Dieren

Hoe het vertrouwen van een kat te winnen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Hallo, ik heb drie kittens om thuis te geven. maar twee van hen zijn erg agressief, zowel met honden als met mensen, ik heb katten nog nooit zo gewelddadig gezien, ze grommen, ze maken gewelddadige geluiden en alles dat dient om mensen of andere dieren weg te houden. Ik heb ook een "moederkat" en als iemand weet hoe je honden moet verdragen, zou het geweldig zijn, omdat het heel schattig is, maar honden haat en verandert in een gewelddadige kat wanneer hij er een ziet. Ze komt uit een huis waar ze zich heeft moeten verdedigen tegen honden die haar achtervolgden, en ze is erg beschermend voor haar kittens.

Ik weet niet of ik iets verkeerd heb gedaan, maar ik heb de kat en het zachtmoedige katje in de ene kamer gescheiden en de andere twee in een andere kamer achtergelaten (zodat ze zich niet onder het bed of achter de moeder verbergen als ze het eten meenemen)

Weet iemand hoe ik het kan doen, of welk boek kan ik lezen?

Bedankt en fijne feestdagen.

Trouwens, ze zijn mooi. Ik ben verliefd, maar mijn tante wil alleen zijn met de kat, zodat ze haar kan castreren. : C

Dit is de zachtmoedige kat, een ontwormend en vaccin en is klaar om deel uit te maken van een familie. De anderen gaan me maanden kosten.

Begrijp je manier van zijn

Katten leren meestal langzamer dan honden en reageren ook langzamer op beloningen. Bewapen jezelf daarom met geduld en begrijp vooral de manier van zijn kat.

Dwing hem nooit iets te doen, aangezien hij Het is van nature egoïstisch, dus als je niet begrijpt dat je iets heiligs krijgt, zul je niet doen wat je wilt. Toch reageert het misschien niet altijd zoals je zou verwachten. Als je kalm bent, niet erg luid en ook niet erg aandringend, is het mogelijk dat het dier op een gunstiger manier reageert.

Geef het een veilige plek

Het dier Je zou moeten voelen dat het belangrijk is in je leven, dat je alles hebt gegeven wat je nodig hebt voor je welzijn en dat je een veilige plek hebt waarin te zijn. Als je je thuis veilig voelt, voel je je veilig aan je zijde. Hoe dit te bereiken?

Geef hem een ​​kamer of ruimte waarvan hij weet dat hij alleen is. Plaats uw kattenbak op een privéplaats, waar je je kunt verbergen om je kleine dingen te doen zonder je geobserveerd te voelen. Dwing hem niet om te vertrekken als hij zich op een bepaald moment op een verborgen plek bevindt en u hem niet kunt zien.

Het hebben van planken en hoge plaatsen om naar toe te klimmen is essentieel voor hem, hij moet deel uitmaken van zijn ruimte en huis. Een krabber met hoge torens om op elk gewenst moment te beklimmen, zal je helpen je thuis te voelen.

Geef hem water en voedsel

Het lijkt misschien gek om je hieraan te herinneren, maar water en voedsel zijn basisbehoeften van katten die je altijd moet dekken. Als je dat niet doet, zelfs op een bepaald moment (voordat je hun vertrouwen hebt verdiend), kan ik wrok koesteren.

Als je er de eerste paar keer voedsel op doet waar je thuis bent, zeg je naam zachtjes terwijl je het doet en streel het, voordat het begint te eten. Zoals deze Je kunt het eten met jou, je lieve stem en je strelingen associëren. Alles leuk!

Ontspan het als het gestrest is

Katten zijn van nature nerveus, nieuwsgierig en wantrouwend. Daarom is weten belangrijk om het vertrouwen van een kat te winnen kalmeren wanneer stress onverwachte grenzen bereikt.

Hoewel zachte woorden en verwennerij helpen,Je kunt jezelf helpen met synthetische feromonen die je helpen stress te beheersen. Als uw kat de neiging heeft om nerveus te zijn, verspreid deze dan door het huis met behulp van diffusers die vergelijkbaar zijn met die voor luchtverfrissers. Plaats ze vooral op de plaatsen waar uw kat meer tijd doorbrengt.

Vermijd oogcontact

Hoewel we ervan houden in onze ogen te worden gekeken, zien katten het als een uitdagende houding. Het beste is in het begin dat je de andere kant op kijkt om je kat niet nerveus te maken.

Als je een bril hebt, zet ze dan af wanneer je bij hem bent, en ze zullen je ogen er te groot door zien, en je zult niet alleen in paniek raken, maar dit gebaar zal je van je afnemen.

Dit zijn er een paar tips die u in de praktijk kunt brengen Om het vertrouwen van een kat te winnen. En je zult zien hoe beetje bij beetje je kat op zoek is naar je liefde en verwennerij.

Respecteer uw beveiligingsruimte

Zwerfkatten hebben, net als elk ander dier, inclusief mensen, hun eigen veiligheidsruimte die groter zal zijn naarmate ze minder contact hebben met mensen. Om deze reden, toen we besloten om te zorgen voor een groep katachtigen die op straat leven tijdens de eerste paar keren zullen we moeten vermijden ze te benaderen, en we moeten zelfs niet naar ze kijken voor een lange tijd omdat ze zich anders geïntimideerd zouden kunnen voelen.

Voer ze elke dag op hetzelfde tijdstip

Zonder iets te zeggen of plotselinge bewegingen te maken, presenteer je jezelf elke dag op ongeveer dezelfde tijd met een feeder (of meerdere, als er veel katten in dat gebied wonen) vol voedsel. Laat het op de grond liggen en blijf een paar meter verwijderd. Zeker, de harige doen er niet lang over om te eten.

Doe dit gedurende twee of drie weken. Na die tijd kun je stoppen met verborgen te zijn, maar het zal voor je nodig zijn om voor een andere keer weg te blijven van hen.

Kom beetje bij beetje dichterbij

Haast je niet om je vertrouwen te krijgen. Je moet weten dat er sommige katten zijn die je niet in je armen laten nemen, zelfs als ze je gaan vertrouwen. De relatie die u met hen kunt hebben, is meestal alleen gebaseerd op voeding en streling wanneer ze in de watten worden gelegd.

Bovendien is het erg belangrijk om geleidelijk te benaderen en een stap terug te doen wanneer ze zich onzeker voelen en / of van plan zijn te vluchten.

Spreek de taal van de kat

Nee, het gaat er niet om dat je een kat wordt but, maar dat je je zo gedraagt. Als je het vertrouwen van een kat wilt winnen, moet je het volgende doen:

  • Knipper langzaam wanneer je ze ziet: twee, drie keer 's ochtends en nog eens twee-drie' s middags bijvoorbeeld. Op die manier zul je ze vertellen dat ze zich veilig bij je kunnen voelen.
  • Blijf weg als ze zich nerveus voelen: of bukken zodat hun angsten verdwijnen.
  • Aai ze als ze het het minst verwachten: tijdens de maaltijd bijvoorbeeld. Het moeten zachte, langzame en korte strelingen zijn.
  • Neem een ​​touw om te spelen: laat het zien, vooral aan de jongsten, zodat ze er belang bij hebben.

Met deze tips wordt u zeker geaccepteerd in uw groep.

1. Geef hem de tijd om zich aan te passen

Wanneer er een verandering is, zoals een verplaatsing, het vertrek van een familielid of een nieuwe ervaring, is het essentieel om wat tijd over te laten voor onze kat, zodat aanpassen aan deze situatie. Het is belangrijk dat we u nooit dwingen om iets te doen dat u niet wilt, dat we u dwingen om een ​​site te verlaten als deze verborgen is of dat we u buitensporig onder druk zetten.

De kat zal vooruitgaan wanneer hij zitverzekeringOm deze reden raden wij u aan over het algemeen de tijd te laten en niet op te drukken om te voorkomen dat deze blokkeert. Uiteraard verwijzen wij niet naar noodsituaties of specifieke momenten, zoals wanneer u naar de dierenarts gaat.

2. Laat hem jouw aanwezigheid op een positieve manier associëren

Uw kat zal meer zin hebben om tijd met u door te brengen als u uw aanwezigheid op een positieve manier associeert. Hoe? Als elke keer dat je verschijnt de ervaringen goed zijn, dat wil zeggen, voer, speeltijd of strelingen ontvangen, zal je kat dat na verloop van tijd alleen associëren met je aankomst er gebeuren leuke dingen voor hem.

Integendeel, als u bij aankomst vol geluiden en stressvolle situaties voor hem zit, zal de associatie die hij voor u heeft nogal negatief zijn. Probeer je kat elke dag een leuke tijd te bezorgen en je zult zien hoe je begint hun vertrouwen te verdienen.

3. Vermijd straf

Het gebruik van straf zal niet alleen ervoor zorgen dat je kat je negatief associeert, het zal ook zijn niveaus van verhogen stress en angst, maakt u onzeker of geremd en zal uw relatie in het algemeen verslechteren. Het ideaal bij het onderwijzen van een kat is om te wedden op het versterken van positief gedrag en, wanneer gedragsproblemen optreden, de oorzaken en hulp van een professional of experts in het veld te zoeken.

4. Voer dagelijkse spelsessies uit

Het spel is een activiteit die je dagelijks met je kat moet doen. Het is belangrijk om uw link te verbeteren, maar ook om stimuleer je geest en verrijk je dag tot dag. In de markt vinden we allerlei soorten speelgoed, zoals hengels of speelgoedmuizen, maar we raden je aan een stap verder te gaan en te kijken speelgoed voor mentale stimulatie, zoals kong, of speelgoed dat u aanmoedigt om te oefenen en ook uw reflexen te verbeteren.

5. Bied al je genegenheid aan

Katten zijn niet altijd dankbaar voor degenen die voor hen zorgen en hen beschermen en soms kunnen ze zich in bepaalde situaties heel slecht laten zien. Het is echter een goede manier om genegenheid op een onbetwistbare manier te uiten, of het nu door kussen, strelen of vriendelijke woorden is.

Bovendien, de katachtige natuur zelf begrijpen, wees geduldig en toon ons constant in deze zoektocht naar vriendschap, het is essentieel als we de banden met onze kat willen versterken en win je vertrouwen.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen 5 tips om het vertrouwen van een kat te winnen, raden we u aan om naar onze rubriek Curiosa van de dierenwereld te gaan.

Video: Hoe kan je het vertrouwen winnen van klanten? (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send