Dieren

Witte haai

Pin
Send
Share
Send
Send


Grootte varieert per soort. de haai De grootste is de walvishaai, die tot 39 voet lang meet.

De grote witte haai kan tot 20 voet lang zijn. Stierhaaien kunnen tot 11,5 meter bereiken. De tijgerhaai kan meten van 11 tot 14 voet.

De kleinste is de Dwerg tollo (Etmopterus perryi), ongeveer 7 1/2 of 8 inch (19-20 cm) lang voor vrouwen, en 6 tot 7 inch (16-17,5 cm) lang voor volwassen mannen.

White Shark Body Hoe lang is de White Shark?

Het is langwerpig, fusiform, met grote sterkte en robuustheid. Vrouwtjes zijn meestal groter dan mannen en ze kunnen lengtes tot 7 meter bereiken. Fysieke eigenschappen kunnen als volgt worden beschreven:

Witte haai (Carcharodon carcharias)

 • hoofd: Het heeft een kegelvorm, erg dik en kort.
 • mond: In gebogen en afgeronde vorm met groot formaat. In een aanval>

De grote witte haai

In de Verenigde Staten werd de grootste witte haai gevonden door Marcos Brid en een onderzoeksteam dat gespecialiseerd is in grote roofdieren. Het had een lengte van 12,7 meter en een gewicht van 3,5 ton. Het werd gevonden in de buurt van Miami Beach, in de Atlantische Oceaan in 1993.

Reproductie van witte haaien

Ze zijn ovovivipaar, dat wil zeggen eieren. Volgens bepaalde studies geven ze de voorkeur aan gematigde wateren om reproductie uit te voeren. De eieren blijven in de baarmoeder totdat ze eruit komen. Eenmaal in het buitenland na de bevalling, gaan ze weg van de moeder om niet te worden opgegeten.

Witte haai voeren

Ze zijn specialisten in het jagen op grote zeezoogdieren, bijvoorbeeld De zeeleeuw, zeehonden, tonijn, schildpadden. De uren voor deze activiteit zijn 's morgens of' s middags,
voordeel halen uit de zwakke zonnestralen.
In zijn jeugd leeft de witte haai voort vis, kleine haaien, dolfijnen, pinguïns, otters.

Gedrag van witte haaien

Zijn gedrag is heel karakteristiek wanneer hij moet jagen, het zijn zijn zintuigen die hem van anderen onderscheiden. Al hun bewegingen passen zich aan de omstandigheden aan waarmee ze worden geconfronteerd als het gaat om het vangen van behendige en snelle dieren, zoals zeeleeuwen.

Zijn waarneming is te wijten aan de fusie van de capaciteit> Wat dit dier in staat stelt om de stromingen of verschillende trillingen te detecteren, de richting te regelen en de geluiden waar te nemen die worden veroorzaakt door de kwellende vissen.

Het gedrag van de witte haai is ook te danken aan zijn gevoelige geur die in staat is bloed te detecteren, zelfs wanneer het lange afstanden is. Je gezichtsvermogen stelt je in staat om te handelen, zelfs als de omstandigheden slecht licht zijn. Het is een meedogenloze jager die wordt gekenmerkt door zijn snelheid, het vermogen heeft om grote snelheden zoals 50 km / u te bereiken.

Aanvallen met witte haaien

De grote witte haai is de koning van de haaien omdat hij een aquatische carnivoor is. Zijn aanval begint wanneer hij zijn buitengewone zintuigen gebruikt om de prooi te detecteren en te weten of het een eetbare prooi is. Om je aanval te voltooien, visualiseer je voedsel, probeer het zelfs. Dit type haai staat bekend als de koning van deze soort voor het snel en dodelijk aanvallen.

Volgens studies die bij dit dier zijn uitgevoerd, bij aanvallen op zee die wereldwijd zijn geregistreerd, slechts een derde wordt toegeschreven aan de witte haai.

Veel van de aanvallen die door deze grote witte haai worden veroorzaakt, bevestigen dat het de mens niet verslindt, maar eerder vrijlaat. Hoewel het niet erg geruststellend is om te weten dat we een beetje kunnen zijn> de mens maakt geen deel uit van het favoriete voedsel van de witte haai.

Op internet zijn er veel video's over de aanvallen van dit soort haaien, deze zijn meestal een beetje overdreven. Het is heel waar dat sommigen een roofzuchtig instinct hebben ontwikkeld en het is onvermijdelijk dat ze niet gevaarlijk zijn, maar er kan niet worden gezegd dat het gedrag van de witte haai vijandig is.

Kortom, de witte haai zal niet noodzakelijkerwijs uit het water springen om zwemmers of surfers te vangen. Zijn aanvalstechnieken worden vaak gebruikt om dieren te vangen.

White Shark Overzicht

Wat je niet weet over de witte haai:

 • Het zijn solitaire dieren, net geboren beginnen ze een leven zonder gezelschap.
 • Het zijn endothermen, dat wil zeggen dat ze een constante lichaamstemperatuur boven de leefomgeving kunnen houden waar je bent.
 • Ze hebben 10 tot 15 jaar nodig om seksuele volwassenheid te bereiken, afhankelijk van het geslacht.
 • De dekking is niet waargenomen, maar er zijn gegevens over zwangere vrouwen.
 • De zwangerschap duurt 11 maanden.
 • Het is de enige overlevende van de Carcharodon-soort
 • Het zijn kannibalen, omdat wordt aangenomen dat ze elkaar opeten in de baarmoeder.
 • De belangrijkste natuurlijke vijand is de orka.
 • Uitgevoerd onderzoek gaat ervan uit dat ze menselijke prooien onaangenaam of zonder voedingswaarde vinden.
 • Aangenomen wordt dat de aanslagen op mensen het gevolg zijn van haaienverwarring.

De witte haai heeft een lage populatie, reproduceert ook heel weinig, dus is met uitsterven bedreigd, zoals andere vissoorten zoals Regenboogvis of de Clown Vis. daarom Zorg voor hen!

# 3 De grote witte haai

De wetenschappelijke naam is Carcharodon carcharias en het is een natuurlijke bewoner van alle warme wateren van de planeet. Hij kan tussen de 4,6 en 6 meter lang worden en meer dan 2300 kilogram wegen. zijn anatomie Het maakt hem een ​​uitstekende zwemmer, omdat hij met meer dan 25 kilometer per uur kan reizen.

Zijn lichaam is wit op de buik en grijs op de rug, waardoor hij zich perfect kan camoufleren in het mariene ecosysteem. Je mond kan maximaal 300 driehoekige tandheelkundige stukken bevatten die in verschillende rijen zijn gerangschikt. Tijdens de aanval kun je wat tanden verliezen maar ze dan opnieuw regenereren.

De grote witte haai kan een druppel bloed in 100 liter water detecteren en zelfs kleine hoeveelheden bloed detecteren op meer dan 8 km afstand, dat wil zeggen ongeveer 8 kilometer. Wanneer het klein is, voedt het zich met vissen en roggen, en als een volwassene voedt het zich zeezoogdieren zoals zeehonden, walvissen en leeuwen en zeeolifanten. Hoewel het geen aaseter is, kan het zich ook voeden met de overblijfselen van zoogdieren dood.

De kusten van Californië Ze bieden een ideale habitat voor witte haaien vanwege hun fauna, diepte en watertemperatuur. Californië is ook het toneel geweest van velen aanvallen van mensen op mensen, vanwege de hoge sport- en toeristische activiteit van de stranden.

In ieder geval zijn aanvallen op mensen niet zo gebruikelijk als wordt aangenomen omdat er gemiddeld slechts 2 tot 3 doden per jaar zijn als gevolg van witte haaien, een vrij onbeduidend cijfer in vergelijking met bijvoorbeeld sterfgevallen door hondenbeet.

De grote witte haai is met uitsterven bedreigd en staat sinds 1992 op de lijst van beschermde soort door de staat Californië.

# 2 Pelgrimshaai

Zijn wetenschappelijke naam is Cetorhinus maximus en is de tweede grootste haai ter wereld. Ze wonen voornamelijk in de zeeën en oceanen in de buurt van het Verenigd Koninkrijk. Ze kunnen tot 12 meter lang worden en tot drie en een halve ton wegen.

Ondanks zijn indrukwekkende grootte, is de reuzenhaai volkomen onschadelijk, omdat hij zich voornamelijk voedt met plankton en andere kleine organismen zoals copepoden, zeepokken, larven van decapoden en viseieren.

Pelgrimhaaien hebben een lange snuit die eindigt in een afgeronde punt, hun mond is erg breed en met meer dan 100 tanden per rij. Aan de zijkanten van zijn hoofd heeft hij lange kieuwspleten.

In de zomer en herfst zijn deze haaien dichter bij de kust om te paren. Ze zijn zeer volgzame en vrij tolerante wezens met degenen die watersporten beoefenen op hun grondgebied.

Veel haaien van deze soort zijn gewond geraakt door de jet sky en andere soorten boten, ook gevonden in gevaar voor uitsterven en de Internationale Unie voor natuurbehoud verklaarde ze als een beschermde soort.

Alsof dat niet genoeg is, is de reproductiesnelheid erg laag omdat het op een bepaald moment tussen 12 en 20 jaar seksuele volwassenheid bereikt en er wordt geschat dat de draagtijd meer dan een jaar is.

Zijn wetenschappelijke naam is Rhincodon typus en het is de grootste haai ter wereld, meet tussen de 6 en 10 meter en weegt tot 18,5 ton. Hoewel het meer op een walvis lijkt dan op een haai, is het een soort koud en kraakbeenachtig bloed zoals de rest van de haaien.

Het heeft een afgeplatte kop en aan de zijkanten van zijn snuit heeft het twee neusgaten, hoewel het door de kieuwen ademt. De kleur grijs met witte vlekken. Het heeft twee kleine rugvinnen die zich bijna aan de achterkant van zijn lichaam bevinden.

De walvishaai is geen roofdier, zijn vorm van voeding wordt "door kruisstroomfiltratie" genoemd, dat wil zeggen, ze zwemmen met hun mond open en vangen kleine vissen en plankton.

Deze haaien geven de voorkeur aan warm water, het is meestal te vinden in de Indische Oceaan, vooral aan de noordwestkust van Australië, waar ze hun jongen zullen hebben tijdens het zomerseizoen, omdat ze hier overvloed aan plankton vinden.

Het is een solitaire soort, meestal zwemmen ze niet in groepen. Ze bewonen diepe wateren, meestal minder dan 100 meter diep. Desondanks zijn ze relatief vriendelijk voor mensen en is duiken met hen een toeristische attractie geworden.

Zoals de reuzenhaai, de walvishaai Het is een lage en langzame reproductie, en is met uitsterven bedreigd en werd tot beschermde soort verklaard.

Wat vind je van deze drie soorten haaien? Heb je enige ervaring met een van deze haaien?

Grootte van haaien volgens type

Zoals we al zeiden De grootte van de haaien hangt af van het type. Vervolgens zullen we u het verschillende vertellen haai maten van de meest voorkomende soorten:

 • Witte haai grootte: De grootte van een volwassen witte haai is tussen de 4 en 7 meter.
 • Tijgerhaai grootte: de tijgerhaai bereikt meestal 2 of 3 meter.
 • Blauwe haai grootte: Deze haai is meestal ongeveer 2 en een halve meter, hoewel exemplaren tot 4 meter zijn gezien.
 • Grijze haai grootte: Het is een van de kleinste haaien op deze lijst, met een lengte van 1 of anderhalve meter.
 • Walvishaai grootte: het gaat over de grootste haai die er bestaat. Het meet meestal ongeveer 12 meter.
 • Pilgrim haai grootte: Dit is het op een na grootste type haai dat er bestaat. Hij reikt van 6 tot 8 meter.

Video: Shark Week - Witte haai valt duiker in een kooi aan (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send