Dieren

Heeft mijn hond calcium nodig? Ontdek wat u moet weten

Pin
Send
Share
Send
Send


In veel soorten de gebrek aan calcium Het heeft consequenties die in de meeste gevallen fataal zijn. Laten we ons concentreren op katten en honden wanneer ze puppy's zijn en we zullen zien wat er gebeurt als ze calcium tekort komen.

Het is heel gebruikelijk dat wanneer iemand een kitten of een puppy adopteert, dit niet het geval is voldoende eten voor hen en de eerste nacht probeer de ham coc>hormonale verandering waardoor het lichaam overal calcium krijgt en die plek de botten is. Er is dan een verhoogd calcium in het bloed ondanks het feit dat ze een calciumarm dieet hebben, maar dat komt door de ontkalking van de botten, zullen ze daarom een ​​proces van osteoporose ondergaan waardoor ze zacht en broos worden.

Deze kittens en puppy's komen in overleg met depressie, anorexia, pijn vóór manipulatie, kreupelheid, zwakte en het is niet moeilijk voor botbreuken en vervormingen om te verschijnen. In het geval dat botvervormingen optreden in de wervels, kunnen neurologische laesies verschijnen die vervolg volgen, zelfs nadat de ziekte is overwonnen.

Jij bent nasleep Ze kunnen neurologische veranderingen, chronische constipatie, veranderingen in het plassen en zelfs bij toekomstige vrouwelijke problemen bij de bevalling omvatten als er vervormingen in het bekken en het geboortekanaal zijn geweest.

Als het beeld klein is, is de oplossing van het probleem eenvoudig en bestaat het uit het toedienen van een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet, zoals high-end voer voor puppy's.

author: Domingo García - JG Clinical Veterinarian

Heeft mijn hond calcium nodig? Hoe kan ik dat weten?

(Foto via: hond)

Het is sindsdien niet altijd eenvoudig om deze problemen te identificeren Ze kunnen ons uw ongemak of behoeften niet vertellen. Hoe kunnen we dan weten wat honden nodig hebben? Laten we eens kijken hoe te weten of uw hond calcium nodig heeft en hoe u het kunt repareren.

Waarom is calcium zo belangrijk?

calcium Het is een stof die van nature aanwezig is in botten en is essentieel voor een goede ontwikkeling en groei. Bovendien bevordert het de sterkte van de botten en helpt het de goede werking van het organisme te bereiken.

Hondenpups hebben een hoge concentratie calcium in hun lichaam, omdat ze zonder dit niet zouden kunnen groeien. De natuur is wijs! Dit betekent echter niet dat, zodra de groei van de hond voorbij is, de calciuminname moet worden geëlimineerd door regelmatig te voeren. Gewoon, de dosis is meestal verlaagd, maar nog steeds noodzakelijk. Zonder hem zouden zijn botten verzwakken, zijn tanden beschadigd... Ze kunnen niet (noch kunnen we) leven zonder calcium!

Hoe weet ik of mijn hond geen calcium heeft?

(Foto via: webanimales)

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt, De eerste stap om te weten of uw calciuminname voldoende is of niet, we moeten uw lichaam en het tempo van zijn groei observeren. Als we merken dat uw botten te dun of zacht zijn, als u snel moe wordt of niet normaal groeit, kan dat een zeer betrouwbaar teken zijn van een tekort aan calcium in uw puppy.

Het is erg belangrijk om dit probleem snel te detecteren en op te lossen, want als we dat niet doen, kan dit leiden tot onherstelbare gevolgen, zoals rachitis, minimale botontwikkeling, onvoldoende voor het welzijn en een goede gezondheid van de hond.

Een andere manier om te detecteren dat het calcium van je vriend niet voldoende is, is de aanwezigheid van spierspasmen of epileptische aanvallen. Maar wees voorzichtig! Dit symptoom kan ook een teken zijn van andere ziekten, in het geval dat het voorkomt, In het ideale geval brengt u uw hond naar de dierenarts zodat hij het probleem kan evalueren en diagnosticeren.

Andere tekenen van calciumtekort bij uw hond kunnen hartritmestoornissen, tachycardieën, vermoeidheid en desoriëntatie zijn.

Wat moet ik doen als wordt bevestigd dat mijn hond meer calcium nodig heeft?

De aanbevolen dosis calcium voor elk dier hangt af van zijn grootte, leeftijd en andere factoren., dus het moet worden vastgesteld door een dierenarts.

Om te voorkomen dat u te weinig calcium binnenkrijgt, moet u weten voor hoeveel uw hond goed is en ervoor zorgen dat het voedsel dat u koopt een hoeveelheid heeft die aan uw specifieke behoefte voldoet.

Maar wat als ik al weet dat mijn hond meer calcium nodig heeft? Wat moet ik doen? Het eerste wat u moet doen, is uw dieet ten goede veranderen, dat past bij uw behoefte en dat is uiteraard van goede kwaliteit. Heel belangrijk! Geef nooit alleen medicijnen of supplementen aan uw hond., veel minder als het producten zijn ontworpen voor menselijke consumptie, Alleen een dierenarts moet bepalen of uw hond een specifieke behandeling nodig heeft.

Denk niet dat het goed is om meer calcium te geven dan nodig is "om een ​​tijdje goed te maken dat het ontbrak." Het juiste is om u de juiste dosis aan te bieden en langzaam uw lichaam te herstellen. De dierenarts zal u begeleiden bij de juiste dosis en bij de innameperiode.

(Foto via: pinterest)

Calcium bij honden: wat te weten

Allereerst moet dat in gedachten worden gehouden Calcium is een van de belangrijkste voedingsstoffen in het leven van een hond omdat hij een puppy is omdat het helpt bij de vorming en versterking van botten. Als we willen dat ons huisdier gezond en sterk groeit, is het van vitaal belang dat het een goede dosis van dit bestanddeel via voedsel opneemt.

Of de hond een "zelfgemaakt" dieet eet of een op basis van commercieel voer, of hij dagelijks calcium moet hebben. Als dit niet gebeurt, heeft u waarschijnlijk verschillende problemen, zoals beenbreuken. Het ontbreken van deze voedingsstof kan pathologieën veroorzaken zoals rachitis, een aandoening waarbij de groei onvoldoende is en de botstructuur minder is dan die van andere honden op hun leeftijd.

Een puppyhond heeft ongeveer 320 mg calcium per kg gewicht per dag nodig. In het geval van volwassenen daalt de hoeveelheid tot 120 mg per kg. Houd deze gegevens in gedachten zodat u niet in verhouding wordt overschreden (iets dat ook slecht is voor uw gezondheid).

Hoe weet ik hoeveel calcium mijn hond nodig heeft?

Als je hond al volwassen is, De ideale maat voor calcium is meestal ongeveer 120 mg voor elke kilo van uw gewicht. Als het een is puppy, de dosis is hoger, ongeveer 320 mg per kilo gewicht. Onthoud altijd dat het zo is de dierenarts die moet bevestigen welke dosis uw huisdier nodig heeft en voor hoe lang, neem deze doses alleen als richtlijn.

meestal, Voer van goede kwaliteit bevat voldoende doses calcium en andere mineralen. Het ontbreken hiervan kan problemen voor uw hond veroorzaken, zoals botzwakte, waardoor het risico op botbreuken toeneemt.

Omdat we het beste voor huisdieren wensen, In Wakyma raden we u aan altijd uw hond te observeren om te weten of hij een probleem heeft. Zo wordt het zo snel mogelijk opgelost en kun je zo speels en gelukkig blijven als altijd.

Hoe het gebrek aan calcium bij honden te detecteren?

Er zijn verschillende manieren om te realiseren dat ons huisdier calcium mist of niet in de juiste hoeveelheden ontvangt, afhankelijk van hun leeftijd en gewicht. Het observeren van het lichaam is de beste manier om het te detecteren..

Als u bijvoorbeeld niet voldoende groeit in relatie tot andere honden (broers en zussen zijn een ideale indicator), als u te dun bent, zelfs als u goed eet en als de botten door de huid zijn gemarkeerd en ze zijn erg dun.

Bovendien, We kunnen bepalen of u last heeft van spierspasmen of epileptische aanvallen. Opgelet, omdat in deze gevallen de oorzaken anders kunnen zijn (ernstiger), daarom raden wij u aan naar de dierenarts te gaan voor een algemene controle.

Honden die calcium missen, kunnen andere symptomen ervaren, waaronder tachycardie, desoriëntatie, vermoeidheid of hartritmestoornissen. Ook hier adviseren wij u om het naar het professionele consult te brengen.

Bronnen van calcium voor honden

De arts kan u vertellen om hem een ​​ander voer aan te bieden of zelfs speciale supplementen aan het voedsel toe te voegen. Dit is erg goed maar niet de enige optie. Er zijn "zelfgemaakte" calciumbronnen binnen handbereik en dat uw hond zal meer dan goed doen.

Fijn gemalen eierschalen (bijvoorbeeld in een vijzel of koffiemolen) en gemengd met alledaags voedsel kunnen een uitstekend idee zijn Als uw huisdier calciumgebrek heeft.

De botten van andere dieren (die worden gekocht in slagerijen zoals kip) kunnen ook erg handig zijn. Sommige eigenaren bieden ze aan om ze heel te eten en anderen geven er de voorkeur aan dat ze worden gehakt of in poedervorm om ze tussen het voer te mengen.

Zuivelproducten zijn een geweldige bron van calcium (dat weten wij mensen) en sommige kunnen onze harige helpen hun gezondheid te verbeteren. Bijvoorbeeld yoghurt, waarmee je droog voedsel kunt verzachten en heel rijk is voor je gehemelte. Het is beter dat het vetarm is. Kaas is een andere optie, we raden het cottage-type aan en geven niet teveel.

Als je het accepteert, geef je hond vis om zijn calciumgehalte te verhogen. Tonijn, sardines en forel zijn de beste. Maar wees voorzichtig, dat het gaar is, omdat het anders je maag kan irriteren en bacteriële ziekten kan veroorzaken.

Tot slot, Als je hond van groenten houdt of gewend is om ze zonder problemen te eten, aarzel dan niet om spinazie, broccoli en zoete aardappel aan te bieden.

Symptomen van het calciumtekort van uw hond

Enkele van de meest voorkomende symptomen waaraan onze hond kan lijden zijn:

 • Botafwijkingen
 • Botten te zacht en te zwak
 • Buikzwakte
 • Een daling van de hartslag
 • Loszitten, misvorming of verlies van tanden
 • Heupdysplasie
 • Groeiproblemen bij puppy's
 • Spierzwakte
 • Abnormale kleur trekt groenachtig in de urine van de hond
 • hypocalciëmie
 • Lage bloeddruk van ons huisdier
 • Bij vrouwelijke honden die in de periode van zwangerschap of borstvoeding zijn: gebrek aan coördinatie, agitatie, convulsies en koorts.

Het moet gezegd worden dat in milde gevallen geen symptomen kunnen worden waargenomen bij de hond totdat het totale calciumgehalte onder het normale niveau zakt.

Je moet niet vergeten dat een volwassen hond nodig heeft, een gemiddelde van 120 milligram calcium voor elke kilo die het dier weegten in het geval van puppies Het heeft meer dan het dubbele nodig omdat het zich in een periode van groei en versterking van botten bevindt: ze hebben 320 milligram per kilo gewicht nodig.

De manier om calcium in het dieet van uw hond te introduceren, kan op verschillende manieren worden gekanaliseerd, het kan zijn met zelfgemaakt voedsel dat u zelf bereidt of met het voer dat u in de winkel koopt, maar altijd rekening houdend met dat u bestaan ​​uit een uitgebalanceerd dieet. Het is niet raadzaam om de hond te veel eten te geven met etensresten van voedsel of met voedsel zoals vlees.

De bovengenoemde hoeveelheden calcium zijn indicatief, dit betekent dat het het beste is om met een dierenarts te praten om de hoeveelheid en het soort voedsel aan te bevelen dat geschikt is om te volgen volgens de behoeften van uw hond en ook om te zien of het handig is Dien calciumsupplementen toe.

Video: Is melk per se nodig om calcium binnen te krijgen? - Melk en Meer (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send