Dieren

5 tips om je kat te leren naar de badkamer te gaan

Pin
Send
Share
Send
Send


De meeste kittens weten al hoe ze het sanitaire dienblad moeten gebruiken wanneer ze bij hun nieuwe huis aankomen, omdat ze het van hun moeder leren door imitatie. Als u nu ziet dat uw kitten in een hoek begint te snuiven, krabben of hurken, moet u het zo vaak als nodig voorzichtig in het toiletbakje leggen.

HOE EEN KAT TE LEREN OM NAAR DE BADKAMER TE GAAN?

Het is belangrijk om de kat geen enkel excuus te geven om de hygiënische bak niet te gebruiken. Daarom moet u het schoon houden en op een plaats zetten waar uw kitten de voorkeur aan geeft. Het is heel belangrijk dat je ver van voedsel en water bent, op een toegankelijke maar relatief intieme plek. Vermijd vochtige en donkere plaatsen, afgelegen kamers, gebieden met een lawaaierige wasmachine of die zich in de buurt van plaatsen van doorgang bevinden. Nog enkele tips om de kat te leren het toilet te gebruiken zijn:

- Plaats de lade op een intieme plek, uit de buurt van voedsel en water.

- Vermijd donkere, vochtige plaatsen met veel doorgang of lawaai.

Kies een soort dienblad dat uw kitten comfortabel kan gebruiken. Tijdens de eerste weken kun je er indien nodig een improviseren met een ondiepe wegwerpcontainer en later leer je je kat de zandbak te gebruiken.

Omdat katten uiterst voorzichtig zijn, hebben ze de neiging om zorgvuldig aan hun behoeften te voldoen zodra ze zijn vervuld. Vandaar het belang van over een dienblad leunen diep genoeg om te voorkomen dat katten het toiletbed verspreiden als ze eraan krabben, en groot genoeg zodat ze een volledige draai naar binnen kunnen nemen.

Op de markt zijn er open en andere gesloten trays. Als je kat verlegen is en opmerkt dat hij liever alleen van zijn privacy geniet, koop hem dan een overdekte bak uitgerust met een koolstoffilter om onaangename geurtjes te beperken. Op deze manier voorkomt u ook dat absorberend zand zich over de grond verspreidt.

Wat betreft de soorten zand, geven katten de voorkeur aan een die compact en bindmiddel is. We raden u aan om TIDY CATS ® te proberen, een merk bindmiddel dat is gepatenteerd door Nestlé PURINA ®. Het heeft korrels langer en ronder dan die van een gewone klei, die het resultaat van het product maximaliseren omdat ze vocht vastleggen. Het heeft een groot absorberend vermogen om geuren te neutraliseren, geeft een mild aroma af en is stofvrij.

Vul de schaal tot de diepte die wordt aanbevolen door de zandfabrikant (ongeveer 7 cm). Verwijder na gebruik het vaste afval met behulp van een schep en laat de rest van het absorberende zand schoon en droog achter. Wanneer u het zand verwisselt, moet u de lade volledig leegmaken en reinigen met heet water en afwasmiddel. Vermijd ontsmettingsmiddelen omdat sommige giftig zijn voor katten.

DE LADE VOORBEREIDEN

  1. Vul de schaal met zand tot ongeveer 7 cm diep.
  2. Verwijder het afval na gebruik met een schep.
  3. Wanneer u het zand verandert, doe dit dan volledig en maak de bak schoon met water.

Laat uw kat nooit binnen zonder sanitairbakje. Als uw kat gedurende lange periodes urine vasthoudt, kunnen zich kristallen vormen en cystitis veroorzaken.

Als uw kat uit zijn bak urineert, kan dit een fysiek probleem zijn, zoals kattenziekte bij de lagere urinewegen (FLUTD), een pijnlijk en mogelijk fataal probleem, als de doorgang van urine wordt geblokkeerd.

Enkele tekenen van FLUTD zijn: vaak naar de bak gaan, de aanwezigheid van vlekken, donkere of roodachtige urine, urinevlekken op de vloer, angstkreten of overmatig reinigen van de geslachtsdelen. Wanneer u een gezondheidsprobleem van uw kitten vermoedt, moet u naar de dierenarts gaan.

Als je tenslotte meer dan één kat hebt, plaats dan voor elke kat een dienblad, plus een extra dienblad. Plaats ze in rustige hoeken, weinig bezocht en gemakkelijk toegankelijk.

En vooral, als u zwanger bent, mag u geen vuil zand behandelen met het risico op toxoplasmose.

Zie meer over

Het is geen moeilijke taak om uw kitten te leren de sandbox te gebruiken of hun behoeften op de juiste plaats te doen. Het vereist slechts een beetje geduld en wil, het zal een paar dagen duren om het te trainen. Over het algemeen zal het gemakkelijker zijn als het een jonge kat is, hoe ouder de poes, hoe ingewikkelder het zal zijn. Het zal echter nooit zo'n grote uitdaging zijn, dus blijf kalm en volg het advies dat we hieronder geven:

Laat de doos op een comfortabele en toegankelijke plaats liggen

Het is belangrijk, vooral aan het begin van het gebruik van de doos, dat de plaats waar deze zich bevindt gemakkelijk toegankelijk is. Met andere woorden, een plaats waar hopelijk geen gesloten deuren of belemmeringen zijn om binnen te komen. Het is ook niet de plaats waar meer verkeer van mensen en lawaai is, omdat het nerveus wordt. Kijk goed naar je huis en je zult de juiste plek vinden,

Kies doosmaat

Als je een kleine kat hebt, heb je een kleine doos nodig zodat het je niet kost om binnen te komen. Naarmate de doos groeit, moet deze echter groter zijn of uiteindelijk al het zand weggooien. Met 7 centimeter of iets meer hoogte moet je goed lopen. Het probleem is dat het comfortabel is voor je kat, wat hem zal aanmoedigen om daar te doen.

Begeleid ze gewoon

Katten zoeken instinctief naar zand en plaatsen die ze kunnen graven om aan hun behoeften te voldoen. In staat zijn om hun verspilling te bedekken is van vitaal belang voor hen in overlevingssituaties, omdat ze hun geuren verbergen voor mogelijke roofdieren. Je hoeft ze alleen maar de juiste plaats te tonen. Als ze dat doen op plaatsen zoals de pot waar je planten hebt, kun je een maya om de plant doen of citroenschillen omdat ze niet van citrusgeuren houden. Je kunt ook de inhoud van een op de grond bezet theezakje spuiten, omdat het een andere geur is die hen stoort.

Niet straffen

Als uw kat in het begin enige weerstand vertoont om de zandbak te gebruiken, sla of schreeuw hem niet. Katten zijn erg sentimenteel en onthouden alles zodat je hem angst inboezemt en minachting voor jou. Elke keer als hij een fout maakt, pakt hij zijn ontlasting en brengt het naar de doos zodat het door de geur kan worden geleid. Je brengt de kat ook over naar de doos, zodat hij weet waar hij moet doen. Als je doet waar het hoort, beloon het dan met strelingen en een traktatie.

Wat als het een baby is?

Kattenmoeders stimuleren hun kleintjes zodat ze kunnen plassen en poepen. Als u een kitten hebt ontvangen met een levensduur van minder dan 3 weken, moet u waarschijnlijk die functie vervullen. Bevochtig een doek met warm water en wrijf de buik en anus heel voorzichtig totdat je het nodig hebt. Gedurende die tijd zul je hem niet kunnen trainen om de sandbox te gebruiken, maar zodra je hem in staat ziet om zelfstandig te scheiden, kun je hem laten zien waar. Je kunt zelfs hun benen voorzichtig nemen en met hen graven om het gebaar te krijgen.

Houd deze tips in gedachten en u zult zien dat uw kitten binnen enkele dagen al is opgevoed. Het is geen lang of vervelend proces, dus het zal verheugend zijn om te zien hoe het werkt. Een laatste tip om in gedachten te houden is dat bij voorkeur zwangere vrouwen reiniging moeten vermijden of heel voorzichtig moeten zijn om besmetting van toxoplasmose te voorkomen, een bacterie die zich in de ontlasting van katten kan bevinden.

Tips voor het onderwijzen van een kat en het gebruik van de zandbak

In de meeste gevallen Kittens leren van hun moeder alles wat ze in hun dagelijks leven zullen gebruiken. Maar degenen die van de straat zijn opgehaald of wees zijn geworden, zullen die lessen niet hebben.

Een kat leren om de kattenbak te gebruiken is een uitdaging, en het hangt af van de netheid van het huis en de hygiëne van het dier. Besteed aandacht aan de volgende tips om het lesgeven te vergemakkelijken:

1. Koop een geschikte kattenbak

In tegenstelling tot honden zijn katten meer "gedetailleerd" in hun smaak en persoonlijke bezittingen. Daarom moet de kattenbak naar wens zijn om de kattenbak te gebruiken. In dierenwinkels kunt u veel verschillende modellen vinden, maar niet alle zijn geschikt voor uw huisdier.

Koop als eerste stap een grote zodat deze comfortabel is en uw afval zonder problemen kan afdekken. Als er meer dan één kat is, moet elke kat zijn eigen kat hebben. En let ook op de locatie: plaats de zandbak op een plek met weinig verkeer, zoals de wasruimte of de badkamer. Gooi het nooit naast uw eten of bed weg!

Een ander aandachtspunt is het zand dat je erin stopt. Er zijn natuurlijke, synthetische en zelfs met chemicaliën om geuren te neutraliseren. Kijk welke comfortabeler is en vul de container niet ten volle: je moet ruimte laten voor het dier om de ontlasting te bedekken zonder ze overal te gooien.

2. Besteed aandacht aan kattengewoonten

Om een ​​kat alles te leren doen, is het essentieel om hun activiteiten en hun dagelijkse gewoonten te respecteren. Sommigen maken bijvoorbeeld hun behoeften na het eten en anderen na een dutje.

Als je dit gebruik kent, kun je het naar je kattenbak sturen en voorkomen dat het in een andere hoek van het huis poepen.

3. Maak lesgeven een spel

Dit advies is ook van toepassing op andere activiteiten die het huisdier misschien niet zo leuk vindt, zoals haar haar borstelen. Speel met de kat in de buurt van zijn kattenbak zodat hij kan wennen aan dat vaartuig tot nu toe onbekend of onbekend.

Je kunt het ook binnen plaatsen en vertellen dat het moet graven of spelen met het zand, en zelfs je vingers gebruiken om het materiaal te verwijderen. Als je kat het daar doet en het niet bedekt, pak dan de schop en begraaf het, zodat hij weet hoe hij moet handelen. Neem de poten van het dier niet en druk erop om je te volgen, want dat zal het tegenovergestelde effect hebben op wat je wilt.

4. Schreeuw of scheld niet

Om een ​​kat te onderwijzen, moet je heel sereen zijn en niet bang of tegen hem schreeuwen. Houd er rekening mee dat als je erg klein bent en niemand heeft uitgelegd waar je je behoeften moet doen, dit een gebrek aan kennis is, geen daad van rebellie.

Velen maken de fout om de neus van het dier in het afval te wrijven dat op de verkeerde plaatsen is achtergelaten. Je zult het huisdier alleen maar bang voor je maken.

Integendeel Als je aan de doos went en deze op de juiste manier gebruikt, moet je hem prijzen en verwennen. Feliciteren met goed gedrag heeft betere resultaten dan straffen als je ongehoorzaam bent, vooral bij katten die een beetje 'rebels' zijn zoals de Siamees.

5. Breng het afval naar de kattenbak

Als je kat een 'niet-zandbak' als badkamer gebruikt, neem je hem in plaats van met zijn vuilnis mee naar een prullenbak en plaats je hem in de kattenbak. Reinig het gebied vervolgens goed, zodat de aroma's niet overblijven. Herhaal dit zo vaak als nodig, totdat het dier begrijpt dat het daar moet poepen.

In het geval dat de kat de kattenbak niet leert gebruiken, kunt u ervoor kiezen om het in een afgesloten ruimte te plaatsen en het een paar uur te laten wennen.

Yamila Papa Painter is een sportjournalist (Cirkel van sportjournalisten, 2006-2008). Tussen 2010 en 2011 werkte hij als sportjournalist in "Argentinos Pasión".

Sinds 2011 werkt hij in de artikel schrijven over verschillende onderwerpen: gezondheid, sport, reizen, huisdieren en kookrecepten. Dat is het ook radio- en televisieomroep, en een grote liefhebber van het natuurlijke leven. Het is vegetarisch en actieve deelnemer van een stichting die verantwoordelijk is voor het planten van bomen in zijn land van herkomst, Argentinië. Qua talen spreekt hij vloeiend Engels en Portugees en heeft hij een basisniveau Arabisch.

Hij voltooide onlangs zijn opleiding met de loop van: »Inleiding tot voedsel en gezondheid» (Stanford University, 2019)

Om de hond te leren zitten en later in die positie te blijven, moet u klein beginnen totdat u het gemakkelijk vindt om het goed te doen. Voor een jonge en energieke puppy kan dat betekenen zitten en stilstaan ​​voor ...

Om uw puppy te leren schoon te blijven, is het essentieel om een ​​goede dosis discipline en geduld te hebben. Het gaat niet alleen om regelmatig baden, maar je moet worden getraind om je behoeften te doen in een ...

Je gaat met je hond wandelen en plotseling stopt hij en weigert te blijven lopen. Is het je ooit overkomen? We gaan met je praten over riemtraining, een techniek die je kan helpen genieten van de wandelingen ...

De opvoeding van uw hond moet ook bepaalde hygiënische gewoonten omvatten die gedragsproblemen en de verspreiding van ziekteverwekkers in huis helpen voorkomen. Hier is een eenvoudige gids in drie stappen om u te helpen ...

Wanneer we een hond voor het eerst adopteren, is het duidelijk dat er veel details zijn die we niet weten over hun opvoeding en onderwijs. Deze onwetendheid brengt ons ertoe fouten te maken bij het trainen van een hond, wat, ja ...

Als we voor de eerste keer een puppy adopteren, kunnen we een beetje verloren lopen in termen van hoe hij hem moet opvoeden of wat we hem moeten leren. Er zijn veel gevaren die zich voordoen als u zich niet bewust bent van basisonderwijs dat ...

Video: 10 LEUKSTE MOPPEN! (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send