Dieren

Hoe zorg je voor een Akita Inu

Pin
Send
Share
Send
Send


Akita is geen Labrador. Deze hond is loyaal aan zijn familie en is niet al te vriendelijk voor vreemden en andere dieren. Het is een trotse, krachtige hond en beschermt je familie tegen elke bedreiging.

Items die je nodig hebt om voor een Akita te zorgen

• Snoepjes
• kooi
• Watervogels speelgoed
• Tracks

Stap 1 Begin met het trainen van je akita zodra je hem naar huis brengt. Dit ras is intelligent maar koppig, dus training kost tijd en geduld. Geef traktaties als positieve versterking en blijf stevig staan. Dit ras heeft een persoonlijke>

Stap 2. Train hem om in zijn kooi te voorzien. Zet het in de kooi als je het niet kunt zien en haal het uit het huis om uit te scheiden. De kooi helpt je sneller te trainen en biedt een comfortabele plek om rond te hangen wanneer je gasten hebt. Akita's zijn zeer intense honden die sommige mensen nerveus kunnen maken.

Stap 3. Geef je hond watervogelspeelgoed zodat hij ze overal mee naartoe kan nemen. Het is een beetje een freak, maar de Akita's hebben graag iets in hun mond. Als je je hond geen eigen spullen geeft om in zijn mond te stoppen, dan zal hij iets van je afpakken.

Stap 4. Neem uw huisdier mee naar een park en andere plaatsen waar vriendelijke mensen zijn of nodig uw vrienden uit zodat ze tijd met uw hond kunnen doorbrengen. Socialisatie met mensen is essentieel voor een Akita. Omdat het ras oorspronkelijk werd gefokt voor bewaking, kunnen ze agressief worden tegenover vreemden als ze niet voldoende socialisatie krijgen.

Stap 5. Ga met je huisdier wandelen en houd het altijd aan de riem vast. Van Akita's is bekend dat ze agressief zijn tegenover andere dieren, dus je moet nooit vrij rondrennen. Aan de andere kant kan de omheining van de tuin uw hond een comfortabele ontsnapping bieden en hoeft u zich geen zorgen te maken over de wilde dieren die mogelijk binnen handbereik zijn.

Stap 6. Verzin nieuwe spellen om met je hond te communiceren. De Akita is intelligent en houdt van uitdagingen. Agility training en tracking games kunnen uw hond kalm houden.

Stap 7. Vermijd ruw spel of ren op harde oppervlakken met een Akita totdat je minstens 2 jaar oud bent. Het ras groeit snel en een puppy kan vanaf het begin last hebben van bot- en gewrichtsproblemen, dus je moet wachten tot hij ouder is en zijn gewrichten stevig genoeg zijn om sterkere activiteiten uit te voeren.

Stap 8 Voer je Akita met een hoogwaardige hondenvoeding die vlees en eiwitten bevat. Volwassenen moeten dagelijks tussen de 3 en 5 kopjes eten. Puppy's hebben een gespecialiseerd caloriearm dieet nodig om te snelle groei te voorkomen, dus raadpleeg de dierenarts voordat je een Akita naar huis brengt.

Stap 9 Borstel je Akita minstens een keer per week, maar verwacht niet dat je huis vrij van haar is, deze zullen overal zijn, zelfs als je het dagelijks poetst.

Stap 10. Baad uw huisdier eens in de drie maanden of zo. Dit ras wordt schoongehouden door zichzelf te likken en te verzorgen alsof het een gigantische soort kat is.

Stap 11. Ga regelmatig naar een dierenarts om je Akita-examens uit te voeren om te bepalen of je veel voorkomende gezondheidsproblemen hebt, zoals heupdysplasie, zwelling, hypothyreoïdie, oogproblemen en talga-adenitis: een genetische huidaandoening.

waarschuwing. Sommige verhuurders keuren de Akitas niet goed, dus u moet het contract verifiëren voordat u een naar het huurhuis brengt.

HYDRATIE AAN HET EINDE VAN HET BAD

Breng na het spoelen een goede lichte vochtinbrengende crème aan. Los het vochtinbrengende middel op in water en doe het mengsel in een goede spray of in een mengbus. Het is heel belangrijk dat het een product is dat de pH van uw huid respecteert.

Degenen die ik aanbeveel zijn vochtinbrengende middelen voor het onderhoud van een zorgvuldige mantel. Ze zijn licht. Veel gebruikt levert de ideale hydratatie voor perfect onderhoud en afwerking. Als we te veel hydrateren, zullen we merken dat het lang duurt om het haar te drogen en het eindresultaat een rechte mantel zal zijn, met de neiging om te koeken. Moeilijk te hanteren voor de regeling.

Als je een kopie hebt waarmee je je hebt verwaarloosd en je haar wilt herstellen, draag dan onmiddellijk een regenererend masker. Eenmaal hersteld, kunt u de lichtste vochtinbrengende middelen gebruiken die ik heb aanbevolen.

Gebruik een ejector om te drogen. Het is heel belangrijk dat het drogen op een lage temperatuur gebeurt om de buitenlaag niet uit te drogen. De ejectoren werken bij lage temperatuur en verdrijven veel luchtstroom op hoge snelheid. Droogtijd is verkort.

Alles wat u moet weten over Akita Inu

Je kent vast wel het verhaal van "Hachiko", de trouwe Akita die tien lange jaren lang elke dag op het treinstation wachtte op de komst van zijn overleden eigenaar. Een verhaal dat harten over de planeet heeft bewogen en is meegenomen naar de film, met Richard Gere in de rol van de eigenaar van deze nobele hond, getiteld "Hachiko, altijd aan je zijde. '

Zijn wereldwijde bekendheid is een feit en het opheffen van een standbeeld in hetzelfde station waar hij stierf na een van zijn dagelijkse wachten, is het meest oprechte eerbetoon van de lokale bevolking aan dit prachtige exemplaar, wiens gedrag iedereen fascineerde.

Een race van buitengewone waarde die tot de jaren 30 van de vorige eeuw bekend stond als Odate Inu en dat is echt oud, gezien het feit dat het is mogelijk dat het al 3000 jaar bestaat. De ware geschiedenis ervan is onzeker, gezien de weinige geschreven documenten die voor dat doel zijn bewaard.

Dit fascinerende dier is al sinds de oudheid een werkhond die opviel in de jacht, stukken verzamelen in de rivier. In oorlogsconflicten werd het zeer gewaardeerd verdediging en aanval hond. Het donkerste deel van zijn geschiedenis plaatst het als vechthond, voor wat zorgvuldig werd voorbereid tussen de zeventiende en negentiende eeuw.

De onherbergzame en bergachtige Japanse prefectuur Akita was de scène waarin deze honden werden gebruikt in paren van mannen en vrouwen met het doel op wilde zwijnen, beren en elanden te jagen.

In de negentiende eeuw wilden de samoerai nog steeds niet zonder deze honden, voor vechten en verdediging. Zijn idee was om honden met grotere kracht te krijgen, zodat ze zich een eeuw lang toelegden op het kruisen van exemplaren van Akita Inu met andere grootschalige honden in de Engelse mastiffstijl, waardoor de kostbare fysieke kenmerken van zo'n mooi ras volledig werden verstoord.

De Akita was de favoriete hond van de adel en de dappere krijgers. In die tijd liep de legende van mond tot mond dat als een samoerai zonder eer stierf, het mogelijk was dat hij in zijn volgende leven zou worden gereïncarneerd in een hond van dit ras. Op deze manier zou hij de kans krijgen om te sterven met alle eer en loyaliteit aan zijn eigenaar, wat een manier zou zijn om zijn rampzalige eerdere gedrag tegen te gaan.

Gelukkig werden wrede hondengevechten in 1908 verboden, dus de bovengenoemde kruisingen hadden geen zin meer en dankzij de fok- en herstelprogramma's die werden opgezet, slaagden ze erin het opnieuw te krijgen Originele spitz honden.

De Tweede Wereldoorlog stond echter op het punt om deze hond te beëindigen, net als bij vele anderen. Het was toen dat de kruising tussen de Akita en kopieën van Duitse herders van degenen die de Amerikaanse troepen vergezelden aanleiding gaf tot Amerikaanse akita.

Van zijn kant de Japanse Akita begon ook te herstellen, vanwege het bestaan ​​van de weinige exemplaren met Japanse kenmerken die werden gehandhaafd via selectieve fokprogramma's, waardoor een scheiding tussen de Akita Inu en de Amerikaanse versie tot stand kwam.

Om dit te doen, verlieten ze de Matagi-lijn, die het meest leek op het origineel van degenen die er in 1945 waren bewaard, de andere twee waren de Vechten tegen akita (resultaat van kruising met een hoesthond) en de Akita herdershond (resultaat van kruising met een Duitse herdershond).

Zo slaagden raceliefhebbers erin om de Akita Inu-standaard te genereren die tegenwoordig bekend is en die groter is dan de Akita Matagi origineel, herstelt het spitztype en gooit de attributen van zowel de mastiff als de Australische schapen weg.

HYDRATIE UIT HET BAD

Dit is heel belangrijk, droom er niet van dat de badkamer voor alle nodige hydratatie zorgt. Omdat hun huid en mantel niet alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit hun bloed kunnen halen, zijn ze continu uitgedroogd. Het is noodzakelijk dat u vaak externe vochtinbrengende crèmes aanbrengt. Anders zal het haar broos worden, het zal de neiging hebben om geel te worden, het zal splitsen en verstrikt raken.

Daarom, zelfs als u het baden niet "aanraakt", spuit dan voldoende vochtinbrengende agent op uw haar wanneer u het nodig hebt, zodat het wordt geabsorbeerd door de mantel. De aanraking van je vingers zal je vertellen hoe vaak je het moet doen.

Borstel het regelmatig, maar vergeet niet om een ​​beetje vochtinbrengende crème te spuiten voordat u dit doet, zodat de kaart of borstel niet breekt of dergelijk kostbaar haar afscheurt. Poets voorzichtig. Gebruik een zachte metalen borstel met weerhaken zonder bal op de punt. Ik raad Ibáñez zachte borstels of zwarte zachte borstels aan. Voor het drogen van de mantel na het baden, vindt u het misschien comfortabeler om uzelf te helpen met een zachte kaart. Ik raad zachte kaarten en extra zachte en flexibele dubbele kaarten Ibáñez aan.

Kenmerken en fysieke kenmerken

Dit hondenras dat in Japan wordt vereerd, is het land van herkomst en is een echte nationale schat in de vorm van een grote hond, met een kruishoogte tussen 61 en 67 centimeter. Het gewicht is gemiddeld ongeveer 45-55 kilo. Van sterke samenstelling is het iets langer dan lang en heeft een krachtige en flexibele beweging

Zijn snuit Het is enorm sterk, breder aan de basis en matig lang. Zijn krachtige beet heeft tanden die sluiten schaar, waardoor het zeer krachtig is en het onmogelijk is om van buitenaf open te zijn totdat het niet de hond zelf is die besluit dit te doen.

De schaarbeet is een van de fysieke aspecten geweest die hem zijn classificatie als potentieel gevaarlijke hond hebben opgeleverd, samen met zijn grote omvang en het feit dat hij wordt beschouwd als een aangeboren jager, die moet leiden tot bepaalde gevaarlijke situaties in het geval dat een Akita niet gemakkelijk gesocialiseerd is.

Zijn oren Ze zijn klein en dik, voorovergebogen. Je ogen Ze zijn klein en vaak ver van elkaar verwijderd, meestal donkerbruin of bruin.

Je rug Het is stevig en recht, met een gespierd en breed niergebied. De voorste en achterste ledematen moeten perfect ontwikkeld en sterk genoeg zijn, zodat de hond goed kan presteren bij alle activiteiten die hij onderneemt.

Je voeten Ze zijn rond en stevig, goed gesloten. Je nagels Ze zijn hard. Zijn benen Ze zijn gepalmipped zoals die van katten en is een ongewone zwemmer. Zijn staart opgerold komt tot rust op de rug. Dit deel van je lichaam heeft een rijkere vacht dan de rest.

SLOTBEPALING

De Akita heeft een delicate opstelling. Alles moet natuurlijk lijken. Maar het is niet zo eenvoudig. Het gaat over het modelleren van het haar om je figuur te stylen. Om dit te doen, moet je spelen met de volumes van de mantel in de verschillende delen van je lichaam. In bepaalde gebieden moet u verwijderen en in andere volume geven.

Volume verminderen: in bepaalde gebieden zoals nek, hoekingen. Probeer te stileren. Gebruik een open Ibanez-laag (12-16 bladen) om een ​​deel van het subhaar te verwijderen. Ga voorzichtig. Het gaat er niet om het subhaar volledig te verwijderen. Het gaat over het spelen met de subhaar om de figuur te stileren. Als je de tips moet profileren, help jezelf dan met een schaar om te beeldhouwen.

Volume geven: er zijn verschillende trucs om het volume van de benen, het hoofd en het lichaam te geven en te verbeteren. Het is essentieel, vooral wanneer deze gebieden dunbevolkt zijn.
• Om een ​​licht volume te verkrijgen: Spuit een volumizer-texturizer die heel laag in water is en spuit dan een beetje, heel weinig, Final Effect Kw. Gebruik een droger of ejector.
• Het beste en meest intense systeem bestaat uit het sproeien van een verdund volume-texturerend product op de mantel. Bevochtig het goed, maar zonder doorweekt te raken. Droog met ejector of droger.
• Als u een maximaal volume nodig hebt, oefen dan het vorige punt, maar breng vóór het drogen een mousse of volumeschuim aan en droog het vervolgens af.

Pre-fix drogen moet grondig zijn. Borstel tegen de hulp van een flexibele extra zachte kaart. De mantel moet open, uitgerekt en hol zijn om de schaarindeling nauwkeurig te maken. Gebruik als laatste afwerking op benen, handen, voeten en tips een rechte schaar van 19 cm. in lengte en schaar voor het beeldhouwen van gesloten tanden. Gebruik een metalen kam van 19 tot 23 cm. voor de juiste plaatsing van het haar voor het knippen. Op die manier zal het eindresultaat nauwkeuriger zijn.

PERFECTE AFWERKING. VOORBEREIDING VOOR TENTOONSTELLING

Een goede mantel heeft een genetische basis, maar bovenal is het de prijs voor goed onderhoud. De tijd die we hebben voor een tentoonstelling is essentieel.

Wanneer de tentoonstelling is aangekomen met een aangekoekte, rechte mantel, veroorzaakt door de reis, wenden de exposanten zich tot afgewerkte producten die een gevoel van losse en dichte mantel geven.

Verwaarloos de kleur niet. Vergelijk objectief de kleur van uw hond met die van de winnaars. Presenteer geen hond met een vervaagde kleur, geen glans. De kleur 'wordt ook gemaakt en onderhouden'. Het is heel praktisch om gekleurd krijt, spray, stok of poeder in je aktetas te dragen. De meest perfectionisten mixen chips van twee kleuren om de exacte toon te vinden die ze nodig hebben. Je kunt de roze delen van het traanvocht altijd corrigeren met het krijt of het traanpotlood. Gebruik de Kw Antilagrimeo. als preventie

Als het tijdens de reis vlekken krijgt, spuit dan de vlekken in de tentoonstelling met een specifieke droge shampoo, of met je gebruikelijke versterkende shampoo die erg verdund is in water (een deel van shampoo in twintig water). Wrijf en droog vervolgens met een absorberende doek. Het laat al het vuil achter. Spray vervolgens licht je gebruikelijke vochtinbrengende crème en droog met een droger, waarbij je de mantel heel goed uitrekt met een zachte borstel met weerhaken.

Zodra ons werk is voltooid, spuit je vijf minuten voordat je de ring binnengaat een polijstspray, zodat de hond met een ideale glans binnenkomt.

Een verkleurde truffel heeft een heel slecht effect. Zelfs als je eraan gewend bent geraakt om haar zo te zien, zal de rechter je aandacht vooral vragen. Aarzel indien nodig niet, gebruik dat product genaamd "Black and Bright Truffle". Breng het de dag ervoor aan.

Als u rode ogen hebt vanwege de vermoeidheid van de reis of om een ​​andere reden, doe dan een druppel oogdruppels in elk oog. Koop het bij een apotheek.

Kleur en vacht

De huid van de Japanse Akita is dik, met een dubbele, korte en ruwe vacht. De variëteiten van kleur zijn rood, tabby en wit. Alle kleuren, met uitzondering van wit, moeten het kenmerk vertonen "Ik Urajiro" dat witachtige haar dat aan beide kanten van de snuit verschijnt, op de wangen, onder de kaak en ook op de borst, op de buik, aan de binnenkant van de benen en onder de staart.

temperament

Deze krachtige en robuuste hond is onafhankelijk, dapper en trots, maar ook erg kalm en evenwichtig. Zijn karakter is gereserveerd en stil. Dat is de verering van de Japanners door de Japanse hond van Akita dat het heel gebruikelijk is dat wanneer een kind in een gezin wordt geboren, of wanneer een van de leden van dezelfde zieken, een klein beeldje van dit ras wordt gepresenteerd.

De liefde, bescherming en loyaliteit die een Akita ontwikkelt naar zijn eigenaar staat buiten twijfel. Deze bescherming zal het uitbreiden tot de rest van de familieleden en hun eigendommen.

Onder de "professionele" taken die Akita Inu uitvoert, zijn die van waakhond, gezelschapshond en blindengeleidehond. Voor de rest neemt het aantal honden van dit ras elke dag toe, waartoe families een van hen worden, zoals metgezel hond. Het feit dat hij een uitstekende waakhond is, is gerelateerd aan zijn verleden en de taken die hij in hem uitvoerde.

Met mensen die dicht bij hun familie staan, zullen ze over het algemeen een vriendelijk karakter hebben, tenzij ze slechte bedoelingen in hen ontdekken. Met vreemden zullen wantrouwend zijn. Dit ras blaft helemaal niet, dus als je een Akita hebt en blaft, probeer dan op te letten.

Deze hond is zeer zeker van zichzelf en zijn geduld tegenover kleine provocaties is verzekerd. Als u zich afvraagt ​​over de kwestie van het vermeende gevaar, kunnen we u dat vertellen een Akita zal zelden aanvallen, tenzij hij wordt uitgedaagd.

Uit alles wat gezegd is, kunt u concluderen dat Akita een hond voor u is als u tijd hebt om het te wijden, het te integreren in uw gezinsleven. Vergeet niet dat je geluk grotendeels afhangt van je geliefd en geïntegreerd voelen in je adoptiehuis. Daar zult u genieten van de mogelijkheid om betrokken te raken bij de dagelijkse routine en uzelf gelukkig en speels te tonen.

Maar als je wilt dat je Akita helemaal gelukkig is, kun je niet vergeten dat je dat bent voor een geweldige atleet, die zich alleen gaat aanpassen aan het leven in een appartement als u uw energie elke dag in het buitenland kunt laten ontladen. Dit is niet bepaald een schoothondje dat ernaar streeft om aan je voeten tv te kijken als je thuiskomt. Als je een ruimte hebt waar je je vrij kunt bewegen en waar je rustig kunt rusten, laat je ook de spanning los.

Je moet te allen tijde in gedachten houden dat degene die we in handen hebben een strijdersras is, generaties lang opgevoed door soldaten. gewend aan fysieke inspanning en gehoorzaamheid. Om deze reden is het een ideale hond voor diegenen die op zoek zijn naar dieren die willen sporten. Het is de ideale keuze voor training, vooral als je het als een puppy adopteert en je smaak aanwakkert.

Als dit eenmaal bekend is, moet je duidelijk zijn dat een hond met het sterke Akita-temperament, die ook een aanzienlijke fysieke grootte heeft, geen dier is voor elk type eigenaar, maar voor iemand die:

  • Kan de bewegingen van een hond controleren die soms tot 60 kilo zwaar is
  • Wees bereid om zowel een geschikt training- als socialisatieproces uit te voeren met je Akita, wat betekent dat je genoeg tijd hebt om dit proces uit de eerste hand te observeren
  • Heb een sterk karakter waarmee je jezelf kunt vestigen als de 'menselijke leider' van het peloton, waardoor je hond begrijpt dat de regels aan hem worden opgelegd en dat hij deze te allen tijde moet respecteren
  • Heb genoeg tijd om de Akita te vergezellen tijdens uw dagelijkse lichaamsbeweging en kan u ook integreren in uw gezinskern, waardoor u de liefde en genegenheid krijgt die nodig zijn om het gewenste evenwicht te bereiken.

De Akita Inu is een hond die voorliefde voelt voor een bepaald familielid, dus het is wat een wordt genoemd "Single eigenaar hond", maar twijfel er niet aan dat hij zich ook uiterst vriendelijk zal gedragen tegenover de rest van zijn omgeving.

Relatie met andere huisdieren

Akita Ken is geen dier dat confrontatie zoekt met andere honden, tenzij hij voelt dat hij eerder is uitgedaagd, zoals we zojuist hebben uitgelegd. Het heeft het vermogen om passief te blijven in situaties die andere honden zouden irriteren, op voorwaarde dat ze geen betekenis hebben.

Wanneer u met andere honden communiceert, wilt u misschien een dominante rol, dus vroege socialisatie is essentieel voor dit dier om balans te vinden en te weten hoe het moet leven met de rest.

Relatie met kinderen

Het is zeer waarschijnlijk dat u denkt dat een potentieel gevaarlijk hondenras niet overmatig compatibel moet zijn met de aanwezigheid van kinderen, maar de waarheid is dat de Akita liefde gaan uitgeven met de kleintjes in huis. Bovendien zult u verrast zijn om het geduld te zien waarmee hij in staat is de grappen van deze kleintjes te verdragen, zelfs wanneer hij onvrijwillig erin wordt ondergedompeld.

Een ander voordeel van het kiezen van een Akita als gezelschapshond voor het geval je familie hebt, is dat deze hond heel weinig blaft, zoals we hebben aangegeven, dus de aanwezigheid ervan is helemaal niet vervelend voor baby's, die meestal vele uren rust vereisen.

Basiszorg

Geen enkele eigenaar met een minimum aan logica zou denken dat de adoptie van een hond het gevolg kan zijn van een bevlieging of een bevlieging en vrijgesteld is van verplichtingen. De realiteit is dat het nemen van een dier om bij je te wonen een reeks omvat verantwoordelijkheden die je in geen geval kunt negeren, omdat je een levend wezen bent dat rechten verdient.

feeding

De voeding is een bepalende factor in relatie tot de gezondheidstoestand en het uiterlijk van uw Akita. Een goed dieet zal u helpen uw gemiddelde leven, dat tussen 10 en 11 jaar is, te bereiken en zelfs te overwinnen.

Voer het met een droogvoer van hoge kwaliteit. Beknibbel niet op hun dieet omdat het bekend is dat het onderhoud van een grote hond hoge economische kosten kan hebben, maar dit is iets dat u moet veronderstellen wanneer u de beslissing neemt om een ​​Akita te adopteren.

Puppy's van dit ras moeten een specifiek caloriearm dieet volgen dat voorkomt dat ze te snel groeien, dus het is een kwestie om de dierenarts te raadplegen, zelfs voordat je Akita thuiskomt.

Hygiëne is essentieel bij een hond van elke grootte, hoewel bij een grote de slechte geur niet lang duurt om te verschijnen als deze onvoldoende is. De Akita Inu is van nature een schoon dier dat je zult verbazen likken en verzorgen alsof het een gigantische kat was.

Mondhygiëne

De gezondheid van een hond en het schoonmaken van zijn tanden gaan meestal in duidelijke correspondentie. Een Akita die je van puppy gewend bent periodiek tandenpoetsen U zult veel minder waarschijnlijk de gevreesde parodontitis lijden, die ernstige gevolgen kan hebben.

Tegelijkertijd zul je met deze maatregel, die je misschien niet leuk vindt, maar zult leren verdragen, je algehele gezondheid versterken en de kans op nier-, hart- en leveraandoeningen verkleinen.

Bad en drogen

Het verzorgen van honden is niet zoals de mens, voor zover zijn ijver niet vergelijkbaar is. Het zal voldoende zijn om je Akita te wassen eenmaal per maand, voor wat u kunt doen met een groot bad. Als u niet over een van deze accessoires beschikt, kunt u het, zolang het weer goed is, buiten doen met een slang in uw tuin of terras. Een derde optie is om naar een gespecialiseerd hondencentrum te gaan waar je wordt teruggebracht naar een onzuivere en sponsachtige Akita.

Laat je Akita in de koudste maanden niet nat buiten worden. De elektrische droger is uw beste bondgenoot om uw nobele vriend met ongewenste constipatie te voorkomen.

De overvloedige laag haar van Akita Inu suggereert een dagelijks poetsen waarmee dood haar wordt verwijderd en de mooie mantel wordt beschermd tegen vuildeeltjes. Verwacht nu niet dat je huis vrij van haar is, want het is zeer waarschijnlijk dat je ze overal zult vinden.

Vaccins en antiparasitaire behandelingen

Essentieel is dat u de vaccinatieschema voor uw Akita om de dierenarts te vestigen, als een preventieve maatregel tegen bepaalde infectieziekten.

Vlooien, teken en darmwormen moeten ook uit uw huisdier worden verwijderd, waarvoor niets beter is dan het plaatsen van de antiparasitaire pipetten of kragen dat in de markt u tot uw beschikking zult vinden.

Meest voorkomende ziekten

Deze fortachón is nauwelijks bekend van specifieke ziekten, hoewel het, net als elk ander ras, de neiging heeft aan een reeks pathologieën te lijden die in zijn geval worden gespecificeerd bij heupdysplasie en knieproblemen. Evenmin ontsnappen ze aan lijden aan aandoeningen van het immuunsysteem en aan disfuncties van de schildklier.

opleiding

Hoewel je soms niet de eer geeft vanwege de volgzaamheid van je Akita, kun je niet vergeten dat je wordt geconfronteerd met een race die als gevaarlijk is geclassificeerd, dus naleving van regelgeving In dit verband moet het uitputtend zijn, als u niet wilt, van het betalen van een boete, voor het risico dat de voogdij van uw hond wordt ingetrokken.

Een Akita trainen zal geen grote uitdaging zijn, zoals sommigen ten onrechte geloven. Deze hond is een natuurlijke leider die een zwakke eigenaar niet ondersteunt, dus je moet die positie gewoon bij hem verdienen.. Als uw nobele vriend vastheid en samenhang in u waarneemt, lijdt het geen twijfel dat hij tot uw oproep zal komen.

Integendeel, als wat uw gedrag toont besluiteloosheid en onzekerheid zijn, zult u helemaal niet als een geboren leider worden beschouwd en, net als de hiërarchische hond die hij is, zal hij de neiging hebben om die bevoorrechte positie in te nemen.

Word niet te koppig als je Akita eruit ziet. Hoezeer je het ook gelooft, je ongehoorzaamheid heeft niets te maken met je trots en koppigheid, maar met het niet waarmaken van je verwachtingen als meester. Toon stevigheid en veiligheid en u zult hun respect verdienen.

Als je dat doel hebt bereikt, gebruik je de Japanse Akita met de positieve versterking, een techniek die geweldige resultaten oplevert met deze grote jongens die zijn gefokt om alleen te werken, dus ze vereisen een plus van socialisatie van puppy's om correct te kunnen omgaan met andere honden.

Stop niet met het werken met uw Akita Inu bepaalde aspecten zoals zijn gedrag thuis, de manier waarop hij aan de leiband moet lopen of de regels van basisgehoorzaamheid, wat in dit ras belangrijk is dat ze zorg inhouden bij het gebruik van zijn krachtige mond.

Akita Inu ras karakter

De Akita Inu is een gewaagde en eigenzinnige hond, wantrouwend van aard in de aanwezigheid van vreemden maar uiterst loyaal aan zijn familie. Altijd alert, hij is een intelligente en dappere hond, maar met de neiging om agressief te zijn met andere honden, vooral die van hetzelfde geslacht.

Vanwege zijn karakter voelt Akita Inu zich prettiger in een huis waar hij geen ruimte hoeft te delen met een andere hond. In plaats daarvan is hij aanhankelijk en aanhankelijk met de familie, geniet hij van zijn gezelschap en wil hij altijd deelnemen aan dagelijkse activiteiten. Kortom, om onze Akita gelukkig te maken, moeten we ons een ander gezinslid laten voelen.

Het is een hond die behoorlijk lawaaierig kan zijn, hoewel meer vatbaar voor grommen dan te blaffen. Je hebt veel beweging nodig om je niet te vervelen en destructief gedrag. Aan de andere kant moeten we in gedachten houden dat dit ras koppig is, dus we hebben een goede dosis geduld nodig om goede hondenmanieren te trainen en te onderwijzen.

Hoewel het bekend is dat volwassenen altijd de interacties tussen honden en kinderen moeten volgen, moeten we in het geval van dit ras nog waakzamer zijn. Geen enkel kind kan dromen van een betere voogd en speelkameraad dan een Akita, maar het is heel belangrijk om de kleintjes in het huis te leren respectvol en vriendelijk te zijn voor hun harige metgezel, waardoor gevaarlijke reacties worden vermeden.

Akita hond fysieke kenmerken

De Akita Inu is een grote hond die aan het kruis 67 cm lang wordt (iets minder bij vrouwen) en weegt ongeveer 35 kg.

Het lichaam heeft een compacte en solide structuur, met sterke ledematen en een dikke staart. Het beeld van een Akita Inu in bewakingspositie is imposant en geeft autoriteit en veiligheid in gelijke delen door.

Het hoofd is rond en vrij groot ten opzichte van de rest van het lichaam. Hun ogen zijn amandelvormig, hoewel ze in het geval van de Amerikaanse Akita, dat wil zeggen, de variant van dit ras die in de Verenigde Staten is grootgebracht, een nieuwsgierige driehoekige vorm hebben. Zijn oren, altijd opgetrokken, zijn klein en afgerond aan de uiteinden.

De vacht heeft twee verschillende lagen: de buitenste, glad en hard, en de binnenste, met zeer overvloedig haar en een zeer fijne textuur. De verscheidenheid aan kleuren is vrij breed en varieert van wit en grijs tot gestreepte vacht, hoewel wit en rood de overhand hebben in Japan.

Met de juiste zorg en voedsel kan Akita Inu meer dan 12 jaar leven.

Hoe een Akita Inu op te leiden?

Goed onderwijs is essentieel voor elke soort hond, maar het is vooral belangrijk in dit specifieke geval. De training moet altijd door onszelf worden geleid, omdat het loyaliteitsgevoel van de Akita zo ontwikkeld is dat de band tussen de eigenaar en de hond kan worden verbroken als we de taak overlaten aan een professionele trainer

Over het algemeen reageert de Akita niet goed op harde trainingsmethoden. Respect is vereist en vooral veel geduld, omdat het karakter van deze hond ongelooflijk koppig is, zozeer dat het ons soms wanhopig kan maken.

Gezien zijn intelligentie en zijn liefde om tijd met het gezin door te brengen, is het echter de moeite waard om tijd en inspanningen te investeren in een goede training die uiteindelijk vruchten zal afwerpen: een intelligente en zorgzame metgezel met niet aflatende loyaliteit.

Zorg nodig voor een Akita Inu

Hoewel het geen overactieve race is, heeft de Akita dagelijkse oefening nodig. Meestal zijn ongeveer twee of drie uur wandelen per dag voldoende, op voorwaarde dat het energieke ritten zijn met sprongen en races. Het is geen goed idee om onze Akita naar een hondenpark te brengen, gezien zijn agressieve neiging ten opzichte van andere honden.

Thuis moet de Akita een goed omheinde tuin hebben, zowel voor hun eigen veiligheid als voor vreemden die per ongeluk hun territorium kunnen betreden en een goede angst kunnen aanjagen. In ieder geval is in aanwezigheid van hun eigenaren meestal niet agressief met bezoekers. Anders wordt de Akita bestuurd door zijn instinct van de voogd en zal hij optreden tegen alles wat hij als een bedreiging ziet.

Een andere belangrijke zorg is dagelijks borstelen, gezien de overvloedige laag haar die zo kenmerkend is voor Akita.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan het opvoeden van een Akita-puppy. Deze honden groeien heel snel tussen de vier en zeven maanden, dus ze hebben een hoogwaardig dieet en veel eiwitten nodig.

We moeten ook voorkomen dat ze gedwongen sprongen maken of joggen op harde oppervlakken totdat ze minstens anderhalf jaar oud zijn en hun gewrichten volledig gevormd zijn.

Video: Akita Inu - Discipline 秋田犬 (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send