Dieren

Snorharen van katten groeien terug?

Pin
Send
Share
Send
Send


De snorharen van katten hebben altijd grote intriges gegenereerd, niet alleen bij eigenaren van huisdieren, maar bij vele anderen die hun gebruik niet begrijpen. Deze intriges brengt ons vaak ertoe onszelf af te vragen Wat gebeurt er als je de snorharen van een kat snijdt?

We kunnen veel antwoorden vinden, van onschuldig tot een beetje eng, maar de waarheid is dat om de gevolgen van het gebrek aan snorren bij katten te begrijpen, we eerst een beetje hun rol in het leven van het dier moeten begrijpen.

Het eerste wat we moeten weten is dat de snorharen precies zoals elk ander haar worden gegenereerd, het verschil is dat deze langer en dikker zijn, maar vooral wat ze uniek maakt, is dat ze groeien in speciale haarzakjes die vol zenuwuiteinden zijn

Inhoudsopgave

Waar zijn kattenbakkebaarden voor?

Voordat we weten wat er gebeurt als je de snorharen van een kat snijdt, moeten we het belang begrijpen dat ze voor deze katten hebben.

Snorharen, een gedeelde functie> Deze receptoren helpen de kat zijn positie te kennen in relatie tot andere objecten, evenals de positie van zijn ledematen in de ruimte.

De snorharen van katten hebben een groot aantal zenuwuiteinden en zijn ontworpen om hen te helpen zelfs de kleinste beweging te detecteren, wat voor katten zeer nuttig is om te vangen op momenten dat het licht niet genoeg is, zoals schemering of de dageraad

Leer stress bij katten op te sporen

De snorharen hebben veel functies bij katten, naast het detecteren van prooien, helpen ze de kat om ruimtes te meten en te weten of hij deze kan kruisen, waardoor hij ook de afstanden kan beoordelen.

Naast de voordelen die ze voor de kat hebben, kunnen snorren ons ook veel vertellen over mensen, omdat ze een belangrijk middel zijn om de stemming van ons huisdier te kennen. Met kleine bewegingen kunnen de snorharen van onze kat ons helpen te weten of hij ontspannen is of in jagersmodus is.

Wat gebeurt er als je de snorharen van een kat snijdt?

Als we rekening houden met de belangrijke rol die snorren spelen in termen van gevoel> is een kat die de snorharen kwijt is, meer geneigd zichzelf gemakkelijk te verwonden, omdat ze de afstanden niet kunnen meten en er een grote kans is dat hij met objecten crasht.

Katten gebruiken hun snorren om te meten of hun lichaam in de ruimtes past waar ze doorheen willen, dus een kat die ze niet bezit kan ergens vast komen te zitten omdat ze deze meting niet correct kunnen uitvoeren.

De snorharen fungeren ook als helpers in het evenwicht van de kat, dat is de reden waarom de afwezigheid of schade aan hen ervoor kan zorgen dat ons kutje moeite heeft om in een rechte lijn te lopen en te rennen. Dit kan ook problemen veroorzaken bij het springen.

Groeien snorren weer?

Een van de grote vragen wanneer we zien dat ons huisdier enkele van deze zeer belangrijke en opvallende haren heeft laten vallen, is weten of ze er weer uit zullen komen of niet. Je kunt gerust zijn, het antwoord op deze vraag is dat JA groeien weer snorren van katten, hetzij omdat ze zijn bijgesneden of omdat ze van nature zijn gevallen. We moeten denken dat de werking van de cyclus van deze haren hetzelfde is als die van andere haren in het lichaam van het dier.

Dus, net als alle haren, of het nu uit de snuit is of uit andere delen van het lichaam ze vallen van nature, ze worden geboren en groeien weer. Om deze reden zal het haar, als het is getrimd, zijn cyclus voortzetten en groeien om uiteindelijk te vallen en plaats maken voor een nieuwe.

Waar zijn kattenbakkebaarden voor?

Deze technisch opvallende haren ze worden vibrisa's genoemd en niet alleen zitten ze in de snuit van het dier, maar we kunnen ze ook in meer delen van het lichaam van de kat vinden. Het gaat over haren die ze zijn dikker dat de rest en die normaal gesproken hetzelfde zijn als de breedte van de kat en, om deze reden, dat het onder andere dient om de ruimtes te meten waardoor ze kunnen passen of passeren.

Deze vibrisa's het zijn sensoren voor het dier, want rond de wortel of basis heeft elk veel zeer gevoelige zenuwuiteinden die te allen tijde de afstanden van de omringende objecten, de ruimtes en de luchtdruk of alles wat hen raakt, communiceren naar de hersenen.

Maar hoeveel snorharen heeft een kat? Dit is een van de meest voorkomende vragen rondom deze snuitharen en het antwoord is eenvoudig. Een kat heeft meestal tussen 16 en 24 snorren gelijk verdeeld aan beide zijden van de snuit en bovendien zijn deze meestal in een minimum van twee gelijke rijen aan elke zijde.

Bovendien is het aan de zijkanten van zijn neus in het lichaamsdeel dat ze meer hoeveelheid hebben omdat ze ze gebruiken "Zie" van dichtbij. Het zicht van de katachtigen is van dichtbij niet erg goed, dus gebruik deze dikke haren om dingen in de buurt te oriënteren en te detecteren. In feite is dit laatste een van de 10 dingen die je niet wist over katten of dat je waarschijnlijk niet wist zoals al deze details over deze vibrisa's op je gezicht.

Ook met deze haren gebruiken ze ze ook je humeur uitdrukken En je gevoelens. Dus als ze deze dikke haren ontspannen hebben, is dit ook zo, maar als u ziet dat uw huisdier de vibrisa's naar voren heeft, is het alert en als deze aan het gezicht zitten, is het omdat het boos of bang is.

Wat gebeurt er als je de snor van een kat snijdt?

Het is heel gebruikelijk om te denken dat als jij snijd de vibrisa's van het gezicht een kat kan schade oplopen, pijn lijden en zelfs bloeden. Dit geloof komt omdat er wordt gedacht dat deze haren zenuwen in zich hebben, net als met de nagels en daarom kunnen ze voor een slecht gemaakte snee pijnlijk en bloeden. Nou, niets is verder van de realiteit, want we hebben gezien dat de vibrisa's zijn als de andere haren van de vacht van het dier, alleen dat ze dikker zijn en verschillende functies hebben. maar, er is geen zenuw langs het haar Er is dus geen risico op bloedingen of pijn.

Hoe dan ook, wat er gebeurt als we de grootte van de vibrisa's verminderen, is dat de kat het vermogen verliest om zich goed in de ruimte te oriënteren. Ik bedoel het kost je om dingen van dichtbij waar te nemen omdat ze op loopafstand er niet goed uitzien. Ze kunnen niet goed differentiëren als ze een object in de buurt of iets verder hebben en zullen niet met zekerheid weten of ze in een ruimte passen of niet, om deze reden is het gemakkelijk voor ons huisdier onhandig worden, zelfs een geïsoleerd ongeval hebben en uiteindelijk stress lijden.

Daarom, als het feit van het knippen van deze gezichtsharen tot de kat, doen we het voor esthetiek of voor de overtuiging dat het comfortabeler zal zijn en dit is niet waar, noch bieden we ze enig voordeel voor hun gezondheid, maar eerder het tegenovergestelde, moeten we zeggen dat het is niet aan te raden Doe het onder alle omstandigheden.

Valse overtuigingen over kattenbakkebaarden

Zoals we hebben gezien, zijn deze haren in de snuit van de katachtigen heel speciaal, noodzakelijk en wekken ze nog steeds verschillende twijfels bij ons op. Daarom zullen we de onthullen belangrijkste valse overtuigingen over snorren:

  • Ze groeien niet terug na het snijden of vallen.
  • Wanneer ze worden gesneden, doen ze pijn en bloeden.
  • Als ze het dier snijden, gebeurt er niets.
  • Katachtigen met getrimde snuitvibrisa's zullen het huis niet verlaten.
  • Als deze gezichtsharen zijn getrimd, keren ze veilig terug naar huis wanneer ze vertrekken.
  • Ze verliezen het vermogen om op hun voeten te vallen wanneer ze vanaf een bepaalde hoogte vallen of springen.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Groeien kattenbakkebaarden terug?, raden we u aan om naar onze rubriek Curiosa van de dierenwereld te gaan.

reacties

Voeg een reactie toe

Voeg een reactie toe

Cat's snorren

Het scherpe aanraakgevoel van de kat manifesteert zich op veel gebieden, waaronder zijn lange sensorische snorren (technisch vibrisa's genoemd). Ze zijn dik en, in bepaalde gevallen, meer dan twee keer zo dik als de buitenste vacht van de kat. Ze groeien uit follikels geïmplanteerd in het weefsel van de bovenlip, boven de ogen, onder de kin en naast het gezicht van de kat op een diepte die drie keer groter is dan de andere haren en hebben een massa zenuwuiteinden. De minste beweging van de snor stimuleert deze zenuwuiteinden en geeft informatie over de directe omgeving van de kat.

De snorharen dienen als winddetectoren, die samen met het reukvermogen van de kat bijdragen aan de snelle perceptie van de oorsprong van geuren. Dit kan worden waargenomen wanneer een inquisiteurkat zijn snorharen schudt wanneer hij snuift tijdens het onderzoek.

Snorren helpen ook de ogen van de kat te beschermen. en katten die 's nachts ronddwalen, en degenen die problemen hebben met het gezichtsvermogen, gebruiken ze om te zien waar ze lopen, laten ze manoeuvreren in nauwe ruimtes en beoordelen afstanden tijdens hun nachtwandelingen. Een takje of een scherp grassprietje zal de snorharen raken voordat het in het oog komt en een beschermende flikkering veroorzaken. De snorharen vallen regelmatig en worden vervangen door nieuwe. Verlies van snorren kan katbewegingen en de oriëntatie van hun omgeving beïnvloeden. Snijd of snijd nooit die snorren.

Een kat zonder sensorharen kan zijn ogen verwonden tijdens het lopen door het kreupelhout, het signaal niet ontvangen om ze op tijd te sluiten, ze kunnen ook opgesloten zitten in nauwe plaatsen, die niet alleen gevaarlijk kunnen zijn, maar ook van leven of dood in de voor het geval ze worden achtervolgd door een vijand.

De snorharen van de kat groeien terug?

Nu we weten wat er gebeurt als je de snorharen van een kat snijdt, gaan we je vertellen of het waar is of niet dat de snorharen teruggroeien.

Het goede nieuws is dat in de meeste gevallen ja, ze groeien terug. Onthoud dat we je vertellen dat het principe van snorren bijna hetzelfde is als dat van ander haar, dus tenzij er aanzienlijke schade is aan de haarzakje waarin de snor is ontstaan, is er niets om te voorkomen dat het terugkomt naar groeien.

Ongeacht of de snorharen van de kat weer groeien, is het belangrijk om te begrijpen dat katten zonder dat deel van hun lichaam gevoeliger zijn voor oriëntatie- en bewegingsproblemen en dat ze hulpelozer zullen zijn dan we denken en daarom meer kans hebben op vallen. , slagen of slechte uitdagingen.

Waar zijn de snorharen van de kat voor?

De snorharen van de kat, vibrisa's genoemd, zijn dikkere haren die hetzelfde zijn als de breedte van de kat. Waar zijn ze voor? Vooral om te weten of je wel of niet door een plaats kunt gaan, hoewel het andere toepassingen heeft. Aan de basis van elk van de 16-24 vibrisa's die het aan beide zijden van de snuit heeft, heeft het veel gevoelige zenuwuiteinden waarmee de kat kan weten hoe ver de objecten eromheen zijn, naast de luchtdruk, dat is waarom de harige kan "Zie" van dichtbij.

Maar dat niet alleen, maar het is ook een hulp om het anderen te vertellen hoe voel je je op elk moment. Dus als je de snorharen naar voren hebt, is dat omdat je alert bent, maar als je ze aan je gezicht hebt gehecht, is dat omdat je boos of gestrest bent.

Kunnen ze nieuw worden?

Het antwoord is ja. De snorharen van de kat vallen op natuurlijke wijze, op dezelfde manier waarop ons haar valt, maar na het vallen wordt er een nieuwe geboren. Het is iets heel normaal, dus als we zien dat onze vriend er een heeft laten vallen, moeten we ons geen zorgen maken.

Ja, het is handig snij ze niet, want hoewel het niet zou bloeden door geen zenuw langs het haar te hebben, zal het onhandig worden omdat het meer moeite zal hebben om dingen goed waar te nemen.

Elk lichaamsdeel van de kat heeft zijn nut en functie. Als uw zorgverleners moeten we het accepteren zoals het is, inclusief uw snorren.

Video: Open Season 2 (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send