Dieren

De kou bij katten, oorzaken, symptomen en mogelijke behandelingen

Pin
Send
Share
Send
Send


De kou bij katten Het komt vrij vaak voor, evenals besmettelijk Als je meerdere mininos thuis hebt. De ziekteverwekkers die de kou veroorzaken Ze leven niet lang in de omgeving, maar ze kunnen lang in het lichaam van de kat blijven als ze eenmaal zijn gevestigd. Wat veroorzaakt een verkoudheid bij katten, hoe het is en hoe het wordt behandeld? We praten erover.

Oorzaken van de kou bij katten

De oorzaak van de katachtige kou Het is een virus, net als bij mensen. Hoewel dit verschillende virussen zijn en daarom niet kunnen worden verspreid tussen verschillende soorten, zijn de symptomen van beide verkoudheden vrijwel hetzelfde.

De belangrijkste oorzaken van verkoudheid bij katten zijn kattencalcivirus en kattenherpesvirus, hoewel er ook gevallen van verkoudheid zijn na allergische reacties of infecties door wormen. Symptomen kunnen kort na blootstelling verschijnen. naar de ziekteverwekker of na een paar dagen.

Koude symptomen bij katten

De typische symptomen van een koude kat zijn:

 • Niezen, het symptoom dat als eerste verschijnt en behoorlijk verhelderend dat de kat verkouden is.
 • Loopneus
 • Conjunctivitis.
 • Ademen door de mond, omdat de neus wordt geblokkeerd door slijm.
 • Lethargie.
 • Milde koorts
 • Gebrek aan eetlust

Wanneer de infectie verergert, verschijnen alarmsymptomen:

 • Hoest wanneer de infectie zich naar de longen verspreidt.
 • mucos>

Heeft uw kat deze symptomen? Hij is toch zeker verkouden!

Koude behandeling bij katten

Als je kat verkouden is, Je moet het naar de dierenarts brengen. Mediteer nooit alleen met medicijnen voor mensen of honden!

De koudebehandeling bij katten is gebaseerd op het verlichten van symptomen, omdat het immuunsysteem verantwoordelijk is voor de bestrijding van het virus:

 • Gebruik een koude stoombevochtiger, zal uw kat helpen om het slijm te verdrijven.
 • Stel uw kat niet bloot aan koude luchtstromen.
 • Houd je neus schoon: Ga het slijm schoonmaken dat je verwijdert met een vochtig papier. Als je het laat ophopen en opdrogen, maakt het slijm een ​​korstje dat het ademen bemoeilijkt.
 • Zorg ervoor dat je kat goed hydrateert, het is heel belangrijk om het virus te bestrijden. Een uitgedroogd lichaam heeft een slechte immuunresponscapaciteit.

Hoogstwaarschijnlijk geven ze je een antihistamine of een mucolytisch medicijn om slijm te verdrijven en ongemak te verlichten.

Remember! Voorkomen is beter dan genezen. Geef uw kat een goede voeding, naast hygiëne en alle vaccins, om hem een ​​goede gezondheid en een sterk immuunsysteem te geven.

Belangrijkste oorzaken van verkoudheid bij katten

Wanneer een mens verkouden wordt, is dit voornamelijk te wijten aan een rhinovirus. In het geval van katten veranderen dingen, en hoewel ze niet worden beïnvloed door rhinovirus, ja, er zijn andere virussen die zeer vergelijkbare symptomen veroorzaken, zoals calicivirus katachtig of de herpesvirus katten, de belangrijkste oorzaken van verkoudheid in de kattenwereld.

Een kat kan ook verkouden worden door een worminfectie of een allergische reactie.

Wat is de behandeling voor een koude kat?

In het geval dat uw kat verkouden is, is het eerste wat u moet doen naar de dierenarts gaan, omdat hij degene is die u het beste kan informeren en u hierover kan adviseren. In geen geval kiest u ervoor om zelf medicijnen toe te dienen, omdat in dat geval de kou tot een nog ernstiger probleem kan leiden.

Wat je kunt doen om hem te verlichten, is een reeks maatregelen nemen die hem helpen zich beter te voelen en zijn immuunsysteem gericht houden op de bestrijding van het virus:

 • Het maakt gebruik van een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid te verhogen en zo de droogheid van uw luchtwegen te verlichten.
 • Stel uw kat niet bloot aan luchtstromen. Sluit de ramen en probeer het op een comfortabele en warme plaats te bewaren.
 • Reinig uw secreties met een vochtige, warme papieren handdoek.
 • Houd je kat altijd gehydrateerd, zelfs als je geen zin hebt om te drinken, omdat uitdroging de belangrijkste oorzaak is van het ontstaan ​​van koorts.

Tips om te voorkomen dat uw kat koud is

Hoewel er geen remedie is om absoluut te voorkomen dat je kat verkouden wordt, zijn er een aantal hulpmiddelen waarmee je de kans op een verkoudheid kunt verkleinen:

 • Goede voeding om uw immuunsysteem in de beste omstandigheden te houden.
 • Houd de plaats waar uw kat aan het einde van de dag meer tijd doorbrengt schoon en netjes.
 • Controleer of uw kat alle vaccins heeft die van toepassing zijn.

Kortom, als u denkt dat uw kat verkouden is, is het raadzaam om zo snel mogelijk naar uw dierenarts te gaan, zodat hij u een diagnose kan stellen, zodat u de juiste maatregelen kunt nemen.

Koude symptomen

Verkoudheid van katten Ze zijn het product van een virus dat zich in uw luchtwegen nestelt.

terwijl de ziekte is zeer besmettelijk, de agenten die het produceren hebben een zeer korte levensduur als ze in het milieu zijn. In het organisme van ons huisdier kunnen ze echter lang leven en in sommige gevallen een chronisch kwaad zijn.

Het rhinovirus produceert bij de kat een symptomatologie vergelijkbaar met die bij mensen met de gewone griep, en de meeste worden veroorzaakt door calcivirus of kattenherpesvirus. De symptomen die optreden zijn:

 • Niezen, als een onvrijwillige reactie van het organisme om het virus uit het neussysteem te verdrijven.
 • Loopneus Wegens irritatie. Als dit overmatig is of een roze of zeer dikke schaduw heeft, is het het beste om de dierenarts te raadplegen, omdat het niet gebruikelijk is bij verkoudheid.
 • Tearing of conjunctivitis. Het is gebruikelijk om te presenteren wanneer de ziekte is gevorderd als een secundaire reactie op het neusvirus.
 • Mondademhaling, vanwege nasale tamponade.
 • Verlies van eetlust.
 • Moeheid en verval.
 • Fever.

Als uw kat na een tijdje begint met hoesten, braken, donkere neusafscheidingen of vermoeidheid, betekent dat de ziekte is gevorderd en kan een trigger zijn voor ernstigere aandoeningen, dus het is het beste om een ​​veterinaire behandeling te krijgen.

Thuis een verkoudheid behandelen

Als de dierenarts heeft vastgesteld dat de toestand van uw kat geen verdere aandacht behoeft, kunt u hem helpen door deze eenvoudige tips in gedachten te houden:

  Als je de mogelijkheid hebt> Als je er geen hebt u kunt de heetwaterstraal onder de douche openen voor een paar minuten en laat je kat in de badkamer om de stoom in te ademen. Bereid het natuurlijk voor op de temperatuurverandering en laat het niet onmiddellijk uit, omdat de slag het kan beïnvloeden.

  H> Idealiter zou u moeten zoeken naar een warme en comfortabele plek, zodat u op uw gemak kunt rusten.

  Geef stinkende voedingsmiddelen om je eetlust te stimuleren, dit zal je helpen om sneller te eten en te herstellen>

Mijn kat heeft boogers en ademt slecht

Het gesnuif bij uw kat, de aanwezigheid van groene boogers in uw neus of een scherpe ademhaling, zijn de eerste tekenen dat uw kat griep kan hebben. Deze ziekte is opgelopen vanwege een virus dat opnieuw kruipt. Als je dit leest, zul je denken: ‘Als ik de mijne wegneem van iemand die ziek lijkt, is er geen probleem, toch? Het mislukken van dat plan is dat, hoewel iemand het al heeft doorgegeven, het ook een drager van het virus kan zijn en het naar de jouwe kan verspreiden, als het nooit is gevangen.

Als een virus dat is, er is geen directe remedie voor de griep. Er zijn vaccins voor haar, ja, maar het is zinloos om antibiotica te gebruiken om het te bestrijden. Hun missie is om te voorkomen dat opportunistische bacteriën je lichaam binnendringen vanwege de verzwakking die door deze ziekte wordt veroorzaakt, dus Vaccinatie en preventie is de enige manier om de griep van uw kat te genezen. Je moet er voorop lopen.

Zijn er medicijnen voor de verkoudheid van een kat?

Het probleem met deze griep is dat het wonden en zweren in de neus of mond kan veroorzaken. Deze kunnen uiteindelijk een ernstige infectie veroorzaken die kan degenereren tot een chronische ziekte. Het gebeurt meestal niet, maar het is mogelijk. Daarom is de beste optie, op voorwaarde dat uw kat griep heeft, naar de dierenarts te gaan.

De specialist geeft u medicijnen om uw symptomen te verlichten en Het zal je helpen je immuunsysteem sterk te houden. Onthoud dat wanneer een dier een virus oploopt, de gezondheid wordt getest. Als hij vóór het eten goed at, goed dronk en een gelukkige kat was, is het veel waarschijnlijker dat hij vóór de griep geneest dan een andere.

Wat u nooit hoeft te doen, onder alle omstandigheden, is het geven van medicijnen die zijn aangegeven voor mensen. Als u dat doet, kunt u hem alleen vergiftigen, mogelijke nierfalen veroorzaken en zijn situatie verslechteren. Maar dat betekent niet dat het niet in uw hand ligt om u te helpen bij uw herstel, hoe? We zullen het u hieronder vertellen.

Mijn kat ademt slecht en eet niet vanwege de griep

Wat je moet krijgen is eten. Uw kat moet goed eten, zodat vitamines en voedingsstoffen hem alle kracht geven die hij nodig heeft om het virus uit zijn lichaam te verdrijven. Het probleem is dat als je neus verstopt is en vol slijm zit, je de geur niet zult waarnemen, dus je zult het niet eten of je snel vervelen omdat het niets zal smaken.

Voor deze situatie raden wij u aan te kiezen natuurlijke zelfgemaakte recepten voor thuis koken. Vergeet niet dat je nooit zout aan deze recepten moet toevoegen, dat het belangrijk is om te weten wat een poes kan en niet mag eten, dat het nooit heet, maar mild mag zijn en dat het niets kan hebben dat in zijn keel kan blijven steken, zoals een bot We raden aan dat u onze online diëtisten raadpleegt met vermelding van ras, gewicht en leeftijd om niet verkeerd te zijn en u te geven wat u nodig hebt.

Mijn kat maakt een geluid alsof hij uit de kou verdrinkt

Als de hoeveelheid slijm erg hoog is, zijn er twee trucs die je zullen helpen. De eerste is dat je altijd een schone gasita bij de hand hebt om het overtollige dat uit je neus komt te verwijderen. Vuil is niets goeds in deze gevallen. Breng het daarnaast naar je badkamer, sluit de deur en giet het warme water. De stoom die wordt geproduceerd, opent je neusgaten en helpt je ademen, wat je op zijn beurt weer aanmoedigt om te eten.

Een andere oplossing is dat je een beetje zout met water mengt en het op je neus aanbrengt, dat helpt je te zuiveren. Dit kan u echter storen, dus sta er niet op als u de behandeling weigert. Houd het daarnaast uit de buurt van sterke luchtstromen en houd het huis warm zolang de ziekte duurt.

Mijn kat heeft griep, hoe kan ik het genezen?

Kort gezegd hoe de griep wordt verspreid door een virus, het eerste wat u moet doen, is naar uw dierenarts gaan om u medicijnen te geven om de symptomen te verlichten, vooral die die verwondingen kunnen veroorzaken. Volg daarna ons advies voor het geval je niet wilt eten, want dit is de sleutel tot genezing. Als u vragen heeft, staan ​​onze online dierenartsen 24 uur per dag voor u klaar.

Ben je nog met twijfels achtergebleven? Vraag onze dierenartsen:

Pin
Send
Share
Send
Send