Dieren

Tulon Coton

Pin
Send
Share
Send
Send


Olivia Hoover | Hoofdredacteur E-mail

  • height: 9-12 inch
  • gewicht: 8-13 lb
  • Levensverwachting: 14-16 jaar
  • groep: AKC niet-sportgroep
  • Het meest geschikt voor: Gezinnen met kinderen, alleenstaanden, ouderen, appartementen, huizen met / zonder werven
  • temperament: Levendig, speels, intelligent, aanhankelijk
  • Vergelijkbare races: Bichon Frise, Maltees

Basisprincipes van Coton de Tulear

De Coton de Tulear kan zijn wortels meer dan drie eeuwen geleden herleiden naar het eiland Madagascar. Sommigen zeggen dat de komst van Coton in Madagaskar te wijten was aan een schipbreuk dat de race aan boord had. Genoemd om zijn katoenen jas, evenals de havenstad Tulear (tegenwoordig bekend als Toliara) in Madagaskar, vergezelde de Coton vrouwen op zeereizen en werden ook gebruikt om ratten te vangen in deze schepen. Bekend als de 'koninklijke hond van Madagaskar', was het eigendom van de adel en gewone mensen.

In de jaren zeventig werden verschillende Cotons naar Frankrijk gebracht, waar hun populariteit snel won. Al snel gingen ze naar Noord-Amerika, maar ze worden nog steeds als een zeldzaam ras beschouwd.

Voedsel / Dieet

Het is belangrijk om je kleine droge kroket Coton de Tulear vanaf het begin te voeren. Controleer de zak om te zien of het voedsel ingrediënten van hoge kwaliteit bevat. Afhankelijk van het voedsel dat u koopt, heeft uw Coton ongeveer 3/4 kopje brokken per dag nodig, verdeeld over twee maaltijden.

Coton de Tulear is een waar genoegen voor mensen en zal je willen plezieren als het op training aankomt.

Coton de Tulear is een waar genoegen voor mensen en zal je willen plezieren als het op training aankomt. Omdat dit ras intelligent is, zult u merken dat uw Coton snel terugkeert naar de basistraining. Gebruik positieve trainingstechnieken en beloon hem met lof, spelletjes en traktaties. Na het beheersen van de basisprincipes, ga je verder met andere uitdagingen, zoals behendigheidstraining, dansen met honden en vervolgoefeningen.

Hoewel ze gemakkelijk te trainen zijn, kan Coton moeite hebben om de beste punten in huis te kiezen. Kratentraining helpt uw ​​hond te leren waar het goed is om zaken te doen.

Een klein ras, het gewicht van Coton de Tulear varieert van 8 tot 13 pond.

Temperament / Gedrag

Gelukkig en bruisend, wil Coton de Tuléar niets liever dan zijn mensen behagen. Hij zal sterke banden met zijn familie aangaan, wat betekent dat hij niet lang van hen kan worden gescheiden. Dit kan leiden tot verlatingsangst.

Je Coton kan behoorlijk clown zijn. Ze kunnen op hun achterpoten lopen en kantelen hun hoofd vaak opzij wanneer ze luisteren. Dit is ook een vocale race: je Coton zal met je grommen en grommen en je zult het leuk vinden als je een gesprek met hem hebt.

Hoewel ze eruit zien als donzige en delicate knuffels, zijn de Cotons stoere honden die zich graag wentelen. En vanwege zijn kleine formaat (en zijn vroegere zeeman) houdt hij van reizen.

Coton houdt van kinderen van alle leeftijden. Hij zal graag spelen met kinderen spelen: vastleggen is een favoriete hobby. Dit ras kan ook goed opschieten met andere dieren in huis of gevonden in het hondenpark.

Trainingsvereisten

De trainingsbehoeften van Coton de Tulear zijn niet buitensporig. Een dagelijkse wandeling volstaat met uw behoeften. Hij houdt ook van spelen, dus verwacht dat hij je speelgoed brengt voor een spel vol plezier. Hij kan binnen of buiten spelen in een omheinde tuin. Deze hond werkt goed in kleinere ruimtes, zolang je ermee speelt en een wandeling maakt.

Gelukkig en bruisend, wil Coton de Tuléar niets liever dan zijn mensen behagen.

De Coton de Tulear wordt geregistreerd bij de AKC Stock Stock Service. De AKC biedt deze service aan om raszuivere rassen te blijven ontwikkelen, terwijl ze de zekerheid krijgen van een betrouwbare en gerenommeerde manier om hun gegevens bij te houden. FSS®-races komen niet in aanmerking voor AKC-registratie. Verschillende FSS-races zijn goedgekeurd voor deelname aan AKC Companion Events en AKC Performance Events.

De vacht van Coton de Tulear lijkt op katoen en moet lang, zacht, flexibel en dicht zijn. Het kan tot 4 centimeter lang worden, zodra ze volwassen zijn.

De hoofdkleur in de vacht van dit ras is wit, met lichte grijstinten of rode roan (mengsel van wit haar en fawn) in de oren. Veel puppy's worden geboren met zwarte of bruine aftekeningen op hun gezichten en lichamen. Deze vlekken worden meestal na ongeveer 2 jaar donkerder tot grijs of lichtbruin. Zwarte of bruine vlekken kunnen echter vrij donker blijven tijdens het leven van de hond.

De Coton werpt niet veel af, maar je moet drie of vier keer per week poetsen. Dit helpt de mat te verkleinen.

Race oorsprong

Hoewel de oorsprong van dit ras donker is, is het bekend dat het zich ontwikkelde in het zuiden van Madagaskar, waarschijnlijk van verschillende Bichon-rassen die door Europese navigators en handelaren naar het eiland waren gebracht.

In de 16e eeuw werd de Coton de Tuléar voor het eerst beschreven door Etienne de Flacourt, die ze doopte met de naam die we allemaal kennen vanwege hun uiterlijk (katoen is katoen in het Frans). Jarenlang werd hij door de bevoorrechte klassen beschouwd als een symbool van macht en luxe.

De ontwikkeling van het toerisme op het eiland in de jaren tachtig hielp dit ras eerst in Europa en later in de rest van de wereld populair te maken. Desondanks is de Coton nog steeds een moeilijk te vinden hond.

Coton karakter

Deze vrolijke en bruisende hond is altijd een geweldige metgezel. Hij ontwikkelt sterke banden met familieleden en heeft een heel slechte tijd als hij van ons moet scheiden. deze overvolle lieveling Het is niet beperkt tot de bewoners van het huis, maar strekt zich ook uit tot de gasten.

De Coton de Tuléar denkt zelfs dat elke nieuwe persoon een potentiële vriend en speelkameraad is. Dit, samen met zijn weinig of geen agressiviteit, maakt het niet bijzonder geschikt als waakhond.

Deze zelfde kenmerken maken hem echter tot een onafscheidelijke vriend van de kinderen van het huis die Je hebt geen probleem om je ruimte met andere honden te delen, zelfs als het sinds puppy niet is gesocialiseerd.

Tuléar Coton Kenmerken

De Coton de Tuléar is een kleine rashond, langer dan lang, met korte poten en een verhoudingsgewijs grote kop. De rug is gespierd en licht convex en vertoont een goed ontwikkelde borst, hoewel niet te diep. Het is een vrij dunne en gespierde hond, getraind om meer fysieke oefeningen te doen dan het in eerste instantie lijkt.

Een van de kenmerken van de Coton de Tuléar die de meeste aandacht trekt, is zijn gezicht, met een brede zwarte truffel en diepe donkere ogen, die altijd een waakzame uitdrukking behouden. Hun oren zijn driehoekig en hangen licht aan beide zijden van het hoofd. Zijn staart is ook opvallend, met een laag inzetstuk dat meestal naar beneden hangt, maar dat het over de rug buigt wanneer het een activiteit start.

Het hondenras Coton de Tuléar lijkt op het eerste gezicht fragiel, maar niets is minder reëel. Het is een robuust dier en altijd voorbereid op fysieke activiteit, en taai genoeg om te rennen en springen als grotere rassen.

Tuléar Coton-maat

De rasstandaard markeert een ideale maat voor dames en heren. Wat vrouwen betreft, deze moeten tussen de 23 en 25 centimeter blijven en de mannen moeten tussen de 26 en 28 centimeter zijn. Wat het gewicht betreft, is het meest geschikte dat ze tussen 3,5 en 6 kilo blijven, volgens wat de FCI aangeeft.

Tuléar Coton bont

Het is gemakkelijk om het soort vacht te raden dat de Coton de Tuléar heeft, omdat het zijn naam dankt aan de term katoen, wat in het Frans katoen betekent. Deze katoenachtige en zachte textuur is heel bijzonder en bijna uniek in het hondenrijk, naast dat het erg dicht en los is. Het is ook vrij lang, hoewel het meestal in goede staat blijft. Wat de tinten betreft, de vacht van de Coton de Tuléar is in principe wit in termen van achtergrond, hoewel sporen van grijze of rode tonen op de oren worden geaccepteerd. Afhankelijk van de organisatie kunnen ze andere kleuren accepteren, maar meestal blijven ze wit.

Tuléar Coton Gedrag

De Coton de Tuléar is een hond met een uitstekend temperament, zeer actief, speels en vrolijk. Hij is sociaal van aard en aanhankelijk, dus het zijn perfecte huisdieren. Ze zijn ook erg intelligent, zodat ze gemakkelijk orders leren en de neiging hebben om hun eigenaars zonder weerstand te gehoorzamen.

Ze kunnen afhankelijkheid van hun gezin creëren en moeten het grootste deel van hun tijd samen doorbrengen, dus ze worden niet aanbevolen voor mensen die te veel tijd weg van huis doorbrengen, omdat ze angst voor scheiding kunnen ontwikkelen.

Hoewel ze vriendelijk en vriendelijk van aard zijn, wordt het aanbevolen om een ​​correcte socialisatie met puppy's van hen te maken, omdat ze anders enigszins verlegen en eng kunnen zijn voor volwassenen.

Ze kunnen heel goed met kinderen opschieten, zolang ze een respectvolle relatie onderhouden en kinderen het dier niet schaden. Ze zijn gemakkelijk in de omgang, onderwijzen en leren allerlei trucs. Door een positieve training te geven, kunt u genieten van een leuk en perfect uitgebalanceerd huisdier, onverslaanbaar in alle aspecten.

Belangrijkste ziekten van de Coton de Tuléar

De Coté de Tuléar is over het algemeen een redelijk gezond hondenras, dat vanwege zijn genetica geen bijbehorende ziekten heeft. U moet echter nooit de gezondheid van de hond verwaarlozen, dus regelmatige bezoeken aan de dierenarts worden aanbevolen om eventuele problemen uit te sluiten en uw vaccinatie- en ontwormingskalender actueel te houden.

brushings

Ondanks de dichtheid en lengte van zijn vacht, verliest Tuléar's wieg nauwelijks haar, dus er is niet veel zorg nodig zoals bij andere rassen. Ja, het is raadzaam om dagelijks te borstelen om de vorming van knopen of klitten te voorkomen die ertoe kunnen leiden dat het haar kwaliteit verliest of beschadigd raakt, maar als het goed wordt gedaan, is het niet nodig om het naar de kapper te brengen tenzij dit gewenst is.

Evenzo zijn badkamers niet te vaak nodig. Een bad om de 6 of 8 weken is voldoende om de mantel in perfecte staat te houden. Het wordt echter aanbevolen om het haar in elk bad goed te drogen, omdat vocht problemen in uw huid kan veroorzaken.

feeding

Zoals bij elk ander ras, is het erg belangrijk om het dier te voorzien van een kwaliteitsdieet, in een geschikt rantsoen om te voorkomen dat te veel gewicht wordt ingenomen. Het is geen hond die de neiging heeft om net zo gemakkelijk aan te komen als andere rassen, maar het is nog steeds raadzaam om de prijzen te beperken, zelfs tijdens de training.

Deze hond geniet van een grote hoeveelheid energie, dus hij heeft een passend niveau van oefening nodig om het te kunnen elimineren. Het goede is dat je door de grootte ervan binnen kunt oefenen en spelen, maar deze spellen moeten altijd worden aangevuld met uitstapjes naar de straat om te wandelen en te socialiseren met andere dieren.

De Coté de Tuléar is een hond die veel aandacht en gezelschap vraagt, maar tegelijkertijd gemakkelijk op te voeden is. Hij zal het moeilijk hebben als hij geïsoleerd moet leven, maar hij zal blij zijn de dagelijkse activiteiten van zijn familie te delen.

Curiosa van de Coton de Tuléar

Zijn gelijkenis met de Maltese bichon is zodanig dat puppy's praktisch onmogelijk te onderscheiden zijn tussen de twee rassen. Als volwassenen gaan deze verschillen door de grootte en het katoen van Tuléar is iets groter, de vorm van zijn hoofd en de tinten van zijn vacht. In beide gevallen is het haar wit, maar het bedje laat enkele franjes van andere tinten toe, wat niet gebeurt in het geval van Maltees.

Deze hond past zich aan het leven aan op elke plek vanwege zijn kleine formaat, maar vanwege zijn hoge energieniveau heeft hij een eigen ruimte nodig waar je kunt rennen en stoom afblazen, waardoor hij perfect is voor gezinnen met een tuin.

Als u niet zeker weet of een exemplaar tot het Coton de Tuléar-ras of de Maltese bichon behoort, zijn er verschillende opties om uw ras volgens de standaard te definiëren. U kunt naar de dierenarts gaan, zodat u de kenmerken kunt controleren en vergelijken. Evenzo kunnen juryleden van schoonheidswedstrijden met honden u de oplossing over het ras geven vanwege hun ervaring. Ten slotte kan de FCI de maten en kenmerken van een exemplaar beoordelen om het ras te definiëren.

Als je je leven wilt delen met een dier van dit ras, wed dan altijd dat je naar een betrouwbare fokker gaat met ervaring in het ras, want alleen dan heb je de gezondheidsgaranties van de puppy en alle informatie die je nodig hebt over het ras. Bovendien twijfelt u er niet aan bij welk ras uw nieuwe huisdier hoort. Vertrouw nooit op dierenwinkels of particuliere verkoop waar puppy's een twijfelachtige oorsprong hebben, want op die manier geef je de voorkeur aan het willekeurig fokken van puppy's.

Fysieke kenmerken

De Coton is een zeer kleine hond met een kruishoogte van ongeveer 25 cm en een lichaamsgewicht van ongeveer 3-5 kg, cijfers die iets lager zijn bij vrouwen.

Je lichaam is aanzienlijk langer dan lang. De kop heeft een driehoekige vorm. De snuit is kort en de zwarte truffel. De oren zijn hoog, lang en hangend, terwijl de ogen groot en rond zijn, zeer expressief.

De vacht en zijn verzorging

Het meest opvallende fysieke kenmerk van de Coton de Tuléar is ongetwijfeld de zachte en sponsachtige vacht, met een textuur en een uiterlijk dat doet denken aan dat van katoen.

Het is belangrijk om regelmatig je haar te knippen, vooral dat van het gezicht, om te voorkomen dat je je zicht moeilijk maakt. Om klitten te voorkomen je moet het drie of vier keer per week poetsen, vooral in sommige gebieden zoals de achterkant van de oren en benen.

Hoe meer we onze Coton poetsen, hoe minder vaak we moeten baden. Als we dat doen, is het het beste om speciale hondenshampoo te gebruiken. Na het baden, in plaats van het met een handdoek te drogen, is het beter om het opnieuw te borstelen om knopen te voorkomen.

Hoe een Coton de Tuléar op te leiden?

De Coton de Tuléar wordt beschouwd als een zeer intelligente hond die zich ook te allen tijde graag laat zien. Dit maakt je training relatief eenvoudig en je leert veel dingen heel snel.

Dit ras valt meestal op in hondenwedstrijden van gehoorzaamheid en behendigheid. Investeer eenvoudig maar een beetje tijd en moeite in uw training om geweldige resultaten te krijgen. Het enige dat je moet vermijden, is niet je toevlucht nemen tot te harde trainingsmethoden.

socialisatie

De schattige Coton de Tuléar kan een zeer manipulatieve hond worden en de eigenaren kunnen de fout maken om hun onheil en wangedrag te vergeven. Als we te tolerant zijn, krijgen we alleen een dominante en moeilijk te beheersen hond.

Naast het handhaven van deze discipline-minima, is het raadzaam om onze Coton van puppy te laten wennen aan de aanwezigheid van andere mensen en andere honden, wat ongetwijfeld de beste methode is om gedrags- of agressieve problemen te voorkomen wanneer u volwassen wordt.

Hoewel het een ras is dat perfect is aangepast aan het leven in een huis, is de Coton de Tuléar een grote liefhebber van het buitenleven, zeer actief en energiek, en zeer resistent tegen ongunstige klimaten, ondanks zijn delicate uiterlijk.

Om deze reden vereist deze hond meer beweging dan andere vergelijkbare rassen, bij voorkeur tussen 30 en 45 minuten per dag wandelen en spelen. Als je niet elke dag een deel van je energie verbrandt, kun je gedragsproblemen ontwikkelen.

Video: Grooming Guide - How to Groom a Coton de Tulear #46 (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send