Dieren

Katten met warmte: 6 verzorging in de zomer

Pin
Send
Share
Send
Send


Aandacht besteden aan de verzorging van een kat in de zomer is uiterst belangrijk, omdat in deze tijd van het jaar de hoge aanwezigheid van parasieten en de hitte die bijdragen aan onze kat ziek kan worden, vooral als we het hebben over pasgeboren katten of puppy's. Er moet ook worden opgemerkt dat onze katten in de zomer meer geneigd zijn om te zonnebaden, waardoor hun vitamine D-spiegel toeneemt en ze meer welzijn krijgen.

In dit Animal Expert-artikel zullen we dit met u bespreken de verzorging van een kat in de zomer En we zullen uitleggen welke stappen u moet nemen om elk probleem te voorkomen en hoe we u kunnen helpen om minder hitte te lijden. Ontdek hieronder alles wat je moet weten over katten in de zomer, je kunt het niet missen!

1. Zorg ervoor dat het> is

De zomerhitte zorgt ervoor dat onze katten gemakkelijk uitdrogen en precies om die reden is het handig voor elke eigenaar om uitdroging bij een kat te kunnen identificeren. Je hoeft alleen maar zachtjes in de huid van je nek te knijpen en te zien of deze binnen een paar seconden terugkomt of op het punt blijft waar we het hebben achtergelaten. De elasticiteit van de huid is direct gerelateerd aan hydratatie. Om te voorkomen dat onze kat uitdroogt, hebben we tot uw beschikking vers en schoon water te allen tijde Daarnaast zal het regelmatig vernieuwen de kat de voorkeur geven om te drinken en het ook aangenaam vinden.

Een ander belangrijk aspect dat de hydratatie rechtstreeks beïnvloedt, is kattenvoeding. Droogvoer (ook bekend als kroketten) veroorzaakt meestal meer dorst, integendeel, nat voedsel in blik Ze bevatten een hoog percentage water, waardoor ze kunnen hydrateren. Een andere optie kan zijn om te wedden op zelfgemaakte diëten, die door niet te drogen ook extra water geven.

Hier zijn enkele extra trucs om een ​​kat gehydrateerd te houden:

  1. Voeg een ijs toe aan de waterkom: Deze kleine truc houdt het water langer koel en dankzij dit hoeven we het niet zo regelmatig te vernieuwen.
  2. Koop een fontein: steeds meer mensen zeggen>

De mantel van onze katten is een natuurlijke beschermingsbarrière die hen isoleert van de kou in de winter en ze koel houdt in de zomer, om die reden moet het verzorgen van de vacht van de kat een van onze prioriteiten zijn. Door een regelmatige poetsroutine zullen we bereiken verwijder dood haar en vuil, waardoor je je koeler voelt. In het ideale geval ontvangt een kortharige kat tussen de twee en drie borstels per week en een langharige kat ontvangt het maximaal om de twee tot drie dagen. Ontdek in ExpertAnimal enkele aanbevelingen, zodat u weet hoe u een kitten correct moet borstelen.

Perzische katten in de zomer, evenals andere rassen van langharige katten, hebben de neiging om veel meer warmte te lijden en het is op dat moment dat eigenaren zich afvragen of het raadzaam is om het haar van katten in de zomer te knippen. De waarheid is dat, zoals we hebben uitgelegd, de mantel de kat helpt om zich koeler te voelen, op voorwaarde dat hij goed is geborsteld en vrij van knopen en dood haar is, om die reden, het is niet raadzaam om het haar van een kat in de zomer te knippen. Overmatig snijden kan er zelfs voor zorgen dat onze kat meer warmte krijgt en zelfs vatbaar maakt voor zonnebrand.

Een merkwaardig detail is dat veel mensen zich afvragen of katten in de zomer afvallen. Het gaat eigenlijk alleen om onze waarneming. Katten verliezen geen gewicht, maar werpen hun vacht op een constante manier (hoewel meer overdreven in de lente en herfst) om het aan te passen aan de kamertemperatuur, waardoor we het dunner observeren.

3. Bekijk de uren zonneschijn

Het is een feit dat katten dol zijn op zonnebaden: ze genieten aangenaam van de warmte en ontspanning van zonlicht. We moeten er echter voor zorgen dat onze kat tijdens de heetste uren niet direct wordt blootgesteld, omdat dat een zonnesteek kan veroorzaken.

Als onze kat toegang heeft naar buiten, heeft het de voorkeur dat we zijn vertrektijden beperken bij zonsopgang en zonsondergang en dat hij overdag in huis blijft. Als het saai of rusteloos lijkt om te vertrekken, kunnen we je stimuleren met spelletjes, strelingen of poetsbeurten.

Maar als het thuis omsluiten geen optie voor u is, raden we u aan om een koelmat voor katten, wat u zal helpen vers te zijn wanneer hij het nodig heeft. Je kunt het in de zomer op het bed van je kat plaatsen of op een schaduwrijke plek buiten.

4. Ga naar je dierenarts

Zoals we in de inleiding hebben gevorderd, is de zomer een tijd van het jaar waarin externe parasieten en interne parasieten in overvloed aanwezig zijn, daarom is een van de eerste maatregelen die we aanbevelen om uw goede gezondheid te garanderen, naar de dierenarts te gaan voor ontwormers verkrijgen extern en intern Zelfs als uw kat het huis niet verlaat, kan deze ook worden besmet door vectoren (zoals muggen) of door het vuil dat u in uw schoenen kunt dragen. Evenzo zal het volgen van het vaccinatieschema van de kat ook bijzonder belangrijk zijn, omdat het afhangt of het al dan niet aan ernstige virale ziekten kan lijden.

5. Als u op vakantie gaat.

Het is heel normaal dat u in deze periode van het jaar van plan bent om enkele vakantiedagen te hebben, maar weet u echt hoeveel dagen een kat alleen thuis kan zijn? En meer specifiek in de zomer? Niets! Katten hebben regelmatig toezicht nodig, omdat het zeer nieuwsgierige dieren zijn die, in hun gretigheid om te spelen en te ontdekken, hun drinkbakken zouden kunnen dumpen, zelfs als het een gedrag is dat je nog nooit eerder hebt waargenomen en dat je onwaarschijnlijk acht. Ze kunnen ook uitdrogen door de claor zelf.

Als u op vakantie gaat, neem dan zeker contact op met iemand die dat kan bezoek je huis eenmaal per dag om te controleren of alles goed gaat. Leg uit hoe u uw kat kunt koelen, hoe u uw kat tegen hitte kunt beschermen en vele andere tips om te overwegen, zoals het verstrekken van overvloedig water in de zomer.

Als u daarentegen overweegt om met de auto te reizen met een kat, zorg er dan voor dat u van tijd tot tijd water geeft en laat het nooit alleen in de auto, omdat een voertuig in de zon zijn binnentemperatuur extreem verhoogt, waardoor uw kat vatbaar wordt voor lijden aan de al genoemde hitteberoerte.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Hoe zorg je voor een kat in de zomer?, raden wij u aan om naar onze sectie Basiszorg te gaan.

1. Vers water verspreid over het huis

Zoet water is de beste bondgenoot van katten in de zomer. Het belangrijkste koelsysteem loopt door de tong en mond, zodat de vloeistof u helpt de overtollige temperatuur te verliezen die u nodig hebt.

De sleutel is om de kat aan te moedigen zoveel te drinken als hij nodig heeft. Om dit te doen, moet je plaats verschillende containers met zoet water in verschillende delen van het huis. En verander het vaak, minstens twee keer per dag, zodat de vloeistof een voldoende temperatuur behoudt.

Wanneer de kat toegang heeft naar buiten, in tuinen, terrassen of gebieden buiten het huis, moeten de waterbakken worden geplaatst in een schaduwrijk gebiedom oververhitting te voorkomen.

Met dit eenvoudige gebaar wordt de harige vriend beschermd tegen gevaarlijke uitdroging. En bovendien zal het minder kwetsbaar zijn voor urineweginfecties, zo gebruikelijk bij katten.

2. Zonnebrandcrèmes

Wij zijn niet de enige mensen die onszelf kunnen beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon met behulp van beschermende crèmes. Katten (en honden) kunnen ook weren bliksem met de juiste zalven.

Katten kunnen zichzelf met veel water tegen hitte beschermen, verspreid over het huis en sommige zonnebrandcrèmes in gevoelige delen van hun lichaam

Veel katten zijn gefascineerd door in de zon te liggen, zelfs in de zomer. "Maar een dier met licht haar of met roze slijmvliezen loopt het risico op brandwonden", waarschuwt Sustatxa.

de Katachtige zonnecrèmes die in kleine hoeveelheden worden aangebracht op je huid kun je deze vervelende en schadelijke aandoeningen vermijden. Uw blootstelling aan de zon is veiliger als een beschermer wordt gebruikt. in de delicate gebieden, inclusief de uiteinden van zijn oren. "Je kunt zelfs de rest van de crèmes van de familie gebruiken voor de kat, mits rekening wordt gehouden met enkele voorzorgsmaatregelen," voegt de dierenarts eraan toe.

Zijn er trucs om zonnebrandcrème op de kat te verspreiden? Het product moet in kleine hoeveelheden op de huid worden aangebracht om te worden geabsorbeerd snel, voordat de kat toegang heeft tot de zalf en deze kan zuigen. Een eenvoudige tool is waardevol in deze taak: wattenstaafje, zoals degene die werd gebruikt om de oren van mensen schoon te maken. Deze gadget helpt de crème in kleine doses door de meest delicate delen van je lichaam te verspreiden, en ook te verspreiden.

3. Smakelijke recepten heel vers!

Hoe zorg je voor de kat deze zomer en krijg je hem het water dat hij nodig heeft? Een leuk idee is Maak zelfgemaakte recepten voor zeer vochtinbrengende katten.

Een kalkoengerecht is heel eenvoudig om thuis te maken. U hoeft alleen maar een kalkoenborst met een beetje wortel te koken. Het overgebleven water mag afkoelen om later aan de harige diners te worden aangeboden! Deze video geeft dit zomerrecept stap voor stap weer.

4. Aan het rijke borstelen van de kat!

De borstels van de kat helpen het dier warmte af te geven, omdat het dode haren elimineert

de geborstelde kat dagelijks Ze zijn essentieel om te verdedigen tegen de schadelijke effecten van hitte. Waarom? Dode haren fungeren als een barrière die de zware taak van het verdrijven van warmte nog moeilijker maakt. Het eenvoudige dagelijkse borstelen helpt dode haren uit de mantel van de kat te verwijderen en bevordert daarom de koeling van de vierbenige vriend.

de langharige katten Ze hebben het zelfs nog ingewikkelder. Geen wonder dat zijn vacht verstrikt raakt en knopen vormt. Deze klitten blokkeren het warmteverlies van de kat behoorlijk, dus je moet ze kwijt zijn. In die zin is de kapper van het dier een geweldige bondgenoot in de zomer.

5. Een koele hoek voor de kat

Katten moeten net als mensen een koele schuilplaats om je in de zomer te beschermen tegen de hitte. Schaduwen en luchtstromen helpen de temperatuur te verlagen, dus ze zullen een opluchting zijn voor harige huisgenoten.

Maar waarom niet thuis een koele ruimte bouwen voor de kat, beschermd tegen de hitte? Een idee is om een kartonnen doos -object waarvoor veel mininos bovendien toewijding voelen- en plaats het in een gekoelde ruimte van het huis. Deze kattenopvang kan worden voltooid met een handdoek op het oppervlak, waardoor het gebied koeler blijft, en zelfs met een sok, waarin ijsblokken worden geplaatst, beschermd door een handdoek.

6. Beschermde ramen voor de kat

Een raam houdt een ernstig risico voor katten in. "De ongevallen van katachtigen die van open balkons en ramen vallen, komen te vaak voor: je moet de ramen beschermen en sluiten als er dieren thuis zijn", legt de Nationale Vereniging van Vrienden van Dieren uit.

  • Hier worden ze vermeld Zes stappen om ramen te beschermen bij het leven met katten.

De eerste stap in het beschermen van de kat is preventie, met andere woorden, het vermijden van risicovolle situaties. Om dit te doen, moet u de vensters sluiten en gebruiken beveiligde raamsluitingen met jacks. Het beste advies is om ze in gespecialiseerde winkels te krijgen, omdat de sluitingen en gaasjes voor kinderen niet veilig zijn voor de katachtigen.

Vers water verspreid door het hele huis

Het spreekt voor zich dat katten totaal onafhankelijke dieren zijn, wat betekent dat ze op elk moment van de dag in een ander deel van het huis zijn. Daarom is het een goed idee dat je in de verschillende kamers van het huis een kom met koud water zet, zodat je het gemakkelijk hebt voor het geval je hydratatie nodig hebt.

Zoals we in het vorige bericht al zeiden, kun je speciale kommen gebruiken om in te vriezen of ervoor kiezen om ijs in de bak te plaatsen. Beide opties helpen u om het water zo lang mogelijk vers te houden.

zonnefilters

Katten houden ervan om in de zon te liggen, zelfs als het zomer is, en als je er thuis een hebt, zul je het zeker zelf hebben gecontroleerd. Als dat zo is, is het essentieel dat u een zonnebrandcrème aanbrengt die voldoende bescherming biedt, maar eerder moet u naar uw dierenarts gaan om advies hierover te vragen, omdat het een speciale zonnebrandcrème voor katten moet zijn ... en waar u aan denkt breng hetzelfde aan als je gebruikt voor je stranduitstapjes haal het van je hoofd, het soort crèmes dat we op onze huid aanbrengen, kan problemen veroorzaken bij onze katten 😉

Breng beschermer aan op de meest delicate gebieden, zoals de benen, het hoofd en vooral de uiteinden van de oren.

Video: Hitte-experiment: oververhitte auto is levensgevaarlijk voor mens en dier (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send