat wil zeggen, minder dan ongeveer 15 uur per dag, uw routine kan u teveel benadrukken. Uw hond moet minstens die uren slapen, anders is het een duidelijk teken dat er iets gebeurt en moet u proberen te ontspannen zodat u slaapt wat u nodig heeft om uw evenwicht te herwinnen.

Het kan zijn dat je dagelijkse activiteit buitensporig is en erg moeilijk te hanteren, of je hebt zelfs een tekort aan lichaamsbeweging en alle energie is gericht op andere soorten gedrag die niet wenselijk en destructief zijn. In de balans staat gezondheid.

Als uw hond slaap meer dan 16 uur per dag, Het kan een teken zijn van depressie, verdriet, verveling of zelfs een soort van ziekte. Honden zijn sterk en onstuimig en als je het heel passief ziet, begin het op te merken, want je moet erop letten.

De sleutel voor uw hond om te slapen wat hij nodig heeft, is om te hebben een evenwichtige en gezonde routine. Je moet elke dag en op verschillende tijden goede wandelingen met hem maken, op een leuke en interactieve manier spelen, die betrekking heeft op meer honden, tijd doorbrengen in een park rennen, snuffelen, hem laten onderzoeken en verkennen ... kortom, stimuleer je hond zodat je een rijk leven en een aangename rust hebt.

En we worden niet moe van het kijken naar video's van slapende honden, wauw!

Wat is snurken?

Snurken treedt op wanneer de doorgang van de bovenste luchtwegen, gevormd door de neus, keelholte en keel, trilt terwijl uw kat ademt. Het valt meer op tijdens het slapen, omdat het erin slaagt te ontspannen en ligt.

Als je kat voor altijd snurkt, is het zeer waarschijnlijk normaal en hoeft hij niet te worden behandeld. Maar als snurken niet stabiel is en in intensiteit toeneemt, moet u contact opnemen met uw dierenarts om te zien wat de oorzaak is en de waarschijnlijke behandeling.

Platte neus

Perzische katten en die van andere rassen met een platte neus hebben meer kans om te snurken, maar dit is een normale aandoening die niet ernstig is.

De gevallen van obesitas of overgewicht zijn snurken oorzaken. Het vet zorgt ervoor dat vet zich ophoopt in de weefsels rond de bovenste luchtwegen, waardoor een kat snurkt. Dit komt ook veel voor bij mensen.

Bovenste luchtweginfecties

Dit type infectie zorgt ervoor dat slijm zich ophoopt in de bovenste luchtwegen, zodat de kat niet goed kan ademen tijdens het slapen en snurkt. Virale en bacteriële infecties komen het meest voor, die op zichzelf of door medicatie genezen. Er kan ook een schimmelinfectie zijn die moeilijker te genezen is, maar niet onmogelijk.

Wat is de behandeling voor kattensnurken?

Als snurken natuurlijk is en niet afkomstig is van een ziekte, zal er geen behandeling zijn omdat uw kat in orde is. Je zou alleen 's nachts van hun zoete snurken moeten genieten. Maar in het geval dat uw snurken afkomstig is van een ziekte, zal het uw dierenarts zijn die u vertelt welke stappen u moet volgen.

Als u vanwege obesitas snurkt, is een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging een perfecte behandeling. In het geval dat het te wijten is aan een infectie in de luchtwegen, zal de dierenarts u vertellen of u antibiotica of andere aanvullende medicijnen nodig heeft en hoe u deze moet toedienen.

Over het algemeen hebben deze pathologieën bij katten een goede prognose, waardoor uw kat binnen enkele dagen weer normaal wordt. Hetzelfde gebeurt met het probleem van allergieën, waarmee de dierenarts zal proberen op te sporen wat het allergeen is en hoe je je kutje kunt helpen.

Als uw dierenarts in de review vindt dat de oorzaak van snurken Het is een poliep of tumor, deze moet operatief worden verwijderd en een geschikte herstelbehandeling ondergaan.

Dat zie je welkat snurken Ze kunnen normaal en zacht zijn of ook een waarschuwingssignaal. Het beste advies is om de veterinaire hulp te hebben die nodig is om uw kitten gezond te houden en te diagnosticeren of uw kat op natuurlijke wijze snurkt of vanwege een ziekte.

Je kat heeft altijd gesnurkt!

Sommige katten gewoon snurken wanneer ze slapen en dit betekent geen probleem met hun ademhaling. Als uw kitten altijd heeft gesnurkt en geen andere symptomen heeft dat er iets mis is, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Dit artikel is puur informatief, op ExpertAnimal.com hebben we geen bevoegdheid om veterinaire behandelingen voor te schrijven of een diagnose te stellen. Wij nodigen u uit om uw huisdier naar de dierenarts te brengen voor het geval hij een aandoening of ongemak vertoont.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Is het normaal dat mijn kat snurkt?, raden we u aan naar onze sectie Andere gezondheidsproblemen te gaan.

Video: Schoon genoeg. Ik slaap met alle honden in een bed (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send