Dieren

Leer voor uw kat zorgen door kattenhulpmiddelen

Pin
Send
Share
Send
Send


De diagnose is verwoestend: uw kat heeft het Feline Immunodeficiency Virus (VIF), vaak ten onrechte aangeduid als kattenhulpmiddelen. IVF is een lentivirus, een langzaam werkend organisme in dezelfde virale familie als HIV. Zoals HIV, dat het immuunsysteem aantast. Maar daar eindigt de gelijkenis. Katten met IVF kunnen een lang leven leiden. En omdat het voornamelijk wordt overgedragen door diepe bijtwonden, kunnen geïnfecteerde katten die niet vechten met besmette katten leven zonder hun gezondheid te bedreigen. IVF wordt niet overgedragen op mensen of andere dieren. Hier zijn enkele suggesties om voor uw kat te zorgen
FIV. Dingen die je nodig hebt
Kwaliteit Western Blot Test Hoog vochtig voedsel Gebufferde vitamine C, lysine en andere supplementen Interferon A, vooral als de kat herpes heeft
instructies
de zorg voor je kat VIF
1

Bevestig testresultaten. Als de SNAP-test op het kantoor van uw dierenarts positief is, vraag dan uw dierenarts om het bloed naar een laboratorium te sturen voor een Western Blot-test. SNAP-tests kunnen vals-positieve resultaten opleveren.
2

Voer je kat goed. Een kat met een gecompromitteerd immuunsysteem heeft het beste dieet nodig dat u zich kunt veroorloven. Katten zijn carnivoren en hebben dierlijke eiwitten en matige hoeveelheden vet nodig. Natvoer, dat voornamelijk vlees bevat, is beter voor alle katten. Dat geldt vooral voor katten met IVF.
3

Voeg supplementen toe Gebufferde vitamine C stimuleert het immuunsysteem en elimineert bacteriën. Botmeel helpt bij het herstellen van botmassa als IVF schadelijk voor het calcium van het systeem. En een probioticum zoals acidophilus herstelt de gezonde bacteriën in de darm van de kat. De meeste natuurvoedingswinkels en dierbenodigdheden verkopen probiotica.
4

Behandel elke ziekte onmiddellijk. Vergeet niet dat uw VIF-kat niet de middelen heeft om de infectie te bestrijden, dus neem nooit een afwachtende houding als hij tekenen van ziekte vertoont. Infecties van de bovenste luchtwegen en stomatitis, die het tandvlees van de kat aantasten, komen vooral voor bij VIF-katten.
5

Wees voorzichtig met herpes. Veel VIF-katten zijn gevoelig voor herpesinfecties. Lysine kan het immuunsysteem van uw kat een boost geven en het herpesvirus onder controle houden. De meeste natuurvoedingswinkels verkopen lysine. Plet de tabletten in een koffiemolen en meng het poeder met het natte voer van uw kat. Of vraag uw dierenarts naar "Rx Immuno Liquid Pet Vitamins", dat lysine en andere supplementen bevat.
6

Vraag uw dierenarts naar Interferon A. Het protocol voor katten met lage doses stimuleert het immuunsysteem. Bij een kat die vatbaar is voor herpes, kunt u geen overstraling krijgen.

Zie meer over

Algemeen bekend als AIDS of katten-HIV, is Feline Immunodeficiency Virus (FIV) een ziekte die katten treft, naast hun familieleden zoals leeuwen en tijgers. Degenen die katten in hun huis hebben, moeten zeer alert zijn, omdat er geen remedie is. De beste manier om met deze dreiging om te gaan, is preventie, dus het is de moeite waard om enkele details te kennen die u kunnen helpen.

besmetting

In veel opzichten is het vergelijkbaar met AIDS bij mensen: het wordt verspreid door lichaamsvloeistoffen zoals speeksel en bloed. Het is gebruikelijk om te worden geïnfecteerd in gevechten per territorium of een vrouw in jaloezie en een beet brengt grote kansen met zich mee om het virus over te dragen. Een andere manier van overdracht is van de besmette moeder naar de kinderen via de placenta of voeding, hoewel dit niet altijd gebeurt. Er is een hogere incidentie geweest bij katten in de leeftijd van 5 tot 10 jaar.

Hoe beïnvloedt dit virus katten?

Het virus wordt in witte bloedcellen geïnstalleerd en werkt door de afweer van het lichaam te vernietigen, net als menselijke aids. Op de lange termijn betekent dit dat de kat niet in staat zal zijn om een ​​verkoudheid onder ogen te zien. Kortom, het laat de deur open voor allerlei infecties en transformeert een lichte agressie in een dodelijke bedreiging voor uw huisdier.

symptomen

Soms is het moeilijk te identificeren, omdat alle symptomen kunnen worden geassocieerd met andere ziekten. Sinds de incubatie zijn echter enkele belangrijke fasen geïdentificeerd:

  • De eerste fase kan 4 tot 16 weken duren, met enkele veranderingen in de bovenste luchtwegen, diarree en koorts.
  • In de tweede fase verdwijnen de symptomen en is de duur onbekend. Het kan maanden of jaren duren wanneer de kat volledig gezond lijkt te zijn.
  • In de laatste fase kan de kat anorexia, bloedarmoede, koorts, gewichtsverlies en gezwollen lymfeklieren vertonen, die belangrijk zijn voor het immuunsysteem. Gedragsstoornissen, chronische diarree, ontsteking van het mondslijmvlies kunnen ook worden waargenomen. Het feit dat het tandvlees, de tong en de weefsels rondom de tand ontstoken zijn, zijn veel voorkomende manifestaties van IFV.

Hoe het virus te controleren of uit te sluiten

VIF wordt gedetecteerd net als menselijke aids, met een bloedmonster. Het is een snelle test, hoewel afhankelijk van de voortgang van het virus de resultaten mogelijk niet correct zijn, dus het is noodzakelijk om het na verloop van tijd te herhalen. Het bovenstaande kan bijvoorbeeld gebeuren met een kat die nog steeds borstvoeding geeft omdat het een positief (geïnfecteerd) resultaat kan geven omdat de moeder haar antilichamen heeft doorgegeven. Eenmaal klaar met borstvoeding, kan de kat gezond zijn.

Het is ook mogelijk dat de test in een vroeg stadium van de incubatie een negatief resultaat oplevert dat niet overeenkomt met de realiteit.

het voorkomen

Omdat er geen bekende manier is om dit virus uit het lichaam te verwijderen of de effecten ervan volledig te neutraliseren, is de meest effectieve manier om voor uw kat te zorgen, te voorkomen dat deze wordt geïnfecteerd. Dit kan worden bereikt door u zorgen te maken over de volgende factoren:

  • Castratie en sterilisatie: Zoals eerder vermeld, is besmetting gebruikelijk in geschillen over territorium en vrouwen in jaloezie. Als uw kat of kat niet langer deelneemt aan het reproductieve proces, is deze vrij van deze gevechten, waardoor hun kansen om het virus op te lopen aanzienlijk worden verkleind.
  • Breng geen besmette katten bij u thuis: als u al katten in uw huis hebt en een andere wilt adopteren, wordt u aangeraden alles te weten te komen over de gezondheidstoestand van zijn en zijn moeder. Doe bij voorkeur een examen voordat het in contact komt met je poes.

behandeling

Hoewel het niet mogelijk is om het virus te elimineren, kan uw kat nog steeds een goed en lang leven hebben. Je moet hem helpen de bijbehorende secundaire ziekten of andere infecties te bestrijden. Als de VIF tijdig wordt gedetecteerd, kan een behandeling worden uitgevoerd om de afweer te versterken. Sommige dingen die u kunt doen terwijl u de tijd vindt om naar een dierenarts te gaan als u vermoedt dat uw kat is geïnfecteerd, zijn:

  • Voer het met hoogwaardige eiwitten. Koop een goed geconcentreerd voedsel of bereid je vlees en vis zelf.
  • Dien supplementen van Omegas 3 en 6 toe, naast vitamine B1, B6 en B12.
  • Houd uw kat vrij van vlooien, omdat deze ziekten kunnen dragen of infecties kunnen veroorzaken.

VIF is ongetwijfeld een gecompliceerde ziekte en de beste manier om het te bestrijden is om verspreiding ervan te voorkomen. Je katten en katten castreren en steriliseren helpt je bij deze missie, naast het voorkomen van een reeks ziekten zoals borstkanker bij vrouwen. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat deze operatie de levensverwachting van huisdieren verhoogt, en op verschillende manieren een goed alternatief is.

Video: Hoe leer je je kat de krabpaal te gebruiken? (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send