Dieren

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond niet op de bank komt?

Pin
Send
Share
Send
Send


De rustplaatsen en de nabijheid van de eigenaar zijn fundamentele elementen voor ons huisdier. Maar het is een voorrecht dat we moeten doseren. Het is vaak het geval dat we de neiging hebben om het gedrag van onze honden te humaniseren zonder alleen de betekenis op te merken die onze acties voor hen hebben. We moeten niet vergeten dat ze een andere soort voor ons zijn en hun behoeften en hun manier om dingen te associëren verschillen van de onze, zoals het geval is met de bank.

De invloed van het karakter van het dier

We hebben vaak honden met angstproblemen thuis, te veel gehechtheid aan hun eigenaars, een soort agressiviteit en andere soortgelijke problemen. Als onze hond dominant gedrag vertoont, het feit van rusten op een hoge en bevoorrechte plaats van het huis kan dit gedrag verergeren, zelfs als het niet zo lijkt. Als onze vriend te gehecht is aan ons en angst lijdt wanneer hij ons bedrijf niet heeft, kan het probleem nog erger worden als we weer op die plek bij ons zijn.

Als we een uitgebalanceerde hond hebben die geen gedragsprobleem heeft,Ik kon dat dutje vredig met ons op de bank slapen, omdat er geen probleem is dat we kunnen verergeren.

Sommige routines zoals onvoldoende fysieke of mentale oefeningen, overmatige privileges, enz. Kunnen gedragsproblemen bij onze hond veroorzaken. Het is handig als richtlijn om een ​​situatie die onze hond al heeft niet te verergeren of gewoon om te voorkomen dat hij deze heeft. Het is niet raadzaam om in ons bedrijf op de bank te gaan liggen.

Hoewel het niet een direct gevolg hoeft te zijn van het beklimmen van de bank en daaropvolgende gedragsproblemen, zijn ze factoren die dergelijke situaties kunnen veroorzaken.

Goede gewoonten creëren

De reden voor deze voorzorgsmaatregelen is dat onze honden Ze begrijpen niet waarom deze bron (de sofa) soms toegankelijk is, maar soms niet. In hun hondenpsychologie kan deze diversiteit van permios hen frustratie en een beginnende agressiviteit veroorzaken.

De honden zijngewone dieren met goede vasthoudendheid en mogelijk als we hem in zijn puppyfase in de armen op de bank of zelfs in bed nemen om hem te strelen, is het logisch dat hij opgroeit dat hij begrijpt dat dit gedrag door ons is goedgekeurd en dat het een toegestane plek is. Om dit gebruik te vermijden, is het het beste dat we vanaf zeer jonge leeftijd onze affectie altijd vanaf de vloer laten zien, zodat je de demonstraties van affectie niet associeert met de bank of het bed.

ook Het is zo dat ze gewoon omhoog gaan omdat de bank onze geur en bij afwezigheid heefthet is erg leuk voor hen In contact zijn met iets dat ons eraan herinnert.

De beste manier om ons huisdier te 'berispen'

Wanneer we ons huisdier verrassen op het moment dat het wordt geüpload op de bank of in meubels in huis, moeten we hem meteen berispen en hem nooit laten passeren. We zullen hem zachtjes benaderen, we zullen hem uitnodigen zonder geweld en botweg zeggen we een “NEE”. Op deze manier zal het dier begrijpen dat het niet juist is om te klimmen waar het was en dat het niet onze goedkeuring heeft.

We zullen deze actie vele malen herhalen, rekening houdend met dat Geduld en doorzettingsvermogen zijn de sleutel tot succes. We zullen het dier belonen als we het op de grond laten liggen zonder te klimmen, zodat het beloond voelt en begrijpt dat het het juiste doet.

Als we het risico willen elimineren dat de hond op de bank klimt of een ramp maakt, is het het beste om de deur van de kamer te sluiten, als dit om welke reden dan ook niet mogelijk is en we hebben geprobeerd het "voorgoed" uit te voeren Vervolgens zullen extremere maatregelen worden genomen.

Elementen die de bank bedekken

Een andere zeer nuttige oplossing is om de bank te bedekken met een laken of sprei en deze te besproeien met een overvloedige luchtverfrisser, Keulen of een afstotend middel dat we op de hondenmarkt vinden. Over het algemeen houden honden niet van deze geur en bij het afdekken wordt het spoor dat ze meestal verlaten, geëlimineerd. Als we dit meerdere dagen herhalen, stopt het met klimmen.

ook het kanbedek de randen van de bank met aluminiumfolie of lege blikken, Dus als je probeert te klimmen, zal het geluid je waarschijnlijk bang maken en na enkele dagen ervoor kiezen om niet meer te klimmen.

Als het ons is gelukt om te voorkomen dat het dier op de bank klimt, hebben we den houd dit criterium stevig vast en laat het niet meer stijgen. Als we veranderen, zullen al het uitgevoerde werk nutteloos zijn geweest.

Als het bovenstaande nutteloos is, is wat we nog hebbenZoek hulp van een trainer.

Eerste stap: stel huishoudelijke normen in

Het is heel belangrijk dat u beslist of u het omhoog wilt laten gaan of niet. De opvoeding van de hond zal er veel van afhangen. Als u hem in de regel niet laat opschieten, maar een familielid u altijd uitnodigt om naar boven te gaan, is de hond zeer waarschijnlijk in de war. Het hele gezin moet zich aan dezelfde regels houden. Nu zijn er twee veronderstellingen die we moeten analyseren voordat we uitleggen hoe we kunnen voorkomen dat de hond op de bank klimt:

 1. Ik wil niet dat mijn hond op de bank gaat liggen: Als je niet wilt dat hij op de bank gaat liggen, laat hem het dan nooit doen. Het is essentieel dat je constant bent en niet opgeeft als je het eerst negeert. Maak geen uitzonderingen, vraag hem om uit te stappen zodra hij probeert te klimmen.
 2. Ik wil dat het af en toe omhoog gaat: Hoewel je je hond kunt leren om op en van de bank te gaan, en om in zijn bed te slapen, is de waarheid dat het erg verwarrend is voor de hond dat je hem soms laat gaan en soms niet, behalve frustrerend. Als u wilt dat uw hond van tijd tot tijd op de bank gaat liggen, moet u hem vrije toegang geven en anders voorkomen dat hij bij alle gelegenheden klimt.

Hoe voorkom ik dat mijn hond op de bank klimt?

Vergeet het geschreeuw, de ruzies en de "uitdagingen", als je wilt dat je hond niet op de bank gaat liggen, moet je leer hem wat het woord "laag" betekent echt, dus de tweede stap zal zijn om de training te gebruiken om het woord "naar beneden komen" te associëren met het feit dat je van de bank af gaat en "naar boven gaat" met het feit dat je naar boven gaat.

Kijk naar buiten voor een plek waar je kunt oefenen, maar let op, je moet het niet op een bank doen, maar op een opstap, straatbank, enz.:

 1. Ontvang snacks voor honden en bied er een aan.
 2. Beweeg je hand en leid deze naar de stap, zodat deze omhoog gaat, met behulp van het woord "omhoog".
 3. Beloon het eenmaal met een snack.
 4. Herhaal nu de procedure door deze te verlagen, terwijl u het woord "laag" gebruikt.
 5. Herhaal dit totdat je hond de oefening begrijpt.

Vergeet niet dat hondentrainingen kort en intens moeten zijn, daarom moet u uw hond rust gunnen en de oefening een half uur later hervatten.

Nu je min of meer weet wat "omhoog" en "omlaag" betekent, begin je te oefenen zonder hem te leiden met de prijzen, maar alleen met de hand. Natuurlijk moet je hem elke keer dat je naar beneden en naar boven gaat belonen met eten. U zult deze oefening zo vaak als nodig herhalen, bij voorkeur uitvoeren tussen 2 en 5 sessies per dag, totdat uw hond de exacte betekenis van beide woorden begrijpt.

Zodra je de oefening begrijpt, moet je elke keer dat je hond op de bank klimt, vragen om naar beneden te komen, onthoud: altijd hetzelfde woord gebruiken. Op basis van herhalingen leert uw hond dat de bank geen plek is om te klimmen. Vergeet niet heel constant te zijn en volg altijd de regels.

Hoe voorkom ik dat mijn hond op de bank klimt als ik niet thuis ben?

Misschien heb je het voor elkaar gekregen om niet op de bank voor je te gaan zitten, maar wanneer je thuiskomt, merk je dat hij erop slaapt of snel weggaat wanneer je de deur binnengaat. Het is een probleem dat veel eigenaren hebben en geen gemakkelijke oplossing hebben. Het enige dat we kunnen doen is fysiek voorkomen. Met andere woorden, het plaatsen van objecten zoals een ligstoel of sommige plastic zakken. Dus het zal niet comfortabel of leuk zijn om erop te gaan. Het is een maatregel die u na verloop van tijd kunt elimineren.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond niet op de bank komt?, raden we u aan naar onze sectie Basisonderwijs te gaan.

Maak de bank een ongemakkelijke plek voor hem

Als je niet veel geduld hebt of je hond niet erg gehoorzaam is, is dit een andere maatregel die uiterst effectief zal zijn, omdat het bestaat uit het maken van deze site een ruimte waarin je vriend zich niet op zijn gemak voelt, waardoor hij de bank verre van een rustplaats zal zien, zal hij het zien als iets saai voor wat hij niet eens wil benaderen.

Om dit feit te bereiken, moet je het gewoon afdekken met een deken in Keulen of een soort luchtverfrisser, omdat honden niet alleen dit soort geuren verafschuwen, maar het ook van verre kunnen detecteren dankzij zijn unieke geur, dus Ze zullen niet eens in de buurt van deze ruimte willen komen.

ook, Een andere geweldige oplossing is om de randen van de bank te bedekken met lege blikken of een ander object waarvan het materiaal het veel laat klinken wanneer het valt, zodat op het moment dat je harige metgezel klimt, ze vallen en het laten schrikken vanwege het geluid, omdat dit buitengewoon vervelend is voor honden, en in veel situaties meestal Houd ze uit de buurt van een bepaalde plaats.

Evenzo is een andere oplossing die effectief is, hoewel een beetje duur, het kopen van de Scat Mat-patch, die op de bank wordt geplaatst om te voorkomen dat je hond gaat klimmen, dankzij dit apparaat activeert zijn druksensoren om vervolgens te activeren een alarm dat niet afgaat totdat het blik is neergelaten.

Bied uw hond een meer gezellige ruimte aan

Dit is zonder twijfel de gezondste optie die u kunt nemen als u dit probleem wilt voorkomen of elimineren je zult je hond niet ongemakkelijk laten voelen met de sterke geuren of de vervelende geluiden, en hij zal niet meer op de bank gaan liggen omdat hij de ruimte verkiest die u hem geeft.

Een van de beste plaatsen die je voor hem kunt doen, is een klein bed Maak het net zo comfortabel en gevoerd als de kussens van uw bank, want het comfort dat u in deze ruimte zult voelen, zal het nooit veranderen.

Als uw hond een bepaalde leeftijd heeft en dit is nieuw voor hem, Een goede truc is om deze nieuwe ruimte in te schakelen op dezelfde plaats waar de bank staat, want zelfs als u in het begin hiervoor blijft kiezen, zult u op korte termijn nieuwsgierig zijn en besluiten om een ​​tijdje op het nieuwe bed te gaan liggen.

Evenzo is een andere goede truc om deze nieuwe behuizing voor je hond te plaatsen op de plek waar je slaapt, of op zijn minst zo dichtbij mogelijk, omdat de favoriete plek van alle honden is degene die ruikt naar hun meester, dus als je het doet, zal je kleine viervoetige vriend de bank voor altijd vergeten.

Als je een van deze trucs uitvoert, zul je niet langer dit soort ongemak hebben.

Maar ... Waarom gaan ze op de bank liggen?

In veel van de gevallen ligt de kern van het probleem bij het begin van de relatie met de hond, omdat wanneer de hond een puppy is, ze meestal op de bank of het bed mogen klimmen en ze associëren dat deze handeling is toegestaan.

Bij andere gelegenheden is het moment waarop de hond ervoor kiest om op de bank te gaan liggen, wanneer we niet thuis zijn. Dit komt omdat de bank onze geur behoudt en erop gaat staan ​​waardoor hij comfortabeler en stiller wordt.

Bovendien is een van de fouten die we meestal maken en daarom klimmen ze op de bank, dat we geen bed bieden om op te kunnen liggen of, als ze het hebben, het niet comfortabel genoeg is voor hen, dus de bank is het meest comfortabel van het huis om te kunnen kiezen.

Hoe kan ik hem opvoeden?

Om het probleem op te lossen en de bank niet de favoriete plek van onze hond te maken om uit te rusten, moeten we eerst duidelijk zijn of we willen dat de hond op de bank gaat zitten of niet en of we willen dat hij ergens opkomt.

Als we willen dat onze hondenvriend ooit naar boven gaat, maar alleen als we het bestellen, moeten we een zeer constante opleiding volgen. Om dit te doen, wanneer de hond de bank al respecteert en heeft begrepen dat het geen speelgoed is, kunt u hem uitnodigen om te klimmen wanneer u op de bank zit. Als je er eenmaal uit bent, moet je hem bevelen om uit te stappen en naar zijn bed te gaan. Als dit systeem constant wordt herhaald, krijgt u het.

Aan de andere kant, als je niet op de bank wilt gaan liggen, is het essentieel dat alle familieleden het begrijpen en het nooit laten gaan, want als een van hen het toelaat, zal de hond niet begrijpen waarom en de tijden zal verhogen Ik zie het handig.

Als dit eenmaal is begrepen, is het essentieel om de volgende richtlijnen te volgen:

 • Als je ziet dat de hond op de bank ligt, moet je hem benaderen en hem meteen uitschelden, hem uitnodigen om van de bank af te gaan, ja, altijd zonder geweld en krachtig "NEE" of "NEER" te zeggen, zodat hij begrijpt dat opstaan ​​op de bank verkeerd is En niet toegestaan. Het is zeer waarschijnlijk dat dit continu moet worden herhaald, maar als je het met doorzettingsvermogen en geduld doet, zul je je doel bereiken en niet meer op de bank komen.
 • Het is aangetoond dat de meest effectieve hondeneducatie positief is, dus het is belangrijk dat de hond wordt beloond wanneer hij op de grond wordt gehouden zonder op de bank te klimmen. Soms werkt het ook om de hond te belonen wanneer hij gehoorzaamt en van de bank gaat, maar als de hond er erg verliefd op is, wordt deze optie niet aanbevolen.
 • We kunnen de bank ook bedekken met lakens of dekens en ze overvloedig besproeien met luchtverfrisser, cologne of hondenopvoedingsmiddel, ruiken dat honden niet leuk vinden en ervoor zorgen dat klimmen op de bank een bitter moment wordt, zodat ze het niet meer doen .
 • Een andere optie die heel goed werkt, is om zilverpapier of blikjes op de randen van de bank te plaatsen, wat lawaai veroorzaakt wanneer het blikje omhoog wordt gebracht. En zoals we allemaal weten, maakt het geluid het dier bang en komt het waarschijnlijk niet weer op de plaats.
 • Zoals we al eerder hebben gezegd, is het essentieel dat het dier een comfortabel bed heeft, dus het wordt aanbevolen dat er een beschikbaar is en naast de bank wordt geplaatst zodat het dier op dezelfde manier wordt ingepakt alsof het er bovenop ligt .

Bij vele gelegenheden, zelfs na het maken van deze richtlijnen, is het enige dat we krijgen dat de hond niet op de bank gaat zitten terwijl we thuis zijn, maar wanneer we vertrekken, wordt hij weer de koning van de bank en stapt hij snel van de bank af zodra hij de deur hoort maar het achterlaten van bewijsmateriaal zoals haren en kwijlen, wat aangeeft dat hij door hem is bewoond.

Om dit te doen, kunnen we de bank bedekken met elementen die voorkomen dat het dier erop klimt. Het is belangrijk dat ze geen ruimte laten zodat het kan worden ondergebracht of dat ze plat zijn zodat het erin wordt geklommen.

Als dit niet werkt, is de meest drastische oplossing om de deur van de woonkamer te sluiten, zodat u kunt voorkomen dat u op de bank gaat zitten of naar een expert gaat.

Het opleiden van de hond van een puppy is de gemakkelijkste oplossing om te voorkomen dat u op de bank gaat zitten. Als dit echter niet mogelijk is geweest, zullen we ons, als we deze richtlijnen voortdurend, met geduld en vooral zonder geweld volgen, ons doel kunnen bereiken.

* Waarschuwing. Het artikel over Rexpetfood.com toont meningen en aanbevelingen van het professionele team van Agroveco, ze zijn niet diagnostisch. We raden u aan om voor elk geval of probleem contact op te nemen met een professional die de diagnose "in situ" stelt.

Deel het!

Video: Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond het eten niet van de tafel steelt? (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send