Dieren

6 tips om nieuwe vissen in het aquarium te introduceren

Pin
Send
Share
Send
Send


Hallo, gemeenschap van acuariopeces.com

Hoe vaak hebben we het water ververst en het aquarium of het vliegtuig waren gedestabiliseerd, sommige of alle vissen stierven. Hier een aantal oorzaken. . . . . . . . . . .

1.- Temperatuurverhoging te snel (Veranderingen met heet water).

In het bloed van de vis worden gasvormige bellen gevormd, die een embolie (obstructie van de bloedvaten) en dus de dood door de zogenaamde bellenziekte kunnen veroorzaken. Vis daarentegen, en in tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, is bestand tegen een lichte temperatuurdaling, zoals elke nacht gebeurt, in hun wilde habitats en in onze aquaria. Zelfs in de meeste soorten stimuleert het de aanleg voor voortplanting, omdat bij het opmerken van de toevoeging van zoet water en de daaruit voortvloeiende daling van de temperatuur, samen met de agitatie van de organische stof die optreedt wanneer het water wordt gegoten, ze het identificeren met de tijd van regens en instinct beginnen de ijver. Over het algemeen mag het temperatuurverschil niet groter zijn dan 3 ° C.

2.- Wijziging van de ph.

Als de waarde van de ph., Teveel wordt afgeleid, naar de alkalische zone, door de verandering van water, zal het daarin opgeloste ammonium worden omgezet in giftige ammoniak.

3.- Drinkwater rechtstreeks uit de kraan gehaald.

Het kraanwater wordt blootgesteld aan een druk van verschillende staven en bevat te veel oplossende lucht. We kunnen het zien als we voor het eerst een aquarium vullen en de bellen zien die zich in het glas en de objecten vormen. Wanneer deze druk wordt opgeheven, komt de overtollige lucht vrij, verspreid in de vorm van ontelbare gasbellen in het aquarium, inclusief de kieuwen van de vissen, waar ze ernstige ademhalingsstoornissen veroorzaken en in acute gevallen de dood.

4-. Kopervergiftiging

Het is bekend dat hete vloeistoffen een groter oplossend vermogen hebben. Wanneer we gebruik maken van heet kraanwater, heeft het in de regel een temperatuur verkregen via een huisverwarming, die in 90% van de gevallen weerstanden heeft die uit genoemd metaal bestaan ​​en dat oplost als het water passeert. Een ander geval is het oplossen van koper in water, in binnenlandse netwerken met kanalisatie, door koperen leidingen, die gelukkig steeds minder worden gebruikt. Omdat ze in bepaalde omstandigheden en afhankelijk van hun concentratie de dood van de bacteriekolonie van onze filters en later van planten en vissen kunnen veroorzaken. De effecten van koper zijn giftiger naarmate het water zuurder en zachter is.

Daarom moeten we vermijden om warm leidingwater te gebruiken en zelfs als het koud is om het leidingwater te laten lopen om mogelijke hoge concentraties van de leidingen te elimineren.

5.- Te sterke veranderingen in waterwaarden.

Een overmatige wijziging van de eerdere waarden van het water (Ph., Zuurstofgehalte) als gevolg van de verandering van dezelfde, kan de dood van de bladeren van sommige waterplanten veroorzaken, vooral van de cryptocorine.

Hoe hoger de watertemperatuur, hoe lager de zuurstofconcentratie.

Met deze eenvoudige informatie kunnen we wijzigingen aanbrengen zonder onze organismen in gevaar te brengen.

Groeten aan alle leden van dit forum.

opties
Nieuws afdrukken
Nieuws verzenden
PDF-versie
Gerelateerde links
· Meer over het aquarium
· Ander nieuws gepubliceerd door Elfishdecuernavaca

modules.php? op = modload & name = Nieuws & bestand = artikel & s>

De website aquarium en elektronica © 2015 gemaakt op 17 januari 2001, bijgewerkt september 2015

1. Voorbereiding

Voordat je zelfs de nieuwe vis koopt, moet je je aquarium hebben opgezetHet is belangrijk dat u het op een plaats uit de buurt van externe bronnen van kou of warmte en de ramen doet, omdat direct zonlicht ongewenste algen genereert, kunt u een kijkje nemen op andere tips die we u geven bij het monteren van uw aquarium.

Voordat je de nieuwe vis koopt, kun je ook een beetje onderzoeken wat voor soort vis je wilt hebben, of de winkelmanager vragen wanneer je je aquarium gaat kopen, omdat het logisch is dat de grootte van het aquarium dat je hebt de grootte van de vis zal bepalen die Ze kunnen binnen leven. Het soort vis dat je hebt, moet dezelfde eisen qua temperatuur, hardheid en water-pH hebben en als je verschillende soorten wilt hebben, moeten ze samen kunnen leven.

Zodra u het aquarium op de ideale plek heeft, je moet over alle benodigde apparatuur beschikken om een ​​gezond ecosysteem te onderhouden zoals filtratie, verlichting, verwarming en waterchemie.

Laat het filter een paar dagen werkenEr zijn veel opties om te kiezen tussen interne, externe filters en rugzak, het type filter dat u kiest, hangt af van de grootte van het aquarium, de beschikbare ruimte om u heen en uw persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen beslissen welk type filter het beste is voor uw aquarium. Door het filter een paar dagen te laten werken, kunt u controleren of het correct werkt en het wateroppervlak verplaatsen en ervoor zorgen dat het water op de juiste manier wordt geoxygeneerd.

 • temperatuur

Er zijn kachels met vooraf ingestelde temperaturen, meestal op 26º, en andere aquariumverwarmers bieden de optie om de gewenste temperatuur te kiezen, zoals het geval is bij de Fluval M-serie. Nogmaals, de temperatuur waarbij u de kachel moet instellen, is afhankelijk van de behoeften van de nieuwe vis die u wilt introduceren. Naast de kachel is het belangrijk om een ​​thermometer te hebben die u de werkelijke temperatuur van het aquarium vertelt, en om de temperatuur dagelijks te controleren om te weten of de kachel zijn werk goed doet. Zoals het filter plaats de kachel enkele dagen eerder zodat de watertemperatuur correct is voor de nieuwe bewoners.

Maak je geen zorgen, je moet geen uitgebreide kennis in de chemie hebben om een ​​aquarium te hebben, maar het is belangrijk om een ​​aantal duidelijke concepten te hebben:

pH: meet de zuurgraad of alkaliteit van het water. Het hoeft niet op een specifiek niveau te zijn, maar binnen een bereik. Je moet ervoor zorgen dat je vis kiest met vergelijkbare pH-behoeften. Om u te helpen de pH te meten en te weten of deze correct is, is er een parametertest, zoals die aangeboden door de Nutrafin pH-testkit.

Hier zijn enkele voorbeelden van soorten en het pH-bereik waarin ze kunnen leven:

 • Viviparous: van 7 tot 7.6
 • Rasbora's: van 6,2 tot 6,8
 • Kardinaaltetra's: van 6.2 tot 6.8
 • Zuid-Amerikaanse meerval (bijv. Coridoras): van 5,8 tot 7
 • Melanotaenides: van 7 tot 7.4
 • Afrikaanse cichliden: 7,8 tot 8,5
 • Goudvissen en Japanse karpers of Koi: van 7 tot 7.5
 • Zuid-Amerikaanse cichliden: van 6.2 tot 6.8

Ammoniak, nitriet en nitraat: het zijn allemaal chemische verbindingen die worden geproduceerd in de normale cyclus van een aquarium, door de afbraak van organisch materiaal zoals niet-ingenomen voedsel en visafval. Het verschil tussen hen is dat ze min of meer giftig zijn voor vissen in hoge concentraties. In de zogenaamde stikstofcyclus wordt ammoniak, dat het meest giftig is, afgebroken tot nitriet (minder giftig) en uiteindelijk tot nitraat (nog minder giftig). Om dit proces te laten plaatsvinden Het is heel belangrijk om nitrificerende bacteriën te hebben en Fluval biedt cyclusbacteriën om ons te helpen het te bereiken. Giet de juiste dosis Fluval Cycle een paar dagen in het water voordat u de nieuwe vis meeneemt om een ​​duurzame omgeving in uw aquarium te creëren en deze voor te bereiden op uw nieuwe huurders.

Chloor en chlooramines: Hoewel we op veel plaatsen uit kraanwater kunnen drinken, is dit niet geschikt voor het huisvesten van vissen, omdat het schadelijke stoffen voor hen heeft, zoals chloor, chlooramines en zware metalen, gelukkig is dit zeer eenvoudig op te lossen : simpelweg door de juiste hoeveelheid waterconditioner in het water te gooien, raden we Fluval Aquaplus aan, dat ook kruidenextracten heeft om stress bij vissen te verminderen.

Waterhardheid: we zeggen dat een water zacht is als het een lagere concentratie opgeloste zouten bevat (vooral samengesteld uit calcium en magnesium), en we zeggen dat een water hard is als het daarentegen een hoge concentratie opgeloste zouten bevat. Over het algemeen moet de waterhardheid tussen 70 en 150 mg / l zijn om gezonde vissen en planten te hebben, maar het aanvaardbare niveau kan variëren, afhankelijk van de soort. Om het niveau van de waterhardheid te kennen, zijn er ook meettests zoals de Nutrafin GH / KH-testkit. Als u zachter water nodig heeft, kunt u de Fluval Granulated Turf gebruiken of het leidingwater verdunnen met omgekeerd water door osmose.

Het is belangrijk om uw vissen licht te geven zodat ze, net als in hun natuurlijke omgeving, een dag / nachtcyclus hebben. Maar verlichting is nog belangrijker als je een beplant aquarium hebt, want om de groei van planten te bevorderen, moet je een daarvoor ontworpen verlichting gebruiken. Als u geen aquarium met planten hebt of planten met weinig lichtbehoeften, zoals sommige anubia's en microsorium, raden we de Fluval Eco Bright LED-verlichting met laag verbruik of de Fluval Aquasky LED-klimaatverlichting aan, bovendien hebben deze twee LED-schermen de RetroFit-systeem om de LED-schermen op T5- en T8-tl-buisschermen te kunnen plaatsen.

3. Acclimatiseer ze aan het water van uw nieuwe woning

Giet vervolgens wat water uit het aquarium in de zak met de nieuwe vis, ongeveer een derde van het volume van de zak. We doen dit om te wennen aan de chemie van het water in uw nieuwe huis, en hoewel we het hebben voorbereid als degene die u nodig hebt, kan dit iets anders zijn dan het water in de zak. We wachten ongeveer 10 minuten.

Vervolgens herhalen we de vorige stap door nog een derde van het volume van de zak te gooien en nog 10 minuten te wachten.

Voor de meeste tropische vissen is dit voldoende om te acclimatiseren, maar het doet geen pijn om in de winkel te vragen of ze een andere methode of advies hebben dat u kan helpen.

Vervolgens kun je een net, glas of andere container gebruiken om de nieuwe vis eindelijk uit de zak te halen en in hun nieuwe habitat te brengen.

Breng het water uit de zak niet in uw aquarium. Door onbekend water in uw aquarium te brengen, kunnen ziekten worden overgedragen.

5. Ontspanning en coëxistentie

Schakel het aquariumlicht uit om ze te helpen ontspannen. Als je al vissen in het aquarium had, zal het uitschakelen van de lichten ervoor zorgen dat ze niet volledig aandacht besteden aan nieuwkomers. We raden ook aan de aanbevolen dosis van te nemen Fluval Aquaplus, om de stress van nieuwkomers en mensen die al in het aquarium wonen te verminderen.

Als zij de eerste bewoners van het aquarium zijn, kunt u ongeveer 24 uur wachten voordat u ze voedt, maar als u al vissen in uw aquarium had, voer ze dan zoals gewoonlijk.

Gewicht en configuratie aquarium:

Een kort overzicht van het gewicht van uw aquarium is te weten dat een liter water overeenkomt met ongeveer een kilo. Een aquarium van 300 liter met een opvangbak van 150 liter is bijvoorbeeld ongeveer gelijk aan een gewicht van 450 kilo alleen water. Aan hen moeten we de kilo's rots, het gewicht van de structuur en de urn toevoegen. De eenvoudigste manier om het gewichtsprobleem aan te pakken is probeer zoveel mogelijk water te krijgen als we kunnen en houd het in emmers of gaten die groot genoeg zijn om ook veel van de rots uit het aquarium te kunnen verwijderen.

Uiterlijk van het aquarium vrijwel leeg en gedemonteerd. Je moet oppassen welke stenen of koralen we kiezen om te verwijderen. De basisrotsen die de gehele aquascaping-structuur ondersteunen, worden aanbevolen om ze indien mogelijk intact te laten.

Wat betreft de configuratie van het aquarium, moeten we de meest kwetsbare of mobiele delen van de structuur beoordelen die het aquarium ondersteunt. Bijvoorbeeld staalconstructies zijn zeer resistent en ze kunnen vanaf elk punt worden geduwd, maar de houten structuren zijn kwetsbaarder en worden van een slechte plek geduwd met het aquarium niet te leeg kan leiden tot breuk van de tafel. We raden altijd aan Duw houten tafels van aquaria vanaf het laagst mogelijke punt.

Belangrijk is ook om eerder te hebben beoordeeld of de De nieuwe locatie van het aquarium is hiervoor levensvatbaar..

Hoeveel hulp heb ik nodig?

Normaal gesproken kan het legen van een aquarium worden gedaan door een enkele persoon, die hulp van iemand anders nodig heeft wanneer de rotsen of interne structuren van het aquarium te zwaar zijn. Maar bij het verplaatsen van een aquarium (meestal duwen als de vloer het toelaat) hebben we meer mensen nodig. Een goed deel zou één persoon per 150 liter aquarium zijn. Als het aquarium stuk voor stuk wordt verplaatst, is het raadzaam om hulp van een professional te vragen vanwege de fijnheid van het manipuleren van het glas van een aquarium. Hulp in deze gevallen kan onnodige inspanningen en angsten voorkomen.

Tijd is een van de belangrijkste onderdelen van dit proces. We moeten zo weinig mogelijk nemen voor het welzijn van de aquariumbewoners, omdat deze taak hen onder grote stress zet. Wanneer u rotsen, koraalstukken, planten of delicate vissen uit een aquarium verwijdert, begint u met een aftelling waarin de temperatuur en zuurstof van de container waarin ze zijn geplaatst, zal beetje bij beetje beginnen te vervallen. In dit geval is het nuttig dat de kubussen waar we de levende wezens nemen de grootste zijn, zodat de temperatuur langzamer daalt. Een oxygenator bij de hand kan ons helpen de watercontainers goed belucht te houden. Alle apparaten moeten op het juiste moment worden losgekoppeld. De enige apparatuur die u bij deze taak zal helpen, is het lichtscherm dat tijdens het hele proces correct kan zien.

Grote kubussen met koralen en ongewervelde dieren die ons helpen het gewicht van het aquarium te verminderen voor zijn verplaatsing.

Hoewel de procedure zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd, is het ook niet goed om de deken aan het hoofd te binden en uw stappen niet te meten. Een van dede lastigste taak bij het legen van een aquarium is om een ​​deel van de inhoud te krijgen, omdat een slechte beweging met een stompe steen kan leiden tot een rampzalige klap tegen een van de aquariumkristallen ... reserveer normaal de hele zaterdagochtend, voor het geval de vliegen!

De ruimte:

Houd er rekening mee waar het aquarium zal worden verplaatst en laat het gebied vrij. Bereken het aantal emmers en containers die u nodig hebt om het water te verwijderen. Als je het aquarium met de auto of het busje gaat verplaatsen, wordt alles ingewikkelder. Je neemt meer tijd in beslag, je zult meer moeite doen en je moet ervoor zorgen dat de overdracht veilig is voor het aquarium en zijn bewoners.

Nog een laatste opmerking:

Het spreekt voor zich, en het is niet minder belangrijk, dat het aquarium binnenkomt quarantaine onmiddellijk gedurende minstens een paar weken na de verplaatsing van het aquarium. Gedurende deze periode zullen we ons beperken tot waarnemen het gedrag van de inwoners, waarmee wordt geverifieerd dat we geen witte puntknoppen hebben en dat de planten of koralen nog steeds gezond zijn op hun nieuwe locatie.

Breng geen nieuw levend wezen in het aquarium totdat we er zeker van zijn dat het systeem al weer is gestabiliseerd. Als er geen waterverversing is aangebracht, overweeg dit dan in de dagen na dit proces.

Waterverversing in het aquarium

Waterverversingen in het aquarium zijn essentieel voor het onderhoud van ons aquarium, zodat onze vissen kunnen overleven. Hoewel we een filter hebben (goed of slecht), maakt het niet alles schoon en is het noodzakelijk om van tijd tot tijd water te verversen zodat het in optimale omstandigheden is. Ik denk dat je nu denkt, dus waar heb ik het filter voor? omdat heel eenvoudig, als je het niet had, je een deel van het water om de 2 of 3 dagen zou moeten vervangen en daarmee hoef je het alleen elke maand te doen (hoewel het raadzaam is om het elke week of twee weken te doen).

Laten we nu tot de kern gaan:

Wanneer moeten we het water voor het eerst verversen?

Als we net ons nieuwe aquarium hebben gemonteerd, moeten we ongeveer 50 dagen wachten tot de eerste waterverversing. Gedurende deze tijd zullen we het hebben met water, fietsen (ongeveer een maand). Na die tijd kunnen we onze eerste vis zetten en wanneer er ongeveer 50 dagen zijn verstreken sinds we het hebben gereden (30 dagen fietsen + 20 dagen met vis), kunnen we het water voor de eerste keer verversen.

Hoe is het gedaan?

 1. In een nieuwe emmer laten we 24 uur kraanwater "tappen" om het chloor te verdampen. Als het koud is, is het raadzaam om een ​​boiler te plaatsen zodat het water dat we gieten op dezelfde temperatuur is als het aquarium. Er zijn "waterconditioners" die dienen om direct in het water te gieten en chloor in een paar minuten te verwijderen. Ze lijken mij persoonlijk een verlies>

Hoe vaak moet je het water verversen?

Als je een beginner bent, is het beter om 20% water per week of om de 2 weken te verversen, omdat we de nitraten beter beheersen. Als we weten hoe we ze kunnen beheersen, is het voldoende om het elke maand te doen, maar als we het elke week doen, zal het water kristalhelder zijn.

notes:

 • De emmer om het water te verversen Het moet uitsluitend voor aquariumwater worden gebruikt. Het is niet de moeite waard die we gebruiken om te schrobben, omdat het sporen van zeep, bleekmiddel, enz. Heeft en giftig is voor vissen. Je moet een nieuwe kopen voor het aquarium.

 • Krijg link
 • Facebook
 • tjilpen
 • Pinterest
 • E-mailadres
 • Andere toepassingen

opmerkingen

Het gebruik van anti-chloor of waterconditioner is niet alleen om chloor te verwijderen, zware metalen worden ook geneutraliseerd en sommige chlooramines die zeer schadelijk zijn voor onze vissen die niet verdwijnen door verdamping, voegen ook colloïden toe om het slijmvlies van de vis te beschermen . Als het water uit het net komt (niet uit een put), denk ik dat de conditioner verplicht is, omdat het netwater geschikt is voor menselijke consumptie, maar niet voor onze vissen. Anders is het artikel prima.

Moet ik de vis nemen voordat ik hem aan het water toevoeg?

Het conditioneren (gedechloreerd, etc.) van het water gebeurt in een aparte container, nooit met de vis erin, en je moet wachten tot de additieven overeenkomen en de giftige elementen voor de vis neutraliseren, daarna kun je het in het aquarium plaatsen.

Goed, ik heb een tijdje een aquarium, het is ongeveer 50 liter en ik heb goudvissen, ik vroeg me af of ik wist of nitraten goed zijn, ik wacht op je antwoord.
Heel interessant je blog heeft me veel geholpen. Bedankt

Koop een nitraat-test, je hebt veel merken, ik gebruik een van Sera en het werkt redelijk goed.

Mijn guppy vissen zinken door hun hoofd te schudden en de volgende dag worden ze dood wakker. Ik weet niet of ze ziek zijn of besmettelijk kunnen zijn. ayudaa

Het is voor de kwaliteit van het water, controleer ook de temperatuur.

Het is duidelijk dat er iets met hen gebeurt. Heb je nog andere symptomen?

Mijn vis ziet er heel triest uit, ik heb wat corydora's en ze brengen het de hele tijd door voor ongeveer een week en ze deden zo niet en een zebra stierf gewoon. Ik zou graag willen weten wat er gebeurt?

De corydora's bevinden zich meestal altijd in het onderste deel van het aquarium, dit mag geen slechte indicator zijn. Het is waar dat wanneer ze flirten er races tussen hen zijn en ze de hele tijd op en neer lopen, maar dit houdt op en ze blijven kalm voor de seizoenen.

Goed, ik ben nieuw dat ik een 100l aquarium heb en ik wil je graag een vraag stellen.
Ik heb het aquarium zonder verwarming en het water stijgt tussen de 30 en 30 graden en een halve temperatuur die ik kan doen om de temperatuur van het aquarium te verlagen zonder de vis te beïnvloeden

Je moet een aquariumventilator kopen, de temperatuur mag niet hoger zijn dan 27 ° of lager dan 23 °

Je kunt een koeler kopen. Ze verkopen ze voor ongeveer € 30, afhankelijk van de grootte van uw aquarium. Als u in de buurt van een raam bent, laat dan de jaloezie op de heetste uren zakken.

hallo, vandaag mijn zoon, mijn gouden vis werd "dood" wakker, ik haalde het uit het water, gaf het door aan nieuw water en begon te bewegen, na ongeveer 5 minuten verstijfde het en stierf, maar merk op dat verschillende van zijn schubben waren gevallen Hij was bijna een jaar bij me, maar ik weet niet of wat hem overkwam besmettelijk is, want alleen op 28 oktober kreeg ik nog 7 vissen kapot, maar het ging prima totdat we ze bij elkaar hadden, zou het zijn dat hij al ziek was? Of werd hij ziek van de andere 7 die me bracht? alsjeblieft

Het kan zijn dat ze de rest een ziekte hadden en geïnfecteerd zijn, hoewel het te fulminerend lijkt. Zijn de rest ziek? Hoe vaak ververs je het water, laat je het voor 24 uur zitten? Heet of koud water vis? Er zijn zoveel varianten dat het beantwoorden van jou erg ingewikkeld is.

Hallo. Ik denk dat de "goudvis" een carassius was. Dit soort vissen is vrij gregarious en als iemand die hem iets "hyperactief" heeft gegeven hem moet hebben belegerd en hem dood heeft geslagen (de beste verklaring voor de schubben). Controleer altijd eerst het compatibiliteitsvel voordat u nieuwe vissen binnengaat. Het kan ook een ziekte zijn, maar ik betwijfel het omdat het te onmiddellijk was.

Ik ga een aquarium kopen, maar het water in mijn stad bevat veel chloor. Zou het de moeite waard zijn om mineraalwater in flessen te gebruiken?

Als de waterkwaliteit niet goed is en het laten rusten niet voldoende is, kunt u conditioner kopen om chlooramines te verwijderen en het water klaar voor gebruik te laten, ik zeg u dat omdat dat de moeite waard is.

Hallo, hoe zie je er 20 dagen geleden uit tussen mijn broers, we hebben kleine vis gekocht, het zijn drie sinaasappels, maar vandaag ging ik ze 's morgens voeren, merk op dat de mijne niet veel bewoog zoals de andere twee, de vraag is dansers en Ze zijn erg speels en omdat ik vandaag niets jugfueton met de mijne heb gezien en ik weet niet wat er vandaag met me gebeurt is 20 dagen en morgenochtend zal ik het water laten veranderen
Ik weet echt niet wat er is gebeurd, help me

Zijn ze koudwatervissen? Heb je het aquarium gefietst voordat je ze erin stopte? Met de gegevens die u me geeft, kan ik u vertellen dat het water in uw aquarium niet in de juiste omstandigheden verkeert of dat ze zich niet goed hebben aangepast aan het aquarium. Vertel me je aquariumwatergegevens zodat ik je beter kan helpen (temperatuur, pH, hardheid, nitraten.) Groeten

Goed, ik heb een aquarium van 200 liter en ik wissel elke week 2 emmers water, ik heb een product gemaakt van de aanbevolen dosering mercadona en realiseer me dat ik elke keer als ik het water ververs, wat verlies heb. Met de sifoner, vertraag ik het. Ik heb ongeveer 50 vissen en heet water, en hier in deze stad is er veel cal. Iemand adviseert me iets DANK U.

Hallo José Angel,
We laten het water 24 uur rusten in de emmers om het chloor te verwijderen en het rechtstreeks in het aquarium te gieten. Ons voordeel is dat het water in onze omgeving van goede kwaliteit is en kalk en chlooramines geen probleem zijn. Uit wat je zegt, lijkt het erop dat de conditioner niet zo goed werkt, probeer het merk te veranderen als je het op een dag laat rusten en je ziet dat het niet genoeg is.

Hallo, ik heb een aquarium 3 maanden geleden, het water is niet veranderd omdat het schoon is en ik heb tot nu toe nooit problemen gehad dat twee van mijn vissen gezwollen zijn en de schubben borstelig, de staart en vinnen als beten kan het zijn? Ik voeg eraan toe dat ik een kleine garnaal help xfavor

Van wat u ons vertelt, lijken ze waterzucht te hebben (we hebben er een artikel over: http://comocuidarmispeces.blogspot.com.es/2013/08/hidropesia.html)

Binnenkort moet u een minimale hoeveelheid water vervangen, want hoewel u het schoon ziet, moet u metingen van nitrieten, nitraten en ammoniak uitvoeren om te zien hoe de waterkwaliteit verloopt.

Hoe dan ook, die vissen die je me hebt verteld, nemen afscheid van ze, want ik denk niet dat ze door zullen gaan met wat je me vertelt. Het spijt me

Voor waterzucht moet je ze scheiden en achterlaten zonder ongeveer te eten. 5 dagen (de vis kan gemiddeld 2 weken leven zonder te eten), op de zesde dag grijp je een half eerder gekookt huis en smeer het in met olijfolie en de dagen. Dat zou moeten helpen om te evacueren, en wanneer je je vissen voedt, moet je het voedsel van tevoren weken en ze niet veel geven omdat ze blijven eten.

Heel erg bedankt voor cnt zo snel joo wat een schande het geeft me echt dat de anderen geweldig zijn, en e gescheiden in een andere vissentank! Welk voedsel raadt u aan? Groeten en bedankt

Geacias x cnt zo snel joo wat een schande het geeft me! Je geeft me wat advies over voedsel- en waterwisselperioden en dergelijke! Mijn aquarium kan ongeveer 30 liter bevatten dankzij een groet

We gaven ze gevriesdroogd voedsel (schubben, korrels, enz.) En we realiseerden ons met de ervaring dat het niet het beste eten was zoals gewoonlijk.

Sinds enkele jaren hebben we ze verschillende diepvriesproducten gegeven, we laten ze eerst ontdooien en dan leveren we ze aan onze vissen zonder het water te gieten dat het ontdooien geeft. De halfwaardetijd is aanzienlijk toegenomen. Ik raad het aan.

Wat betreft waterverversingen, in dit artikel heb je een gids met min of meer wat je zou kunnen doen. Met 30 liter kun je iets meer dan een halve emmer verwisselen, eenmaal per week of om de twee weken en dan komt het goed.

Goede week geleden heb ik mijn aquarium gekocht en het water is erg bewolkt. Ik ben al 4 vissen gestorven en breng het water naar een winkel en ze vertellen me dat het goed is, ik weet niet wat ik moet veranderen of niet, het water kan me helpen. Bedankt

Hallo Michael, als je het aquarium een ​​week geleden hebt gekocht, is het normaal dat het water troebel is omdat het fietst. Tijdens de eerste maand, dat is wat het fietsen van water duurt, kun je geen vissen zetten omdat ze sterven. Water verversen kan pas na de eerste 50 dagen worden gedaan. Wat je moet doen is de vis die je hebt achtergelaten terugbrengen naar de winkel (ze zouden je het geld terug moeten geven omdat ze je niet hadden moeten verkopen) en wachten op de maand van strengheid om de eerste vis te passeren. Ik raad je aan om het gedeelte van de blog te bezoeken dat is gewijd aan beginners met aquaria en dat we BEGINNERS hebben genoemd. Ik verzeker je dat zelfs als je slecht bent begonnen, als je het fietsen met succes beëindigt, dit het begin zal zijn van een goed ecosysteem voor je aquarium.

Ik heb een vissenkom, maar vandaag veranderde ik het water werd binnen enkele uren troebel. Ik wil weten wat ik verkeerd heb gedaan .. Ik kan mijn vissen niet meer zien.

Hallo Angy, je geeft weinig informatie zodat we je kunnen helpen. Is uw aquarium nieuw en gefietst? Hevelt u meestal het grind? Heb je grind of zand?

Goedemorgen !!
Ik ben hier nieuw in. Ik heb net een aquarium van 100 liter gekocht en wil graag weten welke stappen ik moet volgen om het water goed te laten doorlopen, omdat ik veel dingen heb gelezen, zoals een paar druppels ammoniak nemen. gooi voedsel (schubben). gooi elke dag de abtibacteriën weg.
Heel erg bedankt !!

www.http: //comocuidarmispeces.blogspot.com.es/2010/10/que-es-el-ciclado-de-un-acuario.html Daar heb je een paar antwoorden op je twijfels, als je klaar bent met het artikel zul je zien dat er Een paar links aan het eind, kijk hoe je een aquarium kunt opzetten dat je wat meer dingen geeft. Cyclustijd weet je dat het regelmatig ongeveer 1 maand is.

Hallo
Ik ben een beginner, ik heb vandaag een aquarium van 100 liter (ik heb momenteel een aquarium van 20 liter met 8 vissen, 3 tetras, 3 guppies, 1 kogelhaai en 1 panga).
Ik wilde informatie omdat ik veel lees over fietsen en ik wil het graag goed doen. Ik heb gelezen over het laten vallen van ammoniakdruppels. voedsel (schubben). laat het gedurende minimaal 1 week zonder licht (led). die na 25 dagen moet worden besteed en niet allemaal tegelijk (huidige vis).
Ik wilde de beste stappen weten en of het mengen van mijn vis een probleem kan zijn.

www.http: //comocuidarmispeces.blogspot.com.es/2010/10/que-es-el-ciclado-de-un-acuario.html Daar heb je een paar antwoorden op je twijfels, als je klaar bent met het artikel zul je zien dat er Een paar links aan het eind, kijk hoe je een aquarium kunt opzetten dat je wat meer dingen geeft. Cyclustijd weet je dat het regelmatig ongeveer 1 maand is.
Ik zou proberen niet alle vissen achter elkaar te gooien. Als je het in minimaal 2 of 3 batches kunt doen met een tussenpoos van 7 dagen.

hallo help alsjeblieft ik heb geen antichloro maar ik wil weten of ik flessenwater kan gebruiken die ik van 500 ml zegen help me alsjeblieft ik wil niet dat er iets gebeurt deze maand was een heel belangrijk geschenk help me alsjeblieft het zal maar één tot 2 dagen water zijn voor de antichlor vissen zijn gol vissen

We laten het kraanwater rusten in een 24-uurs emmer om het chloor te verdampen en dat is geweldig voor ons. Het water in ons gebied is goed, we hebben geen problemen met chlooramine, dus we gebruiken geen antichloor.

Gisteren heb ik mijn water ververst, we houden van vis en ik vergat dat ik solp, ik moest de helft van het water verversen en ik veranderde alles en mijn vissen zwemmen nu naar boven en nemen luchtwolken waarvan ik weet dat dat helpt, ik wil mijn vis niet verliezen, ik heb ze een jaar

Max, ik begrijp je niet, heb je al het water uit het aquarium gehaald en opnieuw gevuld?
Dat water dat je in het aquarium gooit, het laat rusten of je antichloro doet?

Max, ik begrijp je niet, heb je al het water uit het aquarium gehaald en opnieuw gevuld?
Dat water dat je in het aquarium gooit, het laat rusten of je antichloro doet?

Ik heb een aquarium, twee bèta's, een rode en een blauwe, alles was in orde, en plotseling ging het blauw uit de vissenkom, het ging niet bijna rood op, het was ok de volgende dag, de dode rode gezwollen ogen verschenen, ik opende het en het had een belletje vol bezoekers wit als eieren

Ik weet niet of het iets met uw geval te maken heeft, maar als u merkt dat alle vissen naar de bodem van het aquarium gaan, is het filter mogelijk gestopt.
Als, naast de gezwollen ogen, het lichaam was gezwollen met ananasachtige schubben, kan het waterzuchtig zijn. We hebben een artikel met foto's, zodat u kunt zien of het lijkt op iets dat u is overkomen.

hallo, kan ik elke maand een emmer van 15 liter uit mijn aquarium halen en 24 liter van de kraan 24 uur stand-by zetten? Ik wilde ook weten of ik goed water kan gebruiken, of het water in mijn veld goed minder metalen en minder ph me bevat Het komt beter omdat hier ik een zeer hoge ph heb, maar ik weet niet hoe lang ik het bronwater in flessen een maand kan laten wachten om het in het aquarium te gooien.

We wisselen elke 15 dagen ongeveer 40 liter in een 180 liter aquarium. Ik weet niet hoe het water in je bron zal zijn, het ding is dat het geen chloor heeft, daarom de rest. U hoeft niet een maand te wachten om water te verversen, u kunt het elke week doen, maar in minder hoeveelheden.

Goedemorgen Ik ben nieuw in het onderwerp vis en 5 dagen geleden gaven ze mijn moeder twee goudvissen, ik heb een vissenkom, maar toen een van hen bubbels begon te maken en ze me vertelden dat het voor zuurstof kon zijn, dus at ik een Aquarium en os, ik heb verschillende twijfels:
-Hoe lang moet ik stoppen met het filteren van het water uit de nieuwe vissentank voordat ik het aan de vis toevoeg? (In de winkel vertelden ze me dat twee uur, of is het beter dat ik het langer laat?)
-la arena que compre es de color(azul), y hw tenido que lavarla varias veces hasta que el no suelte mas color y el agua se quede clara, este color es toxico para los peces? Pasaria algo si aun suelta un poco de color, aunqe como he dicho, las he lavado hasta que no soltacen mas color.
-con respecto al agua, tengo que echarle un poco del agua en la que se encuentra ahora en el acuario? Lo digo por el tema de las bacterias, xq sólo tengo el acondicionador del agua que me dieron para echarle mientras se va filtrando o es mejor que compré también?
-como he comentado antes, tengo dos, uno que no estoy segura de que tipo de goldfish es, creó que es un abanico,y este es el que hace las burbujas, es más activo que el otro. Que por cierto las bur unas no las hacia hasta que añadimos al otro. El otro es un ojos de burbujas, y tiene la barriga un pelin hinchada como si hubiese comido mucho pero eso desde el primer día q lo tenemos , ya estaba así, eso es normal?
-Como puedo saber si es hembra o macho? Al igual que los betta estos también hacen burbujas como si fuesen nidos? O las burbujas es x el oxigeno? Porque ayer cuando cambie el agua de la pecera,(el acuario aún lo estoy instalado) dejó de Hacerlas
Esperó una respuesta
Gracias

En primer lugar para realizar el ciclado del acuario se recomienda tenerlo 30 días, así que imagínate que buen consejo te han dado con lo de las 2 horas. Si le echas al acuario acondicionadores será lo que te ponga en las instrucciones de los productos que uses, yo no tengo experiencia de esa forma, siempre he esperado los 30 días de rigor. No sé si los goldfish son más duros y no necesitan tanto cuidado, eso te lo comentarán mejor en una comunidad de goldfish, nosotros no hemos tenido nunca.

- Que la grava pierda algo de color puede ser normal, haces bien lavando la grava un par de veces antes de meterla en el acuario. No debería ser perjudicial para tus peces, pero después de lo que te han dicho de ciclar en dos horas para echar los peces (en ese tiempo no le ha dado ni tiempo al agua a eliminar el cloro), no me da mucha confianza esa tienda.

- Desconozco como sexar las especies que nos has comentado, nosotros sabemos de otros tipos de peces de aguas tropicales un poco más cálidas.

Video: WELKE IS HET MOOIST? De top 10 mooiste AQUARIUMS VAN YOUTUBE #10 (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send