Dieren

Meest voorkomende hamsterziekten

Pin
Send
Share
Send
Send


Als je een hamster hebt of overweegt, vraag je je af hoe het met deze dieren gaat. Net als iedereen ze zijn vatbaar voor bepaalde ziekten en pijnen, hoewel we er zeker van zijn dat u uw best doet om ze te vermijden. Hoe dan ook, we denken dat het een goed idee is om geïnformeerd te worden over de meest voorkomende ziekten van hamsters. Wil je het weten? Blijf lezen!

Champignons en mijten

Ze komen vrij vaak voor. Als je hamster dit probleem heeft, Je zult merken dat het veel krast, angst en geïrriteerde huid heeft, in aanvulling op het haar kan uitvallen.
Er zijn verschillende oorzaken van de aanwezigheid van schimmels en mijten in hamsters: slecht dieet, gebrek aan hygiëne, stress, te kleine ruimte ...

Als je hamster diarree heeft, het kan zijn omdat je te veel vezels hebt gegeten (onjuiste voeding), of misschien wat voedsel in slechte staat. Als het aanhoudt, duidt dit op een bacteriële infectie of intoxicatie.

Natte staart

Hoe? Is natte staart een van de meest voorkomende hamstersziekten? Als het niet eens ziek klinkt! Nou ja, als je merkt dat je hamster een nat staartgebied heeft en waarschijnlijk ook diarree, dit betekent dat het colibacteriën heeft. Het komt meestal vaker voor bij jonge dieren.

abcessen Het zijn onderhuidse bultjes die overal in het lichaam van je hamster kunnen voorkomen. Het kan te wijten zijn aan een infectie van een snee of een beet van een ander dier.

Op andere momenten, wanneer de hamster ouder is, kan een brok in het lichaam ook te wijten zijn aan een tumor.

Geïrriteerde lippen

Als je hamster heeft de hoeken of zelfs de geïrriteerde neus, is te wijten aan onjuiste voeding. Dit zijn kloven die op uw huid worden gemaakt en die zijn gevuld met bacteriën, die een infectie veroorzaken.

Bovendien kan contact met hooi ook tranen en ooginfecties veroorzaken.

Diarree: een alarmerende en frequente symptoom

Diarree is geen pathologie op zichzelf, maar Het is het meest voorkomende symptoom bij de meest voorkomende hamsterziekten. Het vormt een enorm risico voor de gezondheid van het dier, omdat het kan in een mum van tijd tot ernstige uitdroging leiden.

De belangrijkste oorzaken van diarree bij deze kleine knaagdieren zijn:

- Plotselinge veranderingen in uw dieet.

- Slechte hygiëne van de kooi en de accessoires.

- Gebruik van diergeneesmiddelen (voornamelijk antibiotica).

Als je hamster u heeft diarree, het is essentieel om naar de gespecialiseerde dierenarts te gaan Bovendien wordt aanbevolen om uw hydratatie en netheid van de omgeving te versterken.

Meest voorkomende hamsterziekten

In hun natuurlijke habitat worden hamsters nauwelijks ziek, omdat hun robuuste lichaam resistent is en hun intelligentie hen in staat stelt veilig te blijven en roofdieren te overleven.

echter, Door het temmen stellen we u bloot aan verschillende onevenwichtigheden dankzij veranderingen in de omgeving en het voedsel. Daarom is het onze verantwoordelijkheid om de optimale voorwaarden te bieden voor de ontwikkeling ervan.

Vervolgens zien we de meest voorkomende ziekten van de hamster, de belangrijkste kenmerken en oorzaken.

1- Abcessen

Het abces bestaat uit een tastbare knobbel die zich onder de huid van de hamster vormt. Dit fenomeen is het gevolg van de ophoping van pus als gevolg van een infectie.

normaal, het infectieuze proces wordt veroorzaakt door een accidenteel letsel of een beet van een andere hamster. Dit komt vooral omdat ze niet goed zijn gedesinfecteerd en met littekens bedekt.

Vaak abcessen kunnen zich vormen in de buurt van de wangen van de hamster, alsof het dier gezwollen wangen had. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze kleine zwelling en toekomstige complicaties te vermijden dankzij de breuk.

Zodra het abces zich ontwikkelde, de enige vorm van behandeling bestaat uit de verwijdering en het daaropvolgende herstel. Vanzelfsprekend is de dierenarts de enige getrainde professional die een adequate behandeling uitvoert.

2- ‘Natte staart’

De natte staart is een van de meest voorkomende hamsterziekten en heeft een hoog sterftecijfer. Het kan dieren van alle leeftijden treffen, maar het komt vaker voor bij hamsterpups, direct na het spenen. En op dit moment ervaren ze de meest radicale verandering in hun dieet.

Zoals de naam van de ziekte zelf aangeeft, presenteert het besmette dier de lijm permanent nat vanwege constante diarree en hierdoor loopt u het risico uitdroog te raken en snel dood te gaan. Deze onbalans in uw lichaam heeft de meest voorkomende oorzaak abrupte veranderingen in het dieet of een onevenwichtig dieet.

3- Griep en verkoudheid

De griep en verkoudheid treffen meestal een hamster zeer vergelijkbaar met mensen. Daarom lijken de symptomen erg op elkaar: koorts, niezen, uitputting, natte neus, enz. Nogmaals, het moet worden opgemerkt dat het essentieel is om naar de dierenarts te gaan om de eerste tekenen in uw huisdier te herkennen.

ongelukkig, Uw kleine organisme wordt erg kwetsbaar wanneer het is geïnfecteerd door het griepvirus. Bijgevolg ontwikkelen de meeste hamsters longontsteking die is afgeleid van griep en in deze gevallen is de letaliteit hoog.

Uitbraken van griep en verkoudheid verschijnen in de winter, dus het is van cruciaal belang om de preventie voor de komst van de koudste dagen te versterken. Daarom wordt aanbevolen om speciale aandacht te besteden aan de airconditioning van het huis en de locatie van de kooi.

Bron: Ko1

4- Diabetes

Diabetes is een van de meest voorkomende ziekten van de hamster die vergelijkbare symptomen heeft bij mensen. Opgemerkt moet worden dat de Campbell-dwergsoort bijzonder kwetsbaar is voor deze pathologie.

Deze ziekte wordt gekenmerkt door een tekort aan insulineproductie door de alvleesklier.. Wanneer het lichaam deze stof spaarzaam uitscheidt, kan het de bloedsuikerspiegel niet meer regelen. Zoals deze een grote hoeveelheid glucose wordt niet langer omgezet in energie, die blijft 'vastzitten'.

Vervolgens komt het knaagdier in een soort 'uithongeringstoestand', omdat glucose de bloedbaan niet bereikt. Dit verklaart waarom een ​​diabetische hamster enorme hoeveelheden voedsel kan consumeren en snel aankomt, zodat dieren die altijd honger lijken te hebben, in feite lijden aan diabetes.

Hamsters kunnen tumoren in verschillende delen van hun lichaam ontwikkelen, vooral ouderen. Deze meestal verschijnen als stevige bulten onder de huid van het dier, daarom is het belangrijk op de hoogte te zijn van fysieke veranderingen in uw huisdier om onmiddellijk de aanwezigheid van een tumor te herkennen.

Hoe zou het anders kunnen, het is essentieel om onmiddellijk naar de dierenarts te gaanom vooruitgang te voorkomen en de mogelijkheid om de tumor te verwijderen te verifiëren. De juiste preventie tegen de meest voorkomende hamsterziekten impliceert het respecteren van bezoeken aan de dierenarts en goede ontworming.

Hoe te weten of er tekenen van ziekte zijn bij hamsters

Hoewel hamsters niet zo expressief zijn als andere dieren, zullen ze tekenen vertonen dat ze ziek zijn, omdat het onherstelbaar is dat ze zich slecht voelen als dit gebeurt. De meest voorkomende symptomen die je laten zien dat je hamster ziek is Ze zijn als volgt:

  Vermogensverleis>

Hij denkt dat hoewel hamsters erg resistent zijn, ze vanwege hun kleine omvang als een ziekte hen aanvalt, ze zeer snel kunnen verergeren. Daarom speel je een heel belangrijke rol in deze kwestie.

U moet uw huisdier voortdurend in de gaten houden, zonder enige verandering te vergeten dat zit in je lichaam of in je gedrag, hoe klein ook.

Van tijd tot tijd Neem het, gestreeld, onderzoek je haar diep tot het je huid bereikt, voel je lichaam, kijk in je oren ... U kunt dus snel een diagnose stellen als er iets met u gebeurt.

Wat zijn de meest voorkomende ziekten bij hamsters

Oké nu Sommige tekenen zullen ernstiger zijn dan andere, en het hangt af van de ziekte die het dier kan hebben. Wat u ook op uw dier ziet, stel een bezoek aan de dierenarts niet uit. Je weet wat ze zeggen over 'voorkomen is beter dan genezen'.

Toch willen we u informeren over enkele van de meest voorkomende ziekten bij deze dieren, zodat ze gemakkelijk voor u herkenbaar zijn:

Spijsvertering

Vanwege hun kleine omvang en andere oorzaken, lijden hamsters veel aan ziekten van het spijsverteringsstelsel, omdat Er zijn veel gelegenheden waarbij we ze onbedoeld overvoeren.

Vergeet niet dat het een klein dier is en dat uw portie voedsel evenredig moet zijn aan uw lichaam. Je moet ook opmerken dat je voldoende water drinkt, omdat ze soms worden vergeten, en dit kan je in een staat van ernstige uitdroging brengen.

Deze abcessen of fistels zijn meestal een teken van een slecht genezen ziekte of infectie. Ga er niet vanuit dat het niet ernstig is, want het hebben van een kan grote schade aan je hamster veroorzaken. Genees de wond dagelijks met waterstofperoxide en een speciale zalf ervoor. Uw dierenarts zal het beste voor elk geval aanbevelen.

Dit kan te wijten zijn aan vele factoren, zoals een verandering van kooi, voedsel, water of gebrek aan hygiëne. Wanneer u ziet dat uw huisdier diarree heeft, is het het beste om niets te eten te geven en, beetje bij beetje, rijst en havermout of andere granen toe te voegen die er goed voor zijn.

Luchtwegen

Dit is een van de meest gevoelige delen van je lichaam. Een verkoudheid, een bacterie of een virus dat zich in het milieu bevindt enkon invloed op u hebben in die mate verlies je leven

Als u tekenen ziet van snelle of sterke ademhaling, loopneus, waterige ogen of andere tekenen die lijken op griep, breng het dan snel naar de dierenarts. Het leven van je hamster kan in gevaar zijn.

Is mijn hamster ziek?

Omdat het zo'n klein dier is, is het soms moeilijk om de symptomen op te sporen die erop wijzen dat hamster er is iets mis We moeten ons zorgen maken wanneer:

 • Hij is apathisch, agressief, niet actief 's nachts, gemakkelijk geïrriteerd, maakt vreemde bewegingen, springt, strekt het lichaam, eet niet, beeft, is eng of krast.
 • Het anale gebied is nat, de nagels zijn te lang, de buik is gezwollen, hard en gespannen, het lijdt aan diarree, ondervoeding, verliest een hoeveelheid gewicht van meer dan zeven gram per week, verandert de kleur van de benen en neemt een verschrompelde houding aan.
 • We zien hem vies en onzorgvuldig, gezwollen, gewond en haarverlies.
 • Je ogen zijn waterig en rood, omvangrijk, gelijmd en semi-gesloten of droog.
 • Het maakt geluid bij het ademen of niest.
 • Speeksel overmatig, heeft geïrriteerde lippen, tanden te lang of vervormd en kan het stinkdier niet volledig legen.

Bij het detecteren van sommige van deze symptomen is het het beste wat we voor ons huisdier kunnen doen om haar naar een dierenarts te brengen die ervaring heeft met kleine zoogdieren.

Frequente hamsterziekten

Er zijn geen ziekten exclusief voor hamsters maar kan worden beïnvloed door:

 • Mijten en schimmels

Symptomen: de hamster krabt en loopt rusteloos door de kooi, heeft aangekoekt haar of heeft kale plekken waarin geïrriteerde huid wordt gezien.
Mogelijke oorzaken: haarmijt of schurft. Mijteninfecties verschijnen meestal als gevolg van een verzwakking van het immuunsysteem van het dier als gevolg van een te kleine kooi, stress, vuil voedsel of slechte voeding). Overdreven reiniging kan ook de oorzaak zijn hamster Geen verdediging kunnen produceren.
Oplossing: Ga naar hamster aan de dierenarts om de juiste behandeling voor te schrijven.

Symptomen: uitwerpselen van hamster Ze zijn deegachtig of vloeibaar en hebben het anale gebied altijd vuil. Het dier is minder actief en eet zelfs minder.
Mogelijke oorzaken: bacteriële infectie of opname van giftige kamerplanten. Het is ook mogelijk dat we te veel vers voedsel hebben gegeven of dat we het los hebben gelaten en dat een deel van de grond is opgegeten.
Oplossing: stop met het geven van vers voedsel, maak het anale gebied schoon om infecties te voorkomen en breng het zo snel mogelijk naar de dierenarts.

 • Natte staartziekte

Symptomen: de hamster Het heeft wat natte staartdelen en lijdt aan diarree.
Mogelijke oorzaken: Colibacteriën. Het treft meestal jonge mensen die aan stress lijden.
Oplossing: stop met het geven van vers voedsel, maak het anale gebied schoon om infecties te voorkomen en breng het zo snel mogelijk naar de dierenarts.

 • Vervoer occlusie

Symptomen: probeer je wangen nutteloos te legen en voedsel te weigeren.
Mogelijke oorzaken: de wangen zijn verstopt door de inname van wat zoet of plakkerig voedsel.
Oplossing: breng het zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Symptomen: de hamster Niest, heeft een loopneus en produceert een piepende ademhaling.
Mogelijke oorzaken: slecht onderhoud. Misschien de hamster is blootgesteld aan tocht of plotselinge temperatuurschommelingen.
Oplossing: breng het zo snel mogelijk naar de dierenarts. Hoogstwaarschijnlijk zal hij antibiotica voorschrijven.

Symptomen: de hamster Het heeft een onderhuidse knobbel (gevormd door pus) op elk deel van het lichaam.
Mogelijke oorzaken: voor wonden, beten, krassen of snijwonden die niet zijn gedesinfecteerd.
Oplossing: de dierenarts zal antibiotica voorschrijven.

Symptomen: de hamster Je hebt een brok of een hard gebied onder je huid.
Mogelijke oorzaken: veroudering.
Oplossing: afhankelijk van de leeftijd van de hamster en de tumorsituatie, kan worden geopereerd of niet. Als de tumor relatief klein is, zal de dierenarts ons waarschijnlijk adviseren om niet te opereren. Als de tumor groot is en de hamster Het heeft meer dan 18 maanden, het kan beter zijn om het op te offeren.

 • Geïrriteerde lippen

Symptomen: de hamster Het vertoont een sterke irritatie in de mondhoeken, op de lippen en in gevorderde gevallen ook op de neus.
Mogelijke oorzaken: door een eentonig of verkeerd dieet zijn er kleine scheuren in de huid opgetreden die vervolgens zijn bevolkt door schimmels of bacteriën.
Oplossing: de dierenarts zal waarschijnlijk een zalf voorschrijven.

 • Botbreuken

Symptomen: de hamster kan niet lopen
Mogelijke oorzaken: grote valpartijen of te hoge sprongen.
Oplossing: fracturen van de ledematen of wervelkolom zijn moeilijk op te lossen. In deze gevallen is het beter om het op te offeren.

 • Thermische schok

Symptomen: de hamster Hij is apathisch en blijft met zeer snelle ademhaling op de grond liggen.
Mogelijke oorzaken: Lange blootstelling aan de zon of bij zeer hoge temperaturen (boven 25 ° C).
Oplossing: ga naar hamster naar een koelere plaats en bevochtig uw mond met water. We kunnen het ook waaieren of voor een ventilator plaatsen.

 • Oogziekten

Symptomen: de hamster Je hebt overtollige traanafscheiding en je ogen zijn omvangrijk of geïnfecteerd.
Mogelijke oorzaken: Bacteriële infectie van de ogen veroorzaakt door een klein oogletsel veroorzaakt door hooi.
Oplossing: de dierenarts zal waarschijnlijk een oogzalf voorschrijven.

Symptomen: beten in het anale of genitale gebied of op de flanken.
Mogelijke oorzaken: gewelddadige botsingen tussen onze hamsters.
Oplossing: onbelangrijke wonden genezen meestal binnen enkele dagen. Voor bloedingen en ernstig letsel moeten we dit zo snel mogelijk naar de dierenarts brengen.

Symptomen: de hamster Hij is oud, weegt iets meer dan de rekening, urineert veel en heeft troebele ogen.
Mogelijke oorzaken: voedsel te rijk aan suiker of vet.
Oplossing: diabetes kan niet worden genezen, maar de beste manier om dit te voorkomen, is om het dier een gevarieerd en gezond dieet te geven.

Ondanks het zorgen voor onze hamster Het beste van alles is dat we niet moeten vergeten dat kleine zoogdieren de neiging hebben om een ​​vrij kort leven te leiden en hoewel het weinig lijkt, kunnen we niet voorkomen dat het een of het ander doodgaat.

Laatste opmerkingen over dit artikel (67)

Door fidel_herrera op 13/06/2018 om 03: 17u

Hallo, ik wil graag een vraag stellen. Ik heb een hamster van ongeveer 7 maanden en heeft twee samentrekkingen op het dorsale deel van zijn lichaam, 1 aan elke kant en op hetzelfde niveau, ik weet niet waarom het was, maar we hadden al een hamster die dezelfde omstandigheden had en de tijd stierf later , eet ook heel weinig en is begonnen met het verminderen van maten. We hebben dringend hulp nodig omdat de behandeling die ze ons met de vorige hadden gegeven niet van kracht werd en we niet langer een andere Hamster willen verliezen ..

Door charlysnow op 06/02/2017 om 04: 02h

Goedenavond, hoe raad je aan het te baden en, als het een speciale oplossing vereist?

Door chenflis op 06/11/2016 om 21:54 uur

Hallo, alsjeblieft, ik hoop dat je me helpt, ik heb mijn kleine hamster erg ziek, het anale gebied is nat, de buik is gezwollen, hard en gespannen, hij lijdt aan diarree, hij verandert de kleur van zijn benen en neemt een gekrompen houding aan. Wat zou ik in dit geval kunnen doen?

Door narutojpk op 18-05-2015 om 22: 06 uur

Als je veel krabt, moet je een kleine huidinfectie hebben, goed observeren als je huid erg rood is of als je haar uitvalt, het beste wat je kunt doen is om het een klein bad te geven, maar als het korstjes heeft, krab of krab het dan. ogen zonder te stoppen breng het naar het betere

Door chromito op 18-05-2015 om 15.32 uur

Help mijn hamster veel te krabben. Ik weet niet wat ik moet doen

Gemeenschappelijke hamsterziekten

Elke soort heeft bepaalde gezondheidsproblemen die vaak worden genoemd. Dit betekent dat ze met enige frequentie te zien zijn. Dus je weet wat de meest voorkomende hamstersziekten zijn, blijf dit artikel lezen.

Hart- en bloedvataandoeningen

Bloedstolsels Soms komen ze voor in de hamster in een van de bovenste kamers van het hart. Deze aandoening wordt atriale trombose genoemd. De blokkades bevinden zich vaak aan de linkerkant van het hart.

de congestief hartfalen Het is een aandoening waarbij de hartspier verzwakt is en het bloed niet efficiënt door het lichaam kan pompen. Dit heeft ook invloed op hamsters.

Beide hamsterziekten komen vaker voor op oudere leeftijd bij vrouwelijke hamsters en worden vaak in verband gebracht met amyloïdose. Tekenen zijn onder meer ademhalingsproblemen, onregelmatige hartslagen en een blauwachtige tint van de huid. Er is geen effectieve behandeling. Het is echter mogelijk dat uw dierenarts manieren voorstelt om deze aandoening gedurende een bepaalde periode te behandelen.

Ken alle zorg voor Hamsters

Spijsverteringsstoornissen

Diarree is een van de meest voorkomende spijsverteringsproblemen bij hamsters en kan worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen. Constipatie is een ander veel voorkomend spijsverteringsprobleem bij hamsters.

de proliferatieve enteritis Het is een ontsteking die zich door de dunne darm verspreidt en diarree bij hamsters veroorzaakt. De dader is de bacterie Lawsonia intracellularis, wat waarschijnlijker is> gestresst door in een kooi te leven met overbezetting, ziekte of veranderingen in het dieet. Deze hamsterziekte komt vaker voor bij jongeren. Veel voorkomende symptomen van deze ziekte zijn lage energieniveaus, verlies van eetlust en gewichtsverlies.

Tyzzer-ziekte Het is een spijsverteringsziekte veroorzaakt door bacteriën Clostr> consumptie van uitwerpselen die bacteriën bevatten. Deze hamsterziekte komt vaker voor bij jongeren. Bacteriën kunnen sporen vormen en zich door de omgeving verspreiden. Daarom moeten kooien, voedselcontainers en waterbronnen grondig worden gereinigd en ontsmet.

de je had een van de meest voorkomende hamsterziekten in vergelijking met muizen en ratten. Geïnfecteerde hamsters hebben meestal geen tekenen. Wanneer een hamster een ernstig geval heeft, kunnen lintwormen ontstekingen en verstopping van de darmen veroorzaken. Evenals lymfeklierinfectie.

constipatie

Hamsters kunnen last hebben van constipatie als ze hun strooisel opeten en hun darmen worden geblokkeerd, of als een deel van de darm in zichzelf vouwt, een aandoening die bekend staat als intussusception.

de intestinale invaginatie Het kan worden veroorzaakt door ontsteking van de darmen, zwangerschap, slechte voeding of gebrek aan drinkwater. Soms lijkt het op een buisvormige structuur die uit de anus steekt. Dit wordt beschouwd als een medisch noodgeval en vereist onmiddellijke veterinaire aandacht en chirurgie. Deze hamsterziekte is dodelijk als ze niet wordt behandeld en de kansen op herstel zijn zelfs bij onmiddellijke chirurgie voorbehouden.

De behandeling van constipatie vereist> de oorzaak van constipatie. Het kan nodig zijn om een ​​deel ervan operatief te verwijderen.

Oogaandoeningen

de conjunctivitis Het is een ontsteking van het oog die het gevolg kan zijn van een blessure. Het kan ook worden veroorzaakt door een bacteriële infectie, irritatie door beddengoed of beten. Heet water kan worden gebruikt om de korst rond de ogen en oogleden te verwijderen. Uw dierenarts kan uw ogen spoelen met een zoutoplossing en een antibiotische zalf of andere behandeling kan worden voorgeschreven.

de Uitsteeksel van de oogbol Het is een van de veel voorkomende ziekten van hamsters. Het kan optreden als gevolg van> ooginfectie of trauma. De aandoening kan ook optreden wanneer de hamster te sterk wordt beperkt. Dit moet worden beschouwd als een noodgeval dat veterinaire aandacht vereist. Als de behandeling eerder wordt gegeven, is de kans groot dat het oog kan worden gered.

Voedingsproblemen

Als een zwangere hamster niet genoeg vitamine E krijgt, kunnen haar foetussen degeneratie van het zenuwstelsel ondergaan. Wanneer dit gebeurt, levert de hamster meestal zwakke of dode nakomelingen. Volwassen hamsters met vitamine E-tekort kunnen hebben spieraandoeningen of zwakte, wat kan leiden tot verlamming. U kunt dit voorkomen door uw huisdier te voorzien van een goed en uitgebalanceerd dieet.

Temperatuur gerelateerde ziekten

Aan de ene kant Het is gebruikelijk dat hamsters verkouden worden. Als het wordt blootgesteld aan tocht of in je huis is het erg koud, je hamster zal snot hebben, zijn neus zal fluiten en hij zal niet stoppen met niezen.

Integendeel Als wat er met je hamster gebeurt erg heet is, kan het een thermische schok krijgen. Dit zal je apathisch maken, in een soort shocktoestand, met ademhalingsproblemen.

Laat je hamster niet te koud of te heet worden! Het kan zeer ernstige gevolgen hebben.

Abcessen en infecties

De abcessen zijn klontjes onderhuidse pus, meestal rood, uitstekend en pijnlijk, dat zich in elk deel van het lichaam kan vormen, als gevolg van een reactie van het immuunsysteem van de hamster. Ze onderscheiden zich van tumoren omdat in de abcessen meestal resten zijn van de wonden die het hebben gevormd.

Deze pakketten komen meestal voor door bacteriële of parasitaire infecties of slecht genezen snijwonden en beten. De behandeling hangt af van de ernst van de infectie of het abces, maar meestal is het voldoende om het te openen, het geïnfecteerde gebied goed schoon te maken en de wond te genezen met een zalf. Als dit niet genoeg is, kan de dierenarts aanbevelen om indien nodig antibiotica te nemen om infecties te elimineren.

Vervoer occlusie

Een andere van de meest voorkomende ziekten van hamsters is de occlusie van de wangen, wanneer er iets heel zoet of plakkerigs in de mond vast komt te zitten, heeft moeite er vanaf te komen. Hij kan het niet uitspugen en daarom kan hij ook geen ander voedsel eten.

Als je je hamster geeft een dieet met te veel vetten en suikers, u kunt diabetes ontwikkelen. Een van de belangrijkste oorzaken van diabetes is obesitas! Om dit te voorkomen, geef hem een ​​uitgebalanceerd en gezond dieet en geef hem niet te veel!

Zoals je hebt gezien, zijn sommige van de meest voorkomende ziekten van hamsters ernstiger dan andere, maar ze hebben allemaal medische hulp nodig. Als je in je hamster symptomen van deze of andere ziekten waarneemt, is het het beste dat je zo snel mogelijk naar de dierenarts gaat zodat hij een juiste diagnose en behandeling kan geven. Mediceer uw huisdier nooit alleen!

Mijten en schimmels

Een andere van de meest voorkomende ziekten bij hamsters zijn mijten en schimmels. Deze parasieten ze zitten meestal al in onze huisdieren maar ze kunnen verergeren in situaties van stress, verzwakking van het immuunsysteem, bacteriële of huidinfecties, slechte voeding of slechte hygiëne van de kooi. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door besmetting met andere dieren die zijn besmet met parasieten.

De symptomen veroorzaakt door mijten of schimmels in hamsters met overmatige jeuk, geïrriteerde of kale huid, vorming van eczeem of korsten en meer beweging en rusteloosheid in de normale kooi.

De behandeling hangt af van het type mijten of schimmels dat ons huisdier heeft opgelopen, maar meestal is het voldoende om het dier (en zijn kooi) te desinfecteren met specifieke producten, altijd verstrekt door een dierenarts, om de juiste voeding en hygiëne van zijn kooi te behouden en in het geval dat de besmetting te wijten is aan schurft op de huid, het is noodzakelijk om de hamster dringend naar de dierenarts te brengen, hoewel deze ziekte kan worden onderscheiden van de mildere omstandigheden omdat het ook blaren op de ledematen, oren en snuit produceert.

Verkoudheid, bronchitis en longontsteking

Verkoudheid is een van de meest voorkomende ziekten bij hamsters die ze kunnen leiden tot bronchitis en / of longontsteking Als ze ons goed genezen. Deze toestand treedt meestal op wanneer het dier wordt getroffen door plotselinge temperatuurschommelingen of doordat het vaak wordt blootgesteld aan tocht.

De symptomen variëren van ademhalingsmoeilijkheden, gebrek aan eetlust, niezen, tranende ogen, gebogen of beven, tot de loopneus. Maar als de kou niet goed genezen is en deze symptomen aanhouden, samen met hoest, terugkerende neusafscheiding, rood worden van de snuit en piepende ademhaling tijdens het ademen, is het heel goed mogelijk dat de hamster bronchitis of zelfs longontsteking heeft opgelopen.

De behandeling lijkt in deze gevallen erg op die van mensen. Zo zorgen we voor een warme en droge plek voor ons huisdier, voldoende rust, een voedzame maaltijd en nemen we het mee naar de dierenarts voor het geval het antibiotica of andere medicijnen nodig heeft. .

Diarree of constipatie

Diarree en constipatie zijn twee veel voorkomende ziekten bij hamsters die volledig tegengestelde symptomen hebben en daarom kunnen ze goed worden gedifferentieerd.

In het geval van diarree heeft het dier wat pasteuze of vloeibare uitwerpselen, inapetence en gebrek aan activiteit, en het zeer vuile anale gebied (dat is waarom het vaak wordt verward met natte staartziekte). Diarree kan worden veroorzaakt door bacteriële infecties, overvoeding met veel verse producten, gebrek aan hygiëne in de kooi en zijn componenten, plotselinge temperatuursveranderingen, enz. In dit geval moet de behandeling bestaan ​​uit het bevochtigen van de hamster met veel water, het onderdrukken van vers voedsel uit uw dieet (losmaken van fruit en groenten, het geven van samentrekkend voedsel zoals gekookte rijst, het schoonmaken van de anale regio om infecties te voorkomen en naar de dierenarts gaan om Indien nodig antibiotica.

Aan de andere kant is er in het geval van constipatie een tekort of afname van uitwerpselen, die klein en hard zal zijn, de hamster zal een gezwollen en licht vochtige anus hebben en tekenen van pijn, verlies van eetlust en zwelling in de buik kunnen vertonen. Het wordt meestal veroorzaakt door een slecht of onevenwichtig dieet en de behandeling bestaat uit het toedienen van veel water aan het dier laxerende groenten en fruit.

de pouched Het zijn de zakken of zakken met veel apen of knaagdieren op de wangen die worden gebruikt om voedsel op te slaan, en soms kunnen ze verstopt raken of worden aangetast door wonden en / of zweren. In tegenstelling tot mensen zijn de wangzakken van deze dieren droog en niet nat, en daarom kunnen soms wonden of abcessen optreden als ze bedorven of plakkerig voedsel hebben gegeten, waardoor ze hun wangen niet kunnen legen. Als ons huisdier aan deze aandoening lijdt, zullen we het merken voor de zwelling van uw wangen.

In dit geval kunnen we de hamster behandelen door hem naar de dierenarts te brengen om de ontlasting zorgvuldig schoon te maken en leeg te maken, al het voedsel eruit te halen dat is achtergebleven en de juiste remedies te maken.

Beten, snijwonden of verwondingen

In veel gevallen staan ​​hamsters in contact met anderen van hun soort en in sommige van zijn gevechten, botsingen of zelfs spelen, ze kunnen bijten of hun lichaam verwonden.

Normaal gesproken maken de aangetaste hamsters meestal de mildere wonden zelf schoon en zullen ze na een paar dagen genezen. Maar als we zien dat het iets heeft ernstig letsel of bloeding, we moeten het behandelen door het zo goed mogelijk te genezen, het haar van het getroffen gebied te knippen, de wond schoon te maken en een antibiotische zalf aan te brengen zodat het niet wordt geïnfecteerd. In geval van infectie is het raadzaam om een ​​dierenarts te raadplegen.

Irritatie of ooginfecties

Irritaties of infecties in de ogen van hamsters zijn ook andere veel voorkomende ziekten van deze dieren. Ofwel voor een gevecht met een andere hamster, voor iets als stof, vuil, een hooi of een splinter van hout, of voor een bacteriële infectie, kunnen de ogen van onze huisdieren op verschillende manieren worden gewond.

De symptomen die optreden zijn overmatige tranen, uitpuilende, gesloten en / of geïnfecteerde ogen en een teveel aan hagedissen. In dit geval, als het oogletsel mild is, kunnen we het aangetaste oog reinigen met een doek die is bevochtigd met warm water totdat het dier het oog opent en, eenmaal geopend, een zoute druppels of oogdruppels. In het geval dat het oogletsel ernstig is, moeten we naar een dierenarts gaan om de relevante medicijnen voor te schrijven, zoals antibiotische zalven bijvoorbeeld.

Tumoren of kanker

Tumoren gaan over interne of externe pakketten dat hamsters zich, net als de rest van soorten, ontwikkelen door een toename van de cellen waaruit ze zijn samengesteld, wat goedaardig of kwaadaardig kan zijn. Als de tumor kwaadaardig is en het vermogen heeft om binnen te dringen en uit te metastaseren naar plaatsen op afstand van de oorspronkelijke tumor, wordt deze kanker genoemd.

Deze knobbels kunnen worden onderscheiden van andere aandoeningen zoals klontjes vet of cysten, omdat wanneer u ze aanraakt, ze niet bewegen en meestal door meerdere factoren verschijnen, maar de meest voorkomende is de veroudering van het dier. Los síntomas más notables son los bultos tanto externos como internos (aunque estos últimos son mucho más difíciles de detectar y normalmente no se cogen a tiempo), un aspecto enfermo en general con inapetencia, poca actividad, y pérdida de peso y pelo.

Los tumores externos pueden extirparse mediante la operación realizada por un veterinario cualificado, aunque nada garantiza que no estos no les vuelvan a salir. Y los tumores internos también son operables pero son mucho más difíciles de detectar y extirpar, por el tamaño del hámster principalmente. El tratamiento dependerá de la edad y del estado de los bultos del animal.

Dit artikel is puur informatief, op ExpertAnimal.com hebben we geen bevoegdheid om veterinaire behandelingen voor te schrijven of een diagnose te stellen. Wij nodigen u uit om uw huisdier naar de dierenarts te brengen voor het geval hij een aandoening of ongemak vertoont.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Enfermedades más comunes de los hámsteres, te recomendamos que entres en nuestra sección de Prevención.

Trastornos pulmonares y de las vías respiratorias

Debido a su pequeño tamaño, los trastornos de las vías respiratorias en los hámsters rápidamente pueden llegar a ser graves. Si nota que su hámster tiene sibilancias o dificultad para respirar, consulte a su veterinario inmediatamente.

Neumonía o inflamación de los pulmones, es común en los hámsters. Por lo general es el resultado de una infección bacteriana . Las bacterias que a menudo causan neumonía están normalmente presentes en el sistema respiratorio o digestivo en pequeñas cantidades. Estas bacterias pueden multiplicarse y provocar una enfermedad. Las señales de que un hámster está enfermo con neumonía incluyen pus o supuración de moco de la nariz o los ojos, dificultad para respirar, pérdida de apetito, y la falta de actividad.

Los abscesos cutáneos

Los abscesos cutáneos son bolsitas infectadas de pus bajo la piel. Por lo general son causados por una infección bacteriana de las heridas recibidas durante un enfrentamiento con sus compañeros de jaula o de las lesiones causadas por objetos punzantes en la jaula. Los abscesos suelen estar ubicados alrededor de la cabeza. El tratamiento incluye el drenaje del absceso y antibióticos.

La pérdida de pelo (alopecia)

La pérd >puede tener muchas causas en los hámsters. Estos incluyen roce constante en partes de la jaula, falta de proteína en la dieta, y masticación del cabello por sus compañeros de jaula. La pérdida de pelo también puede ser un signo de un tipo de linfoma de células T (un tipo de cáncer) que afecta a la piel. Una infestación de ácaros, tumores en las glándulas suprarrenales, un desequilibrio de la glándula tiroides, y los problemas con los riñones son las condiciones más raras que también pueden causar la pérdida del cabello.

La infestación de ácaros es común en los hámsters. Las 2 especies de ácaros que son más comunes son criceti Demodex y aurati Demodex. Esta condición es más común en los machos y adultos, ya que estos grupos son más propensos a la desnutrición y otras enfermedades. Cuando un animal está infestado de ácaros, su piel se inflama, se vuelve seca y escamosa, con pérd >no pica . El tratamiento incluye un champú de prescripción que contenga sulfuro de selenio o una pomada que contenga amitraz.

Aquí tienes algunas de las enfermedades de los hámsters más comunes. Toma las previsiones para evitarlas. Y en caso de dudas, siempre acude a tu veterinario de confianza!

Video: 10 MEEST VOORKOMENDE DROMEN! (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send