Dieren

Wat is ringworm bij honden? 10 stappen om deze ziekte te behandelen

Pin
Send
Share
Send
Send


Ringworm is een schimmelziekte, dat wil zeggen veroorzaakt door schimmels. Het heeft niet alleen invloed op honden, maar ook op andere soorten, zoals katten en mensen. Bovendien is het een zoönose, dus Als uw hond ringworm heeft, kan ik het op u verspreiden, aan je familie en andere huisdieren als je hebt. Het is echt besmettelijk.

In centra van fokkers, beschermers en andere plaatsen waar veel dieren zich ophopen, komen relatief vaak ringwormen voor, vooral voor de proliferatiecapaciteit van deze schimmel. Daarom is het van essentieel belang dat als we worden geconfronteerd met een geval van ringworm, we zo snel mogelijk reageren om de kans op infectie te verkleinen.

Hoe ringworm te herkennen bij honden? Dit zijn jouw symptomen

Ringworm wordt gekenmerkt door het presenteren van cirkelvormige laesies waarin de schimmel zichtbaar is, naast het veroorzaken van gelokaliseerde alopecia. De huid is gevuld met korstjes en gelige schubben, is geïrriteerd en heeft een bijzondere en onaangename geur. Deze laesies beginnen te worden gevonden, maar als de infectie niet wordt behandeld, verspreidt de schimmel zich door het lichaam.

Als uw hond deze symptomen vertoont, is het erg belangrijk dat u naar uw dierenarts gaat. Naast ringworm heeft demodectische schurft zeer vergelijkbare symptomen. Een professionele diagnose is noodzakelijk om uit twijfel te raken.

Tinea-behandeling bij honden

In de meeste gevallen van ringworm die in de vroegste stadia worden gediagnosticeerd, is het meestal alleen nodig om de afweer van het dier voor schimmelinfectie te versterken om kwijt te raken. In deze gevallen wordt een zuiver symptomatische behandeling toegepast, met lotions, poeders of zalven fungiciden voor actuele toepassing.

In de meest ernstige gevallen is het noodzakelijk om toevlucht te nemen tot iets sterkere behandelingen, zoals antischimmelmiddelen. In ieder geval De behandeling moet worden voorgeschreven door een dierenarts en duurt tussen de 1 en 3 maanden, naast ongeveer nog een maand na blijkbaar lijkt het dier gezond om terugval te voorkomen.

Vergeet ook thuis niet dat ringworm echt besmettelijk is. Reinigt en desinfecteert grondig alle persoonlijke spullen en plaatsen van uw hond in het huis waardoor hij reist. De schimmel verspreidt zich heel gemakkelijk!

Reageer snel en u zult zich ontdoen van ringworm bij honden!

Hoe detecteer ik ringworm bij honden?

Er zijn verschillende symptomen die de huid van de hond beïnvloeden en die erop kunnen wijzen dat hij aan deze ziekte lijdt, deze zijn:

 • Krokant of schilferige huid.
 • Stijfheid.
 • Haaruitval (rond of onregelmatig).
 • Rood worden.
 • Ontsteking.
 • Uitbarstingen.
 • Nodulaire laesies (huidlift).
 • Puisten.
 • Ontsteking en irritatie in de nagelplooien
 • Hyperpigmentatie (donkere huid).
 • Aanzienlijke jeuk

Sommige honden kunnen dragers van elke schimmel zijn zonder deze symptomen gedurende hun hele leven te vertonen, deze worden dragers genoemd en kunnen andere honden, andere diersoorten of zelfs mensen infecteren. Deze symptomatologie kan gemakkelijk worden verward met andere aandoeningen, dus dat zou u moeten doen zoek altijd de hulp van een dierenarts Om ervoor te zorgen dat uw huisdier lijdt aan dermatophytosis, moet u onthouden dat een tijdige en nauwkeurige diagnose het begin is van een effectieve behandeling.

diagnose

Ringworm bij honden kan op verschillende manieren worden gediagnosticeerd. Wanneer het wordt veroorzaakt door de schimmel "Microsporum canis" zeker zal de dierenarts de gebruiken Woods lamp , deb> demodectische schurft, dermatitis, bacteriële folliculitis en andere allergieën voor vreemde lichamen.

Stappen om ringworm bij honden te behandelen

Het is heel belangrijk om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen, voordat de ringworm chronisch wordt en de huid van uw vraag>instructies of stappen om elke schimmel die zich op de huid van de hond wil ontwikkelen effectief te elimineren, welke zijn:

 1. Allereerst moet je naar een dierenarts gaan en daarna wacht op de juiste diagnose Welnu, u zult uw huisdier niet willen behandelen voor iets dat niet lijdt.
 2. Dien de door de dierenarts voorgeschreven medicijnen of zalven toe aan de hond in de hoeveelheid en de tijdsperiode die hij aangeeft . Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ernst van de infectie, de leeftijd en het gewicht, dus een hogere of lagere dosis heeft geen positief effect op de huid van uw huisdier.
 3. Baad de hond met een schimmelwerende shampoo met de juiste medicatie om ringworm in uw huidtype te behandelen, kunt u het kopen, omdat er een breed scala van deze op de markt is, maar natuurlijk, met goed veterinair toezicht. Over het algemeen moeten deze producten twee of drie keer per week worden aangebracht gedurende de door de dierenarts aangegeven tijd, die twee tot vier weken kan zijn, de eerste toepassing moet samenvallen met het begin van de andere medicijnen en antischimmelmiddelen, bovendien bij het aanbrengen in de Je moet de huid van de hond tien tot vijftien minuten verlaten om het verwachte effect te bereiken. Deze shampoo moet speciaal zijn voor elk type vacht en huid, dus het moet worden goedgekeurd door een dierenarts.
 4. Tijdens de behandelingsperiode constant wassen kleding, speelgoed, lakens, dekens, halsbanden en andere objecten waarmee uw hond dagelijks in aanraking komt. De meest geschikte producten om schimmel te verwijderen zijn chloor en zeep in poedervorm. Wacht niet om dit te doen, omdat sommige sporen weerstand kunnen bieden door actief te blijven in andere omgevingen naast de huid van de hond, zoals die hierboven vermeld. Probeer overal in huis goed schoon te maken met chloor en schoonmaakmiddel, want ringworm bij honden is niet de enige ziekte die u kunt voorkomen en bestrijden.
 5. Wanneer het een ernstig geval van dermatophytosis is en uw hond wordt blootgesteld aan tapijten, stofzuig elke dag of minstens vier keer per week , het stofreservoir na elk gebruik met chloor reinigen, omdat deze zich meestal zeer snel in dit soort omgevingen ontwikkelen en de ernst van de symptomen van de ziekte verergeren, waardoor de huid van uw huisdier, die al Geïnfecteerd en geïrriteerd.
 6. Als het een ernstig geval van ringworm is bij honden, moet u dat doen ook al uw meubels reinigen . Ik raad u aan stoom te gebruiken, wanneer de behandeling begint en wanneer deze is beëindigd, om schimmel die u wilt blijven ontwikkelen te elimineren op een van de gebieden waar u zich voelt of waar uw huisdier zich ontwikkelt.
 7. Dermatophytosis is een zeer besmettelijke huidziekte, dus elke keer dat u uw puppy aanraakt of wanneer u de medicinale zalf aanbrengt, moet u was uw handen met een antibacteriële zeep , omdat deze ziekte ook door mensen kan worden opgelopen.
 8. eten Het speelt een belangrijke rol bij het herstellen van uw puppy. Als u maaltijden met voldoende vet, voedingsstoffen en eiwitten aanbiedt, helpt u de gezondheid van uw huid te verbeteren, wat positieve resultaten zal hebben bij de ontwikkeling van de behandeling.
 9. Na het beëindigen van de door de dierenarts voorgeschreven behandeling, geeft dit aan dat dit moet houd uw toestand bij , omdat de schimmels vaak verdwijnen, waardoor de eigenaar denkt dat het organisme van zijn huisdier vrij is van enige spanning of spore, en daarna zal het opnieuw verschijnen en dezelfde vervelende huidsymptomen veroorzaken. Daarom moeten ze periodiek verschillende onderzoeken en huidtesten uitvoeren om te controleren of de ringworm is verdwenen of inactief is in het blik.
 10. Normaal gesproken worden medicijnen en zalven gedurende een periode van twee tot drie weken of totdat schimmelculturen een negatief resultaat vertonen .

U moet deze instructies volgen met heel voorzichtig , het hangt van u af hoe snel en effectief uw huisdier geneest. Honden die niet goed worden behandeld of die voor een andere ziekte worden behandeld, kunnen ernstige complicaties veroorzaken, tot twee tot vier maanden.

Preventie voor ringworm bij honden

Als u thuis meerdere dieren hebt en één heeft dermatophytosis, moet u dit bij anderen of in een soort quarantaine weghalen, omdat deze ziekte zeer besmettelijk is en het beter is om een ​​enkele hond met ringworm te behandelen dan te moeten behandelen tot drie of vier. Handhaaf de netheid van het huishouden voor en na het genezen van ringworm op uw huisdier. Het is heel belangrijk om ringworm bij honden te voorkomen, vooral als uw huisdier het al heeft geleden, omdat, zoals ik u eerder heb verteld, het vaak voorkomt dat schimmels terugkomen. Als er knaagdieren in uw huis zijn, verwijdert u deze, omdat deze vervelende dieren dermatophytosis sneller kunnen verspreiden.

Het is onmisbaar om de nodige maatregelen te nemen Om besmetting van deze ziekte of, om welke reden dan ook, uw huisdier te voorkomen, raad ik u aan de instructies te volgen om ringworm bij honden effectief te behandelen. Als u dat doet, zult u het welzijn en de gezondheid van uw puppy behouden, wat zal resulteren in een gelukkig leven voor u en hem.

Wat is ringworm?

Ringworm is er een schimmelziektedat wil zeggen, het is een schimmelziekte. Het is besmettelijk, besmettelijk en beïnvloedt verschillende diersoorten zoals mensen en hun meest voorkomende huisdieren, honden en katten.

Omdat het besmettelijk is, is het heel gebruikelijk om het te zien bij dieren die in groepen leven, bijvoorbeeld in fokkers, in beschermende, in gecontroleerde kolonies, enz. Om dezelfde reden is het van vitaal belang dat zodra we ringworm in een van onze huisdieren detecteren, we onmiddellijk met de behandeling beginnen, omdat we mogelijk de infectie kunnen stoppen.

Zoals bij de meeste ziekten, als de vorige toestand van de geïnfecteerde hond niet erg goed is, een depressief immuunsysteem van het blik zal de verspreiding van ringworm vergemakkelijken Door het hele lichaam in korte tijd. Symptomen beginnen zichtbaar te worden tussen 2 en 4 weken na infectie.

Wat zijn uw symptomen?

De belangrijkste symptomen van ringworm zijn cirkelvormige laesies vergezeld van alopecia. Er zijn korstjes en schubben van een gelige kleur en bovendien zullen we een nogal eigenaardige geur opmerken die uit de huid van onze hond komt. Deze letsels op de huid van onze trouwe vriend kunnen op een gelokaliseerde manier of op een algemene en uitgebreide manier door het hele lichaam worden gezien, afhankelijk van hoe geavanceerd de toestand van de ziekte is. In het geval van honden veroorzaakt dermatophytosis meestal niet alleen jeuk en krabben, zoals in het geval van mensen.

Hoewel dermatophytosis of ringworm deze vrij karakteristieke symptomen heeft, moeten we onszelf niet vertrouwen, omdat demodicose of demodectische schurft bij honden zeer vergelijkbare symptomen heeft en bijna geen jeuk produceert in tegenstelling tot andere soorten schurft. Het beste is voor onze vertrouwde dierenarts om het te bevestigen met een reeks tests die u helpen bij uw diagnose, zoals een tricogram gemaakt met een microscoop om haren uit het getroffen gebied te observeren en de schimmels die ringworm veroorzaken te detecteren.

Tinea-behandeling bij honden

Het is waar dat vaak als ringworm in de hoofdfasen wordt gediagnosticeerd, alleen door het immuunsysteem van het getroffen dier te verbeteren, ringworm binnen een paar maanden remt. Daarom is het doel van de behandeling in deze gevallen, naast het helpen verbeteren van het afweersysteem van onze partner, nogal symptomatisch en om de verspreiding van de schimmel te voorkomen.

Vooral een actuele fungicide behandeling in de vorm van zalf, poeders of lotion is voldoende. In het geval van het gebruik van een lotion of sommige poeders, kunnen we onszelf helpen met een borstel om het product goed te kunnen verlengen en tegelijkertijd sporen van de schimmels in de vacht te elimineren. We moeten kiezen voor het schimmelproduct dat onze vertrouwde dierenarts ons voorschrijft, omdat hij zeker weet dat het in de meeste gevallen met succes werkt vanuit zijn eigen ervaring met andere patiënten. Het is van vitaal belang dat het hele lichaam wordt behandeld van onze hond, zelfs als de laesies zich bevinden, dus we zorgen ervoor dat er geen delen van het lichaam zijn waar de schimmel kan bloeien zonder symptomen te vertonen.

de meest gebruikte behandeling bij honden Het is als volgt:

 • Calazufre (0,05%)
 • Chloorhexidine (0,5%)
 • Captan-oplossing (bij 1: 300 tweemaal per week spoelen)

In plaats daarvan, voor ernstigere gevallen bij honden Een systemische behandeling met een antischimmelmiddel zoals griseofulvin wordt meestal gebruikt. De dosis moet door een dierenarts worden aangegeven, omdat deze onder andere afhankelijk is van het gewicht van onze hond.

algemeen behandelingen moeten tussen de 1 en 3 maanden duren. Bovendien moet elke behandeling voor ringworm nog 2 tot 4 weken worden voortgezet nadat het getroffen dier blijkbaar is genezen, omdat we op deze manier ervoor zorgen dat schimmels niet opnieuw verschijnen, omdat ze heel weinig nodig hebben om zich opnieuw te verspreiden. De manier om zeker te weten dat harige metgezel al is genezen, is dat de dierenarts de nodige tests en tests opnieuw uitvoert en dat de resultaten aantonen dat de schimmel niet langer aanwezig is, alleen met het uiterlijk van de hond kunnen we niet zeker zijn.

Tips en huismiddeltjes tegen de symptomen van ringworm bij honden

Hoewel we doorgaan met het toepassen van een veterinaire behandeling om het succes van het elimineren van ringworm in onze trouwe metgezel te garanderen, bieden we een aantal tips en een aantal natuurlijke en zelfgemaakte remedies om ringworm en de symptomen ervan te kunnen behandelen:

 • Bescherm jezelf goed: Zoals we eerder hebben opgemerkt, wordt ringworm ook verspreid naar de mens. Daarom is het van vitaal belang dat we ons huisdier altijd goed beschermen als ons huisdier deze huidziekte heeft. We moeten latexhandschoenen gebruiken om onze hond te behandelen en de behandelingen toe te passen. We zullen ook onze handen goed wassen voor en na.
 • Reinig en desinfecteer het huis: Om te voorkomen dat de schimmel zich verspreidt, moeten we het huis grondig reinigen en desinfecteren. We kunnen het doen met chloor en wasmiddel. We zullen alles moeten stofzuigen en de vacuümzak moeten verwijderen. Bovendien moeten we, indien mogelijk, de meubels, tapijten, bedden, speelgoed, dekens, enz. Van onze hond schoonmaken. met stoom Dit proces moet ten minste de eerste dag en de laatste dag van de behandeling worden uitgevoerd.
 • Trim het haar: Het knippen van het haar rond de kale plekken die onze hond heeft, zal het moeilijker maken voor de schimmel om zich door het lichaam te verspreiden. Het is van vitaal belang dat we na het knippen van het haar de haren uit de omgeving verwijderen en opnieuw reinigen, omdat de ringwormschimmels in deze haren overleven.
 • badkamer: Zeker de behandeling die de dierenarts ons heeft voorgeschreven, omvat vaak baden. Het is heel belangrijk dat we de shampoo of lotion minstens 10 minuten laten inwerken. We moeten ervoor zorgen dat het water nooit 27ºC overschrijdt.
 • Tea Tree Oil: Deze etherische olie heeft zeer krachtige antiseptische eigenschappen en wordt voor veel verschillende dingen gebruikt. Je kunt het direct op je hond aanbrengen in de getroffen gebieden van ringworm en in korte tijd zul je verbetering beginnen op te merken.
 • Neem olie: Deze andere olie heeft sterke schimmelwerende eigenschappen. Een veel voorkomende manier om het te gebruiken is door twee en een halve eetlepel van deze olie in een pot met aloë vera te gieten en goed te mengen. Het zal twee keer per dag in de getroffen gebieden van ringworm moeten worden verspreid.
 • Grapefruit Zaadolie: Deze olie heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen en is daarom een ​​natuurlijk product dat veel wordt gebruikt om ringworm te behandelen. In dit geval mengen we de grapefruitzaadolie met een beetje warm water om het twee keer per dag aan te brengen. In de volgende>

  Dit artikel is puur informatief, op ExpertAnimal.com hebben we geen bevoegdheid om veterinaire behandelingen voor te schrijven of een diagnose te stellen. Wij nodigen u uit om uw huisdier naar de dierenarts te brengen voor het geval hij een aandoening of ongemak vertoont.

  Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Tinea-behandeling bij honden, raden we u aan deel te nemen aan parasitaire aandoeningen.

  Wat ben jij

  De term dermatophytosis bij honden beschrijft een parasitaire schimmelinfectie die de huid, het haar en de klauwen van uw huisdier beïnvloedt. Het is een infectie die vaak wordt veroorzaakt door schimmels Microsporum canis, beter bekend als tinea, Trichophyton, Mentagrophytes en Microsporum gypseum.

  Er is ook ringworm bij mensen, maar schimmels bij honden komen vrij vaak voor en jonge dieren worden vaker getroffen dan oude. Hoe kunt u zich realiseren wat uw hond is?

  Het is eenvoudig, je moet gewoon zijn huid en zijn gedrag observeren. Over het algemeen, ringworm bij honden veroorzaakt de ophoping van roos, maakt de vacht zwak en dof, de huid ziet er rood en hypergepigmenteerd uit. Bovendien lijdt een hond bij u veel jeuk, daarom zal hij niet stoppen met krabben. Soms kunnen zich ook blaren vormen die pus onderdrukken.

  Dat kan nu genezen dermatophytosis bij honden? Natuurlijk zijn er huismiddeltjes voor u die uw hond verlichting zullen geven. Ontdek ze in de volgende regels.

  Hoe tinea geneest

  Hoewel de beste manier om schimmels op de huid van honden te behandelen, is om een ​​dierenarts te raadplegen, die antischimmelmedicijnen en het gebruik van een Elizabethaanse kraag zal voorschrijven, kunt u ook gebruiken als een behandeling voor ringworm, een zelfgemaakte procedure . Hoe schimmels bij honden te elimineren? Let op!

  haircut

  Met grote zorg en de voorzorgsmaatregelen om uw handen te beschermen met latexhandschoenen, aangezien ringworm bij mensen zeer haalbaar is, knipt u het haar van uw huisdier dat zich in het gebied bevindt dat door de schimmel wordt aangetast. Op deze manier voorkomt u dat schimmels in de huid van honden zich verspreiden naar andere delen van het lichaam. De frequentie van het kapsel is gerelateerd aan de groei, maar eenmaal per week of elke 2 weken zal voldoende zijn.

  Hoe ringworm bij honden te voorkomen

  Nu je hebt geleerd hoe je ringworm kunt genezen, moet je voorkomen dat je huisdier het opnieuw krijgt of andere honden infecteert. Om herinfectie te voorkomen, is een quarantaineperiode noodzakelijk en onderworpen aan een Paddenstoelenteelt voor andere dieren in je huis, als je ze hebt.

  Houd er rekening mee dat er een mogelijkheid is dat muizen een belangrijke rol hebben gespeeld bij de verspreiding van schimmels bij honden. dan als uw hond in contact staat met muizen, moet u ze uit hun omgeving verwijderen zodat het niet besmet raakt met schimmel tinea.

  Tips voor het verzorgen van een hond met u

  De beste manier om uw hond te helpen herstellen van een infectie door een schimmel, is hem de zorg en verwennerij te geven die nodig is om zich weer gezond en sterk te voelen. Hiervoor is het voldoende om voldoende voedsel en correcte reiniging te bieden. Ik raad je aan de volgende suggesties te bekijken.

  Video: Mangoworm - Horror (December 2022).

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send