Dieren

Hoe het ras van een hond te identificeren?

Pin
Send
Share
Send
Send


Abonneer je op Xataka Science

Stel je voor dat je een hond op straat achterlaat of dat je er een adopteert, maar je weet niet zeker bij welk ras hij hoort. Duizend melk? Dankzij deze nieuwe app ontwikkeld door Microsoft, de taak om erachter te komen zal aanzienlijk worden vereenvoudigd.

Het is alleen nodig om een ​​foto van de hond te maken en deze te uploaden Haal!, die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van een volledige vergelijking met zijn database om het ras van ons huisdier te bepalen.

Je kunt ook een selfie maken en testen op welk hondenras je het meest lijkt. Bijvoorbeeld Hillary Clinton Het is een "brutale en sterke Terrier" terwijl Kim Kardashian Het is een "elegante en aangename poedel".

Helaas is het, zoals gebruikelijk in sommige Microsoft-applicaties, zoals Bing en de vertaalfunctie, alleen beschikbaar in de App Store in de Verenigde Staten.

De kracht van gezichtsherkenning

Dit soort games tonen ons steeds meer de toenemende kracht op het gebied van gezichtsherkenning. Microsoft werkt al aan Project Adam, dat een verbindingsnetwerk van twee miljard en een database van vijftien miljoen afbeeldingen gebruikt. Zoals hij uitlegt Josep Maria Mainat in zijn boek Optimistische wetenschap:

Microsoft heeft aangetoond dat, dankzij diepgaand leren, zijn systeem niet alleen een hond in een afbeelding kan herkennen, maar ook met volledige precisie kan bepalen welk ras het is.

Gaandeweg zullen deze systemen ook menselijke gezichten herkennen. En weet wie wie is met verbazingwekkende precisie. Zodat we een perspectief hebben van hoe snel de kracht om patronen te herkennen evolueert, moeten we kijken hoe ImagenNET is geëvolueerd.

Het is een jaarlijkse wedstrijd die het kunstmatige neurale netwerk beloont dat een groep afbeeldingen beter classificeert. In 2011 classificeerde de winnaar afbeeldingen met een foutenpercentage van 25,8%. In 2012 bedroeg het foutenpercentage slechts 16,4%. In 2013 was dit 11,7%. In 2014, 6,7%. In januari 2015 behaalde Baidu een foutenpercentage in beeldherkenning van 6%. In februari bereikte Microsoft 4,9%. In maart bereikte Google 4,8%. De mens heeft een foutenpercentage van ongeveer 5%.

Delen Welk ras is uw hond? Met deze app kun je weten

Let op de fysieke kenmerken van uw hond:

We zullen beginnen kijkend naar de verschillende fysieke attributen Die onze hond vergezellen. Zelfs als u het niet gelooft, zal het leiden van bepaalde kenmerken u helpen uw hond of het ras van zijn ouders te vinden:

  • speelbal
  • small
  • medium
  • groot
  • reus

Grootte kan ons helpen bepaalde rassen te negeren en anderen te onderzoeken. We vinden bijvoorbeeld in de gigantische hondenrassen een beperkt aantal exemplaren zoals onder andere Great Dane of Tibetan Mastiff.

Snuit vorm:

  • verlengen
  • kort
  • gerimpeld
  • Cuadrado

De gerimpelde snuiten behoren meestal tot de honden van het moloso-type, omdat ze onder andere de Engelse bulldog of de bokser zijn. Aan de andere kant kunnen de dunnere en langwerpige snuiten behoren tot de groep van de waarnemingen en die van krachtige en dikke kaken tot die van de terriërs.

Rekening houdend met de specifieke kenmerken van uw hond zullen we doorgaan het analyseren van de FCI-groepen (Federation Cynologique Internationale) een voor een zodat u het ras kunt vinden dat het meest op dat van uw hond lijkt en u kunt oriënteren dan van de freepick afbeelding.

Video: #BUMPER IN HET GIPS (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send