Dieren

Groenten en fruit aanbevolen voor katten

Pin
Send
Share
Send
Send


Fernando del Río | Eivissa | 14/12/2016

Wist je dat er een paar groenten en fruit zijn die katten niet kunnen eten? Ondanks de voordelen van thuis bereid kattenvoer, waar wij voorstanders van zijn, zijn er bepaalde ingrediënten die goed zijn voor de mens, maar niet voor de katten. Besteed aandacht aan deze lijst met giftige groenten en fruit voor katten (houd er rekening mee dat de wereld erg groot is en dat er veel groenten zijn, dit is geen universele lijst, maar zij zijn degenen die we het meest gebruiken). Voordat we het vermelden, laten we je een paar dingen vertellen over de manier waarop katten voeden:

Kunnen katten groenten eten?

Ja, dat kunnen ze, maar niet teveel. Groenten en fruit mogen niet meer bedragen dan 10% van de dagelijkse inname van de kat, en dit is om "biologische" redenen, niet in een opwelling:

1. Katten zijn pure carnivoren: mensen zijn van nature alleseters. We kunnen overwegen dat honden ook alleseters zijn (ze eten vlees, maar ook granen, groenten en fruit), maar katten niet. Wat eten betreft, zijn katten en honden anders. Er wordt vaak gezegd dat katten pure carnivoren zijn, wat betekent dat het percentage vlees dat het dieet van een kat moet bevatten veel hoger is dan dat van de hond. Als je niet genoeg vlees aan je kat geeft, tenzij je de exacte dosis kunstmatige supplementen (zoals vitamine D of Taurine berekent die hij gewoon niet kan synthetiseren), zal je kat ziek worden.

2. Katten hebben een te kort darmkanaal om groenten te verteren: katten hebben een relatief kort darmkanaal en zeker veel korter dan de onze. De reden is pure carnivoren en het vlees heeft minder lengte nodig om zijn voedingsstoffen in de darm op te nemen. Groenten bevatten veel vezels en zijn moeilijker te 'verwerken' en op te nemen, zodat herbivoren langere delen hebben.

Lijst met giftige groenten en fruit voor katten:

Afgezien van het feit dat de katten wortelen, erwten en andere groenten kunnen eten, hebben we een lijst met VRUCHTEN opgesteld die katten niet mogen eten:

1. Druiven en rozijnen: Er wordt gezegd dat druiven giftig fruit zijn voor katten, omdat in grote hoeveelheden zowel druiven als rozijnen de nier van de kat kunnen beïnvloeden, en in kleine hoeveelheden diarree veroorzaken.

2. Banaan: De banaan is ook een giftige vrucht voor katten, de banaan veroorzaakt diarree voor katten (tenzij je ze een heel klein stukje geeft).

3. Citrus: sinaasappels, citroenen, grapefruits: Citrusvruchten veroorzaken meestal ook diarree en maagklachten bij katten. Maar dit is minder ernstig, omdat ze van nature niet tot sinaasappels worden aangetrokken, dus het risico op ongevallen is laag.

Vervolgens gaan we met de lijst met GROENTEN die katten niet mogen eten:

1. Ui en knoflook: Als we ui en knoflook zeggen, moeten we ook gerelateerde groenten zoals prei of bieslook opnemen. Uien en knoflook in zeer kleine doses van tijd tot tijd zijn niet schadelijk voor katten, maar ze zijn gevaarlijk in aanzienlijke of herhaalde doses. Deze groenten bevatten thiosulfaat, dat rode bloedcellen bij katten en honden kan vernietigen, wat bloedarmoede kan veroorzaken.

Tussen knoflook en ui is ui erger, omdat het de giftige stof in veel grotere doses bevat dan knoflook. We raden aan dat u geen knoflook of ui opneemt in de recepten die u speciaal voor uw pussycat bereidt.

2. Rauwe aardappelen: Ik heb op internet gelezen en een video bekeken waarin staat dat katten geen aardappelen mogen eten, omdat ze giftig zijn. Dat is niet waar. En het is jammer, want die video's hebben duizenden views en de informatie is gewoon niet waar.

De realiteit is dat rauwe aardappelen, bladeren en de stengel van aardappelplanten een stof bevatten die solanine wordt genoemd. Solanine is bitter en zeer giftig, zowel voor dieren als voor mensen, zelfs in kleine doses. Dus? Het goede deel is dat deze giftige alkaloïde verdwijnt wanneer we de aardappelen koken. Dus de regels zijn: zorg dat je geen aardappelplanten bij je katten hebt en geef ze aardappelen als onderdeel van hun dieet als je wilt, maar altijd gekookte aardappelen!

3. Groene tomaten, bladeren en stengels van de tomatenplant:

Het blijkt dat de tomaat een familielid van de aardappel is, dat wil zeggen een lid van de Solanaceae-familie en daarom ook solanine (het bittere toxine) bevat. Net als in het vorige geval zijn groene tomaten, bladeren en stengels van de tomatenplant voedsel om te vermijden voor katten.

Bedenk gelukkig dat het gif verdwijnt als het kookt. Daarom kunt u uw kat bijvoorbeeld een deel van een blikje sardientjes in tomaat geven of wat pasta met tomatensaus.

4. Avocado's of avocado's: Waarom heb je de avocado hier neergezet? -Ja heren, avocado is eigenlijk een fruit, geen groente. In feite is het de vrucht van de avocado of Amerikaanse persea, familie van de Lauraceae. Hoe goed het ook is, en ik verzeker u dat zijn olieachtige textuur aantrekkelijk is voor katten, het is niet goed om avocado aan de katten te geven.

We zijn in de gebruikelijke, ze zullen niet sterven omdat we ze zo nu en dan een klein stukje geven, maar grote of continue innames zijn schadelijk voor katten vanwege Persina. Persina is een fungicide stof die deze plant produceert en aanwezig is in zijn bladeren, fruit en zaden. Fungicide betekent dat de plant persina produceert om schimmels en schimmels te doden die het kunnen schaden, dus het is logisch dat het persina giftig is. Het is niet precies bekend wat de dosis is die bijwerkingen veroorzaakt, maar het is bekend dat het persina giftig is voor veel soorten dieren: honden, katten, paarden, runderen en vogels bijvoorbeeld. Uit voorzorg kunt u beter voorkomen dat u uw katten avocado geeft (en houd ze buiten hun bereik, omdat ze het wel proberen te eten vanwege de zachtheid en aangename consistentie).

Concluderend zijn er enkele giftige groenten en fruit die katten niet kunnen eten. Geef uw katten daarom niet de volgende groenten en fruit:

Fruit: druiven, rozijnen, bananen, citrusvruchten en avocado's.

Groenten: uien en knoflook, groene tomaten en rauwe aardappelen.

Aanbevolen fruit voor katten

er geschikt fruit voor katten in kleine hoeveelheden, nooit als basis voor uw dagelijkse voeding. De meest geschikte voor onze katten zijn:

  • aardbei, zeer rijk aan vitamine C en vezels.
  • meloen, verfrissend en h>

Groenten en fruit als vervangers

Fruit mag nooit als gewoon voedsel worden beschouwd. De beste manier om ze te beheren is als snackvervanger. Groenten mogen ook niet de basis van inname zijn, alleen een aanvulling op de vlees- of visbasis, die het belangrijkste voedsel moet zijn.

Cat's spijsverteringsstelsel

Katten zijn pure carnivoren. Ze zijn niet alleseters zoals mensen en zelfs honden. Je darmkanaal is erg kort. Het is niet aangewezen om plantaardige vezels te verteren, maar het spijsverteringssysteem van katten is voorbereid op de vertering van dierlijke eiwitten: vlees en vis. Op deze manier mag de inname van groenten in geen geval hoger zijn dan 15% van het totale dieet.

Katten worden met planten gespoeld. Daarom is het raadzaam om vogelzaad in een pot te zaaien, zodat de kat de scheuten eet en veilig spoelt. Soms wordt de watermeloenschil geconsumeerd, waarschijnlijk voor dit doel. Natuurlijk moeten we giftige planten op onze vloer vermijden om mogelijke vergiftiging te voorkomen.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Groenten en fruit aanbevolen voor kattenWe raden u aan onze sectie over zelfgemaakte diëten in te voeren.

Pin
Send
Share
Send
Send