Dieren

Hoe een papegaai gezond te voeren in 8 verbazingwekkende uitgebalanceerde ideeën

Pin
Send
Share
Send
Send


Als je hebt besloten om een ​​van deze prachtige vogels als huisdier te hebben, moet je het voedsel van de papegaaien goed kennen! Het dieet van elk huisdier is de basis van een goede gezondheid. In Wakyma helpen we u uw papegaai op de meest geschikte en gezonde manier te voeren. We beginnen!

Waar is het papegaaienvoer op gebaseerd

Als je wilt dat je papegaai een onverslaanbare kwaliteit van leven heeft en zich met gezondheid ontwikkelt om zoveel mogelijk te leven, Zorg ervoor dat je alles wat we je gaan vertellen in je dieet opneemt ...

fruit Het is erg belangrijk bij het voeren van papegaaien En ze zouden het elke dag moeten eten. Maar niet altijd hetzelfde! In feite je moet variëren en probeer niet meer dan twee of drie keer per week te geven Fruit met een hoger suikergehalte, zoals bananen.

Het ideaal is om elke dag te variëren en verschillende Macedoniërs te maken, ten minste drie ingrediënten. Combineer bijvoorbeeld:

 • Appel, sinaasappel, peer en abrikoos
 • Meloen, aardbei, grapefruit, mandarijn

Geef nooit avocado, het is erg giftig!

Er zijn verschillende soorten groenten die je je papegaai kunt geven:

 • Groene bladgroenten: spinazie, broccoli, sla (minder frequent), snijbiet ...
 • Bollen, wortels en vruchten: wortelen, bloemkool, paprika, radijs, selderij, artisjokken, tomaten ...

Voedsel dat je je papegaai minder vaak kunt geven

Er zijn meer voedingsmiddelen die deel kunnen uitmaken van uw dieet, maar waarvan het is beter om geen misbruik te maken. Sommigen van hen zijn:

 • pasta
 • groenten
 • zaden
 • granen
 • Gedehydrateerd fruit zonder toegevoegde suikers
 • Volkorenbrood, beter zonder zout
 • Gekookte Kip
 • Gekookte witte vis
 • Pompoen en gekookte aardappel
 • Gekookte eieren
 • Gefermenteerde melk: verse kaas zonder zout, yoghurt zonder suiker ...

Deze voedingsmiddelen moeten heel af en toe worden gegeven, Ze hebben een goede voedingsbijdrage, maar mogen niet de basis van hun dieet zijn. Je kunt ze gebruiken als beloningen!

Voedingsmiddelen die u NIET aan uw papegaai moet geven

Wat eten ze mogen nooit aan papegaaien worden gegeven, omdat ze ze niet kunnen verteren. Sommige zijn zelfs giftig voor hen. Zorg ervoor dat je papegaai nooit eet:

 • Snoepjes en andere suikerhoudende voedingsmiddelen
 • Zout eten
 • Ongefermenteerde melk
 • Rauwe knollen
 • Koffie en andere stimulerende drankjes
 • avocado
 • peterselie
 • alcohol

Zoals je ziet Het is vrij eenvoudig en goedkoop om het goede voeren van papegaaien te volgen. We weten zeker dat de jouwe nog lang bij je zal zijn!

hoe een papegaai te voeren

Hieronder zullen we je een aantal geweldige tips vertellen om je papegaai er mooi en krachtig uit te laten zien.

Je kunt je papegaai voeren met een aantal gevarieerde korrels die meestal in dierenwinkels worden verkregen. Dit mengsel van zaden en wat fruit in de vorm van capsules. Deze zijn ideaal om u te voorzien van een uitgebalanceerd dieet en rijk aan vitamines en mineralen.

Dit is een redelijk compleet alternatief voor u om aan alle voedingsbehoeften van uw papegaai te voldoen.

Voordat u de korrels koopt, is het belangrijk dat u de achterkant van de verpakking controleert, zodat u zeker weet dat u een kwaliteitsproduct koopt. Dat wil zeggen, het voorkomt dat de korrels kunstmatige conserveermiddelen hebben. Deze kunnen schadelijk zijn voor het papegaaienorganisme.

Aan de andere kant is er een voordeel bij dit soort producten en het is dat er een slechte geur in de kooi is. Deze opmerking wordt omdat fruit meestal gist en rot. Aan de andere kant gebeurt dit niet met de korrels.

Als je ze lessen wilt geven om je papegaai te trainen, voer dan de volgende link in: papegaaitraining exclusief voor je schattige huisdier

Tip 2

Als je geen korrels krijgt, kun je wat zaden apart kopen en mengen. In dat kleine gerecht bied je je papegaai een geweldige voedingsbijdrage.

Het meest voorkomende zaad voor deze gedomesticeerde vogels is zonnebloem. Wees gerust dat je papegaaien er dol op zullen zijn. En aan de andere kant is het fascinerend voor hen om de schelpen weg te nemen en het zaad dat erin zit op te eten.

Op het moment dat je de zaden koopt, moet je heel voorzichtig zijn als je geen producten van slechte kwaliteit wilt kopen. We zeggen dit omdat je oud en beschimmeld kunt zijn. En u zult zeker geen geld willen verspillen, of voedsel van slechte kwaliteit aan uw huisdier willen geven.

Een andere suggestie voor zaden is dat papegaaien graag ontkiemd zijn. Om dit te doen, laat je ze 12 of 24 uur weken voordat je ze in je voedseldispenser plaatst. Deze kleine wortels zijn een hoes voor papegaaien.

Andere aanbevelingen over comof voer een papegaai, is om natuurlijke bijdragen te geven, dat wil zeggen, echte vruchten. Hoewel deze de neiging hebben om de kooi erg vuil te maken en een slechte geur te veroorzaken. Dit is echter het minste als het gaat om het aanbieden van het beste aan ons huisdier.

Sommige van de groenten of fruit die je aan je schattige papegaaien kunt geven zijn:

Onder andere opties.

Vergeet niet dat fruit een aanvullend voedsel moet zijn voor het dieet van uw papegaai, maar niet het hoofdvlak van uw dieet. Fruit bevat grote hoeveelheden suikers, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van papegaaien.

Bovendien gaat het er niet om het een hele vrucht te geven, maar een kleine gajito zodat de papegaai hem met zijn poot kan vasthouden of gemakkelijk kan eten. En vergeet niet om het fruit te wassen voordat je het geeft.

Een van de ideale noten is onder andere walnoot, pistachenoten, amandelen ..

Noten een geweldige optie om te voldoen aan de behoeften die elk dier nodig heeft. Vooral omdat dit soort fruit ze een hoog vetgehalte geeft. Je moet echter heel voorzichtig zijn met het geven van teveel noten.

Houd er rekening mee dat alle overtolligheid slecht is, dus wees voorzichtig met de bedragen.

Als je meer wilt weten over de mooiste vogel die met uitsterven wordt bedreigd, voer dan de volgende link in: fysieke kenmerken van de blauwe arara

Als je het niet wist, kunnen je papegaaien wat peulvruchten of granen eten. Ja, zoals je leest is dit een geweldige optie voor je papegaaien om alle voedingsstoffen op te nemen die door elk type bonen worden geleverd, ongeacht de kleur.

Als de bonen vers zijn, kunt u een matige hoeveelheid bonen geven. Als je dat liever hebt, kun je ze ook gekookt geven.

Het is noodzakelijk om een ​​probleem op te lossen, wanneer we het hebben over gekookte granen, verwijzen we naar eerder geraspte granen, maar niet gekruid met additieven en overtollig zout.

In deze lijst met voedsel voor papegaaien kan wit vlees worden opgenomen. Dit soort voedsel moet echter in kleine hoeveelheden worden toegediend en mag niet erg regelmatig zijn. Als er veel herhaling in het dieet is, moeten de nieren worden aangetast.

Aan de andere kant moet de kip perfect worden gekookt en een soort kruiden of kruiderijen vermijden.

Schoon water is een van de belangrijkste voedingsmiddelen die in het dieet van de papegaai moeten worden opgenomen. Het voorkomt dat het water een beschimmelde kleur krijgt en dat het lang meegaat in de dispenser. Wijzig het regelmatig, minstens twee keer per dag.

Tip 8

Deze laatste tip is bedoeld voor voedsel dat verboden is en dat als giftig voedsel voor papegaaien kan worden beschouwd.

Vermijd bijvoorbeeld in de eerste plaats om je gek te voeden met avocado, pinda's, chocolade of zuivelproducten of met sporen van cafeïne.

Gefeliciteerd, je weet hoe je een papegaai moet voeren.

Als je wilt ontdekken wat reigers hun hele leven eten, ga dan naar de volgende link: reigervoeding

Voed je papegaai met pellets

Pellets bevatten mineralen en vitamines die daar heel gezond voor zijn. We kunnen ze aanbieden in de vorm van kleine ballen om ze met het blote oog aan te trekken. Er zijn veel verschillende soorten pellets, het is het beste om met uw dierenarts te praten om erachter te komen welke het beste voor hen is. Je moet weten dat sommige pluimveehouders het teveel aan dit soort voedsel voor deze vogels niet aanbevelen.

Groenten zijn noodzakelijk

Net als wij eten psitacoïden niet graag groenten te veel, maar hun lichaam heeft ze nodig omdat ze vol eiwitten, calcium, vezels, vitamines en andere voedingsstoffen zitten. Je moet ze vers gewassen serveren en vergeet niet om ze te verwijderen zodra je klaar bent met eten, zodat ze niet bederven. De groenten die we ze kunnen geven zijn:

 • spinazie
 • peterselie
 • Snijbiet
 • boerenkool
 • Groene bonen
 • Zoete Aardappelen
 • pepers
 • wortelen

Fruit dat papegaaien eten

De beste vruchten daarvoor zijn die met een belangrijke dosis vitamine A zoals granaatappels, abrikozen, papaja's, mango's, meloenen en persimmon. Andere vruchten die minder vitamine A bevatten, maar ook aardbeien, bessen en bosbessen houden.

De vruchten zijn kleurrijk en helder, zodat je papegaai de verleiding niet kan weerstaan ​​om ze te proberen!

Hoeveelheid voedsel die u uw papegaai moet geven

Dierenartsen raden aan om hen elke dag een kopje zaden of pellets te geven voor baby's. Volwassenen moeten anderhalf kopje worden geserveerd.

Groenten en fruit zouden slechts een klein deel van uw dieet moeten uitmaken. Het belangrijkste voedsel is de zaden, dus als je ze met fruit vult, kun je je anderhalf kopje niet eten. Als je ziet dat je papegaai zijn aandeel pellets niet opeet, probeer hem dan minder porties ander voedsel te geven.

Nu heb ik een video geplaatst waarin een papegaai komt praten en zingen. Ongelofelijk!

Ik hoop waar dit artikel over gaat wat eten papegaaien je vond het leuk Ik raad u aan anderen te lezen die gerelateerd zijn in de sectie gevogelte.

Hoe Parrot Pigeon Feed

Hoe Parrot Pigeon Feed- Als je begint op te merken dat je papegaaiduif begint te pikken, dan kun je beginnen met het introduceren van voedsel voor volwassenen aan de vogel.

Als je ziet dat de papegaaiduif volwassen voedsel eet, zul je de hoeveelheid aangeboden zuigelingenvoeding beginnen te verminderen.

WEER LEEFTIJD (WEEK)

 • Amazone Papegaai 12
 • Eclectus 12
 • Pionus 10
 • Afrikaans grijs 12
 • Kaketoe 12
 • Kaketoe (paraplu, molukken) 12 tot 14
 • Ara (Mini) 12
 • Ara (middelgroot, groot) 16
 • Quaker parkiet / papegaai monnik 8
 • Indian Ringneck (Indiaas, Afrikaans) 10
 • 8 tot 10 Lories
 • Conuros (alles) 8 tot 10
 • Kippen 6-7

* Dit zijn typische spenenleeftijden die kunnen variëren in ongeveer 2 weken (of mogelijk langer), afhankelijk van voedingsvolumes, gezondheid en andere factoren.

Natural Foods om de papegaai Pichon te voeden

Zaden van inheemse bomen en struiken zoals eucalyptus en baarden, graszaden, sommige granen, fruit en inheemse bessen.

Papegaaisoorten zijn Galahs, Rosellas, kuifkaketoes, Corellas, Cockatiels en Major Mitchells.

Deze vogels eten zaden (60%), maar een aanzienlijk deel van hun dieet is gericht op fruit en groenten (40%).

Hoe de papegaaienduif te voeren

Mix tot je een crèmekleurige consistentie krijgt:

 • 200 ml warm water
 • 2 theelepels appelmoes
 • theelepel eierkoekje
 • theelepel rijstgraangewas of genoeg om te verdikken tot u een vlaconsistentie krijgt.
  Het mengsel moet heet worden toegediend en de cultuur moet vol zijn. Voer de papegaaienduif niet meer totdat de cultuur volledig is geleegd. Het gewas moet worden gevuld tot het volumineus is maar niet strak. Het moet zacht en zacht zijn. Als het mengsel erg hard is, is de cultuur te vol.

Hoe volwassen papegaaien te voeren

Een verscheidenheid aan zaden is te vinden in commerciële papegaaizaadpakketten en deze moeten in een grote, ondiepe kom worden geplaatst.
Een ander gerecht kan een mengsel van "groenten" bieden, zoals appels, peren, taugé, wortelen, druiven, maïskolven, "silver beat", pepers en kruiden met zaden zoals wilde rapen, enz.
Een kom met water is ook vereist.
Geef ze geen voedsel van menselijke aard, zoals koekjes, chocolade, vlees, citrus, frisdrank en dergelijke, anders kan het voedsel zuur zijn in het gewas.

Hoe kleine duiven te voeren

Babyduiven steken hun snavels in de keel van de moedervogel om hun voedsel te zuigen, ze richten zich niet op voedsel.

Voer ze voldoende om je gewas te vullen en wacht 2 tot 3 uur om te legen voordat je weer gaat voeren. Zodra de voeding is vastgesteld, zullen ze rusteloos gedrag vertonen wanneer ze opnieuw moeten worden gevoed.

Zorg ervoor dat de baby heet is voordat je hem voedt, anders kun je je eten niet verteren. Zeer jonge baby's kunnen sondevoeding krijgen met een dunne plastic slang die aan het uiteinde van een spuit is bevestigd, maar probeer het niet totdat een coördinator of een ervaren lid het je toont.

Het voedsel en de buis worden verwarmd en glijden zachtjes door de keel van de vogel (rechterkant van de vogel) en worden langzaam vrijgegeven.

Een goede basismix:

Stamboom Puppy brokken geweekte kroketten in tweeën gedeeld en ondergedompeld in:

 • 200 ml warm water
 • 2 theelepels appelmoes
 • 1 theelepel eierkoekje
 • 2 theelepels rijstgraangewas of genoeg om het te verdikken tot het een consistentie van vloeibare vla heeft.
  Duiven die zichzelf voeden kunnen gevoed worden met kleine papegaaizaden, geweekte pedigree puppy kroketten en een geweekte soepmix.

Wanneer de baby ouder is en veren heeft, kan deze worden gevoed door de open bek voorzichtig vast te houden en deze met de hand te voeden met korrels granivore mix, geweekte soepmix (gedroogde erwten, gerst, linzen gedrenkt in heet water totdat het is zacht worden), rijstkoekjes doordrenkt met rijst met toegevoegde vitamines en mineralen en wat roerei.

Terwijl de vogel groeit en zijn staart groeit, kun je beginnen met geweekte zaden aan het dieet toe te voegen. Het duurt lang voordat deze vogels zich voeden. Ga door met aanvullend voeren, zelfs wanneer de vogel de zaden lijkt te verzamelen, omdat het soms een tijdje duurt voordat hij zich kan verzamelen en voldoende kan eten om te overleven.

Pin
Send
Share
Send
Send