Dieren

Hoe zich te ontdoen van vlooien in hamsters

Pin
Send
Share
Send
Send


Estefany White Veterinair - ISSN 2529-895X

Op deze pagina over zoogdieren

Knaagdieren zijn zeer actieve gezelschapsdieren, enigszins nerveus en erg klein, maar ze zijn niet vrijgesteld van parasitaire problemen op huid- en haarniveau, beter bekend als externe parasitose. Onder knaagdieren getroffen door externe parasieten markeert de hamster, cavia's (cavia's), gerbils, muizen en ratten.

Externe parasieten die dit soort huisdieren vaak kunnen beïnvloeden, zoals hamsters, cavia's (cavia's), woestijnratten, muizen en ratten, zijn kleine organismen die ook honden en katten aanvallen. Deze parasieten veroorzaken soms milde, zelfs intense, jeukende knaagdieren, waardoor ze veel krabben, huidletsels krijgen, verwondingen die door bacteriën kunnen worden geïnfecteerd en haarverlies veroorzaken.

Welke parasieten veroorzaken externe parasitose?

Onder de oorzaken van externe parasitose bij huisdieren van het knaagdiertype zoals hamsters, cavia's, gerbils, muizen, enz., Hebben we:

De mijten kunnen normaal in de huid van sommige knaagdieren leven en kunnen zich zeer snel reproduceren, zelfs wonden veroorzaken in gebieden waar het dier niet krabt, dit kan te wijten zijn aan problemen met voedseltekort of besmetting van andere knaagdieren. Er zijn ook mijten die schurft produceren (Demodex, Sarcoptes), die zich in de huid van het knaagdier nestelen en een soort tunnels tussen zijn mantel maken die veel ongemak en jeuk veroorzaakt.

De luizen nestelen zich in het haar en houden zich eraan, waardoor hun eieren in de huid worden afgezet. Als ze erg talrijk zijn, kunnen ze gemakkelijk worden gewaardeerd.

Vlooien worden meestal verkregen als het knaagdier samen met andere dieren bestaat, of als het toegang tot de buitenkant heeft, dat wil zeggen in gebieden waar er een proliferatie van deze parasieten kan zijn, zoals tuinen.

Symptomen van externe parasieten bij hamsters, cavia's, gerbils, muizen of ratten

De meest voor de hand liggende symptomen om externe parasieten in hamster, cavia's, gerbils, muizen, ratten en aanverwante te detecteren, variëren enigszins, afhankelijk van het type parasiet dat aanwezig is, sommige dieren zien er erg rusteloos, nerveus uit en soms stoppen ze niet ga in de kooi waar ze wonen.

Bij problemen van vlooien en luizen worden deze parasieten vrijwel onmiddellijk opgemerkt op het haar of erin, op de huid van het huisdier, waardoor hun aanwezigheid wordt onderscheiden door mee-eters of kleine bruine, zwarte of rode dieren.

De meest voorkomende en voor de hand liggende laesies bij externe parasieten van knaagdieren zijn:

- Geïrriteerde en rode huid.

- Milde of zeer intense jeuk waarbij sommige dieren stoppen met eten en afvallen.

- Peeling en korstjes op de huid.

- Dermatitis (ontsteking en verdikking van de huid).

- Allopedische gebieden (zonder haar).

- Overmatig haarverlies.

- Scheurtjes op de huid.

Huidinfecties.

Hoe externe parasieten bij knaagdieren te diagnosticeren?

We hebben al vermeld dat in het geval van externe parasieten zoals vlooien of luizen in hamsters, cavia's, gerbils, muizen of ratten, deze gemakkelijker kunnen worden gewaardeerd vanwege de grootte die ze hebben, hetzij door directe detectie of door middel van tape-testen , hoewel hetzelfde niet gebeurt in het geval van mijten, omdat deze parasieten niet met het blote oog worden waargenomen en het noodzakelijk is om huidafkrabsels uit te voeren om ze door een microscoop te kunnen observeren.

Om dezelfde reden moet de dierenarts worden geraadpleegd om de aangegeven tests of procedures uit te voeren en zo een externe parasitose te diagnosticeren, zelfs wanneer andere klinische symptomen zijn gemanifesteerd, en zelfs andere problemen uitsluiten die de huid kunnen beschadigen. knaagdier.

Als je een hamster mee naar huis neemt, denk je waarschijnlijk niet na over wat je zou doen als je hamster zou eindigen met vlooien. Hoewel vlooien vrij zeldzaam zijn bij hamsters, kunnen ze voorkomen. Als je weet hoe je hamstervlooien moet hanteren, kun je snel verlichting>

Je hamster is schattig en knuffelig en hij zoekt elke dag naar voedsel, water en een beetje aandacht. Hamsters hebben relatief weinig onderhoud in vergelijking met andere huisdieren, maar dat betekent niet dat ze van tijd tot tijd geen speciale behandeling nodig hebben. Net als hun katten en honden kunnen hamsters besmet raken met vlooien. Hoewel het vrij zeldzaam is, kan weten hoe je hamstervlooien moet behandelen en beheersen, de plaag van je hamster van korte duur zijn.

hoe verwijder vlooien in hamsters

Hamstervlooien identificeren

Vlooien zijn vrij groot en je kunt ze met het blote oog zien. Omlet beveelt aan dat je het haar van je hamster verwijdert om te zoeken naar vlooien. U kunt ook identificeren of vlooien aanwezig zijn bij het onderzoeken van hun uitwerpselen. Vlouitwerpselen, ook wel vuile vlooien genoemd, zien eruit als kleine zwarte stippen. Als je ze op een papieren handdoek veegt en een druppel water toevoegt, worden de zwarte uitwerpselen rood door het verteerde bloed dat ze bevatten.

Als je hamster echter een ongewone jeuk heeft, kan hij mijten hebben.

Volgens PetMD is het vrij gebruikelijk om mijten in hamsters te vinden. Gewoonlijk zijn er weinig mijten die de hamster niet storen, maar soms kunnen mijtenplagen optreden. Een hamster die lijdt aan een mijtinfectie, kan veel jeuk en wrijving tegen de kooistaven veroorzaken om jeuk te verlichten. U kunt ook schilferige huid of haaruitval zien.

Om je hamster te behandelen, moet je bepalen of je mijten of vlooien hebt. Je kunt hamstervlooien zien, terwijl de mijten zo klein zijn dat je ze niet kunt zien. Als je niet zeker weet welk probleem je hamster treft, breng het dan naar de dierenarts. Je dierenarts kan huid schrapen om mijten te diagnosticeren en kan je vertellen hoe je de jeuk van je hamster het beste kunt behandelen.

Vlooien behandelen in hamsters

Je plaatselijke dierenwinkel zou een verscheidenheid aan sproeiers en vlooienbehandelingen voor hamsters moeten hebben. Gebruik alleen producten die zijn bedoeld voor hamsters en volg altijd de instructies op die producten zorgvuldig op. Vervang nooit een spray gemaakt voor een kat of hond in je hamster, omdat de chemicaliën die ze bevatten de gezondheid van je hamster in gevaar kunnen brengen.

Naast het behandelen van vlooien in je hamster, wil je tegelijkertijd de kooi van je hamster schoonmaken. Als je je hamster terug in de vuile kooi legt, wordt hij alleen opnieuw besmet als hij in contact komt met andere vlooien of hun eieren. Maak in plaats daarvan de hele kooi schoon en gooi al het oude beddengoed weg. Spoel de kooi grondig met warm water, laat hem drogen en plaats nieuw beddengoed. Als er kartonnen buizen of andere doorlatende materialen in de kooi zitten, moet je deze weggooien, omdat ze een potentiële broedplaats zijn voor hamster-vlooieneieren.

Je andere dieren behandelen

Wanneer je hamster vlooien heeft, is het waarschijnlijk dat de andere huisdieren in je huis ook vlooien hebben. Het is belangrijk om al uw huisdieren tegelijkertijd te behandelen, anders vlooien gewoon eieren blijven leggen, uw huisdieren incuberen en besmetten. Het kan enkele maanden duren om uw huisdieren te behandelen voordat u alle vlooienlevenscycli onder controle hebt en kan ongedierte uit uw huis elimineren.

Volgens Dr. Foster en Smith kunt u kiezen uit een reeks producten die zijn ontworpen om vlooien op uw huisdieren te doden. Voor actieve plagen wilt u misschien beginnen met een vlooienkam, waarmee u letterlijk vlooien uit de vacht van uw huisdier kunt kammen. Ga vervolgens verder met een andere methode.

Actuele vlo medicijnen worden maandelijks toegepast. Ze zijn duurzaam en sommige helpen zelfs teken te doden. Sommige van de actuele medicijnen voor honden kunnen echter zeer giftig zijn voor katten, dus kies zorgvuldig als u meerdere huisdieren in huis hebt.

Vlooienbanden kunnen ook effectief zijn, maar het is belangrijk om de kraag goed aan te brengen. Schrijf op hoe lang de halsband effectief is en vervang hem door een nieuwe als de nuttige levensduur voorbij is.

Vlo shampoo en dipjes zijn andere populaire opties. Vloshampoos zijn vaak minder moeilijk voor dieren, terwijl duiken blijvende effecten kan hebben. Volg de instructies zorgvuldig voor elk product.

Als u niet zeker bent van het juiste vlooienbehandelingsplan voor uw huis, praat dan met uw dierenarts over uw verschillende huisdieren, zodat u het juiste plan kunt bedenken dat iedereen veilig houdt.

Je huis behandelen

Als je huisdieren, inclusief je hamster, vlooien hebben, zijn vlooien waarschijnlijk ook in je huis. Alleen het behandelen van uw huisdieren tegen vlooien is niet genoeg om het probleem op te lossen en u moet ook uw huis behandelen.

Artsen Foster en Smith raden u aan uw huis volledig te stofzuigen om vlooieneieren te elimineren. Besteed speciale aandacht aan de gebieden waar uw huisdieren slapen, en als u hardhouten vloeren hebt, stofzuig dan de scheuren tussen de vloeren. Als u klaar bent, sluit u uw vacuümzak in een plastic zak en gooit u deze weg.

Je moet ook het beddengoed wassen dat je huisdieren gebruiken en de tapijten behandelen met een product dat volwassen vlooien elimineert en de eierproductie stopt. Er zijn verschillende producten om uit te kiezen, waaronder oppervlaktesprays en vernevelaars. Volg de instructies en lees de waarschuwingen voor deze producten, aangezien deze risico's kunnen inhouden voor huisdieren, kinderen en mensen met astma.

Pin
Send
Share
Send
Send