Dieren

Waarom niest mijn kat?

Pin
Send
Share
Send
Send


Hoewel af en toe niezen normaal is, is frequent niezen, vooral met een loopneus, dat niet. Als je kat ziek is, veel moet niezen, zie je afscheidingen in beide ogen en neus, het zal lusteloos zijn en geen eetlust hebben.

Als uw kat alleen van tijd tot tijd niest, kan er iets zijn neuspassages irriteren. De belangrijkste allergenen of irriterende stoffen zijn afkomstig van luchtverfrissers of andere sprayproducten, uit het zand waarin uw kat aan zijn behoeften voldoet, onder andere uit pollen en stof.

Maar als uw kat overmatig niest, of het niezen is gekoppeld aan andere symptomen, moet u naar de dierenarts gaan om het te onderzoeken en de oorzaak te achterhalen.

De dierenarts analyseert de symptomen van niezen en, indien nodig, onderzoekt de mond, keel, ogen of neus om te bepalen of het een infectie of een andere pathologie is. Af en toe kan het ook gebeuren dat u monsters moet verkrijgen om te analyseren.

OORZAKEN VAN EEN KOUDE KAT

Veel van de infecties die bij katten niezen veroorzaken, zijn meestal viraal, treffen jonge katten en kunnen worden voorkomen door de eerste vaccins te verstrekken. De irritatie veroorzaakt door het virus bevordert secundaire infectie door bacteriën. Veel voorkomende symptomen zijn koorts, niezen, loopneus, conjunctivitis, verlies van eetlust en, af en toe, mondzweren of hoesten, afhankelijk van de oorzaak.

De meest voorkomende virussen zijn Herpesvirus en Feline Calicivirus. Beide worden overgedragen van de ene kat op de andere door direct contact via wederzijdse verzorging, de uitwisseling van voedsel en water door het slijmvlies of de lucht die wordt uitgestoten door het niezen van een besmette kat. Hoewel de behandeling effectief is bij de meeste geïnfecteerde katten en een volledig herstel wordt verkregen, moeten ze zo snel mogelijk worden behandeld om ernstige medische aandoeningen te voorkomen.

In het geval dat de dierenarts de bovengenoemde virussen weggooit, zal hij het onderzoek uitbreiden om te bepalen of het overtollige niezen mogelijk te wijten is aan een andere aandoening (bijvoorbeeld een tandheelkundig probleem) of aan andere, minder vaak voorkomende infecties. Onder hen belichten we de virussen van infectieuze Peritonitis bij katten, fod immunodeficiëntie (FIV) en leukemie bij katten, en de bacteriën Chlamydine, Bordetella en Mycoplasma.

Behandelingen voor niezen

Afhankelijk van de oorzaak die deze congestie bij uw kat veroorzaakt, moet u een behandelingsprocedure of een andere uitvoeren. Hoe dan ook, het eerste wat je moet doen is naar een dierenarts gaan om je zo nodig te informeren, implanteer een luchtbevochtiger thuis om de lucht vochtig te houden en de congestie van uw huisdier te verlichten, en vermijd elke vorm van stress.

In het geval van virale infecties, hoewel er als zodanig geen remedie is om een ​​virus te beëindigen, de symptomen kunnen worden verlicht door een katachtig L-lysinesupplement. Dit is een aminozuur dat erin slaagt de verspreiding van het virus door het lichaam van uw kat te vertragen en snellere genezing mogelijk maakt.

Wanneer de oorzaak een allergie is, moet u uw kat waarschijnlijk geven antihistaminica, in de mildste gevallen, of asteroïden, in de ernstigste. Beide zullen allergiesymptomen verlichten en ontstekingen verminderen. Bovendien moet u uw kat voeden door een hypoallergeen dieet, die is gebaseerd op voedingsmiddelen zoals konijn, eend en aardappel. In het geval van zeer milde allergieën zijn asteroïden en antihistaminica niet nodig, het is gewoon voldoende om uw kat nasale decongestiva te geven.

Tot slot, In het geval van bacteriële infecties zal de dierenarts antibiotica voorschrijven aan uw huisdier. Ook als je thuis meer katten hebt u moet de patiënt isoleren om te voorkomen dat anderen worden besmet in geval van longontsteking. Als het niet mogelijk is om te stoppen met niezen, kan chirurgische interventie worden uitgevoerd, zowel bij bacteriële infecties als bij allergieën en virussen.

Niezen in de kat

We beginnen met het stellen van een vraag, Wanneer je niest, is het omdat je ziek bent? Zeker voordat we de vraag hebben beantwoord, hebben je lippen het antwoord verwoord: nee. dan in de kathetzelfde gebeurt.

Niezen bestaat per definitie uit Gooi de neus en mond met de geïnspireerde lucht onwillekeurig, veroorzaakt door een stimulatie in het neusslijmvlies.

Op deze manier krijgt elke keer dat een kat niest, elke oorzaak die het slijmvlies van de neus irriteert. Onthoud dat Als uw kat het van tijd tot tijd doet, zou het niet het minste belang moeten krijgen.

Wanneer niezen gaat gepaard met een loopneus of komt veel voor, ja we kunnen een gematigde bezorgdheid beginnen te voelen die zou moeten toenemen in het geval dat uw neus zo verstopt is dat wij merken dat u uw voedsel niet kunt ruiken.

Een feit dat zal blijken als we dat opmerken het dier weigert te eten of vermindert de voedselinname aanzienlijk. Dat is wanneer het nodig zou zijn om met onze kat naar onze dierenarts te gaan, zodat hij zijn gezondheid kan beoordelen.

Wat meer symptomen moeten we waarnemen bij de kat

Zoals we in de vorige paragraaf zeiden, is het zover onderneem actie en laat een professional evalueren waar niest op reageert van ons huisdier.

Het is belangrijk dat u commentaar geeft andere symptomen die gepaard kunnen gaan met het niezen, zoals deze:

    Groene of gele neusafscheiding, dat kan deb> zijn

Hier laten we u zien de meest voorkomende oorzaken die niezen bij uw kat veroorzaken:

    Virale infecties. In dit geval kunnen ze worden veroorzaakt door contact met andere katten of door delen>

Video: poesje dat niest (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send