Dieren

Symptomen van mogelijke kattenziekten

Pin
Send
Share
Send
Send


De meeste van mensen met katten denken dat ze gewoon moeten praten, is het zelfs gebruikelijk om een ​​stem te geven als ze naar je kijken met hun gezicht of wat grappig maken. Door ze te humaniseren, worden hun gedragingen altijd leuker. Helaas kunnen katten niet zo open met ons communiceren als we zouden willen als er iets met hen gebeurt, kunnen we alleen weten of we weten welk type aandoening verband houdt met bepaald gedrag.

De eigenaar van de kat is degene die hem het beste kent en kan beoordelen of dat bepaalde gedrag normaal is in zijn dagelijks leven of niet. Natuurlijk zeggen we niet dat je dierenarts bent en je dier bij de minste verdenking mediceert maar als we u een aantal aanwijzingen willen geven zodat, als u ziet dat uw katten dit doen, dit onmiddellijk naar uw gebruikelijke dierenkliniek brengen, voor het geval dat.

1- Je bent meer lui dan normaal

Als je ziet dat je harige vriend langer slaapt dan normaal, weinig beweegt of vermijdt spelen en rondrennen, kan een indicatie zijn van artritis of andere ernstige problemen. Dit symptoom mag niet worden genomen als nominale waarde, omdat katten meestal gemiddeld 16 uur per dag rusten, dus u moet degene zijn die beoordeelt of uw kat luider is dan normaal.

Veranderingen in uw eetlust

Als uw kat minder eet dan normaal, kan dit zijn omdat hij van huis wegjaagt of omdat hoge temperaturen zijn eetlust beïnvloeden. Het kan echter ook te wijten zijn aan verborgen gezondheidsproblemen, vooral bij oudere katten.

Ga naar de dierenarts als deze verminderde eetlust gepaard gaat met lethargie, braken, diarree, gewichtsverlies of andere tekenen van ziekte. Een verhoogde eetlust kan een indicatie zijn van sommige ziekten, zoals verhoogde schildklieractiviteit, diabetes of darmproblemen.

Braken en duizeligheid

Haar of dikke ballen overgeven is normaal als uw kat dit af en toe doet. Als de frequentie van braken toeneemt, als u voedsel of bloed braakt, als u moeite hebt met slikken of als u arcades heeft, moet u dit naar de dierenarts brengen.

Braken kan een symptoom zijn van verschillende ziekten, zoals darm-, nier- of leverproblemen. Als braken gepaard gaat met lethargie, depressie, diarree of verlies van eetlust, kan dit een teken zijn van een ander onderliggend probleem. Een bezoek aan de dierenarts zal volstaan ​​om deze problemen op te lossen.

Problemen om uw behoeften te maken

Als uw kat aanhoudende diarree heeft, of als zijn ontlasting zwart is of bloed of slijm bevat, kan dit een gezondheidsprobleem hebben. Als u een van deze symptomen heeft, en als u ook moet overgeven en lethargie, verlies van eetlust voor gewicht heeft, ga dan naar de dierenarts.

Integendeel, als uw kat zijn behoeften niet kan maken of zijn ontlasting erg hard of vol lucht is, neem hem dan mee om te bekijken. Hoewel het een gemakkelijk te behandelen probleem is, kan het een teken zijn van andere, ernstigere gezondheidsproblemen.

Als je kat de zandbak heel vaak binnenkomt en verlaat, als hij voorover buigt maar niet (of heel weinig) plast, als hij huilt als hij in de zandbak zit of bloedt, betekent dit dat hij een urineweginfectie heeft.

Sommige infecties, zoals cystitis, komen veel voor en zijn gemakkelijk te behandelen. Andere, meer ernstige infecties kunnen leiden tot een lagere urinewegaandoening, die een groot risico voor de gezondheid van uw huisdier vormt als het niet goed wordt behandeld. Als u symptomen opmerkt die kunnen worden veroorzaakt door een urineweginfectie, ga dan zo snel mogelijk naar de dierenarts voor een beoordeling.

Als deze ziekte niet wordt behandeld, kan dit gevaarlijk zijn voor uw huisdier, dus het is van essentieel belang dat u begint met behandelen nadat u de symptomen hebt gedetecteerd.

Overmatige gewichtstoename

Als uw kat in korte tijd veel aankomt, kan hij zwaarlijvig worden, wat diabetes, mobiliteitsproblemen en andere ziekten kan veroorzaken. U zou uw ribben moeten kunnen opmerken wanneer u het oppakt, anders kunt u te zwaar zijn.

Klik hier voor meer informatie over hoe u de fysieke vorm van uw kat kent.

Ga eerst naar je dierenarts als je denkt dat je kat moet afvallen, zodat hij je de beste manier aanbeveelt om geleidelijk weer in vorm te komen. Elke verandering in het dieet van uw kat moet zorgvuldig worden gedaan om geen spijsverteringsproblemen te veroorzaken.

Neem contact op met uw dierenarts als u denkt dat de buik van uw kat is toegenomen. Dit kan te wijten zijn aan vochtretentie in plaats van aankomen.

Toename van de hoeveelheid drank en de hoeveelheid urine

Als u het voer van uw kat hebt veranderd van nat naar droog, is het normaal om meer water te drinken totdat u gewend bent aan de verandering.

Als deze verandering niet is opgetreden en uw kat meer dan normaal drinkt en urineert, kan dit een symptoom zijn van een ziekte, zoals diabetes of nierproblemen. Als je normaal gesproken je kat niet ziet drinken en nu wel, of als je ziet dat zijn zandbak natter is dan normaal, neem hem dan ter beoordeling.

Bont en bont

De conditie van de huid is een goede algemene indicator voor de gezondheid van uw kat. De huid moet zacht en roze of zwart zijn, terwijl de vacht zacht en glanzend moet zijn.

Krassen of een overdreven verzorging, korsten op de huid of haaruitval zijn aanwijzingen dat uw kat een huidziekte heeft. Een vacht met roos of dof haar kan wijzen op een onderliggend probleem dat geen verband houdt met de huid of de vacht, maar dat het beïnvloedt. Als je aanzienlijke krassen hebt, vergezeld van kleine zwarte moedervlekken op de vacht, heb je misschien vlooien, die relatief gemakkelijk te verwijderen zijn.

Als u een bruine ettering of roodheid in de oren van uw kat opmerkt, vertel dit dan aan de dierenarts.

Mond en tandvlees

Als uw kat roodheid in of rond de mond, gezwollen tandvlees of slechte adem heeft, kan deze last hebben van een orale ziekte. Deze symptomen zijn pijnlijk en uw kat kan eetlust verliezen, eet alleen met één kant van de mond, spuugt voedsel tijdens het kauwen of gewicht verliezen.

Als u een van deze symptomen opmerkt, ga dan naar de dierenarts. Hoe eerder de behandeling begint, hoe sneller uw kat zal herstellen en normaal kan eten.

ademhaling

In tegenstelling tot honden ademen katten niet met hun mond open. Als u merkt dat uw kat hijgt, moeite heeft met ademhalen, op hoge snelheid ademt, hoest of geluid maakt tijdens het ademhalen, ga dan onmiddellijk naar uw dierenarts.

Dit zijn mogelijke symptomen van ernstige ademhalingsproblemen, die dringend moeten worden behandeld.

Ogen en snuit

Niezen, een loopneus of waterige ogen kunnen het gevolg zijn van tandproblemen, virussen of ziekten die de luchtwegen aantasten. Als een stroperige of bloedige ettering door de snuit optreedt, als deze overdreven knippert of roodheid rond de ogen vertoont, bezoek dan de dierenarts omdat dit symptomen kunnen zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem.

Als u merkt dat het derde ooglid van uw kat niet opengaat, kan dit zijn omdat er iets in zit, een infectie heeft of gezondheidsproblemen heeft. Breng het naar de dierenarts om uit te zoeken wat u stoort of om enkele oogdruppels voor te schrijven die u thuis kunt toedienen.

Botten en gewrichten

Als uw kat mank loopt, kan hij gewond raken of gewrichtspijn hebben.

Als het tijd kost om op te staan ​​of te gaan liggen, als je niet zo hoog springt als gewoonlijk of als je problemen hebt om de trap op en af ​​te gaan, heb je mogelijk een probleem met je botten of gewrichten. Vertel uw dierenarts zo snel mogelijk om in te grijpen en uw kat heeft geen pijn meer.

Oorzaken en symptomen van arcade

De arcade is een gedrag dat optreedt wanneer een kat heeft iets vast in de keel. Het kan voedsel zijn dat niet lekker is of goed heeft gekauwd, iets dat op straat is ingeslikt, of in een gevaarlijker geval, een bot van een vogel die heeft gejaagd. Het meest typische is dat katten zichzelf graag verzorgen door hun vacht te likken, dit vertaalt zich in haarballen in hun buik, die ze dan moeten uitzetten.

Als de kat echter constante bogen heeft, alleen speeksel en gal spuugt, uiteindelijk nooit braakt en tekenen van pijn vertoont, kan dit erop wijzen dat er iets vastzit in de slokdarm, maag, presentatie een darmprobleem of zelfs een nierziekte. Een andere oorzaak kan zijn dat je kat last heeft van stress en dat arcades een uitdrukking zijn van zijn psychische toestand. Controleer of u plotseling uw omgeving, uw dieet of zelfs uw dagelijkse routines heeft veranderd.

Een andere symptomatologie kan misselijkheid, verlies van eetlust, rusteloosheid, harde hoest, lethargie, constante vermoeidheid van de kat zijn, niet geïnteresseerd in wandelen en spelen, en in meer ernstige mate kan verstikking optreden.

botsing

Zoals ik al eerder zei, zijn de meeste bogen relatief normaal en vormen ze niets om je zorgen over te maken, maar sommige symptomen kunnen de manifestatie zijn van andere aandoeningen, zoals bijvoorbeeld hoesten teken van astma of een soort allergie. Als je op een wanhopige en constante manier (waardoor de haarbal veroorzaakt) in hetzelfde deel van je lichaam likt, kun je huiduitslag, infectie of verwonding hebben.

Als de arcades overdag aanhouden en uw kat van de straat komt, is deze mogelijk met iets vergiftigd. Als integendeel, ze buigen om de zoveel tijd, maar voor meerdere dagen, kan dit erop wijzen dat er iets gebeurt met het spijsverteringsstelsel van uw kat. Dit zijn allemaal gevallen waarmee u rekening moet houden en ga naar je vertrouwde dierenarts.

Oplossingen om bogen te verminderen

Je kunt de arcades van je kat nooit volledig elimineren, omdat ze deel uitmaken van een fysiologisch proces, dat als je kunt, is om ze te verminderen. Houd de kat eerst ontspannen in een aangename omgeving, waar je dat altijd hebt toegang tot zoet water. Je kunt wat mout of kattengras geven en voedsel opnemen dat gemakkelijk te slikken en te verteren is in je dieet. Als u spijsverteringsproblemen heeft en om de capaciteit van uw maag te herstellen, kunt u melk, kippenbouillon of andere lichte soepen geven, deze naast voedingsstoffen, helpen de maag zijn natuurlijke kracht te herstellen.

Bruidegom en borstel je kat constant Het zal je helpen om niet dezelfde hoeveelheid haar door te slikken en op deze manier zul je minder haar doorslikken, zullen er geen grote ballen worden gevormd en wordt het spugen gemakkelijker gemaakt. Als u een puppy hebt, verwijdert u alle kleine objecten uit uw ruimte, zodat u verstikking ermee kunt voorkomen.

Dit artikel is puur informatief, op ExpertAnimal.com hebben we geen bevoegdheid om veterinaire behandelingen voor te schrijven of een diagnose te stellen. Wij nodigen u uit om uw huisdier naar de dierenarts te brengen voor het geval hij een aandoening of ongemak vertoont.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Waarom heeft mijn kat bogen?, raden we u aan naar onze sectie Andere gezondheidsproblemen te gaan.

Arcades zonder overgeven

Hallo mijn kat heeft arcades en is een beetje af. We hebben ook een kitten geleden een maand geleden meegenomen en nu snuift hij weer en ik weet niet of het alleen jaloezie of iets ernstigers zal zijn.

Het is mogelijk dat de arcades worden veroorzaakt in de poging om haarballen te verdrijven, hoewel andere oorzaken niet moeten worden uitgesloten. Als u het herhaaldelijk doet, ga dan naar uw dierenarts om het te onderzoeken. Wanneer nieuwe dieren thuis worden geïntroduceerd, moet de presentatie geleidelijk worden gedaan, zodat ze worden geaccepteerd.

Video: kattenziekte (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send