Dieren

Bitch in heat, hoe controleer je de reuen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Masturbatie bij honden, waaronder rijdende objecten, is normaal en gezond gedrag bij deze dieren, maar soms verbergt het ook stress of ziekte

  • Auteur: Door EVA SAN MARTÍN
  • Publicatiedatum: 12 september 2017

Verbaasd omdat je hond op objecten rijdt of zijn geslachtsdelen likt? Is de onzekerheid nog groter omdat dit gedrag wordt uitgevoerd, ook al is het gesteriliseerd? Wees niet gealarmeerd. Masturbatie bij honden is een normale en gezonde activiteit die de meeste van deze dieren delen. Dit artikel behandelt verschillende problemen rond dit onderwerp: wanneer honden beginnen te masturberen, op welk tijdstip dit seksuele gedrag van de hond ophoudt gezond en normaal te zijn en zorgwekkend wordt, welke ziekten dit gedrag kan verbergen en wat te doen wanneer een hond te vaak op objecten, dieren of mensen rijdt, of wanneer zou niet moeten.

Honden masturberen ook: een enorm hondenplezier

"Masturbatie is een normaal seksueel gedrag van honden, dat optreedt zowel bij mannen als bij vrouwen, en zowel bij gesteriliseerde dieren als bij dieren die niet zijn gecastreerd, "verklaart dierenarts-expert Emily Weiss, co-auteur van de handleiding 'Animal Behaviour for Shelter Veterinarians' (Wiley-Blackwell, 2015).

Masturbatie bij honden is normaal en gezond seksueel gedrag dat Het begint in de puppyfase en gaat meestal door na sterilisatie. Het zit echter ook vol misverstanden, zoals benadrukt door etholoog Karen Overall. "Dit seksuele gedrag is omgeven door mythen en verkeerde interpretaties: veel mensen geloven dat de hond die een object bestuurt dominant gedrag vertoont, maar in de meeste gevallen is die verklaring verre van waar", zegt de co-auteur van ' Manual of Clinical Medicine of Dogs and Cats 'Behaviour (Elsevier Health Sciences, 2013).

Waarom rijden honden op objecten?

Honden kunnen verschillende masturberen vormen. "Soms kun je objecten monteren of schrobben met andere dieren of mensen: dit omvat dekens, zachte kussens, hondenbedden en zelfs speelgoed," voegden hondengedragsexperts van de Association Against Cruelty to Animals toe. En bij andere gelegenheden voegen ze eraan toe dat dit seksuele gedrag beperkt is tot het likken van het genitale gebied.

Masturbatie is onderdeel van een aangenaam seksueel gedrag die voorkomt bij zowel vrouwen als mannen, al dan niet gesteriliseerd. Andere keren kan dit gedrag, inclusief het monteren van objecten en andere dieren, zijn onderdeel van een hondenspel normaal en gezond.

Waarom monteren honden te vaak objecten?

"Overmatig rijden tijdens het spelen met honden kan echter een teken zijn van overmatige opwinding, en dit komt vaker voor wanneer de hond niet de gelegenheid heeft gehad om goed te socialiseren tijdens zijn puppyfase en moet leren spelen met andere honden. "Bovendien, bij andere gelegenheden, een hond buitensporig gelukkig of overmatig opgewonden kan ook objecten, andere honden of iemands been monteren. "Het is niet vreemd dat een hond, na ontmoeting met een andere hondvriend of een nieuwe persoon, probeert een nabijgelegen object, zoals speelgoed of een bed, van pure overexitatie te monteren of monteren," voegen deze experts toe.

En ook het tegenovergestelde: angst en zelfs eenzaamheid Ze verklaren dit gedrag ook op andere momenten. Bij deze gelegenheden kunnen rijdende objecten of dieren een dwangmatig gedrag net zo zorgelijk als overmatig blaffen, comulsief likken of zijn staart achterna zitten. "Wanneer hond masturbatie toevallig iets sporadisch is, dat een of twee keer per dag gebeurt, om een ​​dwangmatig herhaald gedrag te worden, dat verhindert dat de hond op natuurlijke wijze eet, drinkt of zijn omgeving verkent, kan er een psychologisch probleem zijn serieus moet het worden behandeld door de dierenarts, "voegt Weiss toe.

Op andere momenten kan een hond die te vaak op voorwerpen of dieren rijdt, lijden medisch probleem, waaronder een urineweginfectie, een probleem van urine-incontinentie en zelfs een huidallergie die overmatig likken in het gebied verklaart. In het ergste geval kan de hond bovendien worden beschadigd als gevolg van dit gedrag en gevaarlijke wonden veroorzaken in genitale gebieden zoals de vulva of de penis. In al deze situaties is het bezoek aan de dierenarts belangrijk.

Teef in warmte, het seksuele instinct van de man kan worden gecontroleerd

Castratie (verwijdering van de testikels) is de meest effectieve manier om verlicht het seksuele instinct van een hond die dicht bij een vrouw in hitte staat. Wanneer een hond wordt gecastreerd, worden de testikels verwijderd, waar testosteronhormoon wordt geproduceerd, wat de seksuele eetlust van de hond veroorzaakt.

Castratie verlichtte de nervositeit van een mannetje voor een hond in hitte

De hond zal echter worden aangetrokken door de geur die de hond afgeeft in hitte en kan ster ontsnappen of nerveus zijn. Vandaar het belang van draag de hond altijd aan de riem om onvoorziene reacties op de krachtige roep van een vrouw in hitte te voorkomen.

Sterilisatie voorkomt ook gevechten met andere honden. Maar je moet andere voordelen toevoegen. "Het is een preventie tegen prostaatcysten," verklaart Ana Cameno, dierenarts. In ieder geval, als de hond vóór een jaar oud wordt gesteriliseerd en nog niet eerder contact of seksuele ervaringen heeft gehad, is de kans groter dat detecteer de geur van een vrouw in hitte, hoewel het altijd uw aandacht zal trekken.

Slecht gedrag

Dit is ook het moment waarop puppy's beginnen te denken aan het andere geslacht, hoewel op een ietwat verwarrende manier. Voor sommige honden kunnen kussens, meubels en zelfs de benen van hun eigenaren een uitweg bieden voor hun frustraties en rijgedrag is frequent op deze leeftijd. Dit gedrag, hoewel het vervelend en beschamend is, verdwijnt meestal binnen een paar maanden, hoewel sommige honden na deze periode nog steeds voorwerpen kunnen monteren. Het steriliseren van uw hond is in de meeste gevallen een goede oplossing. Bij deze routinematige operatie worden de testikels verwijderd, de belangrijkste bron van hormonen die dit gedrag veroorzaken.

Wat te doen als mijn hond te vaak rijdt?

Een hond die een of twee keer per dag sporadisch rijdt of masturbeert, zonder een probleem te impliceren, ontwikkelt een natuurlijk en gezond seksueel gedrag. Maar wat gebeurt er als je op mensen rijdt die je niet wilt of te vaak doet?

Het meest effectief is anticiperen en proberen Vermijd dit gedrag voordat het begint. Enkele ideeën zijn om hem een ​​van zijn favoriete speelgoed te laten zien en het te gebruiken om met hem te spelen, een van zijn eetbare prijzen aanbieden, of proberen een aantal van de samengeleide richtlijnen voor hondeneducatie te volgen en dat de hond ervan geniet op een speciale manier, zoals zitten, liggen of crashen de vijf. U moet echter geduld hebben en de hond de tijd geven om te leren.

Bovendien moet je voorzichtig zijn, omdat veel honden boos kunnen worden wanneer een andere hond ze probeert te berijden, zelfs als een spelmodus. In dit geval is het belangrijk gebruik richtlijnen voor hondeneducatie zoals "nee" of "kom", die dienen zodat de vriend van vier benen zijn objectieve 'liefhebbende' kalmte verlaat. "Als we willen dat een hond stopt met iemand te rijden, is het belangrijk om hem een ​​richtlijn te geven zoals 'nee' of 'ga zitten' en dit gedrag onmiddellijk te belonen," zegt Overall.

Als de hond niet wordt gesteriliseerd, moet deze mogelijkheid serieus worden overwogen. steriliseren aan de hond pond niet alleen ongewenste nesten en vermindert het verlaten van dieren, voorkomt ook vele soorten kanker: geslachtsdelen en borst, in het geval van teven.

Ontmoeting met andere losse honden

Het belangrijkste, maar ik weet zeker dat we al duidelijk zijn dankzij de co-existentie met ons huisdier, is om te weten als we een hond hebbendominant of liever diplomatiek en dat gevechten vermijdt. Als het het eerste (dominante) geval is, zonder twijfel wat het is beter om de hond vast te binden om het gevecht en eigen schade of het andere dier te voorkomen. Als je daarentegen een hond hebt onderdanig of diplomatiek, kan het interessanter zijn dat het loskomt om te voorkomen dat het aangemoedigd raakt en vergemakkelijkt om de situatie zelf te beheren, en in geval van echt gevaar, laat hem op zijn eigen benen wegrennen. Honden zijn territoriaal en als ze eenmaal uit hun invloedsgebied voor het vreemde zijn gegooid, is het normaal dat ze niet meer achter hem aan gaan.

Het andere advies dat we u geven is draag altijd een wandelstok of stok, of elk element dat te binnen schiet om de andere hond te intimideren, omdat het niet altijd zal afhangen van het karakter van onze partner of de uitkomst van de ontmoeting met een onbekend dier dat we geen idee hebben waar het vandaan zal komen.

Vergeet niet dat ondanks de mythe dat het de hond is die de meester verdedigt, het meer het tegenovergestelde is en jij bent het die je moet beschermen en beschermen tegen aanvallen van andere honden. В Zodra u een andere hond ontmoet en het kleinste symptoom van een mogelijke agressie waarneemt, slikt en mentaal slikt omdat u een felle en dominante boeman moet worden met een sterke stem en stevige ophef (op dit moment is het waar de stok komt in luxe), zodat je met zekere stappen je uiteindelijk uit je invloedsgebied gooit.

Als je twijfels hebt en liever met andere honden in het park repeteert, aarzel dan niet om dit te doen, je zult zien alsof je ervan overtuigd bent dat niemand je zal weerstaan ​​en je zekerheid zult krijgen voor wanneer een echte situatie zich voordoet. Vergeet niet dat in bijna al deze situaties, naar de onbekende hond in een mogelijke aanval, alleen uw huisdier gaat door uw hoofd, niet u. Met dit gedrag proberen we een directe aanval op uw hond, het andere onderdeel van uw roedel, dat u als baas moet beschermen, te voorkomen. Mensen zijn niet zo bedreigend voor een dier dat ze hun territorium verdedigen en ze zullen zeker onopgemerkt blijven. Bovendien zijn veel van deze landhonden meestal vooral angstig en onderdanig voor mensen, maar agressief voor andere honden. Dit zou u iets betrouwbaarder moeten geven.

Maar we willen je ook niet bang maken en je laten denken dat alle ontmoetingen met honden nucleaire paniekmomenten zullen zijn, verre van dat. Onderweg zijn de meeste honden die je zult vinden vriendelijk en zeer gastvrij en zullen ze graag spelen en deel je carrière met je hond, en zelfs waarom niet, een beetje flirten en flirten, doen we het niet!?

Vee en andere kuddes

De ontmoeting met alle soorten vee (koeien, schapen, geiten, paarden, enz.) Is een ander punt van overweging, omdat het een veel voorkomende situatie is tijdens het wandelen door de bergen of de landelijke omgeving.

We moeten verantwoordelijk handelen, en hoewel we het misschien grappig vinden om te zien hoe onze hond wordt aangemoedigd en in het midden van de kudde komt om de verbijsterde dieren bang te maken, moeten we eerst enkele problemen overwegen:

  • zeker de eigenaar van de kudde vindt het niet leuk. Dit is een kwestie van respect en verantwoordelijkheid, want elk dier dat bang is door je hond kan zelfs wakker worden in een ravijn en jij bent de enige die verantwoordelijk is. Heb je je ooit de prijs van een rundvlees afgevraagd?
  • De meerderheid van de kuddes ze worden vergezeld door honden die hun werk heel goed doen en elke dreiging tot het einde verdedigen Naar zijn vee. Niet tevergeefs, in de provincies Leon en Galicië zijn er veel groepen mastiffs, fel genoeg (indien nodig) om zelfs wolven onder ogen te zien.

Kortom, wij adviseren u om met alle middelen te vermijden dat uw hond zich bemoeit met het vee dat u onderweg kunt vinden, en als het een kudde schapen of geiten is (vooral in de provincies León en Galicië), beter breng uw hond zo dicht mogelijk bij u, omdat deze honden voor het opslaan van vee geen mensen aanvallen.

Aan de andere kant zullen er momenten zijn dat je letterlijk tussen koeien moet lopen die op dezelfde weg circuleren als jij. Rustig, die zijn meer dan gewend, dus het enige wat je hoeft te doen is je hond kort te binden en op natuurlijke wijze tussen hen door te gaan.

We willen je niet laten schrikken, maar ik weet dat je je bewust bent van de risico's, dus we gaan je een verhaal vertellen dat een andere peRRegrino-vriend ons vertelde dat we onderweg op de hoogte waren van het tragische einde van zijn vorige huisdier. Het blijkt dat dit, een jonge en speelse hond in het midden van een kudde schapen kwam spelen en als gevolg daarvan werd aangevallen door twee mastiffs die in enkele seconden (die de eigenaar kostte) in het rennen van waar hij was totdat hij de plaats bereikte) lieten ze hem sterven. Hij moest het zijn, hulpeloos, die een einde moest maken aan de pijn van zijn vriend met zijn eigen handen, omdat het kleine beest kapot was en er geen kans was om het voort te zetten in die omgeving in het niets. Hoewel ze jaren hadden doorgebracht, huilde hij nog steeds toen hij het ons vertelde, en we worden nog steeds opgewonden als we ons herinneren dat het verhaal in de eerste persoon leefde.

Katten en wilde dieren

De aard van een hond is om alles te achtervolgen wat beweegt, en als het een dier is en een dierenspoor achterlaat, passeren ze het bom en genieten er echt van.

Waar u echt op moet letten, zijn de risico's van kruispunten en landongevallen zoals kliffen, enz.. Als u zich op een vlak en afwezig terrein bevindt, we geloven dat er niets gebeurt omdat je een paar races neemt (zolang er geen risico is op een zonnesteek) en Laat de jager voelen dat hij zichzelf altijd heeft geloofd jagen op sporen, vogels, muizen en alle wilde (en niet gewelddadige of giftige) insecten die eraan voorafgaan.

Katten moeten apart worden vermeld, want hoewel ze allemaal wild zijn (hoe zelfgemaakt ook), zijn er sommigen met een behoorlijk slecht idee en die weten hoe ze zich heel goed kunnen verdedigen tegen onze honden die dom en vervelend aan hun zijde zijn. Er zijn veel gevallen van eenogige honden vanwege de klap van katten, die laten we niet vergeten dat ze experts zijn in aanvallen waar het het meest pijn doet. Als we het risico van misbruik toevoegen, omdat katten meestal worden gevonden in de steden met hun respectieve verkeer van voertuigen door hun straten, daar beter, vermijd vervolging.

Gewoonten veranderen

Nog een van de veranderingen die je zult merken als je puppy groeit, is dat hij het been begint op te tillen om te plassen. Het is volkomen normaal, hoewel een paar honden ook hun territorium kunnen beginnen te markeren door hun voeten op te tillen en thuis op objecten te urineren. Tijdens deze periode van "adolescentie" kunnen er ook gevallen van agressie tegen andere honden zijn. Nogmaals, de overgrote meerderheid van deze problemen wordt opgelost met sterilisatie, dus veel eigenaren geven er de voorkeur aan hun honden na ongeveer zes maanden te steriliseren, voordat dit gedrag kan optreden.

In het defensief

Sommige jonge mensen kunnen beginnen de dingen te verdedigen waarvan zij denken dat die van hen zijn. Dit kan uw huis en tuin zijn, een stuk speelgoed dat u vooral leuk vindt of zelfs uw familieleden. Hoewel het geruststellend is om te weten dat je hond je huis en je gezin wil beschermen, kan dit beschermende gedrag problemen veroorzaken als je hond ook agressief begint te reageren. Als uw hond gromt wanneer iemand hem benadert tijdens het eten of spelen met een stuk speelgoed, moet u het als waarschuwingssignalen beschouwen dat het territoriale instinct van uw hond te ontwikkeld is. Er zijn een aantal gedragstechnieken die kunnen worden gebruikt om deze honden te helpen en uw dierenarts kan u hierover adviseren of u doorverwijzen naar een specialist in hondengedrag. In sommige gevallen helpt sterilisatie om dit gedrag van territoriale agressie te elimineren.

Ware liefde

Er is een ander soort gedrag dat je waarschijnlijk waarneemt, maar dat zal alleen van tijd tot tijd verschijnen. Als er een vrouwtje in de hitte in uw omgeving is, merkt u misschien dat uw hond stopt met eten, verdrietig en apathisch wordt, of rusteloos en angstig om te vertrekken. Het is heel gebruikelijk dat honden actieve pogingen doen om te ontsnappen om het object van hun toewijding te vinden. Dit kan ertoe leiden dat ze betrokken raken bij ongelukken of verdwalen. Een extra waakzaamheid en een beetje genegenheid zullen je helpen tijdens deze moeilijke tijd. Natuurlijk, zoals tieners, zijn sommige puppy's ingewikkelder dan andere, maar gelukkig zullen de meeste puppy's de adolescentie verlaten zonder dat iemand gek geworden is.

Redenen waarom een ​​hond op een andere reu rijdt

Een van de meest voorkomende redenen die verklaren waarom een ​​hond een andere mannelijke hond probeert te berijden, is het volgende:

  1. Het is een vorm van dominantie over andere honden. Wanneer een hond een andere probeert te berijden, kan dit een manier zijn om het territorium te markeren en te laten zien dat hij de dominante is. Dit gedrag treedt meestal op, vooral wanneer een nieuwe hond zich bij de familie voegt. Naast het rijden kun je ook proberen voedsel of speelgoed te stelen.
  2. Om te spelen. Honden, vooral jongere, kunnen spelen om op elkaar te rijden. Op deze manier oefenen ze gedrag dat ze later zullen uitvoeren, wanneer ze opgroeien en volwassen worden. Deze rit is een training die plaatsvindt van 3 of 4 maanden tot ze het eerste jaar oud zijn.
  3. Om energie vrij te geven als je angstig bent. De meest actieve honden, wanneer ze overmatig opgewonden of gelukkig zijn, kunnen een andere hond berijden om energie of angst los te laten en terug te keren naar een meer ontspannen toestand. Deze vorm van kanaalstress Het is vooral te zien bij grazende honden zoals Border Collies, de Duitse herder of de Australische herder.
  4. Voor het plezier. Net als mensen zoeken honden ook plezier. Dit kan verklaren waarom ze knuffels of speelgoed plaatsen, wanneer duidelijk is dat dit niet voor reproductieve doeleinden kan zijn. Wat gaan we doen! Soms houden ze ook van hun momenten van plezier ...
  5. Voor verwarring. In sommige gevallen kan een hond moeite hebben om de geur van een ander te identificeren gecastreerde hond. Dit kan ertoe leiden dat u een man met een jonge vrouw verwart.

Daarom zijn er naast seksueel gedrag verschillende redenen die verklaren waarom een ​​hond andere honden berijdt. De vraag is nu: wat doen we: laat het op uw gemak of probeer dit gedrag te onderdrukken?

Wat te doen als mijn hond andere honden berijdt

Wanneer we deze scène tegenkomen, weten we vaak niet goed wat we moeten doen. In principe is het heel normaal dat een hond andere honden op tijd bestijgt of het met een object probeert te doen, en dit hoeft zich niet al te veel zorgen te maken.

Wanneer dit gedrag echter irritant wordt voor andere mensen of dieren, moet het worden gestopt. Het gaat niet alleen over het vermijden van ongemakken, maar ook over het beschermen van de hond tegen gevechten of incidenten die de veiligheid in gevaar brengen. Om dit te voorkomen, moeten we proberen het te doen corrigeer uw gedrag. Maar hoe? Laten we eens kijken:

Een manier om de hond te vertellen dat hij niet op een andere hond moet rijden, is door met een stevige "NEE" stem te zeggen of een geluid te veroorzaken dat zijn aandacht trekt. Het is belangrijk dat elke keer dat deze omstandigheden zich voordoen, we ons op dezelfde manier gedragen om te gehoorzamen. Zodat we elkaar begrijpen: we kunnen soms niet toelaten en soms niet. Anders zal het ons niet serieus nemen.

Zorg voor een rustige omgeving in een andere kamer of speel met hem wanneer hij dit gedrag begint te vertonen, om te voorkomen dat hij andere honden of het been van een persoon berijdt. De oefening zal in feite je grote bondgenoot zijn, zodat dit niet doorgaat.

Het gebruik van een korte riem om het te sturen wanneer dat nodig is totdat u leert dit gedrag te onderdrukken, kan ook een effectieve methode zijn.

Ten slotte is het belangrijk dat je nooit rijgedrag stimuleert. Soms lijkt het grappig en moedigen we de hond aan om deze actie uit te voeren om het aan een andere persoon te laten zien. Als u echter niet wilt dat het blijft gebeuren, moet u het niet aanmoedigen. Zo niet, dan is de training contraproductief.

Als je deze aanbevelingen opvolgt, werk je aan hun gehoorzaamheid en houd je de hond weg van de situaties die ertoe leiden dat hij anderen wil berijden. Als u obsessief doorgaat met dit gedrag, moet u uw gebruikelijke dierenarts bezoeken, zodat hij medische problemen kan uitsluiten.

Als er geen gezondheidsprobleem is, is de volgende stap om een ​​expert te raadplegen, zodat hij u kan helpen ontdekken wat de onderliggende oorzaak is en welke andere technieken een hond kunnen helpen stoppen met het rijden op andere honden.

Vijf richtlijnen om het seksuele instinct van de reu te beheersen

1. Neem de hond altijd onder controle van de straat, met de riem. Een reu is altijd bereid om te paren, zelfs als er geen hond in de buurt is.

Als een hond de plaats is gepasseerd waar het mannetje is, dit hij zal zijn feromonen ruiken en haar zoeken. Daarom is er een groot risico dat de hond ontsnapt en wordt overreden of een ongeval veroorzaakt in zijn ongecontroleerde carrière na een vrouw in hitte.

2. Zoeken organiseer vertrektijden naar het park met de eigenaren van de hond in hitte (indien mogelijk). Het is niet vreemd dat degenen die met hun honden naar dezelfde plaats van wandelen gaan, elkaar kennen, dus u kunt de vertrektijd van de eigenaren van een hond in warmte achterhalen om te proberen hun eigen hond vooruit te laten gaan of uit te stellen.

3. Wijzig de route. Naar andere parken gaan of de wandelroute veranderen om een ​​vrouw niet tegen te komen in hitte is een manier van vermijd ontsnappingen en nervositeit van de hond.

4. Goed onderwijs Het kan helpen de impuls van een hond aan het vrouwtje in hitte te beheersen. Als de hond zich aan bepaalde richtlijnen houdt ("stil", "zitten" of "komen"), is het gemakkelijker om een ​​pauze te voorkomen. Maar je hoeft nooit te vertrouwen: een hond die niet is gecastreerd, zelfs als hij gehoorzaam is, kan gemakkelijk uit de hand lopen voordat een vrouw in hitte. En zijn seksuele instinct zal krachtiger zijn dan gehoorzaamheid aan zijn eigenaar.

5. castratie Het is de enige manier om te voorkomen dat de reu de controle verliest door te bellen zijn seksuele instinct.

Het seksuele ontwaken bij de hond

Een hond ontwikkelt zijn seksueel instinct met minder dan een jaar, vaak, wanneer het dier nog ongeveer zeven maanden te leven heeft. Met die leeftijd kan hij al worden verleid door de feromonen van een vrouw in hitte en als een rit plaatsvindt, kan de hond zwanger worden.

Teven in warmte geven een onmiskenbaar parfum af voor mannen van dezelfde soort (feromonen). Deze efficiëntie is het resultaat van een verbetering van de verleidingskunsten van de hondensoort. Het doel is om een ​​zo groot mogelijke reproductie van de soort en dus zijn overleving te garanderen.

In elk geval zijn honden selectief wanneer ze een vrouwtje verleiden en paren. Miguel Ibáñez, dierenarts en expert op het gebied van diergedrag, legt uit dat "er is ontdekt dat zoogdieren, zoals paarden, de vrouw selecteren waarmee ze willen paren en er gebeurt iets soortgelijks met honden."

Een hond behoudt zijn seksuele instinct wanneer hij een vrouw gedurende zijn hele leven in warmte heeft

Hoewel steriliseren de meest effectieve methode is controleer een hond wanneer er een hond in de buurt is in de hitte, sommige eigenaren zijn terughoudend om hun hond te castreren. Ze denken dat hun karakter zal veranderen en dat sterilisatie een fysieke afname voor de hond inhoudt. "Dit komt echter niet overeen met de realiteit", zegt María Victoria Acha, dierenarts. In Spanje voegt Acha eraan toe: "het beïnvloedt het vooroordeel van het denken dat het castreren van een hond hem zijn mannelijkheid ontneemt."

Integendeel, de castratie van vrouwelijke honden wordt meer geaccepteerd en komt vaker voor dan die van honden. Bij het gecastreerde vrouwtje vermindert het seksuele instinct van het mannetje, omdat de hond geen feromonen afgeeft en ook niet klaar is om te worden opgezet. In elk geval is castratie de enige manier om de kans dat een hond zwanger wordt te minimaliseren en dat honden worden gek als ze een teefje in de buurt hebben.

Video: Doja Cat, Tyga - Juicy Official Video (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send