Dieren

Ziek Kanarie opblazen

Pin
Send
Share
Send
Send


De verandering van kanaries is een fysiologisch proces dat bestaat uit de verandering van het verenkleed na de komst van het zomerseizoen, in normale omstandigheden eindigt het meestal in ongeveer vijfentwintig of dertig dagen, in de regel gebeurt het elk jaar bovendien in de mannelijke kanaries , afgezien van het verlies van het verenkleed, blijven ze zonder hun karakteristieke liedjes uit te zenden.

Eenmaal klaar, kunnen we een grote schoonheid in de vogel waarnemen, omdat de vernieuwing van de veren hem een ​​prachtige kleur zal geven. Gedurende de tijd dat dit fenomeen aanhoudt, is het essentieel dat de Canarische goed wordt gevoed, we zullen het rantsoen van groenten en fruit verhogen, terwijl we tegelijkertijd een soort vitaminecomplex kunnen leveren, aan de andere kant is het noodzakelijk dat het is gehuisvest in een ruime volière, op die manier, kan worden uitgeoefend, losmaken van de dode veer en het uiterlijk van het nieuwe verenkleed begunstigen.

Regelmatige baden tijdens de ruiperiode zijn erg belangrijk, het bevordert sneller herstel van vogels.

Als de kanarie op een te warme plaats of nabij een bron van kunstmatige energie woont, kan dit fenomeen zich ook manifesteren, in dit geval wordt het "pathologische vervelling" genoemd, we moeten deze gebeurtenissen voorkomen, omdat ze zich buiten hun natuurlijke loop ontwikkelen, de gezondheid van de vogel in gevaar brengen, erop aandringen dat hij niet moet worden gehost in gebieden die zijn verrijkt met kunstmatige airconditioning of, in voorkomend geval, dat het gebied de omgevingstemperatuur van 15 º niet overschrijdt. De zorg die het getroffen dier nodig heeft, is die hierboven beschreven.

De kanaries ontwormen

Voor de preventie van parasieten vereist de kanarie periodieke ontworming, zowel extern als intern, het gaat over het vermijden van de drastische effecten die dit type parasiet op het dier kan hebben, de kenmerkende symptomen in geïnfecteerde specimens zijn voornamelijk: slecht algemeen, jeuk, penverlies, bloedarmoede of diarree, onder andere oorzaken. Bovendien is het, ongeacht ontworming, noodzakelijk om de kooi en andere accessoires van de vogel regelmatig te desinfecteren.

De gebruikelijke externe parasiet op de Canarische Eilanden is de rode luis, hij leeft in alle hoeken van de kooi en zijn accessoires, ze zijn nachtdieren en reproduceert heel gemakkelijk, tot het punt dat als we niet op tijd ingrijpen, de kanarie zelf kan vergaan, Als een preventieve maatregel die we op de markt kunnen verwerven, sommige bereid om kooien te fumigeren en andere accessoires van de canariera, zijn er ook speciale items die moeten worden geleverd in het verenkleed van het dier.

Wat betreft de interne ontworming, produceert de industrie vermiciden gespecificeerd in de infectie door ronde of platte wormen, protozoa, enz., Worden normaal geleverd in het drinkwater.

EHBO Canarische ziektepreventie

Zoals we herhaaldelijk hebben gezegd, is het van essentieel belang om de dierenarts te bezoeken en zijn aanwijzingen te volgen in die gevallen waarin onze kanarie zich voordoet, het is niet raadzaam om het alleen te mediceren, omdat het een negatief effect op uw gezondheid kan hebben.

In deze sectie zullen we de meest voorkomende pathologische symptomen op de Canarische Eilanden leren, met aanwijzingen voor een goed beheer van eerste hulp.

Het is handig om een ​​kleine medische kit te hebben, het zal een goede hulp zijn in het geval dat de kanarie gewond raakt, waardoor een soort breuk ontstaat.

Aan de andere kant, als we meer dan één vogel hebben en een zieke opmerken, is het zeer belangrijk om het van de rest te isoleren, voor de preventie van alle soorten infecties, in deze gevallen zullen we profylactische maatregelen verhogen, merk op dat hygiëne een uiterst belangrijke rol speelt.

Verlies van veren

Als we verlies van veren in niet-warme tijden waarnemen, moeten we controleren of de kamer waar de kooi zich bevindt, niet overmatig wordt verwarmd, omdat het een pathologische rui kan zijn, als dat zo is, nemen we de maatregelen die worden beschreven in de sectie die verwijst naar de rui van de kanarie.

In het geval dat de kanarie vaak wordt geagiteerd, geplukt of bekrast, kan deze worden geïnfecteerd door externe parasieten, het is belangrijk om de kooi en accessoires te desinfecteren, we zullen ook overgaan tot het ontwormen met een product van de producten die op de markt zijn.

Kano embolado

Het is een symptoom van ziekte of gebrek aan voedsel, de vogel borstelt zijn verenkleed, in extreme gevallen verbergt hij zelfs het hoofd onder de vleugel, alsof hij slaapt, is het noodzakelijk om de kanarie te verkennen, we zullen het geluid van zijn ademhaling controleren, als hij hijgt of met overmatig lawaai, kan het een pathologie zijn die de luchtwegen beïnvloedt, als we rode buik of ontsteking in de darmen opmerken, zou het een ziekte van het spijsverteringskanaal zijn, een ontstoken lever, zwartachtige kleur, een indicatie van een leveraandoening, in veel gevallen als gevolg van overtollig vet voedsel, eindelijk als we een te scherp, dunner borstbeen opmerken, is dit een indicatie van gewichtsverlies in onze kanarie.

De meest voorkomende zijn het breken van benen of vleugels, om te voorkomen dat het noodzakelijk is om de kanarie niet overmatig te manipuleren, vooral degenen die tegen hun hantering zijn. We nemen voorzorgsmaatregelen in kooien die een veersysteem bevatten voor het openen en sluiten van deuren, hierin treden veel verwondingen op.

In veel gevallen brengt de breuk het verlies van het been met zich mee, waarna het uitdroogt, maar na een periode van tijd keert de kanarie terug naar een normaal leven, past zich zonder moeite aan, zelfs als deze slechts één lid heeft.

Diarree komt veel voor op de Canarische eilanden, als we te vloeibare ontlasting waarnemen, moeten we de groente tijdelijk verwijderen en enkele dagen voeden met eenvoudig vogelzaad, in korte tijd zal de vogel weer normaal worden. In het geval dat deze aanhoudend zijn en zelfs dat de ontlasting verandert in een gelige, groenachtige of bloederige kleur, moeten we de dierenarts raadplegen, omdat het een farmaceutische voorraad vereist.

2 antwoorden

Ik heb een kanarie die weinig te koop heeft, het sponkt veel, zijn veren laten het eruit zien als een bal en de hele dag gaat voorbij. Dus ik heb een andere kanarie die vanwege de kleur de veren heeft verwijderd terwijl de andere altijd gezwollen is - Yatziri Guarneros

- Anoniem nu

Ik had 2 kanaries, de ene leeft nog, maar de andere is net gestorven en ik weet niet waarom. Vorige dagen was ik erg sponsachtig en mijn familie en ik wist niet wat het was, maar we dachten niet dat het zou sterven, ik ben echt verdrietig dat ik de beste momenten met de Canarische, foto's, video's heb doorgebracht.

Ik onderzoek waarom spons sommigen zeggen dat het komt omdat hij op het punt staat te sterven en of dat met de mijne is gebeurd.

Als iemand deze opmerking ziet, willen ze graag reageren als ze deze zien.

Hallo, ik had 4 kanaries, 2 mannen en 2 vrouwen grijs en rood en wit en rood, een maand geleden stierf een van mijn mannen de witte en rode, begon op een dag te zingen als een luis en begon toen te stoppen met eten en drinken, het zwol veel op en mijn ogen waren elke dag gezwollen totdat ze sloten en hij bleef in een hoek van de kooi en uiteindelijk stierf het maakte me erg verdrietig en nu gebeurt hetzelfde met de andere man Ik weet niet wat het is Het overkomt hen, maar niemand weet wat er met hen gebeurt. - Rubii Rubi

Benen met eelt, ulcererend of schilferig

Dit type pathologie komt vaak voor in de volgende gevallen: gebrek aan hygiëne van de herbergiers en de basis van de kooi, of het een oudere Canarische is of dat we geconfronteerd worden met een cutane acariosis, in deze gevallen zullen we een grondige reiniging uitvoeren en desinfectie van de plaats waar onze kanarie woont, we zullen ook overgaan tot een adequate hygiëne van de benen, u kunt een soort crèmes toepassen die speciaal zijn aangegeven voor deze evenementen, dit alles afhankelijk van de ziekte die onze kanarie presenteert, kunnen we ook vaseline leveren, die Het helpt bij het verwijderen van vuil dat in zijn poten is ingebed.

constipatie

Het gebeurt wanneer het dier weerstand tegen evacuatie vertoont, het is noodzakelijk om de vorm van zijn ontlasting te observeren, als ze te hard en zwart zijn, zal het een constipatie zijn, we zullen direct een paar druppels ricinusolie leveren, het moet ook zijn voorziening, voor een paar dagen, verse en schone groenten.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het riool voldoende schoon is en geen vuil bevat, om het te voorkomen, kunnen we het regelmatig reinigen met wat katoen gedrenkt in warm water.

Symptomen van de zieke kanarie

 • Veren verstoord
 • vermagering
 • Verlies van activiteit
 • Verlies van lied bij mannen
 • Waterige ogen of overmatige vlekken
 • Diarreas
 • Gebrek aan eetlust, verminderd waterverbruik,
 • Darmontsteking
 • Zwakke, apathische, slaperige kanarie
 • Overmatige dorst
 • slijm
 • Ademhalingsproblemen
 • Vuil verenkleed
 • Gezwollen benen
 • kaalheid
 • scheringen
 • Tremors, convulsies.

De overdracht wordt uitgevoerd door de vogel in een speciaal voor dit soort vogels ontworpen drager te huisvesten, op die manier voorkomen we dat hij fladdert, met het gevaar dat een lid breekt.

Meest voorkomende ziekten in de kanaries

LEUKE ACARIOSE: parasiet die voornamelijk in de benen en het verenkleed van de kanarie produceert.

ADEMHALINGSACARIOSE: parasitaire ziekte die de luchtwegen aantast, die piepende ademhaling en geagiteerde ademhaling, afscheidingen, ongewone bewegingen van het hoofd veroorzaakt, alsof hij probeert iets buiten te verdrijven.

avitaminosis: veroorzaakt door voedseltekorten, is de vogel embolado en zwak.

colibacillose: Bacteriële infectie die diarree op de Canarische eilanden veroorzaakt, gebrek aan eetlust, gewichtsverlies, overmatige dorst, wordt overgedragen door contact met besmette dieren.

ADEMHALINGSZIEKTEN: ze kunnen van virale of bacteriële oorsprong zijn, gewoonlijk 'astma in de kanaries' genoemd, het dier is neerslachtig, heeft ademhalingsmoeilijkheden, soms neusafscheiding, hoest of dunner, deze symptomen variëren afhankelijk van de ziekte, onder de meest frequent is de coryza, CRD of een eenvoudige verkoudheid.

STRESS: excitatie, nervositeit, gevolg van lawaai, overmatige manipulatie of verandering van habitat.

HEPATITIS: in veel gevallen veroorzaakt door de consumptie van te vet voedsel, veroorzaakt het ontsteking van de lever, de klinische symptomen zijn spasmen, zwakte, ademnood of witte ontlasting.

INTESTINELE ONTSTEKING: Ontsteking van de darmen is gemakkelijk zichtbaar, ze krijgen een donkere verkleuring, de meest voorkomende klinische symptomen zijn gewichtsverlies, verlies van eetlust of geagiteerde ademhaling.

MICOSIS: Dit type ziekte wordt veroorzaakt door schimmelinfectie, een gevolg van het huisvesten van de kanarie in een te vochtige omgeving met weinig ademhaling en gebrek aan licht, een van de meest voorkomende aandoeningen zijn candidiasis, ringworm, roest, enz.

PAUSTEURELLOSIS: Het veroorzaakt een hoge mortaliteit onder kanaries, de belangrijkste symptomen zijn koortsachtige toestanden, diarree, geagiteerde ademhaling.

salmonellosis: Bacteriële infectie door het eten van voedsel in slechte omstandigheden, ook door contact met een geïnfecteerde vogel, het dier heeft foto's van diarree, gebrek aan eetlust, pijn, moeite met bewegen, het levergebied is zwart.

schurft: Infectie door mijten, de vogel is rusteloos, de veren worden geplukt, soms kan deze parasiet ook de benen aantasten en plaveiselgebieden waarderen.

Je kanarie is misschien gestopt met zingen door vuildeeltjes in te ademen

Dit is de reden waarom het wordt niet aanbevolen om tamme vogels te hebben en op reis te gaan en ze thuis te laten, iets belangrijks om te weten nu dat de zomer eraan komt. Als je vertrekt, moet je je kanarie verlaten bij iemand die je vertrouwt en ervoor zorgen dat de hygiëne van je huis perfect is, anders zing je veel.

Het is mogelijk dat het herstellen van je trouwe vriend niet zingt, zelfs als het huis van je vriend niet verontreinigd is, en waarom? zeker voor de huisvestingswijzigingen, voor het missen van jou en voor je verdrietig voelen tijdens je afwezigheid. De kanaries zijn erg gevoelig en kunnen je "straffen" omdat je ze hebt opgegeven. Als dit het geval is, breng het dan terug naar uw woonplaats en dek het, als u nog steeds niet zingt, af met een donkere deken. Je zult zien hoe hij na een korte tijd je zal bellen en hij zal je graag weer ontmoeten, zijn stem herstellende.

Het lied van een kanarie kan worden gestopt vanwege verdriet of omdat je je mist. Geef liefde

Als het probleem is schoonmaken, kun je het beste de kamer waarin het zich bevindt en de kooi schoonmaken, ervoor zorgen dat het water altijd vers is en zelfs een beetje verdunde honing toevoegen, omdat dit je zal helpen verbeteren . Geef hem wat groenten, speciale vitamines voor zangvogels en veel liefde, de kanaries, zoals alle dieren die naast ons wonen, hebben het nodig.

Het zal je misschien verbazen dat je kanarie niet meer heeft gezongen sinds de dag van zijn geboorte. Betekent dit dat u een chronische ziekte heeft? Nee, het is een vrouwtje. Over het algemeen zingen de Canarische eilanden geen veranderende strofen of modulerend hun timbre, ze zijn in staat schokkerige geluiden uit te zenden en er zijn specifieke gevallen waarin ze wel kunnen zingen, maar het is niet de algemene norm. Soms zijn mannelijke kanaries gezien die helemaal niet goed zingen, dit wordt meestal geassocieerd met dat ze het hebben geleerd van een vrouwelijke kanarie.

Het lied van de kanarie wordt geassocieerd met hun geslacht, omdat de mannen het gebruiken om te verleiden

Dit verschil tussen de twee is te wijten aan het feit dat de Canarische eilanden hun lied gebruiken om de vrouwtjes aan te trekken. Daarom zijn er veel eigenaren van deze vogels die er de voorkeur aan geven samen te leven, omdat hun lied in het paarseizoen veel mooier wordt en intenser wordt. Ja, als je een metgezel toevoegt aan je kanarie, kun je een seizoen stoppen met zingen. Zoals we zeggen, ze zijn erg gevoelig voor veranderingen, die ze uiten met hun mooie triller of stoppen.

Als je kanarie gestopt is met zingen, maar het is niet triest, noch zijn er veranderingen in je huis of je hebt een vies huis, dan ben je misschien ziek of dat hij zijn veren beweegt. Om te weten of je een pathologie hebt opgelopen, moet je hun uitwerpselen onderzoeken, zijn ze anders dan normaal? Luister naar hem ademen, doet hij het op een schorre manier? Vallen je veren eraf?

Neem contact met ons op als je niet verbetert wanneer je je dieet verandert of wanneer je niet langer zingt. In Barkibu hebben we een team van dierenartsen die gespecialiseerd zijn in vogels, we hebben talloze gevallen behandeld die te maken hebben met het ontbreken van een lied van een kanarie en we zullen de uwe graag ontmoeten. Praten we

Video: Kanarie is ziek, HELP!! (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send