Dieren

De zwangerschap van de hond stap voor stap

Pin
Send
Share
Send
Send


De onderbreking van de zwangerschap bij een hond is een verantwoorde beslissing in geval van ongewenste nesten, omdat het helpt om het verlaten te stoppen

  • Auteur: Door EVA SAN MARTÍN
  • Laatste update: 3 maart 2016

De beslissing om een ​​nest puppy's te fokken moet heel goed doordacht zijn: in totaal 109.074 honden werden verlaten, alleen in 2010. In het geval van een ongewenste zwangerschap van de hond, zijn er verschillende manieren om de zwangerschap te beëindigen. Sterilisatie met een operatie is er een van, maar ook bepaalde medicijnen. Als u uw risico's en voordelen kent, kunt u de beste optie kiezen.

De beslissing om de zwangerschap te beëindigen bij nesten van ongewenste honden is een verantwoorde optie. Een totaal van 109.074 verlaten honden ze werden verzameld door dierenbeschermers en kennels (in het geval van kennels worden honden meestal binnen enkele weken geslacht) in 2010. Ze zijn gegevens van de Affinity Foundation-studie over het achterlaten van huisdieren. Met deze gegevens op tafel is het voorkomen van de zwangerschap van een teef een serieuze beslissing. En in het geval van te laat komen, is het ook om op tijd te eindigen met de zwangerschap van de hond in geval van ongeplande zwangerschap.

Er is een verkeerde overtuiging als het gaat om de zwangerschap van vrouwelijke honden: het idee dat het nodig heeft bevallen Ten minste een keer in je leven. De vereniging van dierenartsen in Madrid ontmantelt deze mythe: "Geen vrouw heeft nakomelingen nodig voor een normale ontwikkeling", zegt de wetenschappelijke groep.

Wanneer het vrouwtje in hitte gaat, geeft ze chemische stimulerende middelen vrij die urine worden genoemd feromonen. Een mannetje kan deze stof kilometers ver ruiken. Als het spel van hondenverleiding succesvol is, kan het paar de dekking voltooien.

Het onderbreken van de zwangerschap bij nesten van ongewenste honden is een verantwoorde optie. In totaal werden 109.074 honden verlaten in 2010

Als het mannelijke sperma de eicellen van de vrouwelijke hond kan bereiken, vindt bevruchting plaats. De zwangerschap van de hond begint: een proces dat tussen 63 en 67 dagen later met de geboorte van de puppy's zal eindigen.

Als de zwangerschap van de hond niet was gepland door de eigenaren van de honden, lijkt het op dit moment een redelijke optie om de zwangerschap te onderbreken. Als het nest ook geen adopters heeft bevestigd, zal het stoppen van de ontwikkeling van embryo's op dit punt voorkomen dat het treurige aantal uitvallers van honden in ons land toeneemt.

Castrateer om de zwangerschap te stoppen

steriliseren Een hond is niet alleen een effectieve manier om zwangerschap te voorkomen wanneer de beslissing wordt genomen om geen nestjes puppy's thuis op te voeden. Als de hond ontsnapt en erin slaagt om met een hond te paren, is dit een manier om de embryonale ontwikkeling te stoppen.

Chirurgische sterilisatie van het vrouwtje is een van de veiligste methoden om een ​​beginnende zwangerschap te beëindigen

Castratie van honden is een eenvoudige chirurgische ingreep waarbij de voortplantingsorganen worden verwijderd. Door de baarmoeder van de vrouwelijke hond te verwijderen, worden ook embryo's aan de wanden verwijderd. Sterilisatie bij vrouwen wordt aanbevolen vanaf het jaar dat de hond haar eerste hitte al heeft gehad.

Chirurgische sterilisatie van het vrouwtje is een van de veiligste methoden voor onderbreken een beginnende zwangerschap Maar naarmate de zwangerschap vordert, gaat de embryonale groei door en neemt het risico voor de hond bij sterilisatiechirurgie toe. In het geval van mannen markeert het jaar ook de datum van volwassenheid. Dat is wanneer het dier kan worden gesteriliseerd en de geboorte van ongewenste nesten kan voorkomen.

Het is in ieder geval een interventie die moet worden uitgevoerd door uw vertrouwde dierenarts. Een gecastreerde hond verliest interesse in uitjes op zoek naar een partner En de agressiviteit die sommige dieren bezitten, stopt meestal ook met sterilisatie. In het geval van vrouwen vermindert het de kans op het ontwikkelen van tumoren en vervelende psychologische zwangerschappen.

De chirurgische castratie van een dier is een proces onomkeerbare. Het is dus niet gepast als u niet hebt uitgesloten dat u in de toekomst een nestje van uw huisdier fokt. In deze gevallen moeten chemische behandelingen worden gebruikt.

Abortus met drugs

Er is een groot aantal drugs om de ongewenste zwangerschappen van de hond te onderbreken. Deze medicijnen bevatten hormoonremmers. progesteron, wat essentieel is voor zwangerschap. Wanneer de activiteit van progesteron wordt geblokkeerd, wordt de zwangerschap ermee gestopt.

Abortieve medicatie is niet vrijgesteld van bijwerkingen, en kan braken en diarree bij de hond veroorzaken. Soms lijdt het dier aan duizeligheid, misselijkheid en beven. De agressiviteit van dit medicijn maakt het noodzakelijk om de dierenarts te raadplegen, die te allen tijde de zwangerschapsonderbreking moet volgen.

Het onderbreken van de zwangerschap van de hond in het geval van ongewenste nesten is een verantwoorde optie om het verlaten van dieren te stoppen.

Geen vrouwtje heeft nakomelingen nodig. Het is een vals geloof.

Het steriliseren van de hond is de meest effectieve methode om de zwangerschap te beëindigen.

De chirurgische castratie van een dier is een onomkeerbaar proces.

Geneesmiddelen om de zwangerschap te stoppen, kunnen bijwerkingen bij de hond veroorzaken: braken, misselijkheid en soms epileptische aanvallen.

De beëindiging van de zwangerschap moet altijd worden gecontroleerd door uw dierenarts.

Van de eerste tot de derde week

Dag 1. Degene die eerder arriveert wint. De race die de miljoen vrijgegeven sperma Door het mannetje de eicel van de hond te bereiken is fel.

De snuit van de foetus ontwikkelt zich laat, ondanks dat het een fundamenteel orgaan is

Vanaf het moment dat het sperma de eicel bevrucht, is het moment waarop de bevruchting. Vanaf dat moment beginnen de ontelbare delen van de nieuw bevruchte cel die het lichaam van de toekomstige puppy zullen vormen zich voor te doen.

Het begint dan reis naar de baarmoeder, waar het embryo aan de muren wordt bevestigd (dit gebeurt rond dag 19) om zijn delicate ontwikkeling voort te zetten. Het aantal toekomstige puppy's varieert: van de acht die gemiddeld de Golden Retriever-hond huisvest, de twee van de kleine Chihuahua. Het is in deze eerste twintig dagen van de zwangerschap dat een eerste diagnostische echografie van hetzelfde meestal wordt uitgevoerd, rond dag 22 kunt u al het hoofd en de romp van het embryo onderscheiden.

Van de vierde tot de zesde week

De cellen van de embryo's, tussen twee en drie centimeter groot rond dag 28, zijn in deze periode van zwangerschap gericht op het vormen van wat de puppy lichaamsorganen, naast de spieren en botten. De ogen en het ruggenmerg van het embryo ontwikkelen zich ook in deze weken van de zwangerschap van de hond. Het is dan normaal dat de dierenarts enkele palpaties van de buik controleert, er is ook het onderscheid tussen mannen en vrouwen.

Tijdens de tweede helft van de zwangerschap versnelt de groei en begint de echte ontwikkeling van het foetale lichaam. Op dag 30 zullen de beginnende hoofdorganen al aanwezig zijn in de toekomstige puppy. Zelfs de het hart is begonnen zijn eerste slagen te producerenen de ledematen beginnen te groeien. Dit is ook het meest delicate moment van de zwangerschap. Het lichaam van de hond kan besluiten om de foetussen weg te gooien na weken van ontwikkeling.

Als op dit moment, of op een ander moment tijdens de zwangerschap, abnormale vaginale bloeding wordt waargenomen, ga dan dringend naar uw dierenarts, want als het een spontane abortus was, zal uw hond speciale zorg nodig hebben en gecontroleerd worden om nadelige bijwerkingen te voorkomen bij het dier

Van de zevende tot de negende week

De groei zet door. Puppy's komen aan en nemen de voedingsstoffen die ze nodig hebben via de placenta van hun moeder. Rond dag 55 gaan we de laatste fasen van zijn ontwikkeling in. De foetussen al ze lijken op wat ze buiten de buik zullen hebben moeder. De snuit, verantwoordelijk voor het buitengewone reukvermogen van de hond, ontwikkelt zich laat: in het laatste derde deel van de zwangerschap.

Het haar verschijnt dan, wat de verschillende kleurencombinaties van de coatings dankt aan het mengsel van twee unieke pigmenten: zwart en geel. de puppy's hebben al benen en snorren en in deze fase ontwikkelt zijn temperament ook: hormonen Aanwezig in dit proces zal je persoonlijkheid enorm markeren.

Naarmate het tijdstip van de geboorte nadert, zijn de schoppen en schokkerige bewegingen van de kinderen merkbaar voor het blote oog door de buik van de moeder. Pups klaar en klaar om geboren te worden.

Het grote moment van bevalling komt vanaf dag 63. De puppy's zijn bijna volledig gevormd. Hun ogen blijven verzegeld om irritatie van de urine te voorkomen die ze in de vruchtzak uitstoten. Het duurt een week of twee om ze volledig te openen, maar tegen die tijd zijn ze uit de baarmoeder.

De arbeid komt eraan

Het moment van levering mag in ieder geval niet worden genegeerd. De hond moet een rustige omgeving hebben zonder vreemden, mensen en dieren buiten het huis, die de normale geboorte van het dier kunnen veranderen. Het zal ongetwijfeld de juiste voortgang van hetzelfde beïnvloeden dat voldoende voedsel is waargenomen tijdens de zwangerschap van de hond.

Een zaak helemaal baladí en dat kan veel van de problemen van een goede bevalling en het postpartum oplossen paridera voorbereiding. Het bestaat uit de productie van een vierkante of rechthoekige doos, van een grootte die groot genoeg is om de hond comfortabel in te kunnen strekken en op ruimte voor het hele nest, we moeten koste wat kost vermijden dat de hond de puppy's kan verpletteren als je ligt

De zijkanten van deze paridera moeten een hoogte hebben die voorkomt dat de puppy's naar buiten springen, maar ook niet verhindert dat de hond zonder problemen binnenkomt en vertrekt.

De omgeving en plaats van levering moeten het meest geschikt zijn

De afmetingen van deze ruimte zullen daarom afhangen van het ras van de hond. Het is raadzaam dat de bodem is opgevuld met handdoeken, zodat de hond en de puppy's comfortabeler zijn en de directe kou van de grond vermijden, ze kunnen worden vervangen als ze zonder problemen vuil worden.

Naast al deze zorgen begint het moment van borstvoeding, waarvoor bepaalde speciale zorg van zowel de pasgeboren puppy's als de nieuwe moeder nodig is.

Vergeet niet dat de zwangerschap van uw hond altijd moet worden gevolgd door een dierenarts.

Het voedsel en de verzorging van de toekomstige moeder moeten aangepast zijn aan haar toestand.

Als u op enig moment tijdens de zwangerschap abnormale bloedingen opmerkt, ga dan naar de dierenarts: dit kan een miskraam zijn.

Zorg voor het milieu en het is ruimte voor de geboorte van de hond: bereid een paridera voor.

reacties

Voeg een reactie toe

Voeg een reactie toe

Als een vrouwelijke hond een abortus heeft meegemaakt, is het meest voorkomende symptoom abnormaal en wijdverspreide vaginale bloedingen. Een verdreven foetus kan worden gevonden als dit in het laatste trimester gebeurt. De meest voorkomende bekende oorzaak voor een miskraam is foetale sterfte als gevolg van hormonale onbalans.

Sommige soorten veel voorkomende oorzaken van een miskraam bij vrouwelijke honden zijn:

* B. Canis - Deze bacterie is zeer wijdverbreid onder honden die in een kennel worden geplaatst, omdat het gemakkelijk kan worden overgedragen. Deze ziekte veroorzaakt zowel doodgeboorten als mislukkingen van de conceptie. Dit wordt meestal gekenmerkt door langdurige vaginale afscheiding en kan soms gepaard gaan met complicaties zoals artritis (spondylitis) en ontsteking van de ogen (uvetis). Het is ook gebruikelijk bij vrouwelijke honden om de bacterie tot 18 maanden na spontane abortus in de bloedbaan (bacteremia) te hebben.
* Abortus van schimmels - Deze schimmel veroorzaakt meestal overmatige bloeding in de baarmoeder en kan leiden tot een afgebroken foetus.
* Foetale dood - Als de hond een hormonale onbalans heeft, kan dit leiden tot de dood van de foetus, wat een dode geboorte of een miskraam veroorzaakt.
* Neospora Caninum - Dit is een parasiet die meestal wordt aangetroffen bij honden. Dit kan worden overgedragen als de hond water, besmet voedsel, uitwerpselen of vlees van besmette dieren opneemt.


Diagnose en tests

Standaard bloedonderzoek kan worden gebruikt om de aanwezigheid van parasieten of B. Canis te detecteren. Als het verlies van de zwangerschap te wijten is aan een andere reden, wordt een abnormale hoeveelheid afscheiding opgemerkt. Een dierenarts kan echografie gebruiken om een ​​levensvatbare zwangerschap te detecteren of om te zoeken naar overblijfselen in de baarmoeder van de hond na malparto of beëindiging van de zwangerschap. Dit komt omdat de baarmoeder van de hond meestal niet in staat is om al het zwangerschapsmateriaal zelf (d.w.z. placentaal weefsel) effectief te verdrijven, wat leidt tot infectie of inwendige bloedingen.


Behandeling en verzorging

Voor teven die een miskraam hebben ondergaan als gevolg van een bacterie of een parasiet, zal een dierenarts de aandoening diagnosticeren en een verscheidenheid aan opties voor medische behandeling aanbieden. Bovendien moet de hond zorgvuldig worden gecontroleerd op tekenen van een ernstigere medische aandoening.


Coëxistentie en management

Na een abortus kan er veel ongemak en / of vaginale bloedingen of abnormale afscheiding optreden. Er zijn veel gevallen waarin een langdurig bacterieel probleem ontstaat. Eigenaren van huisdieren moeten het gedrag van hun hond zorgvuldig observeren om ervoor te zorgen dat zich hierdoor geen ernstige problemen ontwikkelen.

U wilt het voortplantingsleven van uw hond beheersen en voorkomen dat ongewenste puppy's worden geboren, maar u maakt zich zorgen omdat:

  • Hij is nog ontsnapt Ik had het warm en er is een risico dat ze het hebben gemonteerd
  • de mannelijke maat was te groot voor haar
  • De teef is te jong of te oud en de zwangerschap kan riskant zijn

U moet weten dat uw dierenarts dat heeft moderne en effectieve methoden om een ​​mogelijke zwangerschap te onderbreken.

Uw dierenarts zal u informeren over de meest geschikte tijd. Over het algemeen is het meest praktische om uw hond te behandelen na het beëindigen van de hitte, maar zonder vele dagen voorbij te laten gaan. In deze periode wordt de grootste werkzaamheid verkregen met minimale bijwerkingen. Uw dierenarts kan ook, indien nodig, een latere behandeling uitvoeren met een goede werkzaamheid en veiligheid. Hij zal u informeren over de tijdslimiet voor actie. Als de hond in een gevorderde staat van zwangerschap is, kan abortus bepaalde klinische manifestaties veroorzaken. Ze zijn niet serieus maar een beetje irritanter.

In beide gevallen moet u terugkeren naar de kliniek wanneer de dierenarts u vertelt om de behandeling te voltooien.

In veel gevallen geen. Hoewel het zou kunnen gebeuren.

  • De hond likt vaak haar genitale gebied en neemt geleidelijk de verwijderde weefsels op.
  • Laten we een vaginale afscheiding zien, overvloediger en consistenter.
  • Dat kan een paar dagen depressief of zonder eetlust zijn.
  • Wees opgewonden of snik naar adem en huil.

Ja. Anti-hormonen hebben het voordeel dat ze het voortplantingsvermogen niet veranderen. Ze verhogen het risico op baarmoederinfecties bij de hond niet en veranderen hun vruchtbaarheid niet. De hond kan tussen 1 en 3 maanden na de behandeling terugkomen, dat wil zeggen eerder dan normaal.

Als de abortus wordt uitgevoerd terwijl de hond nog in hitte is, nieuwe hoeveelheden moeten tijdens of na de behandeling worden vermeden omdat het teefje weer zwanger zou kunnen worden. Daarom is het het veiligst om te wachten tot de vruchtbare periode is afgelopen.

Het delicate evenwicht van een zwangerschap

de buik De moeder van de moeder werkt als een delicaat, maar compleet universum voor embryo's die zich in haar ontwikkelen. Foetussen zijn niet zelfvoorzienend en voeden zich met de voedingsstoffen in het lichaam van de hond.

De miskraam is meer zichtbaar en pijnlijk voor een hond die lijdt aan haar vijfde week van de zwangerschap

Dat complexe universum dat de buik is van een zwangere teef wordt in stand gehouden dankzij een eindeloos aantal saldi en chemische reacties die ervoor zorgen dat foetussen het juiste voedsel en de juiste omstandigheden hebben voor hun ontwikkeling.

Tijdens de eerste twee weken van de zwangerschap hebben de embryo's de wanden van de baarmoeder van de hond nog niet bereikt, waaraan ze zullen worden verankerd om hun groei te voltooien. Drijvende embryo's zijn volledig afhankelijk van de moedervloeistof en de complexe balans van chemische en biologische reacties. Elke wijziging die dit universum tot een ongemakkelijke plek maakt, kan ertoe leiden dat embryo's niet overleven.

Het meest delicate moment

Tijdens de tweede helft van de zwangerschap versnelt de groei van embryo's in de baarmoeder. Tegen dag 30 beginnen de fundamentele organen te groeien. Zelfs hun harten beginnen te kloppen. Het is ook het moment delicaat van de zwangerschap, wanneer er meer irrigatie bestaat dat de hond een miskraam ondergaat.

Als het verlies optreedt vóór de vijfde week van de zwangerschap, is het mogelijk dat het lichaam van de hond reabsorb naar de embryo's, zodat het enige dat overblijft zichtbare knobbels in de buik van de hond zijn.

De dood van de embryo's in deze vroege stadia van de zwangerschap van de hond blijft meestal onopgemerkt en het dier hoeft geen schade te lijden. Het is zelfs mogelijk dat de abortus plaatsvindt voordat de dierenarts de zwangerschap heeft bevestigd. Wat verklaart dat deze vroege verliezen meestal gerelateerd zijn als een oorzaak van onvruchtbaarheid van de hond, in plaats van als een abortus om te gebruiken

Zelfs met verliezen kan de zwangerschap van de hond doorgaan. Het overlijden van een of meer foetussen betekent niet altijd dat de zwangerschap is beëindigd. Embryonale ontwikkeling kan aan het einde van de negen weken van de zwangerschap doorgaan en de geboorte van enkele van de gezonde puppy's beëindigen.

Abortussen na vijf weken

De miskraam is meer zichtbaar en pijnlijk voor een hond die lijdt aan haar vijfde week van de zwangerschap. De meest voor de hand liggende indicatie dat er iets mis is, is het verschijnen van een onverwacht getand in een overvloedige hoeveelheid. De uitgedreven vloeistof kan groenachtig bruine tinten hebben die kenmerkend zijn voor het moederkleurpigment. Deze bloeding kan foetussen omvatten die door het lichaam van de hond worden verdreven.

In aanvulling op het bloed, het plotselinge samentrekking De maag van de hond onthult een probleem. Deze vernauwing veroorzaakt ongemak en pijn. Samen met de externe signalen, de hond die haar pups verliest in deze laatste fase van de zieke zwangerschap. Het dier kan er moe en uitzien terneergeslagen, verlies van eetlust, uitdroging en zelfs wat koorts. Braken en diarree zijn andere symptomen van een vrouwelijke hond die heeft afgebroken.

Redenen voor abortus

De meest voorkomende oorzaak van een miskraam in de laatste fase van de zwangerschap is een hormonale onbalans in de buik van de hond. Embryo's zijn volledig afhankelijk van dit medium en de mismatches beëindigen de dood van foetussen.

De aanwezigheid van de bacteriën bekend als Canis brucilla Het is een andere reden die onverwachte abortussen bij vrouwelijke honden verklaart, vooral in dierenasielen omdat het erg besmettelijk is. De parasiet Neospora caninum, aanwezig in water en besmet voedsel en sommige schimmels, kunnen ook miskramen veroorzaken in ons huisdier.

Controleer de aanwezigheid van parasieten en bacteriën in uw zwangere hond. Bloedonderzoek helpt een snelle detectie te maken.

Abnormaal en hevig bloeden kan waarschuwen dat de hond een abortus lijdt.

Een hond die lijdt aan een miskraam vanwege een infectie van parasieten of bacteriën moet worden behandeld.

Vergeet niet dat abortus ongemak en pijn bij de hond kan veroorzaken, die ziek en depressief zal zijn.

Wat te doen als we vermoeden dat onze hond haar zwangerschap verkeerd gedraagt

Het eerste wat u moet doen is ons indienen teef veterinaire beoordelingen voor de professional om de zwangerschap onder controle te houden. Ondanks de voorzorgsmaatregelen, a natuurlijke abortus die, net als bij mensen, verschillende oorzaken kan hebben: sterfte van puppy's, bacteriën, afwijkingen, hormonale problemen, ongevallen, parasieten, enz.

Andere keren, als er risico's zijn vanwege de slechte gezondheid van het dier, of op zijn leeftijd, kan de dierenarts adviseren zwangerschap onderbreken. Het ideaal is om dit voor de anderhalve maand van de zwangerschap te doen. In dit geval, na onderzoek van de hond door echografie en analyse, weet u in welke staat het is.

De gebruikelijke methode is om de hond op een zeer gecontroleerde manier twee injecties te geven die meestal verschillende doses antiprolactines, corticosteroïden of antiprogestins bevatten. Het proces heeft meestal geen bijwerkingen en het dier kan naar huis gaan.

Het symptoom dat verraadt dat een hond een abortus heeft ondergaan, is het gebruikelijke vaginaal bloedverlies.

Video: Dracht Hond Deel 1 (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send