Dieren

Wat kan ik doen om mijn hond aan de snuit te laten wennen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Muilkorven worden meestal opgevat als een teken dat een hond gevaarlijk is, maar hier kunt u de waarden zien die uw huisdier met dit gebruiksvoorwerp kan krijgen.

Als we een huisdier hebben, zijn ze dat veel verantwoordelijkheden die we moeten aanvaarden. Naast de liefde en liefde die ons huisdier verwerkt, doen wij dat ook we moeten niet vergeten dat we al uw basisbehoeften moeten dekken, evenals voldoende voedsel, drie keer per dag minstens een half uur wandelen in het geval van honden, en geef ze de nodige aandacht, speel met hen en zorg voor hun gezondheid zodat ons huisdier voel je gelukkig en gezond aan onze zijde.

In het geval dat u een hond als huisdier hebt, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Bijvoorbeeld Het wordt aanbevolen dat u het op vakantie meeneemt wanneer u vertrekt en het niet te lang alleen thuis laat. Deze huisdieren zijn graag bij je, dus het is handig als je tijd met ze doorbrengt zolang ze zich gelukkig voelen. Op deze manier kunt u er ook voor zorgen ze hebben de opleiding die ze nodig hebben en wat ze kunnen geen ongewenst gedrag krijgen, zowel binnen als buiten het huis.

Het gebruik van snuit bij honden

Dus soms is het waarschijnlijk dat je zou een muilkorf moeten zetten naar je hond Misschien is het een van de races die als gevaarlijk worden beschouwd en moet je het op straat doen, je wilt met hem reizen met het openbaar vervoer en je moet het aantrekken zoals voorgeschreven door de wet, of je wilt niet in staat zijn om met andere honden te vechten tijdens de wandeling of dingen van de grond te eten wanneer ze dat niet zouden moeten doen, dat wil zeggen dat de snuit Het kan ook een nuttig hulpmiddel zijn tijdens onderwijs en training van uw hond, zowel wanneer hij een puppy is als ook wanneer hij ouder wordt.

Echter, voor honden ze vinden ze meestal niet leuk Laat ze hen voor de mond snuiten. Dit apparaat voorkomt open mond om te blaffen, eten of drinken, naast dat het een extern accessoire is dat hen meestal stoort en dat ze niet zo graag dragen. Andere elementen, zoals de kraag, winterkleding of de riem, zijn gemakkelijker te wennen. Dat moeten we onthouden deze andere supplementen hebben meestal een positieve lading, omdat we ze meestal aandoen voordat we gaan wandelen, een van de dingen die ze het leukst vinden. dus, het gebruik van de snuit is meestal niet voor dergelijke positieve gevolgen, dus het is heel goed mogelijk dat uw hond weerstaan ​​het te dragen.

De eigenaren zijn verplicht om de snuit op het openbaar vervoer en gevaarlijke rassen te plaatsen

Hoe de snuit van uw hond te plaatsen

de de meeste honden zullen weerstand vertonen bij het verlaten van de snuit, dus het is mogelijk voor hen om te vluchten, zich te verbergen, weerstand te bieden tegen op kracht gebaseerde weerstand of agressief gedrag te vertonen zolang u dit apparaat niet op hun neus kunt leggen. Daarom is het belangrijk dat van de eerste moment blijf kalm. Als je nerveus wordt, kan de hond je gebrek aan sereniteit voelen en hij zal ook nerveuzer worden, dus het feit dat hij zijn snuit legt, wordt nog gecompliceerder.

Even zoeken waarin het huisdier wees kalm en profiteer van dat moment om de snuit te plaatsen. De gelegenheden waarop u het moet aantrekken, zijn niet altijd zo nauwkeurig, maar als u van deze momenten gebruikmaakt om eraan te wennen, krijgt u de dag dat u het op een ander tijdstip moet plaatsen, veel gemakkelijker.

Laat het dier de snuit snuiven als het de eerste keer is dat u het gaat dragen of als u het al vaker hebt gebruikt. Misschien moet je weten wat het is voordat je het opdoet en de meest ontwikkelde betekenis bij deze huisdieren is geur, dus door het te ruiken, zul je in staat zijn om te herkennen wat het is en beetje bij beetje aan dit element wennen. Als je het niet meer ruikt, kun je een stuk van je favoriete eten erin stoppen. Als je het laat doe het rustig aan, je zult merken dat de snuit onschadelijk is. Laat maar maken het nemen jouw tijd. Als je de snuit al eerder hebt geplaatst, heb je er misschien geen goed geheugen aan en ben je een beetje terughoudend om het voedsel naar binnen te brengen.

Zodra je de neus in de snuit hebt, probeer je geleidelijk de zijbanden achter het hoofd te sluiten. Wees voorzichtig, want ik kan je slaan of bijten door instinct of angst, dus je moet het heel ontspannen en kalm maken. Als het wordt overgelaten om de snuit te plaatsen, beloon het dan goed, maar als hij ongewenst gedrag vertoont, scheld hem dan niet te veel. Probeer deze techniek beetje bij beetje uit totdat je het aan hebt. Eenmaal gezet laat hem wennen Om hem naar huis te brengen. Probeer het niet met je benen af ​​te doen vooruit of niet te nerveus en doe het te rustig af Om eraan te wennen.

De hond moet de ervaring van het dragen van de snuit als iets positiefs beschouwen. Anders wordt het steeds moeilijker om het aan te trekken, dus het is het beste dat schiet niet op en dat je constant en geduldig oefent met het proces van het zetten van de snuit, dus op een dag zul je hem eraan laten wennen en het kunnen nemen als dat nodig is.

Stappen om je hond te snuiten

De introductie van de snuit moet in kleine stappen worden verdeeld:

 1. Laat de hond de snuit zien, laat hem naderen en ruiken en afleveren meteen een lekker stuk eten.
 2. Begeleid hem om de snuit in de te plaatsen snuit na een voedsellokmiddel, die onderaan de snuit kan worden geplaatst.
 3. Verhoog de tijd waarin de hond moet houd de snuit in de snuit om een ​​prijs voor voedsel te ontvangen. Voor deze fase Het is belangrijk om de hond prijzen te kunnen geven terwijl de snuit aan staat. In de meeste snuiten is dit mogelijk via het voorste deel van de snuit. In sommige gevallen moet u echter een kleine regeling voor de snuit maken (een klein gaatje ervoor maken) om de hond prijzen te blijven geven en zo de duur van de oefening te verlengen.
 4. Terwijl de hond een snuit in zijn snuit heeft, breng de banden die worden gebruikt om de kraag aan de achterkant van de nek te binden, maar zonder ze te sluiten, beloon en verwijder de snuit.
 5. Herhaal hetzelfde als eerder, maar sluit in dit geval de banden achter de nek van de hond, beloon en verwijder de snuit. In het begin moeten de banden een beetje "los" zijn: omdat de hond gewend is geraakt aan het dragen van de snuit, kunnen de banden worden ingekort totdat de snuit goed is geplaatst.
 6. Verhogen van progressieve manier de tijd waarin de hond Hij heeft de snuit aan.
 7. wanneer de hond verdraagt ​​de snuit al, je moet wennen aan bewegen door het te dragen.
 8. stap het volgende is om de riem om te doen en verplaatsingen te maken in het huis

Als dit allemaal klaar is en de hond de snuit goed verdraagt, het is tijd om de oefeningen op straat te herhalen. Wanneer u van plaats verandert, is het altijd een goed idee om de stappen van thuis trainen te herhalen. Deze keer zal het veel sneller zijn en zorgen we ervoor dat de hond een goede associatie met de snuit blijft hebben. Vanaf dit moment is het idee om de positieve associatie tussen de snuit en aangename prikkels zoals een smakelijke maaltijd, een leuk spel of een aangename wandeling te handhaven.

Een detail dat aan je zou kunnen ontsnappen.

Een detail dat aan u zou kunnen ontsnappen: het aantal stappen en de tijd die nodig is om dit gewenningsproces te voltooien Ze kunnen variëren, afhankelijk van de hond. De gewenning op deze manier toelaat het gebruik van de snuit als een ander hulpmiddel in het dagelijkse beheer van de hond en vermijdt vermijdings- en afwijzingsreacties op momenten dat het nodig is om het te gebruiken.

Veelgemaakte fouten die kunnen worden gemaakt tijdens dit gewenningsprotocol

 • Breng de snuit dicht bij de snuit van de hond: wat u probeert te bereiken is het tegenovergestelde, dat wil zeggen je probeert de hond actief te laten samenwerken en breng de snuit naar de snuit zelf.
 • Forceer de hond tijdens het proces: als de hond tekenen van vermijding vertoont, moet u langzamer gaan.
 • Geloof dat het proces al is voltooid en je kunt naar buiten gaan met de snuit wanneer de hond de snuit voor het eerst mag plaatsen.
 • Verwijder de snuit onmiddellijk als de hond de snuit met de poot probeert te verwijderen: het is beter om hem af te leiden door je aandacht op iets anders te richtenVraag hem bijvoorbeeld om een ​​bekende oefening te doen en verwijder de snuit wanneer hij is afgeleid. Richt mentaal op hoe lang de hond "standhoudt" met de snuit aan. In de volgende proeven zal met deze informatie rekening moeten worden gehouden om correct te kunnen vorderen in het gewenningsproces.
 • Plaats de snuit zonder deze correct aan te passen: de snuit is alleen effectief als deze de juiste maat heeft en correct is aangepast, waarmee, als de maat van de snuit correct is, de lengte van de banden goed moet worden gemeten, zodat de snuit goed wordt geplaatst. Als het niet goed is afgesteld, verlaat het met een lichte druk zijn positie.

Dit protocol zal de hond leren wees ontspannen terwijl je de snuit draagt en ik probeer het niet altijd uit te doen, maar voordat u de snuit gebruikt, is het nuttig om te raadplegen ook ons ​​artikel over wat NIET te doen met een snuit, 10 punten die u NIET hoeft te doen met een snuit.

Video: Zo leer ik mijn hond niet te bijten (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send