Dieren

Maak mijn hond klaar voor de komst van de baby

Pin
Send
Share
Send
Send


Honden kunnen jaloers zijn voor elke persoon of dier die de bekendheid met hun eigenaars kunnen stelen. Ze tonen een emotionele reactie op het gevoel van mogelijk verlies van het gewenste onderwerp of object. Ze tonen jaloezie in bepaalde situaties, maar om andere redenen dan mensen, zoals de strijd om hun genen te bestendigen. En in deze zin lijken mensen en honden meer op elkaar dan we denken.

De oorsprong van hondenjaloezie ligt vaak in een verandering van rol, zegt psycholoog en etholoog Helena Bat, die uitlegt dat "voor een hond, die zeer hiërarchisch werkt, het moeilijk is om te begrijpen dat onverwachte rolverandering"wanneer hij stopt met het hebben van de aandacht voorafgaand aan de komst van het nieuwe familielid.

Er zijn verschillende soorten jaloezie te onderscheiden:

geslacht. Honden worden niet geacht jaloers te zijn op liefde, zoals mensen overkomen, maar er zijn geschillen over seks met de vrouw. Dit komt door een voorouderlijk instinct om genen te bestendigen, als een manier om hun stempel te drukken.

Jaloezie om aandacht: Het is een manier om de aandacht van de honden te trekken voor de komst van een vreemdeling thuis of wanneer er een nieuw lid in de familie is. Ze claimen de aandacht van hun eigenaren in het licht van de nieuwe situatie. Ze merken dat ze minder tijd doorbrengen en zich onzeker voelen.

Jaloezie met de baby

Als de nieuwkomer een baby is, laat de hond dan zijn nieuwsgierigheid met hem bevredigen. Kan je ruiken en likken, als middel om u te helpen dit nieuwe lid te accepteren. Voor de hond neemt de baby de laatste plaats in de hiërarchische schaal van de familie in, maar loopt voor op het dier.

In het geval het een dier is dat thuiskomt, als de hond goed gesocialiseerd is, kan hij beter assimileren dan een andere prominentie van stelen

De juiste socialisatie Het is erg belangrijk voor de hond om te weten hoe hij ruimte moet delen en delen met mensen en andere dieren. De relatie tussen kind en hond moet echter altijd worden begeleid door een volwassene.

De hond moet zich bewust zijn van zijn eigenaars en niet andersom. Honden weten hoe ze de aandacht van hun eigenaren moeten trekken, maar je moet ze leren dat ze niet hebben wat ze eisen wanneer ze willen, maar wanneer hun eigenaren het als het juiste moment beschouwen. De hond moet zich aanpassen aan de nieuwe veranderingen en behoeften van de baby, maar de eigenaren moeten proberen de zorg voor de baby en de hond in evenwicht te brengen, die drie dagelijkse wandelingen, veterinaire zorg, genegenheid en spelletjes nodig heeft.

Jaloezie en correcte hiërarchie

Als het een dier is dat thuiskomt, als de hond goed gesocialiseerd is, kan hij beter assimileren dan een ander steel prominentie. Om het te laten gebeuren, moest hij van de puppy leren om met andere soortgenoten te spelen, naar buiten te gaan en speelgoed te delen, zoals de bal. Als je gewend bent aan andere honden die je huis komen bezoeken, op je bed liggen, van je bord drinken en met hun eigenaars communiceren, is er een lange weg te gaan om een goede acceptatie van de nieuwe hond.

Helena Bat legt uit dat "wanneer een nieuw dier thuiskomt, je ze onderling moet laten organiseren en de hiërarchie moet bepalen die voor hen het meest geschikt is." Hij voegt eraan toe dat we soms proberen de situatie onder honden op te lossen of te organiseren, maar we verwennen het.

De jaloezie van de hond kan extreem worden en problemen veroorzaken met het naast elkaar bestaan ​​van een moeilijke oplossing

Het gevoel van jaloezie bij honden lijkt sterk op dat van mensen. zijn sociaal gedrag Het lijkt in veel opzichten op de onze. Rond jaloezie kan worden gedetecteerd conflicterend gedrag omdat de reacties van sommige honden als gevolg van jaloezie onvoorspelbaar zijn. De hond kan contact verliezen met de realiteit en is uit de hand gelopen. Wanneer de jaloezie-episode eindigt, vertoont het normaal en zelfs aanhankelijk gedrag, alsof er niets is gebeurd. Een jaloerse aanval kan maanden of jaren duren om te herhalen.

Tekenen van jaloezie

Er kunnen echter bepaalde tekenen zijn die ons waarschuwen dat het dier lijdt vanwege jaloezie. Sommigen van hen kunnen zijn:

 • Prikkelbaarheid, vooral wanneer de persoon of het dier dat jaloezie wekt aanwezig is.
 • Stemming verandert Je kunt je tanden laten zien en grommen en, snel daarna, je houding normaliseren.
 • Wees zeer bezitterig van de persoon of het dier dat je wilt monopoliseren. Dat wil zeggen, hij is "geobsedeerd" en vervolgt hen.
 • Het kan zijn dat het objecten in huis vernietigt om aandacht te krijgen en zijn spanning af te voeren.

Jaloezie kan extreem worden en problemen veroorzaken bij het naast elkaar bestaan ​​van een moeilijke oplossing. Sommige specialisten in hondengedrag beoordelen de pathologische jaloezie van dubbele persoonlijkheid en ze noemen het Dr. Jekyll en Mr. Hyde syndroom. In deze extreme en zeer problematische gevallen kan therapie geen volledig herstel garanderen.

Tips om de jaloezie van de hond te verlichten

Behandel het dier niet alsof het een kind is.

Markeer gedefinieerde richtlijnen en normen.

Laat hem niet doen wat hij wil en stel grenzen aan zijn gedrag.

Breng een duidelijke en adequate hiërarchische volgorde tot stand, waarbij de hond de laatste rangorde inneemt.

Wanneer een aanval van jaloezie plaatsvindt, moet de berisping komen van de persoon die het dier van zijn bezit acht.

Problemen met jaloezie kunnen worden verzwolgen en het samenleven bemoeilijken. Voordat dit gebeurt, is het beter om de dierenarts te raadplegen.

Leer uw hond nieuwe bestellingen

Veel plezier ermee verbale controle Gebaseerd op positieve versterking kan een grote hulp zijn wanneer uw baby thuis is aangekomen, de volgende bestellingen kunnen bijzonder nuttig zijn:

 • Zittend en liggend, kom hier: dit zijn basisorden waarvan uw hond moet weten dat hij gehoorzaam is en een basis heeft om hem andere bevelen te leren.
 • nog: Het kan vooral handig zijn om uw hond te helpen zijn driften te beheersen.
 • Laat het los: zodat uw hond loslaat en de items van uw baby achterlaat
 • Groet mensen rustig: Een hond die overal springt om je thuis te verwelkomen, lijkt misschien grappig, maar als je eenmaal een baby hebt, kan dit problematisch en zeer gevaarlijk worden, ook tijdens de zwangerschap wil de toekomstige moeder niet dat haar hond haar buik raakt.
 • Ontspan in je bed: Als uw hond een bed of een kamer heeft waar hij weet dat hij veilig is, kan hij daar zijn toevlucht zoeken als er veel stress in huis is en het is belangrijk voor u om ook te weten dat als u uw hond niet kunt bekijken, u hem naar zijn bed stuurt en hij daar kan zijn Stil en ontspannen.

Plan en oefen veranderingen in je routine

U kunt bedenken hoe uw dagelijkse schema's zullen veranderen wanneer uw baby arriveert, begin met a langzame overgang Nu naar deze nieuwe schema's: als je van plan bent om 's middags een dutje te doen wanneer je baby slaapt, begin dan af en toe te slapen. Als je van plan bent om je hond op een ander tijdstip van de dag uit te laten, verander dan geleidelijk naar de nieuwe routine weken of zelfs maanden voordat je baby arriveert.

Thuiswonen met een baby kan onvoorspelbaar zijn en het kan een goed idee zijn om je hond te laten wennen aan veranderende ritmes: probeer schema's variëren van het voer van uw hond, hem een ​​of twee uur vóór of na zijn gebruikelijke willekeurige schema te voeren zodat hij zich aanpast aan de routine veranderingen. Ook als u meestal uw hond tegelijkertijd laat wandelen, kunt u de schema's een beetje variëren. Probeer natuurlijk bij al deze veranderingen enige stabiliteit te handhaven. Een gebrek aan controle over de situatie kan uw hond verwarren en bang maken.

Je kunt zelfs oefenen om midden in de nacht op te staan, want het zal gebeuren wanneer je je baby hebt en huilt. Het is een goed idee om uw hond te leren niet bang te zijn en kalm te blijven op de plaats waar u voor de pasgeborene gaat zorgen.

Wijzig de aandacht die u aan uw hond geeft voordat uw baby arriveert

Wanneer u voor uw baby moet zorgen, neemt de tijd die u aan uw hond kunt besteden af. Om dit probleem op te lossen, volgt u drie belangrijke tips:

 1. Begin met wennen aan uw hond om alleen thuis te zijn, om minder aandacht te krijgen of om te wennen aan een ander familielid. Als u niet kort voor uw aankomst met deze kleine details begint, zal uw hond de verminderde aandacht associëren met de baby. Uw hond kan jaloers zijn en dit kan een belangrijke bron van problemen zijn.
 2. Geef geleidelijk uw aandacht aan uw hond en organiseer kortere sessies van spelen en verwennen op wisselende tijdstippen van de dag, zodat de komst van uw baby geen drastische verandering betekent in de hoeveelheid tijd die u met uw hond doorbrengt, maar dat het al gewend aan uw afwezigheid. Vergeet niet dat aanpassing ingewikkeld zal zijn.
 3. Moedig andere leden van uw gezin aan om tijd met hem door te brengen en overweeg zelfs om een ​​hondenuitloper in te huren om uw huisdier af te leiden en plezier te maken.

Maak nu de nieuwe regels van je huis

Als je je hond dingen laat doen die je niet meer wilt toestaan ​​als je baby thuis is, breng die wijzigingen nu aan: Als u bijvoorbeeld 's nachts met uw hond slaapt maar u niet wilt dat deze zo doorgaat wanneer de baby arriveert, begint u uw hond nu aan deze veranderingen te wennen. Probeer na te denken over alle veranderingen die zullen plaatsvinden wanneer u uw baby thuis hebt en pas ze nu toe, zodat uw hond uw baby niet associeert met de onaangename ervaring en de stress van de veranderingen.

Bereid uw hond voor op nieuwe ervaringen

Voor honden die niet veel tijd met hen hebben doorgebracht, kunnen baby's vreemde wezens lijken en ze zelfs bang maken: baby's maken inderdaad piepende geluiden, hebben verschillende geuren, zien er heel anders uit dan volwassen mensen en bewegen op andere manieren. Daarom is het een goed idee om uw hond zoveel mogelijk geluiden te laten horen, baby ruikt mogelijk en deze te laten wennen aan het zicht en de bewegingen van baby's zodat uw hond had bekend kunnen worden met volle teugen met deze nieuwe sensaties bij aankomst van het babyhuis.

Zie nieuwe objecten

Je kunt nu beginnen leg het materiaal in het huis voor de baby zoals zijn speelgoed, autostoelen, schommels die ze een voor een aan uw hond presenteren om aan deze nieuwe objecten te wennen. Je kunt ook kleinere voorwerpen op de vloer plaatsen wanneer je thuis bent, zodat je hond went aan de aanwezigheid van speelgoed op de vloer en leert dat je ze niet moet nemen: je kunt ze onderzoeken, maar als je er meteen een neemt, moet je richt uw aandacht op naar hun eigen hondenspeelgoed.

Begin een beetje van de crèmes, gels, babyshampoos op je te gebruiken, zodat je hond deze geuren associeert met iets vertrouwds en vertrouwds. Als je kunt: presenteer je hond kleding, dekens of stoffen van andere baby's geïmpregneerd met babygeuren zodat uw hond ook bekend raakt met deze nieuwe geuren.

Als uw hond gevoelig is voor vreemde geluiden, kan hij geagiteerd of bang worden wanneer hij de baby hoort schreeuwen of huilen. Om uw hond te helpen zich aan te passen, kunt u krijgen baby opnames Ze huilen of gillen of maken geluiden wanneer ze spelen en elke keer dat je de opnames laat luisteren naar de hond, geef het veel aandacht en beloningen om deze nieuwe geluiden positief te associëren. Als je hond bang is, begin je met de zeer laag volume en u kunt het volume van de opnamen geleidelijk verhogen.

Oefen met een pop

Sommige hondengedragsspecialisten bevelen aan om te oefenen met een pols dat eruit ziet als een baby weken of maanden voordat je baby arriveert: je kunt de klassieke babyverzorgingsactiviteiten voor je hond simuleren, je kunt leer uw hond om zachte kussen te geven aan de pop. Als je hond de pop probeert te bijten, zeg dan stevig 'nee' en richt zijn aandacht op zijn speelgoed en beloon hem wanneer hij zich op zijn speelgoed concentreert.

Uiteraard zal uw hond zich snel realiseren dat de pop een object is en geen levend wezen, maar de eerste reacties zullen u toelaten om te zien welke aspecten u moet benadrukken wanneer u uw ware baby aan uw hond presenteert.

Laat je hond uit in parken waar kinderen en baby's spelen

Je mag met je hond wandelen in kinderruimtes, altijd heel voorzichtig en om de toestemming van de ouders vragen om uw hond te benaderen, het is vooral aan uw hond om te wennen aan het kijken naar de kinderen die bewegen en rennen.

Nu weet je alles om je hond voor te bereiden op de komst van je baby, zodat deze geweldige verandering in het leven van het huis het best mogelijk gaat, als je twijfels of zorgen hebt, aarzel dan niet om een ​​specialist in hondengedrag te raadplegen.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Maak mijn hond klaar voor de komst van de babyWe raden u aan naar onze sectie Geavanceerd onderwijs te gaan.

Een nieuwe routine

Let op de veranderingen die de komst van de baby met zich meebrengt in de gebruikelijke routine. Deze veranderingen kunnen van dag tot dag worden ingevoerd maanden vóór de geboorte, zodat het dier went. Doe het niet abrupt. Er is tijd om het geleidelijk te doen. Analyseer uw dag tot dag met het dier en bedenk nu hoe het zal zijn als de baby thuis is, maak een kwadrant van schema's en introduceer geleidelijk nieuwe routines. We praten niet over het elimineren van gedragingen zoals spelletjes of fysieke activiteiten, we praten erover zoveel mogelijk te veranderen om de tijd die je met de baby doorbrengt en de tijd die je met de hond doorbrengt compatibel te maken.

Abrupte veranderingen in uw gedrag ten opzichte van de hond zijn niet handig.

Je moet op een bepaald niveau van onafhankelijkheid aan het dier wennen, activiteiten introduceren waarvoor je niet hoeft deel te nemen of die buiten je worden uitgevoerd, zoals alleen in je bed liggen zonder dat je in dezelfde kamer hoeft te zijn. Gebruik interactief speelgoed en laat hem in een andere kamer spelen. Vergeet niet dat dit soort activiteiten geleidelijk moet worden ingevoerd.

Als u bedenkt dat in eerste instantie de fysieke activiteit van de hond drastisch zal worden verminderd, zou het handig voor u zijn om te overwegen om de diensten van een hondenuitloper in te huren. Vooral in de eerste dagen

Een hondenuitloper kan de ideale optie zijn om het optimale niveau van activiteit bij de hond te handhaven

Natuurlijk zijn er sommige gedragingen die je zorgen baren en die je wilt veranderen. Dit is het perfecte moment om ons aan te passen aan de nieuwe normen. Als je hem bijvoorbeeld van de bank wilt verbannen, zoek dan naar een goed bed en beloon hem elke keer dat hij daar ligt. We zullen altijd proberen om gedragingen op een positieve manier te versterken. Zoek naar kwaliteitsinformatie, laat u adviseren door hondenopleiders of ga naar cursussen waar ze u leren de hond te onderwijzen door middel van prijzen en beloningen.

Vaardigheden om met de baby te leven

Aanpassen aan de nieuwe routine en de nieuwe regels is niet alles. Basisoefeningen zoals zitten, liggen, stil blijven, naast je lopen tijdens de wandeling of naar de oproep gaan zijn essentieel om het samenleven gemakkelijker te maken.

Het is ook handig voor de hond om te leren begroeten zonder te springen, te spelen zonder te bijten, de voorwerpen in zijn mond te laten vallen en onderscheid te maken tussen zijn speelgoed en dat van de baby. Als de hond bovendien een gedragsprobleem had of in sommige situaties agressief gedrag vertoonde (tanden vertoont, gromt of probeert te bijten), moet u zo snel mogelijk contact opnemen met een dierenarts die gespecialiseerd is in diergedrag. Het is beter om elk probleem op te lossen voordat de baby arriveert.

Gebruik nooit babyspeelgoed om met de hond te spelen.

De wereld van kinderen

Het kan gebeuren dat de hond sinds puppy in contact is geweest met kinderen en baby's en al aan zijn geur of geluiden is gewend, maar als dat niet zo is, kan het dier veel van de stimuli die verband houden met de baby echt verrassend vinden en daarom We raden u aan deze stappen te volgen:

 • Akoestische stimuli: Je kunt een opname van de huil van een kind vinden en deze op een laag volume zetten terwijl je met de hond speelt of hem stukjes lekker eten geeft. Wanneer u aan het geluid went, kunt u het volume verhogen.
 • Visuele stimuli: Introduceer de nieuwe baby-gerelateerde objecten zoals de wagen zo snel mogelijk en laat de hond ze rustig en geleidelijk verkennen. Let vooral op degenen die bewegen en geluiden maken.
 • Olfactorische stimuli: U kunt babyverzorgingsproducten gaan gebruiken die u later zult gebruiken, zodat u zult wennen aan enkele nieuwe geuren. Zodra de baby is geboren, kun je bovendien je gebruikte kleding uit het ziekenhuis meenemen en de hond laten ruiken terwijl je prijzen geeft, zodat je hond een positieve associatie zal hebben met de geur van de baby.

We hopen dat deze tips nuttig zijn en dat uw hond comfortabel is wanneer de baby thuiskomt. Ah, vergeet trouwens niet om foto's en video's van dit moment te maken.

Het is noodzakelijk om ons huisdier voor te bereiden op de komst van een nieuw lid in de familie

Luciana was twee toen Rayo, de nieuwe hond, arriveerde en het was in het begin moeilijk. Beetje bij beetje ontmoetten ze elkaar. Nu is zij de baas. Hoewel de hond niet wordt vermeld als een gevaarlijk ras, Als een baby naar huis gaat, moet je het voorbereiden. Je moet de hond voorbereiden, hem grenzen leren en hem leren dat hij niet meer in het middelpunt van de belangstelling staat.

en Als we routines voor ons dier gaan veranderen, is het het beste om dit tijdens de zwangerschap te doen. Ga de kinderkamer niet binnen, neem een ​​pop mee zodat de hond vertrouwd raakt. Wanneer je het huis voor het eerst binnengaat, is het belangrijkste om ze te introduceren. En zelfs als het van jou is en zelfs als je hem vertrouwt, Het is essentieel om kinderen nooit alleen te laten met een hond.

Leid uw hond op

Het is heel belangrijk dat de hond enkele basisorders heeft geleerd (zitten, stilstaan, poot, rug, omlaag) voordat de baby thuiskomt. Bovendien, Het is handig om stil harig te zijn, die graag met andere mensen samenwerkt om problemen te voorkomen.

Hoe dan ook, als je hond van nature nerveus is, of als hij het niet gemakkelijk heeft gehad, moet je weten dat met de hulp van een hondenetholoog die positief werkt, je het een veel stiller en gelukkiger dier kunt maken. De komst van een babyhuis is geen excuus om de hond in de steek te laten.

Gewend aan de baby

Geef wat kleding die de baby al heeft gebruikt om aan de geur te wennen. Zet baby klinkt huilend van tijd tot tijd en, belangrijker nog, indien mogelijk: laat het niet gescheiden van de baby. Honden zijn dieren die in sociale groepen leven, en wanneer het gezin toeneemt, willen ze bij de nieuwkomer zijn.

Als je wilt dat ik het accepteer, je moet hem het laten ruiken en bij hem zijn, ja, altijd onder toezicht, omdat menselijke baby's de harige dieren niet willen kwetsen en als gevolg daarvan kunnen aanvallen.

Schreeuw niet tegen hem en behandel hem niet

Zoals deze je krijgt me alleen maar bang van je en wil niets van de baby weten. Als je iets verkeerd doet, leer hem dan om het goed te doen. Niemand wordt wetend geboren. Alleen met geduld, doorzettingsvermogen en respect kunnen een hond en een menselijke baby gelukkig onder hetzelfde dak leven.

Ook zul je hem veel liefde moeten blijven geven, zowel in het bijzijn van de baby als wanneer hij alleen met jou is, bijvoorbeeld wandelen.

Voordat de baby arriveert, moet u uw hond voorbereiden

Het is heel belangrijk dat we vooraf alles onder controle hebben om onvoorziene gebeurtenissen te voorkomen. Hiervoor moeten we onze hond voorbereiden voordat de hond-baby presentatie plaatsvindt.

Het fundamentele en fundamentele ding is om zich te concentreren op twee pijlers: onderwijs of discipline en de juiste associatie. De eerste geeft ons zekerheid bij onze hond door weet wat ons gehoorzaamt en gehoor geven aan onze bevelen of richtlijnen in elke omstandigheid en plaats, de tweede leert de hond alles goed in aankomst van de baby. Maar we kunnen de chip van een hond niet van de ene dag op de andere veranderen, dus het is belangrijk dat alles zo ver mogelijk van tevoren wordt gedaan. Laten we deze twee pijlers nader bekijken.

Ontdek hoe je je hond voorbereidt op de komst van de baby in ons complete artikel vol indicaties en zeer nuttige tips voor jou het proces wordt geleidelijk uitgevoerd en geschikt voor uw hond.

Bereid een positief partnerschap voor

Net zoals we autoritten, veterinaire bezoeken of hondenverzorging proberen te associëren met positieve dingen, moeten we ook met de kleine baby associeer je aanwezigheid met prettige factoren voor onze hond Dus voordat het kind arriveert, zullen we de kamer voorbereiden met zijn spullen: luiers, crèmes, lotions, kleding. Bovendien moet u deze tips volgen die u veel zullen helpen de nieuwe situatie te begrijpen waarin u zult moeten leven:

 • Wanneer je de babykamer binnengaat, laat hem snuiven: snuiven ontspant en helpt hen om prikkels te kennen en te relateren, het is een positieve houding. Beloon hem wanneer hij het doet met snacks of met vriendelijke en aanhankelijke woorden.
 • Laat hem oefenopdrachten oefenen in de babykamer om de plaats te relateren aan gehoorzaamheid en positieve bekrachtiging. Straf hem nooit en laat hem de plaats niet verlaten met slechte woorden.
 • Heb geen veranderde houding, probeer kalmte over te brengen>

  Een rustige en positieve presentatie

  De eerste dagen zullen volledig begrijpelijk zijn dat je geen direct contact tussen de hond en de baby toestaat, maar het is heel belangrijk laat hem delen in de situatie door mij toe te staan ​​je te vergezellen en altijd te observeren.

  Je moet wel zorg ervoor dat er geen vijandigheid is gerelateerd aan de baby, dus scheld hem nooit uit. Vraag je partner om je te helpen wanneer dat nodig is, maar met positieve bekrachtiging.

  U moet de baby en de hond op een tijdstip van introduceren rust en totale rust. Probeer geen andere prikkels in het midden te hebben, alleen de baby, de hond en je glimlach. In eerste instantie zal het ideaal zijn om te vertrekken snuif een beetje aan je kleine voetjes, nooit iets te direct. Vraag uw partner om u te allen tijde te vergezellen om de situatie nog specialer en teder te maken.

  Hij denkt dat de hond misschien geen andere baby's heeft gezien en weet niet wat dit kleine dier is. Het is echter gebruikelijk dat honden begrijpen en inleven. Als u uw hond vertrouwen en veiligheid geeft, zal hij de nieuwkomer begrijpen en respecteren.

  Beetje bij beetje zult u zien hoe de reactie van uw hond is en in hoeverre u hem kunt toestaan ​​om elkaar te benaderen. Natuurlijk, als u vermoedt dat uw hond jaloers op uw baby kan zijn, moet u zo snel mogelijk naar een etholoog of hondenopvoeder gaan.

  Probeer de relatie altijd te verbeteren zoals we hebben uitgelegd, door positieve versterking van de vreugde en de juiste meting van de grenzen die je tussen hen moet stellen. Jij bent de persoon die de twee familieleden zo goed kent beetje bij beetje zul je ontdekken hoe je met hen moet handelen en werken.

  Nu heb je een geweldige baan: blijf genieten van een gelukkig gezin.

  Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Presenteer de baby correct aan de hond, raden we u aan om naar onze rubriek Curiosa van de dierenwereld te gaan.

  Video: WAAR ELKE HONDENEIGENAAR ZICH AAN IRRITEERT - Hij doet niets hoor- Hondencoach Mariska Bloem (December 2022).

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send