Dieren

Labrador Retriever

Pin
Send
Share
Send
Send


De honden van het Labrador Retriever-ras zijn mooi en hebben een van de meest sympathieke en liefdevolle temperamenten.

Momenteel worden deze honden gebruikt als Redders of gidsen, omdat ze erg intelligent en vriendelijk zijn.

Ze zijn ook het huisdier geworden door de keuze uit steeds meer gezinnen.

Om meer interessante feiten over het Labrador Retriever-ras te ontdekken, kunt u niet alle informatie missen die u in het volgende artikel vindt.

Oorsprong en geschiedenis

De oorsprong van deze honden bevindt zich in de 19e eeuw, toen St. John's waterhonden naar Engeland werden gebracht, die gemengd waren en het Labrador Retriever-ras voortbrachten.

Oorspronkelijk waren ze jachthonden vanwege hun grote mogelijkheden voor deze activiteit.

Momenteel zijn dit de meest populaire gezelschapshonden die er zijn.

Kenmerken van de labrador retriever-hond

Het zijn middelgrote tot grote honden, die kunnen reiken meet 60cm en weegt 35 kilogram.

Zijn lichaam is gespierd en zeer atletisch, en is ook goed geproportioneerd ten opzichte van het hoofd en de ledematen.

De kop is groot evenals de snuit, terwijl de ogen klein, amandelvormig en donkerbruin of middelbruin zijn.

Wat de neus betreft, deze is groot en kan zwart, lichtbruin of donkerbruin zijn, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Wat de boeren tot uitstekende jagers maakt, is dat Ze hebben een sterk ontwikkeld reukvermogen.

Aan de andere kant zijn de oren driehoekig van vorm, afgerond aan de uiteinden, valt en haarcovers.

De vacht is glad, zacht, kort en glanzend, en de kleuren variëren tussen Intens bruin, lichtbruin, geel, crème en zwart.

Deze liefhebbende honden komen tot leven 12 jaar

Temperament en gedrag

De belangrijkste reden waarom deze honden perfect zijn om aan te nemen als huisdieren, is dat ze van t zijnErger, lief, zacht en liefdevol verslechteren.

Het is een heel race gehoorzaam en intelligent, dus het is heel gemakkelijk om ze op te leiden en te trainen.

Bovendien genieten ze ook enorm van de spellen, vooral als ze met kinderen zijn gemaakt.

Over het algemeen kunnen ze heel goed met alle mensen en andere dieren opschieten.

Het zijn zeer actieve honden, met geweldige jachtvaardigheden.

Hoewel ze goed socialiseren, kunnen ze in het begin wat verlegen worden, totdat ze in vertrouwen kunnen komen.

Labrador retriever-honden zijn zeer emotioneel stabiel en gemakkelijk aanpassen naar elk huis, gezin en omgeving.

Labradors retriever vereist essentiële zorg zoals elke andere hond.

Omdat het zo actief is, is het essentieel dat je ze dagelijks een wandeling in het park maakt, zodat ze kunnen wandelen en Voer enkele oefeningen uit.

Het schoonmaken moet minstens elke anderhalve maand worden gedaan, want voor het borstelen moet dit minstens eenmaal per week worden gedaan om het haar mooi en glanzend te houden.

Ook moeten eventuele bezoeken aan de dierenarts worden afgelegd om de gezondheid te controleren en plaats de relevante vaccins.

feeding

Om deze honden gezond, atletisch en mooi te houden, is het noodzakelijk om ze gezond en evenwichtig te voeren.

Porties moeten bevatten Eiwitten, vitamines en voedingsstoffen moeten ook voldoende en eerlijk zijn.

Deze honden hebben de neiging om zwaarlijvigheid te ontwikkelen, dus voeding moet altijd worden gecontroleerd en aangevuld met fysieke oefeningen.

Gezondheidsproblemen

Genetisch gezien is het labrador retriever-ras gevoelig voor verschillende erfelijke ziekten, waaronder het volgende:

 • Heup ontwrichting
 • Elleboog lijkwade.
 • Bal dislocatie.
 • Corneale dystrofie
 • Atrofie van het netvlies.
 • Falls.
 • Tekort aan spiervezels.
 • Induc instorten>

Herkomst Labrador

Ondanks zijn naam, die verwijst naar de Canadese provincie Newfoundland en Labrador, erkent de Internationale Cynologische Federatie (FCI) de oorsprong van de Labrador Retriever in Groot-Brittannië. De geschiedenis van dit populaire ras is echter gerelateerd aan het eiland Newfoundland en, meer precies, aan de Canadese stad San Juan (Saint John).

Het is waarschijnlijk dat St. John's hond (Saint John's hond), directe voorouder van de Labrador Retriever, is een afstammeling van Britse waterhonden. Deze waterhonden zouden door Engelse vissers naar het eiland Newfoundland zijn gebracht. Op het eiland zou de San Juan-hond zijn ontwikkeld, die door vissers werd gebruikt om te helpen bij visserijactiviteiten, lijnen van visnetten naar de kust slepen.

Deze honden moeten daarom zijn stoere, hardwerkende en goede zwemmers. Ze moesten ook een dichte vacht hebben die hen zou beschermen tegen de ijzige wateren van het noorden en dikke staarten die als roer dienden. De kleinste variëteit van San Juan-honden zou aanleiding hebben gegeven tot verschillende rassen van retrieverhonden, waaronder de Labrador Retriever-hond.

In het midden van de 19e eeuw waren er enkele San Juan-honden geëxporteerd naar Engeland, waar ze door een handvol fokkers werden gebruikt om de "perfecte" verzamelhond te verkrijgen. Dus, na verschillende generaties en een zorgvuldige selectie, werd de Labrador Retriever-hond geboren in Engeland. In de eerste twee decennia van de twintigste eeuw werden de morfologische basissen van het ras gevestigd in Engeland, zoals we het vandaag kennen. Op dat moment waren er al verschillende retrievers geregistreerd in de Kennel Club in Engeland.

De boeren waren geïmporteerd naar de Verenigde Staten tijdens de eerste wereldoorlog. De Tweede Wereldoorlog had rampzalige gevolgen voor dit ras, net als voor alle andere rassen, en het fokken van honden was gedegradeerd naar een lager dan secundair niveau.

Na de Tweede Wereldoorlog begon de boer aan populariteit te winnen. Beetje bij beetje liet hij zijn grote kwaliteiten als jachthond zien, maar wat hem de grootste populariteit opleverde was zijn goede karakter toegevoegd aan zijn aangename uitstraling.

Tegenwoordig valt de Labrador Retriever-hond op in veel activiteiten. Het is een van de favoriete honden voor K-SAR-groepen (zoek- en reddingshonden), als gids voor blinden, assistentiehonden, therapiehonden en het populairste hondenhond ter wereld.

Labrador Retriever-functies

De Labrador Retriever is een middelgrote hond, met gespierd, sterk en compact lichaam. Zijn borst is breed en diep en zijn rug is recht. Deze hond is iets langer dan lang. De kop van de Labrador Retriever is breed en heeft een langwerpige en brede snuit. De stop wordt uitgesproken. Het ras heeft een schaargebit en de kaken zijn sterk.

De oren van de labradorhond zijn medium en hangen aan de zijkanten van het hoofd. De ogen hebben een levendige en intelligente uitdrukking en zijn bruin of bruin van kleur. De staart, kenmerkend voor dit ras, is dik aan de basis en eindigt aan de punt. Het heeft een overvloedige vacht die het een afgeronde uitstraling geeft, daarom wordt het "otterstaart" genoemd. Het mag nooit op de rug worden gebogen.

De vacht van de labradorhond is kort, dicht en zonder rimpelingen. Dit ras heeft een dubbele mantel. De binnenmantel is zacht en waterdicht. De buitenmantel is harder en helpt de ondoordringbaarheid te behouden. De kleuren die zijn geaccepteerd voor de labrador zijn de zwart, chocolade en geel. De laatste varieert van lichte crème tot roodachtige tonen. Kleine witte vlekken op de borst zijn acceptabel.

Voor mannen ligt de hoogte aan het kruis tussen 56 en 57 centimeter. Voor vrouwen ligt de hoogte aan het kruis tussen 54 en 56 centimeter. Het gewicht van de mannetjes moet tussen de 27 en 34 kilogram liggen. Het gewicht van de vrouwtjes moet tussen 25 en 32 kilogram liggen.

Labrador Retriever-karakter

Een van de meest opvallende kenmerken van de Labrador Retriever is zijn karakter. Vanwege zijn vriendelijke uiterlijk en de zijne uitzonderlijk sociaal karakter, dit hondenras is al meer dan tien jaar de meest populaire ter wereld. Bovendien heeft de stabiliteit van het karakter van deze honden hen tot grote partners van de mensheid gemaakt, die samenwerken als reddingshonden, therapiehonden, hulphonden en nog veel meer.

De Labrador Retriever is sociaal, vriendelijk, loyaal, intelligent en leuk liefhebbend. Dit ras is gemakkelijk te trainen, dus het is een goed bedrijf als je genoeg tijd en ruimte hebt. De labradorhond is meestal erg vriendelijk met mensen en honden, maar hij moet goed gesocialiseerd zijn als hij nog een puppy is. Een goed gesocialiseerde Labrador Retriever is meestal een uitstekend bedrijf voor kinderen.

Dit ras heeft veel energie en heeft veel beweging nodig. Hoewel het kan worden aangepast om in een appartement te wonen, is het daarom noodzakelijk dat u lange wandelingen ontvangt en met andere honden kunt spelen. De hobby die de Labrador Retriever voor water heeft, is een van zijn gedragskenmerken. Het ras heeft ook een opmerkelijke aanleg om op te laden, dus het is gemakkelijk om ze te leren dingen te brengen.

Ondanks zijn geweldige kwaliteiten, heeft de Labrador vaak de neiging om aandacht te vragen. Het is belangrijk om hem als puppy op te voeden om problemen als overmatig zoeken naar aandacht en verlatingsangst te voorkomen. Boeren hebben bovendien vaak een langdurige adolescentie, dus ze zijn niet de beste huisdieren voor mensen die liever een zittend leven leiden. Ja, ze zijn een goede optie voor diegenen die genieten van fysieke activiteiten in het buitenland.

Veel boeren hebben de neiging om andere honden onstuimig te benaderen, en dit kan conflicten veroorzaken met onbekende honden. De Labrador Retriever is echter niet dol op gevechten en vermijdt ze meestal, hoewel het in de problemen kan komen vanwege hun momentum en energie.

De labrador hond kan wennen aan het leven in een kleine flat als voldoende wandelingen en lichaamsbeweging zijn voorzien. Het ideaal zou zijn om wat aan te bieden drie dagelijkse wandelingen, goed verdeeld over de dag. Het is belangrijk om naar de typische fouten van de rit te kijken om ze te vermijden. Deze routine moet worden gecombineerd met een aantal actieve oefeningen voor volwassen honden omdat het een ras is dat bekend staat om zijn onverzadigbare eetlust die, indien toegestaan, tot obesitas kan leiden. Bovendien zal de oefening je helpen je actieve en rusteloze temperament te kanaliseren, heel gebruikelijk in dit ras.

de speelgoed zal erg belangrijk zijn voor de Labrador Retriever en zij zullen ons helpen nieuwe manieren te vinden om alle energie die deze hond van binnen heeft te kanaliseren. Ontdek in ExpertAnimal wat intelligentiespeelgoed voor honden en aarzel niet om ze regelmatig te verstrekken. Sommige stylinghonden hebben meestal de gewoonte om alles te bijten als ze puppy's zijn. Klassieke bijtringen helpen ons dit probleem op te lossen.

Tot slot herinneren we ons hoe belangrijk het is om je elke maand of anderhalve maand te baden en te poetsen. Dat helpt parasieten voorkomen en dat onze hond geniet van zijdeachtig, glanzend en schoon haar.

Labrador Retriever Onderwijs

De Labrador Retriever is een relatief hond gemakkelijk op te leiden en train voor zijn sociale karakter en zijn aanleg voor genegenheid en prijzen. In het ideale geval zal de socialisatie van de hond beginnen te werken vanaf de puppyfase, een proces dat we zullen blijven werken tot de volwassen fase. In het ideale geval betrekking hebben op allerlei soorten mensen, dieren en objecten, waardoor de ontwikkeling van fobieën en angsten op volwassen leeftijd wordt vermeden.

Aan de andere kant zal hun leren in basisvolgordes van gehoorzaamheid, zoals zitten, stil zitten, naar de oproep gaan, ook heel belangrijk zijn. Al deze bevelen zullen ons niet alleen helpen in de veiligheid van de hond, ze zullen ook onze relatie met hem goed maken en we zullen je mentaal stimuleren. Omdat de labrador retriever-hond uitstekende eigenschappen heeft, doet het geen pijn om hem te stimuleren met allerlei soorten spellen en activiteiten. Een manier om hem behendig en gelukkig te houden, omdat hij van games en plezier houdt.

Labrador Retriever Gezondheid

De Labrador Retriever is een hond relatief gezond en langlevend, die opvalt door zijn fitness en uitstekende gezondheid. De overmatige inteelt waaraan dit ras is blootgesteld, kan echter genetische ziekten veroorzaken die helaas meestal verschijnen wanneer de hond ouder wordt. Een veel voorkomend voorbeeld is heupdysplasie.

Als de hond een puppy is, moeten we hem zijn eerste vaccinaties geven en we zullen zijn vaccinatieschema zijn hele leven voortzetten. Dit voorkomt dat u enkele van de gevaarlijkste ziekten voor honden lijdt.

Voor onze hond om van een benijdenswaardige gezondheidstoestand te genieten, zou het ideaal zijn ga om de 6 maanden naar de dierenarts voor een eenvoudige beoordeling die ons zal vertellen of alles goed gaat. Op dezelfde manier kunnen we het voorkomen van sommige ziekten voorkomen door onze labrador retriever-hond goed te verzorgen.

Markeer ten slotte dat de boer daar vatbaar voor is zwaarlijvigheid lijden en ze hebben een affiniteit voor snoep en als hun dagelijkse oefening niet genoeg is, beginnen ze dit gezondheidsprobleem te ontwikkelen (wat ook leidt tot het optreden van spier- en gewrichtsproblemen). Ontdek in ExpertAnimal hoe obesitas bij honden te voorkomen.

Wat is de Labrador Retriever?

Het evenwichtige temperament van Labrador Hij is de favoriete hond van families over de hele wereld geworden en met zijn maatschappelijke werk, als therapie-, assistentie- of reddingshond, heeft hij het hart van de hele planeet veroverd. Vanwege de grote kwaliteiten, moeten we niet verbaasd zijn te weten dat de Labrador Retriever Het is wereldwijd het populairste ras. de Labrador Retriever Hij is een grote liefhebber van plezier. Voor hem verdient het om ten volle te worden geleefd en zijn vitaliteit is besmettelijk. Bovendien hebben ze een groot vermogen om te worden getraind, dus ze zijn het ideale bedrijf om hem die hond te maken die we altijd al hebben gewild.

Labrador-gedrag en karakter

Er is geen hondenras dat een vriendelijker karakter heeft dan de Labrador retriever, het is volgzaam, vriendelijk, aanhankelijk, leuk, loyaal, medelevend en met veel empathie. Het gaat prima samen met alle familieleden en andere dieren, het zorgt er ook voor dat we aangename momenten doorbrengen met hun spellen.

Zijn gedrag is uitstekend, zelfs met andere honden, hoewel hij dankzij zijn grote intelligentie, als hij enig gevaar in een andere hond detecteert, het gewoon zal vermijden om geen conflicten aan te gaan.

Het is ongetwijfeld een ras met een geweldig sociaal en vriendelijk karakter, van puppy tot volwassene zal altijd een goede aanleg behouden, zeer kenmerkend voor Labradors retriever.

Als het goed wordt gesocialiseerd door een puppy, kun je zonder problemen met andere dieren leven, zoals katten of andere huisdieren.

HET HANDVEST VAN DE LABRADOR RETRIEVER

Het is een zeer sociaal ras, en dat maakt hem een ​​geweldige metgezel voor andere honden en kinderen. Hij wil altijd onze aandacht, de Labrador Retriever Hij zal een geduldige hond worden die elke vorm van genegenheid die we hem geven enorm zal waarderen. Het zijn honden met veel enthousiasme en voor hen is er niets speciaals dan een persoon die hem met open armen ontvangt aan wie ze al hun kussen zullen geven. Bovendien, in het geval dat een gespannen situatie wordt gecreëerd met een andere hond, labradors Ze zijn van nature vredig en vermijden meestal elk probleem. Het zijn honden die positiviteit overbrengen, het is hun manier van zijn, en iedereen die een Labrador heeft gehad, heeft van hem geleerd dat je het glas altijd halfvol kunt zien.

De Labrador en de kinderen

Als er in uw gezinsomgeving die zijn jonge kinderen, adolescenten of volwassenen, dit zal geen probleem zijn bij het verwerven van een Labrador-hond. Omdat hij dankzij zijn intelligentie en empathie goed met iedereen kan opschieten, ongeacht hun leeftijd.

De Labrador is een zeer vertrouwde hond die houdt van fysiek contact, spelen, genegenheid geven en ontvangen en kan zelfs de kleintjes in de gaten houden om andere gevaren te vermijden. Het zal ongetwijfeld een ideale metgezel zijn.

Hoewel we, zoals we altijd zeggen, zowel honden als kinderen goed moeten opvoeden zodat iedereen kan leven, spelen en genieten. Een slecht opgeleide hond kan altijd een gevaar zijn.

EEN LABRADOR IN DE FAMILIE

Elk gezin kan genieten van het vertederende karakter van een Labrador. Veel mensen denken dat ze als grote hond een groot huis met een tuin nodig hebben, zodat de hond een goede kwaliteit van leven kan hebben, maar dat hoeft niet zo te zijn.

De Labrador Retriever Hij houdt van rennen en spelen, het is iets waar hij van houdt, maar het maakt niet uit hoe groot het huis is, want hij zal leren dat wanneer hij thuis is, hij kalm moet blijven. Tijdens de wandelingen die je naar het park brengen, kun je bijvoorbeeld met de bal of met andere honden spelen. Als we een tuin hebben, kunnen we natuurlijk spelen zonder naar buiten te gaan, maar dat mag de wandeling die essentieel is voor elke hond niet vervangen. Maar we staan ​​erop dat de grootte van het huis niet belangrijk is, want binnenin wil je rusten en daarvoor heb je gewoon een comfortabele hoek om te rusten.

Fysieke kenmerken van de Labrador retriever

Het is een ras van groot formaat maar niet gigantisch, heeft een kruishoogte van ongeveer vijfenvijftig centimeter en ongeveer drieëndertig kilo in gewicht, iets minder bij vrouwen.

De Labrador retriever heeft een zeer gecompenseerd lichaam, langwerpige en gespierde romp met evenredige en sterke benen. Staart van gemiddelde grootte en goede dikte, brede kop met middelgrote oren die altijd hangen.

de kort haar De Labrador is relatief dun, heeft een dubbele laag haar die het beschermt tegen de kou en maakt het ondoordringbaar voor water. De kleur van je haar kan variëren van zwart tot bruin, gaat door goud, bruin of crème, ook wel chocolade genoemd, er zijn zelfs veel volledig witte exemplaren.

Interessant genoeg zijn de meest gewilde Labrador Retriever Chocolate en Black Labrador puppy's echter, ongeacht hun kleur, alle Labadores zijn schattig.

Het is een atletische hond, sterk en resistent, in staat zich aan te passen aan alle soorten omgevingen, waaronder het leven binnen of buiten, met koude of warme klimaten. Hoewel hij vanwege zijn karakter altijd gelukkig zal zijn als hij binnen met zijn gezin woont.

DE LABRADOR UIT THUIS

In de regel vereist een Labrador 3 dagelijkse wandelingen, hoewel hij voor sommigen volwassener is labradors Het is genoeg voor hen met 2 wandelingen. Dit is een belangrijk moment om koppelingen met hem te maken, hem in staat te stellen nieuwe plaatsen en geuren te verkennen, energie vrij te laten en te socialiseren met andere honden, mensen en geluiden.

De labrador Het is een geweldige hond voor degenen die een actief leven hebben, omdat hij altijd blij zal zijn om zijn familie te vergezellen waar hij ook gaat en zal weten hoe het te doen om van het moment te genieten. Het is een hond die nooit moe lijkt, altijd bereid zal zijn om voor de bal te gaan, met kinderen te spelen, een lang pad door de bergen te nemen, in zee te baden of uw eigenaar te vergezellen om te rennen. Hij deelt ook graag momenten van rust met zijn familie die hen vergezelt terwijl hij televisie kijkt, studeert of een dutje doet. Voor hem Labrador Retriever Het belangrijkste is altijd het bedrijf van uw familie.

Soorten Labrador

Hoewel het ras hetzelfde is, zijn er twee soorten Labrador-retrieverhonden die verschillen in hun fysieke uiterlijk, omdat hun karakter vrijwel identiek is:

 • De Amerikaanse Labrador: Qua uiterlijk is het de klassieke Labrador die we altijd op de foto's zien, proportioneel en met een slank maar atletisch uiterlijk.
 • Het Engelse Labrador: Zijn fysieke uiterlijk is compacter, meer afgerond en gedrongen, zijn borst is breder en lijkt op het eerste gezicht misschien wat kleiner.

Beide soorten Labrador delen hetzelfde haar, karakter en hebben dezelfde zorg nodig. Hun fysieke uiterlijk varieert eenvoudig een beetje, zonder dat dit een probleem is voor de functies die ze uitvoeren.

DE BEHOEFTEN VAN DE LABRADOR

De labrador is een zeer intelligente hond en zijn vermogen om te trainen is enorm, omdat hij altijd op zoek is naar plezier. Met heel weinig herhalingen kun je snel leren wat we van hem verwachten en terwijl hij leert, wordt zijn vermogen om nieuwe bestellingen te begrijpen nog meer versneld. Daarom is een van de behoeften van de Labrador Retriever de opleiding om hun intellectuele vaardigheden te ontwikkelen en hun hardwerkende geest in balans te houden. Leer hem trucs, stel uitdagingen om zijn eten te krijgen, stel nieuwe situaties en spellen voor. Hij zal altijd blij zijn om te laten zien dat hij alles kan doen.

Wat betreft veterinaire gezondheid, het is belangrijk om op je botten te letten, want als een snelgroeiende hond moeten we ervoor zorgen dat we goed eten geven tijdens de ontwikkeling, let op dat de hond geen bewegingen te abrupt maakt en voeding ondersteunen met een veterinaire chondroprotector die versterkt de gewrichten

En op het niveau van peluquerнa, de zorg is heel eenvoudig. Je moet je haar borstelen om te voorkomen dat het haar loslaat en regelmatig een bad nemen om je huid te hydrateren. Breng de verandering twee keer per jaar aan, en op dat moment is het ideaal om naar de kapper te gaan om een ​​afvlakking te maken om het ongemak van het haarverlies te voorkomen en de hitte van de hond te verlichten. Het goede is dat ik eet de Labradors Ze houden van water, ze zullen geen problemen hebben tijdens het baden.

Hoe een Labrador hond op te voeden

We moeten beginnen met het socialiseren van onze Labrador retriever van een puppy, hem bekend maken en omgaan met andere honden en mensen, dat hij de omgeving kent, dat hij went aan de gebruikelijke geluiden, enz ...

Puppy's nemen veel informatie uit hun omgeving op, wennen eraan en passen zich aan de eigenaardigheden aan, dus er is geen betere leeftijd om een ​​hond te socialiseren.

Het is belangrijk dat je aanleg vriendelijk is, want hoewel het door zijn eigen genetica een ras met een goed karakter is, wordt het altijd versterkt met een goede socialisatie en opleiding.

Om te voorkomen dat u een destructief gedrag Thuis, hoe je speelgoed kunt breken, je bed of zelfs meubels kunt bijten, moeten we ervoor zorgen dat je overtollige energie vrijkomt. Voor hen moeten we hem gewoon een wandeling maken en dagelijks spelen.

Net als elk ander hondenras, moeten we u laten weten wat uw hiërarchische plaats in de familie is (uw roedel), iets dat we zullen bereiken door deze eenvoudige en praktische tips te volgen omdat u een puppy bent:

 1. Je moet altijd de laatste zijn die het huis binnenkomt en verlaat
 2. Ga niet op je benen, bank of bed liggen
 3. Voordat u hem voedt, moet u hem laten gaan zitten en wanneer u de voederbak op de vloer legt, laat hem niet eten totdat hij u in de ogen kijkt (het is een manier om toestemming te vragen, in de hondstaal).

Het zijn kleine gebruiken die hem beletten te geloven dat hij de leider is, op deze manier zul je nooit autoriteitsproblemen met hem hebben en hij zal volledig begrijpen dat jij de baas bent.

WILT U EEN LABRADOR KOPEN?

Als u geïnteresseerd bent om als partner op te nemen van v> 93 590 93 97 . We zullen al uw twijfels over het hebben van een hond oplossen, we kunnen u adviseren over het ras en we zullen u informeren over de beschikbare Labrador Retriever-nesten. U kunt ook een kijkje nemen op onze puppy's zijn hier beschikbaar.

Gezondheid en zorg nodig voor een Labrador

Omdat we een ras zijn dat is gegenereerd dankzij de selectie van de beste exemplaren gedurende vele jaren, kunnen we heel kalm zijn wat betreft de gezondheid, omdat het zeldzaam is dat ze problemen opleveren.

Vanwege zijn grootte is het mogelijk dat het na verloop van tijd een soort gewrichtsprobleem of dysplasie ontwikkelt. Iets dat veel voorkomt bij alle soorten grote rassen, is niet iets exclusief voor de Labrador retriever.

Om dit te voorkomen kunnen we, aangezien het puppy's zijn, chondroprotectors beginnen te gebruiken, zodat hun gewrichten zich correct ontwikkelen.

We moeten gewoon alle verplichte vaccins en we passeren de gebruikelijke veterinaire beoordelingen zodat onze Labrador gezond en sterk is. En om je haar perfect te houden, borstelen we gewoon een of twee keer per week en geven het een maandelijks bad.

De Labrador-retriever houdt ervan om zelfs in het midden van de winter in meren en rivieren te komen, dus het is raadzaam om het goed te drogen bij thuiskomst om te voorkomen dat het koud en dus koud wordt.

Het is geen hond die grote doses oefening nodig heeft, maar je moet elke dag lange wandelingen maken, spelen en zelfs een beetje rennen met andere honden of stokken of ballen achtervolgen.

Het is een zeer aanhankelijk ras, toon je liefde met verwennerij en strelingen en hij zal de gelukkigste hond ter wereld voelen.

Video en foto's van het Labrador-ras

Kun je de charmes van de Labrador weerstaan ​​door deze foto's van puppy's en volwassenen te zien? Gewoon schattig.

Zeker nu je de Labrador-hond grondig kent, word je aangemoedigd om je leven met een van hen te delen. Je zult er geen spijt van krijgen 😉

Pin
Send
Share
Send
Send