Dieren

Hoe een verloren hond te vinden

Pin
Send
Share
Send
Send


Het verliezen van je hond is een moeilijke en pijnlijke situatie, vooral als je in een staat leeft waarin het offeren van dieren is toegestaan. Om deze reden raden wij u aan snel en krachtig te handelen om te voorkomen dat u iets ergs overkomt.

In Expert Animal willen we u helpen uw geliefde huisdier te vinden, daarom zullen we enkele stappen met u delen die elke eigenaar die een hond heeft verloren, moet volgen. Blijf lezen om te weten hoe vind een verloren hond En vergeet niet te reageren en de foto van uw huisdier te delen. Veel geluk!

Zoeken in het gebied waar het verloren is>

Probeer het te onthouden De laatste plaats waar je je hond zag voor de laatste keer (of waarvan je een bewijs hebt) en begin het gebied te kammen. Om het zoeken te versnellen, kunt u met de fiets gaan. Vraag bij voorkeur een groep vrienden of familie om hulp voor meer effectiviteit. Vergeet niet schreeuw zijn naam, kan verborgen zijn.

Ga met lekkernijen, een geluidsspeelgoed dat identificeert als dat van jou en zelfs een bekende hond. Familie en positieve prikkels kunnen u helpen waarnemen. Vraag de mensen die je ontmoet of ze een hond met bepaalde kenmerken hebben gezien. Een foto op je mobiel kan je helpen.

Deel het op sociale netwerken

Om te beginnen moet je het nieuws van de verdwijning van je hond delen op je Twitter- en Facebook-profiel (zonder privacy) zodat u iedereen kunt bereiken. Geef enkele persoonlijke gegevens aan, zoals uw naam, foto, het gebied waarin het verloren is gegaan. Dan moet je vraag om je bericht te delen.

Naast je eigen profielen kun je doorgaan met posten naar groepen verloren honden in je stad, verlaten dierengroepen of forums waar regelmatig berichten worden waargenomen.

Bel het dierenasiel

Neem contact op met de kennel of het dichtstbijzijnde dierenasiel om te zien of uw hond daar is aangekomen. Leg uit hoe uw hond in detail is, laat uw telefoon achter, en vooral: vraag hem of haar mee te nemen notitie vanchipnummer.

Als je geen geluk hebt, kun je contact blijven houden met andere, meer afgelegen schuilplaatsen. Soms kunnen honden enorme afstanden afleggen.

Denk aan plaatsen waar je naartoe zou kunnen gaan

Heb je ergens anders gewoond? Is het een geadopteerde hond? Als u een van deze twee vragen met een "Ja" hebt beantwoord, stel uzelf dan een andere: Waar denk je dat hij heen zou gaan?

Probeer alle mogelijke plaatsen te bedenken waar uw hond naartoe zou gaan als hij kon. Onderschat hun vermogen om zich te oriënteren niet, sommige honden zijn gekomen om tot 20 kilometer naar hun bestemming te reizen.

Hang posters op

Maak posters klaar om op te hangen in het gebied waar je je hond voor het laatst hebt gezien. Vergeet niet de volgende informatie toe te voegen:

  • Een foto van de hond
  • De naam van de hond
  • Een korte omschrijving
  • Jouw naam
  • Twee contacttelefoons

Vergeet dat niet een beloning kan prikkelen Iemand kan je helpen je hond te vinden.

Doorzoek je huis

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt, is dit de eerste stap die u moet nemen om uw hond te vinden.

Vraag het uw familieleden. Het is mogelijk dat iemand je heeft uitgezet of in je kamer heeft geslapen.

Als het niet werkt, gebruik dan iets dat je huisdier aanspreekt, zoals je favoriete traktatie of dat voedsel dat je zo lekker vindt. Het komt toch wel uit het verbergen.

Als het nog steeds niet verschijnt, kijk dan op onwaarschijnlijke plaatsen. Bange honden kunnen zich op onmogelijke plaatsen verbergen.

Ga naar dierenklinieken

Vooral als het in de handen van een vriendelijke persoon is gevallen, kan uw hond in een dierenkliniek belanden. Vergeet niet ga met de poster en laat de informatie daar achter voor het geval uw hond verschijnt. Vergeet niet dat de dierenarts u in principe moet bellen als hij de chiplezing doet en de klant niet als eigenaar identificeert.

Trek je aandacht

Als je je afvraagt ​​hoe je een verloren hond in het veld of ergens anders kunt vinden, moet je weten dat je niet moet stoppen om hem bij zijn naam te noemen. Hoe meer je hem belt, hoe groter de kans dat hij je oproep hoort.

Je moet ook je favoriete lekkernijen meenemen om de aandacht van je neus te trekken. Laat ook uw speelgoed of een deel van uw kleding aan de deur van het huis. Hiermee kunt u uw huis identificeren.

Als je hem nog steeds niet kunt vinden.

Verlies uw zenuwen niet, we raden u aan het hele proces opnieuw te bekijken. Bezoek opnieuw schuilplaatsen, kennels en klinieken: uw hond kan van het ene moment op het andere verschijnen.

Maak gebruik van het bereik van sociale netwerken en probeer origineel te zijn en maak een video of publicatie die viraal kan worden. Als je ziet dat het niet werkt, kun je altijd een klein bedrag betalen om meer mensen te bereiken.

We wensen je veel succes en vinden snel je beste vriend!

Als u uw hond vindt.

We hopen dat je eindelijk je hond zult vinden en, als dat zo is, vergeet dan niet om deze tips te volgen:

  • Plaats een identificatie-chip met uw bijgewerkte mobiel en contactgegevens.
  • Gebruik een fysieke badge op de halsband van de hond met de naam van het dier en uw telefoonnummer.
  • Laat hem niet los in parken en openbare ruimtes als je denkt dat hij weer kan ontsnappen.
  • Werk samen met hem om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.
  • Kijk en blijf op de hoogte tijdens de wandelingen.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Vind mijn verloren hond, raden we u aan om naar onze rubriek Curiosa van de dierenwereld te gaan.

Waarom rennen honden weg of verliezen ze?

Honden zijn erg nieuwsgierige en impulsieve dieren, soms vinden ze gewoon een spoor en raken ze verdwaald terwijl ze het proberen te volgen. Andere keren kunnen hun impulsen met hen mee wanneer de ijver aankomt.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom een ​​hond van huis wegloopt of gewoon verdwaalt tijdens een wandeling met zijn gezin.

De warmtecyclus

Zowel mannen als vrouwen lijden enorm tijdens de hittecycli, daarom raden we altijd castratie aan, omdat het naast het voorkomen van veel ziekten voorkomt dat honden slechte tijden hebben tijdens hitte.

Een hond kan twee of drie jaloezie per jaar hebben, waarbij het een zeer karakteristieke geur afgeeft waardoor reuen zich zeer aangetrokken voelen.

Een man zal proberen te ontsnappen uit huis en de geur van het vrouwtje vinden om haar spoor te volgen, haar te lokaliseren en proberen te paren. Hetzelfde zal worden gedaan door vrouwen, die aan het einde van de eeltcyclus een sterke impuls voelen om zich voort te planten.

Despiste met geuren en spelletjes

Het meest ontwikkelde gevoel bij een hond is de geur, dus ze brengen de dag door met snuffelen en proberen sporen van andere honden, dieren of mensen te volgen.

Het is ook niet vreemd om ze het voedselpad op de grond te zien volgen, vooral als we door dorpen of steden lopen. Als we hieraan toevoegen dat ze graag met iets als een stok spelen, hebben we de perfecte combinatie van cluelessness.

De eigenaars zijn ook gedeeltelijk de schuld, omdat we onszelf vertrouwen dat we denken dat onze hond aandacht voor ons heeft en zal weten hoe we ons kunnen vinden ... iets dat vaak niet gebeurt. Vooral als we door nieuwe plaatsen, bergen, bergen wandelen ...

Jachtinstinct

Het is niet de eerste keer dat een hond sneller rent dan de bliksem en iets probeert te achtervolgen dat heeft bewogen, van een eenvoudige muis tot een kat, een vogel of iets dat je aandacht trekt.

Soms is zijn jagersinstinct zo sterk dat zelfs als we hem noemen hij ons zal negeren, dus hij zal waarschijnlijk verloren of gedesoriënteerd raken wanneer hij besluit te stoppen met het achtervolgen van zijn prooi.

Ren weg van je familie

Honden zijn trouw, ze zijn loyaal maar ze zijn ook intelligent. Een persoon die niet voor zijn hond zorgt, die niet met haar wandelt, die zich geen zorgen om hem maakt, die hem niet opeet of zelfs de hele dag aan een ketting heeft gebonden ... verdient het niet om een ​​hond te hebben .

Een hond met een hoge gemiddelde intelligentie en die mishandeld wordt, zal vroeg of laat proberen een beter thuis te vinden, indien nodig, op de vlucht.

Mijn hond is verloren Wat moet ik doen?

Ja, we weten dat je nerveus bent en op het punt staat in de "hysteriemodus" te gaan, maar verlies je geduld niet, want dan weet je niet hoe je een verloren hond kunt vinden.

We zullen alles wat je moet doen stap voor stap uitleggen, om de kansen te vergroten om je hond veilig en gezond te herstellen. Vergeet niet dat tijd essentieel is, het is ons doel om onze hond gedurende de eerste achtenveertig uur te vinden.

Waarschuw de veiligheidstroepen

Het lijkt misschien absurd, maar we missen vaak het belangrijkste, laat de politie weten dat onze hond verloren is. Op deze manier weten ze dat het verloren is en kunnen ze ons op de hoogte stellen.

Evenzo, als iemand een verloren hond vindt en de politie, kennel of dierenwacht op de hoogte brengt, kunnen ze contact met ons opnemen. Vooral als onze hond de verplichte microchip heeft.

Gebruik de nieuwe technologieën

Er zijn trackers die ons precies kunnen vertellen waar onze hond is voor het geval hij verdwaalt. Het zijn kleine GPS-locators die perfect aan de halsband van de hond passen, zonder schade aan te richten.

Deze GPS-locators geven ons de exacte positie van waar onze hond is, dus het is een kwestie van heel weinig tijd om naar de plaats te komen waar hij is en terug te keren met hem naar huis.

Tractive is mogelijk het toonaangevende bedrijf op het gebied van GPS voor honden, biedt verschillende modellen van GPS-locators voor honden van hoge kwaliteit tegen gereduceerde prijzen, waardoor ze de belangrijkste optie in de sector zijn geworden.

Ze kunnen worden opgeladen met een eenvoudige oplader, dus we moeten geen batterijen kopen en vervangen. Ze zijn bestand tegen water, dus ze bederven niet als het regent of de hond nat wordt in een plas en het is ook heel erg klein, het weegt nauwelijks veertig gram.

Verlaat de plek waar je bent niet

Dat klopt, blijf precies waar je bent en noem hem hardop bij zijn naam en roep indien nodig zo lang als nodig is.

Als honden verdwalen, proberen ze meestal hun eigen spoor te volgen en proberen ze op dezelfde manier terug te keren. Ze denken meestal aan de laatste plaats waar ze werden begeleid en er is een goede kans dat ze voorbij zullen komen.

Als u om welke reden dan ook niet op die plaats kunt blijven (bijvoorbeeld op zoek naar uw hond in de omgeving), laat dan iemand die bekend staat om de hond op die plaats achter. Bel de hond en wacht op hem op dezelfde plaats.

Let op de deur van je huis

Hetzelfde instinct dat we hebben genoemd, kan de hond naar een plaats laten rennen waar hij zich veilig voelt, dat wil zeggen zijn huis. Dat is de reden waarom er veel honden zijn die wanneer ze verdwalen, bekende geuren volgen tot ze thuis komen.

Het is heel belangrijk dat je een vriend of familielid achterlaat bij de deur van het huis, kijkend en wachtend voor het geval je zwerfhond terugkeert.

In het ideale geval worden zowel de persoon die op de laatste plaats staat als de persoon aan de deur van het huis (ja, we moeten buiten het huis wachten niet binnen), telefonisch gecommuniceerd om te melden of ze de hond zien.

Ga rond in het gebied waar het verloren is gegaan

Laat een persoon achter op de laatste plaats, een andere persoon aan de deur van het huis en jij, samen met alle vrienden die je kunt verzamelen, zwaait in het gebied waar je puppy is verloren.

Noem hem op een vriendelijke manier bij zijn naam, alsof je hem een ​​prijs, eten, enz. Zou geven ... Op die manier zal hij worden aangetrokken als hij je hoort en naar de oproep komt. Als hij een enge hond is, zoeken alleen bekende mensen hem omdat hij geen vreemden wil benaderen.

Zoeken naar andere honden in de buurt

Het is mogelijk dat de reden waarom onze hond verloren is gegaan, is omdat hij in hitte is of nieuwsgierig is om een ​​hond te ontmoeten die relatief dichtbij woont.

Ga naar gebieden waar meer honden zijn, zoals aangrenzende huizen, hondenparken, nabijgelegen boerderijen, enz ... in het geval dat uw hond daarheen is gegaan en ze het hebben gezien (vergeet niet te vragen).

Doe de chip op je hond

In elke dierenkliniek kunt u een chip op uw hond aanbrengen, deze is zuinig en gaat een leven lang mee. In veel landen is het zelfs volledig verplicht.

De chip wordt via een injectie toegediend, hij doet geen pijn en laat alle contactgegevens van uw hond achter als deze verloren is gegaan.

Als iemand de hond vindt en hem een ​​chipzoeker geeft (iets dat de politie, dierenbeschermers, dierenartsen doen ...), weet hij van wie de hond is en kan hij hem teruggeven.

Gebruik een GPS-locator

Als je een jager bent of als je hond een ervaren escapist is, als de honden het warm hebben of gewoon willen voorkomen in plaats van spijt hebben ... Gebruik een GPS-locator met uw hond.

De prijs is zo laag, dat je zeker meer zult uitgeven aan een enkele maaltijd met vrienden ... Dus je hebt geen excuus, wees voorbereid en rust je hond uit met een GPS-tracker om het in seconden te kunnen vinden, in geval van verlies.

Het is voldoende om het naast zijn riem / halsband en klaar te zetten, uw hond zal te allen tijde worden gelokaliseerd en zal u zelfs op de hoogte stellen van een alarm op uw mobiel als deze te ver beweegt (u kunt deze optie configureren, de meters plaatsen die u geschikt acht).

We hebben veel ervaring met het lokaliseren van verloren honden en geloof ons, er is geen hond met GPS verloren gegaan, omdat we met onze mobiele telefoon de exacte positie kunnen vinden.

Maak goed gebruik van de loopband

Er zijn riemen van een halve meter en riemen van vijf meter, als uw hond te warm is of u weet dat hij zal ontsnappen ... gebruik een riem om te wandelen en laat hem niet los. Het is de beste manier om te voorkomen dat je verdwaalt.

Bovenal houden we vol, in het seizoen van hitte. Omdat honden erg instinctief worden en letterlijk wegrennen op zoek naar een hond of een hond om mee te paren. Dat betekent dat als je niet gecastreerd bent, ze puppy's kunnen hebben ...

Gecastreerde honden vanaf een jaar vertonen nauwelijks deze impulsen, de oudere castraten zullen een paar jaar nodig hebben om testosteron volledig te elimineren en die impulsen te vermijden.

Redenen waarom honden stelen

In de meeste gevallen achter een hondenoverval is het economische motief, en de belangrijkste slachtoffers van de overval zijn de honden van het ras, hoewel het in werkelijkheid elke hond kan zijn, omdat de beroofde mensen hun hond praktisch van de familie en betaal alles om het terug te krijgen. Als de honden van het ras zijn en een certificaat hebben, heeft deze stamboom waarde in de straten waardoor duizenden peso's met weinig moeite kunnen worden verkregen. Hier zijn de redenen waarom iemand een hond kan stelen, van de meest voorkomende tot de minste:

Iemand zou een hond kunnen stelen om hem te verkopen.
De diefstal van de hond kan eenvoudig zijn om hem in bezit te nemen.
Een hond kan worden beroofd met het plan om zijn beloning te innen.
Het kan worden gestolen met het idee om een ​​bedrag terug te vragen bij de eigenaars (afpersing).
Honden kunnen worden gestolen voor kruisingsdoeleinden om puppy's te krijgen die gemakkelijker kunnen worden verkocht.
Steel honden voor vechtcirkels, vaak honden van rassen die een agressieve reputatie hebben, zoals pitbulls, Boston-terriërs, Duitse herders en boksers.
Soms stelen familieleden of vervelende buren een hond om hem ergens kwijt te raken.
Er is ook de mogelijkheid dat mensen gestolen en verloren honden voor onderzoek verkopen aan veterinaire instellingen voor testen en experimenten.

Hoe stelen honden?

Dieven richten hun doel op bepaalde waardevolle hondenrassen op de markt, en zijn altijd op jacht op elke plaats waar een huisdier onbeheerd wordt achtergelaten, zoals winkels, parken, werven, auto's, geparkeerd, enz. Ze kunnen ook een eerder plan hebben om het van een bepaald adres te stelen, bijvoorbeeld als ze weten dat hun eigenaren ontbreken.

De laatste tijd doen sommige mensen zich voor als verzorgers of hondenuitlaters, maar het zijn criminelen. Daarom moeten we de reputatie en referenties van deze dienstverleners verifiëren voordat we onze geliefde puppy's bij hen achterlaten.

En steeds vaker zijn er georganiseerde bendes die zich toeleggen op het plegen van hondendiefstal, omdat het een lucratieve onderneming is, weinig opgezegd en weinig vervolgd door de autoriteiten. Dit soort bands gedragen zich meer ongestraft en plegen zelfs gewapende overvallen en op straat.

Tips om een ​​gestolen hond te vinden

Geef niet het bedrag van de beloning op

Eigenlijk, als de persoon die uw puppy heeft het wil retourneren, zullen ze het doen als u het bedrag van de beloning opgeeft of als u alleen zegt dat u een beloning aanbiedt. Bied een beloning aan voor alle informatie die leidt tot het herstel van uw huisdier, want het aanbieden van die beloning wordt uiteraard geboden omdat mensen zich meer gestimuleerd en tevreden voelen als er een beloning tussen zit, maar zet het bedrag niet op. Bovendien kan een hoge beloning afpersing en oplichting aantrekken.

Plaats niet wat je denkt dat gestolen is

Omdat de persoon die de hond heeft genomen het misschien wil retourneren, maar als een dief in het openbaar wordt getoond, gewoon niet verschijnt en daarmee uw puppy.
En als iemand gewoon je hond heeft gevonden, willen ze hem niet teruggeven uit angst dat ze denken dat hij de dief is en terwijl hij in feite degene was die hem heeft gered. Kort gezegd is het om een ​​advertentie te gebruiken alsof de hond verloren is gegaan en niet dat hij is gestolen.

Gebruik geen woorden "geen vragen", "Ik ben wanhopig" of iets dergelijks

Dit soort berichten tonen hoe dan ook aan dat als uw huisdier is gestolen en aan de andere kant wanhoop vertoont, dit een teken is voor beledigende mensen dat ze een afpersing kunnen maken.

Zoek uw hond met behulp van Facebook

Facebook is de meest effectieve en snelste manier om de wereld bekend te maken over uw gestolen hond (hoewel het als verloren moet worden herinnerd). We kunnen je helpen je puppy te vinden via een Facebook-advertentie die uitzendt in het gebied waar hij is gestolen of waarvan je weet dat hij het laatst is gezien.

opmerkingen

Op woensdag x rond 18.30 uur werd mijn hond gestolen en niet teruggebracht, ik zocht hem, ik belde hem en niets van mijn hond is blanke man klein en heet pluche we wonen in Bethlehem van Heredia x de Panasonic in de buurt Toekomst in de vierde ingang aan de linkerkant. Geef het me alsjeblieft terug, want hij is nog een zoon van ons, hij maakt deel uit van het hele gezin.

De wanhoop van het verliezen van je huisdier

Voor een goede tijd Honden liepen om verschillende redenen verloren tijdens wandelingen of ontsnapten uit huizen, wat een groot probleem betekende voor de bevolking. Er was geen eenvoudige manier om onze hond snel te vinden en eenvoudig.

Dit ging zo door totdat we bij de eerste doorbraak in het detecteren wanneer een huisdier verloren is gegaan: een belof rammelen. Dit object dat op de halsband werd geplaatst, gaf een geluid dat de mogelijke richting leidde waarin het dier zich bevond.

Hoewel de ontwikkeling van dit idee een vooruitgang was in deze kwestie, Het was niet helemaal effectief. Het probleem was dat het geluid over grote afstanden verloren ging en de hond, die sneller kan rennen dan de mens, heeft de neiging om een ​​grote afstand tussen zijn eigenaar te markeren tijdens het rennen.

Technologische vooruitgang

Uit de jaren 80, met de komst van betere technologieën en vooruitgang in de geneeskunde, Het werd gerepeteerd met microchiptechnologie geïmplanteerd bij huisdieren.

de microchip Het was bedoeld om de wettelijke gegevens van het huisdier te bewaren, samen met zijn medische geschiedenis om een ​​ongeval bij de dierenarts te voorkomen in geval van redding.

Bovendien, de mogelijkheid om GPS-volgtechnologie te gebruiken om uw hond sneller te vinden, werd getest. De technologie was ingebouwd, maar het was te delicaat en kwetsbaar om het dagelijkse werk dat een hond gedurende de dag kon uitoefenen, uit te voeren.

ook, de kosten van het aanbrengen van de eerste microchips waren vrij hoog in vergelijking met de gewone platen die nog steeds worden gebruikt. Naarmate de tijd vorderde, geperfectioneerde technologie en werd goedkoper voor de eigenaren van alle economische lagen.

De mobiele generatie

Dankzij de ontwikkeling van technologie in de afgelopen 10 jaar, object creatie en gadgets is met ongelooflijke snelheid vooruitgegaan. Onze mobiele telefoons hebben nu meer vermogen in vergelijking met de computer aan boord van een ruimtevaartuig van het Apollo-programma.

We hebben geweldige gegevensverwerking en opslagcapaciteit binnen handbereik. Daarom zijn er applicaties of apps, die verantwoordelijk zijn voor het verwerken of uitvoeren van deze applicaties op een bepaalde manier.

De meeste van deze applicaties worden gebruikt als sociale netwerkendat wil zeggen een groep gebruikers die voortdurend informatie delen. In deze netwerken de informatie van het dier wordt naast een foto van de hond geplaatst om de verspreiding van de informatie te versnellen.

zelfs, sommigen gebruiken dezelfde GPS-technologie om de laatste plaats te volgen waar het werd gezien. Andere toepassingen gebruiken dezelfde gezichtsherkenningstechnologie om de dieren te identificeren die in het gebied circuleren.

Toepassingen om uw hond te vinden

Geen twijfel we leven in een tijdperk waarin informatie snel en bijna onmiddellijk wordt overgedragen, waar we onszelf verzadigen met opties om ons huisdier te vinden. Daarom geven we u enkele suggesties om uw hond te vinden als deze verloren is.

Het is een zeer populaire applicatie die Het laat je de verkeerssituatie weten terwijl je door de stad reist met je auto. Klinkt een beetje vreemd, maar deze app een optie hebben om 'verloren hond' te vinden In een van zijn wimpers.

De gebruikers hiervan appZe kunnen overal dieren vinden, foto's maken en uploaden naar het sociale netwerk om zowel de eigenaar als het huisdier te helpen verzamelen. De reikwijdte van deze zoekopdracht beslaat ongeveer zes kilometer, niet slecht om eerlijk te zijn.

Ik ben verdwaald

Het is een applicatie gewijd aan het Spaanse publiek, waarin de gebruiker kan een foto van zijn huisdier uploaden naar het sociale netwerk van de app. De reden voor de oprichting is te wijten aan het feit dat 75% van de dieren in de stad geen identificatiechip hebben, en daarom helpt het om hun eigenaren effectief te vinden.

Op zoek naar voetafdrukken

Het is een toepassing van Argentijnse oorsprong die gebruik de Google Maps-database om verloren huisdieren te lokaliseren. Met behulp van persoonlijke contactgegevens en het Facebook-record, de app Je kunt berichten filteren tussen 1 en 100 kilometer rondom.

Het is een applicatie die, net als de vorige, Gebruik Google Maps-gegevens. Daarin kun je een foto van het dier uploaden en betalingen kunnen als beloning worden aangeboden via een service genaamd MangoPay.

Volg in zijn voetsporen

Controleer de ontlasting of voetafdrukken die u nog op uw pad heeft achtergelaten. En ga natuurlijk niet weg zonder te controleren hoe vreemd het is. Dieren kunnen zich overal verbergen.

Gebruik uw auto en volg routes van het dichtst bij het verst, zodat er geen onbedekte gebieden zijn.

Buren, beschermers en dierenklinieken

Aarzel niet om je buren om hulp te vragen. Ze hebben uw huisdier misschien het huis zien verlaten of weten wat informatie die belangrijk kan zijn om zijn verblijfplaats te vinden. Bovendien kunnen ze u helpen met de zoektaken.

Anderzijds, informeer de beschermers over het gebied van het verlies van uw hond. Op deze manier zullen ze alert zijn op de honden die aankomen in het asiel en personeel kunnen inzetten om u te helpen het te vinden.

Het is ook belangrijk dat u dierenklinieken op de hoogte brengt als uw hond een chip heeft, omdat de persoon die hem vindt hem naar een van hen kan brengen om te weten of hij een eigenaar heeft.

Het is essentieel dat u het verdwijnen van uw hond meldt bij de politie. Ze laten het je weten als iemand het vindt.

Verplichte microchip

In Spanje is het verplicht dat alle honden worden geïdentificeerd door een microchip met bijgewerkte gegevens van de eigenaar. Wanneer een hond wordt gevonden, wordt deze microchip gescand en kan het dier worden geïdentificeerd, naast het contact met de eigenaren snel en direct. Daarom zal het veel gemakkelijker zijn om een ​​verloren hond met een microchip te vinden.

Identificatieplaatje

Een handig element bij het identificeren van uw hond is om een ​​plaquette op de halsband te plaatsen met zijn naam en uw telefoonnummer. Als iemand het vindt, kunnen ze rechtstreeks contact met u opnemen.

Op de markt zijn er versies met een GPS die kan worden bediend vanaf de mobiele telefoon. Op deze manier ontvangt u het onmiddellijke signaal van de plaats waar uw huisdier zich bevindt.

Stop nooit met zoeken

Het is moeilijk om te weten hoe lang een vermiste hond kan zijn omdat hij vele maanden van huis kan overleven. Lange tijd en zelfs als je alle hoop bent kwijtgeraakt, stop nooit met het zoeken naar je beste vriend. Hij zou er nooit mee stoppen.

Als u al deze tips volgt, is het vinden van een verloren hond niet langer een onmogelijke vraag om te beantwoorden. Cheer!

Als je meer nieuws wilt lezen zoals Hoe een verloren hond te vinden, raden we u aan de categorie van in te voeren Wist je dat .

Heb je gedacht> (1 stemmen, met een gemiddelde van 5,00 ongeveer 5)

Pin
Send
Share
Send
Send