Dieren

Hoe vaak moet je een kat wassen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Over het algemeen, en ongeacht hun leeftijd, zijn katten veel gevoeliger voor water dan honden. Ze raken snel gestrest en elke activiteit die hun routine onderbreekt, kan onnodig ongemak veroorzaken.

Een ander kenmerk dat hen onderscheidt van honden is hun obsessie om zichzelf schoon te houden, zichzelf te reinigen met behulp van hun tong. Omdat bovendien de meeste huiskatjes meestal niet buiten spelen, zijn hun kansen om vies te worden beperkt.

BAD EEN KATJE

Toch zijn er bepaalde omstandigheden waarin uw kitten een bad nodig heeft, hetzij voor een specifieke oorzaak (diarree, onbedoeld vuil), op voorschrift van een dierenarts om te reageren op een pathologie, of gewoon omdat u eraan gewend bent. In elk van deze drie gevallen is het handig dat u de beste tijd voor het bad kiest, namelijk wanneer uw kitten rustiger is en een lagere activiteit vertoont.

Kattenpups kunnen voor het eerst na 2 of 3 maanden baden. De badfrequentie verandert afhankelijk van het ras (lange of korte vacht) en de omgevingstemperatuur. In periodes van extreme hitte kan baden om de tien dagen worden gedaan. In de winter maximaal 1 keer per maand.

STAPPEN OM EEN KLEINE KAT TE VOLGEN OM TE BADEN

- Het wordt aanbevolen dat u de activiteit uitvoert met behulp van iemand. Je kat zal nerveus zijn en zal de neiging hebben om te krabben en te ontsnappen.

- Als uw kitten lange vacht heeft, borstelt u deze voordat u hem nat maakt om mogelijke droge knopen te elimineren.

- Gebruik voor de badkamer van uw kat een babybadje en leg een rubberen handdoek of mat op het oppervlak. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw kat niet wegglijdt en veiliger aanvoelt.

- Vul het bad langzaam en met warm water.

- Zorg voor een zachte kitshampoo, een spoelkom en een paar handdoeken bij de hand.

- Houd uw kitten voorzichtig maar stevig vast. Doe het in het bad en maak de vacht nat terwijl je het streelt. Voorkomt dat water of shampoo in hoofd, ogen of mond wrijft.

- Breng de shampoo aan volgens de gebruiksaanwijzing en spoel uw kitten vervolgens met veel water.

- Haal het vervolgens voorzichtig uit het bad en wikkel het in de eerste handdoek, wrijf het zachtjes om vocht te absorberen. Droog het gewoon met de tweede handdoek.

- Als uw kitten langharig is, moet u een droger en een borstel gebruiken. Houd de droger uit de buurt van de huid en met de lucht in de "koude" positie. Borstel het als het helemaal droog is.

- Onderzoek na het baden het water in het bad om te zien of er geen parasieten zijn zoals vlooien of teken. Als u parasieten ziet, raadpleeg dan uw dierenarts en pas de aanbevolen behandeling toe.

Kattenpups kunnen voor het eerst na 2 of 3 maanden baden.

Baad een kat. Meest gevoelige races

De enige kat die water zonder weerstand verdraagt, ishet Turkse busje. Dit ras heeft meestal een positieve aanleg voor baden. De rest van de races, hoe tam ze ook zijn, hebben de neiging agressief te worden tijdens een douche, tenzij ze eraan gewend zijn.

Een andere reden om geen misbruik te maken van katachtige toiletten is dat kanverlies de natuurlijke oliën van je huid die ze beschermen. Deze zijn nodig om uw gezondheid te behouden.

Waarom is het meestal niet nodig om katten te baden?

Er wordt gezegd dat katten zijn schone en nette dieren, en het is niet verwonderlijk dat je dit beeld van hen hebt, sinds een kat U kunt ongeveer 8 uur per dag besteden aan uw eigen schoonmaak.

In tegenstelling tot andere dieren, zoals honden, behouden katten de wilde eigenschap dat ze hun eigen geur elimineren en zo "wegglippen" van hun prooi, de kutjes willen zichzelf niet aan hun roofdieren geven en aanwijzingen elimineren.

Degenen onder ons die met katten leven, kunnen bevestigen dat de katten langdurig worden schoongemaakt, vooral met hun tong. Hoewel het waar is dat het geen badkamer als zodanig is, Met de tong van de kat kan hij dode huid, overgebleven haren, enz. Verwijderen..

En is dat de tong van de kat bedekt is met een soort doornen, conische papillen genaamd, waardoor hij als een perfecte borstel fungeert. En dankzij hun grote elasticiteit bereiken ze vrijwel elk deel van het lichaam, behalve de romp.

Badkamerperioriteit

De specialisten bevelen aanBaad de kat niet continu. Tenzij, ja, dat strikt noodzakelijk is, dat wil zeggen dat het vuil is geworden door een giftige chemische stof, of de badkamer is ter gelegenheid van urgentie.

In alle andere gevallen Hoewel de kat gezond is en een goede vacht wordt gezien, is het voldoende met zijn dagelijkse verzorging, door licks.

Er zijn specialisten die aanbevelen om de kat om de 5 of 6 maanden te wassen. Anderen raden aan om het om de 5 weken te doen. Maar echt waar De tijd tussen het ene bad en het andere is recht evenredig met hoe de huid reageert en de vacht van het dier.

Wanneer het handig is om de kat te wassen

Er zijn echter situaties waarin het bad van de kat noodzakelijk wordt, zoals:

 • Niet-gedomesticeerde katten die uitgaan en vies worden. Het is niet dezelfde toegang tot "vuil" dat een kat die volledig thuis leeft bij degene die de straat op gaat, dus in deze gevallen is het waarschijnlijk dat de kat vaak niet goed kan worden schoongemaakt en de badkamer is onmisbaar maken.
 • Huiskatten die overmatig of met een schadelijk product vuil worden. Soms kan er iets gebeuren> Wanneer het niet handig is om katten te wassen

We zouden kunnen zeggen dat in de meeste situaties niet genoemd in de vorige sectie.

de de meeste katten houden niet van water en hebben zelfs een angst. Het is waar dat er katten zijn die met water spelen en er zijn talloze video's van katten die van een goed bad genieten, maar meestal is dit niet de meest voorkomende.

Veel van de gevallen waarin de kat geniet van het water omdat hij met haar speelt en omdat de poes heeft besloten het te doen, zonder enige verplichting. En in veel gevallen zijn de katten die de baden accepteren eraan gewend van heel klein. Als je om welke reden dan ook besluit dat je je kat wilt wassen, Het wordt aanbevolen om eraan te wennen vanuit uw stadium van puppy-socialisatie, dat is tussen de eerste en derde maand van het leven ongeveer.

Maar zoals gezegd, er zijn veel meer katten die een hekel hebben aan baden die er niet van genieten, dus baden ze:

 • Het kan gevaarlijk zijn. Hetzij voor de kat of voor de mens die hem baadt. De gevaren voor het poesje kunnen gaan vanaf het moment van het bad (het raakt bijvoorbeeld vast in de gootsteen, dat het been wordt gevangen met de afvoer, enz.), Als gevolg van de hysterie die het kan veroorzaken (wild, dat hit, enz.). En voor de mens: krassen, beten ...
 • Het kan traumatisch zijn. Katten accepteren meestal geen plotselinge veranderingen en kunnen een goed geheugen hebben als het gaat om trauma. Als je een slechte tijd hebt tijdens het bad, kan dit leiden tot onaangename situaties voor de poes en voor zijn relatie met de mens die het heeft gebaad.

Hoe een kat te wassen

Overweeg het volgende als u besluit of de poes moet baden aanbevelingen:

 • Beschikbare tijd. Minstens 1 uur, om enigszins ontspannen te zijn en geen stress aan de situatie toe te voegen.
 • Baad het in een geschikte ruimte. Het kan de gootsteen of het bad zijn, als het maar goed past en ook voor jou comfortabel is.
 • Gebruik een specifieke kattenzeep. De PH van het poesje is anders dan die van de mens, dus je moet een product gebruiken dat voor hem is ontworpen.
 • Heb alles wat je nodig hebt voordat je het bad start: handdoek, antislipmat, zeep, etc.
 • Gebruik warm water. Het wordt aanbevolen om het water tussen 30-39 ° C te houden. Je kunt de temperatuur meten met een waterthermometer of je elleboog gebruiken om te zien of het aangenaam is.
 • Laat het water eerder lopen. Dus de kat went aan het geluid en probeert het beetje bij beetje nat te maken.
 • Bied rust aan de poes. Door strelingen, met hem praten, enz. en probeer dezelfde persoon te zijn die hem altijd baadt.

Naast het spoelen van de kat met veel water, zorg er ook voor dat geen zeep overHet is ook heel belangrijk dat droog het goed af (vooral als het koud is) en vermijd verkoudheid of ander ongemak.

Andere belangrijke aanbevelingen

  zetteneen lap of antislipmat op de vloer. Zodat de kat de klauwen op haar past en zichzelf of ons geen pijn kan doen. Bovendien zullen we voorkomen dat het uitglijdt met eenvoudig>

Rechtsgeleerdheid door de Universiteit van Castilla-La Mancha. Meester in het bedrijfsleven, investeringen en financiën (UNED). Freelance schrijver en schrijver. Specialist in marketing. Degree in voeding. Diploma in SEO en digitale positionering.

Zijn geweest jarenlang ambtenaar en advocaatHij werkt momenteel samen met verschillende media en digitale kranten, thematische blogs, ontwikkeling van webpagina's, schrijfhandleidingen en instructiehandleidingen, promotieteksten, reclame- en marketingcampagnes, opiniestukken, verhalen en scripts. Hij heeft deelgenomen aan belangrijk tekstbewerking en curatieprojecten, ze aan te passen voor professionele websites. Hij schrijft meestal op alle soorten platforms, Google Documenten, WordPress, enz.

Op de markt zijn er talloze producten voor hygiëne en reiniging van huisdieren. Sommige hebben een hogere kwaliteit dan andere, met resultaten die kunnen variëren, afhankelijk van een groot aantal onoverwinnelijkheden. Maar er is altijd de optie van ...

In de zomer is het veel gemakkelijker, omdat het hen ook helpt om af te koelen. Het baden van een hond in de winter kan echter een ingewikkelder taak zijn. We moeten heel voorzichtig zijn om niet ziek te worden! Ontdek het in dit artikel ...

Opnieuw ziet onze hond ons met de handdoek en bereidt alles in de badkamer om het te wassen en verbergt zich in de meest onherbergzame hoek die hij kent in het huis. Elke keer is zijn gedrag angstiger en ben je bang ...

De overgrote meerderheid van honden heeft een hekel aan badtijd. U kunt echter profiteren van de warme dagen om uw hond met slang in de huistuin te baden en de afkeer te laten verdwijnen. Vooral ...

Katten haten water en, hoewel ze obsessief gedrag hebben om te verzorgen, is de waarheid dat de stank ons ​​kan komen zien hoe we het moeten reinigen zonder het slechte drankje te gebruiken door het in de ...

Een van de meest voorkomende vragen wanneer we thuis een kat hebben, is meestal of we het moeten baden en hoe vaak. Het is voor niemand het geheim dat de meeste van deze huisdieren zich in contact voelen met water, ...

Onze ervaring

We hebben persoonlijk nooit onze katten moeten wassen. Toen Kato vies werd met de fietsketting, konden we het zelfs met een vochtige handdoek repareren en beetje bij beetje opruimen.

De keren dat ze het water hebben benaderd als we een douche nemen, hebben we gezien dat het hen geen hint van genade maakt, dus als we kunnen voorkomen dat we ze gaan baden, zullen we dat blijven doen.

Baadt u in uw geval uw katten? Vertel ons meer in de reacties.

ELK WANNEER EEN KAT DOEN?

Het is ook waar dat als je je kat aan de badkamer kunt laten wennen omdat het een kitten is (na 2 maanden oud), contact met water niet noodzakelijk onaangenaam is. Als dit uw geval is en uw kat meestal niet naar buiten gaat, is een maandelijkse wasfrequentie voldoende.

Nadelen bij het baden van een kat

● Als je ze wast, verliezen grotendeels hun natuurlijke oliën, in de haarlaag. Deze natuurlijke beschermers die op natuurlijke wijze afscheiden, vermijden onder andere contact met ziekteverwekkers en houden uw huid en haar beschermd.
● Het gebruik van een badgel die niet geschikt is voor uw natuurlijke vacht, die uw natuurlijke ph kan maken, is in gevaar en vooral, dat kan gevoelige delen van uw lichaam, zoals ogen en oren, vooral gevoelig voor elk type veld.
● Veel katten ontwikkelen zich door een ongepast bad, water fobieën en gewelddadige gebeurtenissen kunnen optreden, met de daaruit voortvloeiende stress.
● Sommige katten kunnen allergieën ontwikkelen voor ongeschikte producten voor hun bad. Vermijd koste wat het kost gels die niet worden aanbevolen specifiek voor hen.

Een zeer geldig alternatief is het gebruik van chemisch reinigingsschuim voor katten, die u kunt kopen in winkels voor gespecialiseerde katten. Bovendien kan het met de juiste regelmatige borstels die dood haar elimineren, de perfecte combinatie voor zijn goede hygiëne en netheid van uw kat, zonder door het bad te gaan.

Als het goed is om een ​​kat te wassen

Als je nog steeds besluit om je kat te wassen, De eerste is om rekening te houden met de bijna aangeboren afstoting die ze hebben om water te geven, maar met gewoonte en goede praktijken, omdat ze klein zijn, is het mogelijk dat het bad geen verloren strijd is.

Een badkamer kan worden aanbevolen:

● Wanneer de kat heeft contact met de buitenwereld en wordt vaak vuil.

● Wanneer u de lang haar en een zekere neiging om te smeren of knopen te vormen.
● Wanneer je kat per ongeluk smerig wordt stof die schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

● Als we het over races hebben met weinig haar en huidplooien, zoals Sphynx-katten

Na het bad van een kat

Als je klaar bent gebruik een handdoek en droog deze door hem met speciale zorg te wrijven en te wrijven. Als u de droger kunt vermijden, beter, want naast het veroorzaken van stress als gevolg van lawaai, kan onjuist gebruik ervan brandwonden veroorzaken als deze niet op de juiste afstand is.

● Een laatste poetsbeurt voor verwijder dood haar tijdens de droogfase.
● Een prijs direct na het baden, kan een manier zijn om dit proces te associëren met iets dat heeft gelukkig einde.

Als een samenvatting, zeg dat als uw kat thuis bij u woont, geen contact heeft met de buitenkant en kort haar heeft, tenzij er niets ongewoons gebeurt en te wijten is aan een grotere oorzaak, de vraag of Baden katten? Het antwoord is dat het, behalve in bepaalde situaties, volledig vervangbaar is. Poets je kat regelmatig en de reinigingsmomenten op basis van likstenen zijn voldoende om een ​​bad te voorkomen.

en je baadt je kat? Denk je dat dit in jouw geval nodig is? Deel je ervaringen in de reacties en als je het artikel interessant vond, deel het dan.

HOE EEN KAT BADEN?

Om een ​​kattenbad uit te voeren, moet je tact en geduld hebben. Hoewel je kat van water houdt, kan elke plotselinge beweging stress veroorzaken en de activiteit bemoeilijken. U kunt de badkuip gebruiken, of een container die bij uw maat past. Het is handig dat u een mat op het oppervlak legt om te voorkomen dat uw kat met de nagels wegglijdt. Gebruik warm water (30 graden) en een specifieke katachtige shampoo. Dit laatste punt is erg belangrijk, omdat menselijke shampoos, zelfs als ze neutraal zijn, de PH van de huid van de kat niet respecteren. Voordat je begint, laat het water een paar seconden lopen zodat je kat aan het geluid went.

Vermijd tijdens het baden contact van water met uw oren en ogen. Op deze manier vermindert u het risico op infecties achteraf. Begin met het bevochtigen van het onderste deel van je lichaam met je hand of de hulp van een zachte spons, en zie jezelf geleidelijk stijgen. Met deze techniek vergroot u uw zelfvertrouwen en maakt u het proces eenvoudiger. Zeep het terwijl je het streelt en laat de shampoo enkele minuten inwerken. Beëindig het proces door je lichaam met veel water te spoelen om zeepresten te verwijderen, die je tijdens je dagelijkse reinigingsroutines zouden kunnen storen.

Zodra de taak is voltooid, droog je hem met een handdoek, met grote zorg en zorg. Als het winter is, kunt u ook een droger gebruiken om het drogen te versnellen, hoewel het geluid dat het produceert meestal rusteloosheid en angst veroorzaakt. U kunt een stille droger proberen. Benader het met mate en laat het je raken om je er vertrouwd mee te maken.

Wanneer je hebt bereikt dat het volledig droog en kalm is, kun je het nog een keer borstelen zodat de vacht glanzend en uniform is.

Video: Hoe verzorgt u de vacht van uw kat? (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send