Dieren

Wat heb ik nodig om met mijn kat te reizen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Door zijn aard verdraagt ​​de kat veranderingen en Een reis kan erg stressvol voor hen zijn. Als u met het openbaar vervoer met het uwe reist, hebben we deze tips opgesteld zodat alles goed gaat.

Als de reis op korte afstand is, zijn de twee beste opties de bus en de trein, maar voor langere afstanden is het normaal dat we met het vliegtuig reizen. Een voedingsmiddel dat kan helpen om de zenuwen van de kat op de meest gespannen momenten van de reis te verminderen, is Royal Canin Diet Calm CC 36. Raadpleeg in elk geval de geschiktheid van uw dierenarts.

Reis met de kat met de bus

 • Volgens de algemene verkeersregels, met uitzondering van hulphonden, Het is niet mogelijk om dieren in het passagierscompartiment te vervoeren Als de voertuigen hiervoor geen ruimte hebben. daarom de kat moet in het bagagerek worden geplaatst en moeten worden geplaatst waar aangegeven door het hoofd van het bedrijf, meestal de bestuurder.
 • Meestal wordt transport gedaan onder verantwoordelijkheid van de reiziger, zodat er geen mogelijkheid is om aanspraak te maken in geval van een ongeluk waarbij de kat schade lijdt.
 • Waarschuw van tevoren dat je met een kat reist, zoals sommige bedrijven Ze geven alleen de aanwezigheid van een enkel dier per bus toe.
 • Als je grenzen overschrijdt en ook van een busmaatschappij, moet je Ken de omstandigheden op elk moment en elke plaats.

Reis met de kat met de trein

 • Als algemene regel geldt de kat reist met de passagier in de auto, maar alleen als de rest van de reizigers akkoord gaat.
 • De kat moet te allen tijde in de binnenkant van de drager en het moet voldoen aan de kenmerken bepaald door de spoorwegmaatschappij. Afmetingen, structuur, ventilatie ...
 • Wanneer u uw ticket boekt, informeer dan dat u met een kat reist als u een extra bedrag moet betalen. In Spanje zijn er geen kosten voor forensenreizen maar voor lange of middellange afstanden.
 • Volg de instructies van het personeel van het bedrijf bij het plaatsen van de koerier, zoals Ze kunnen je verbieden het op je schoot te dragen.

Reis met de kat per vliegtuig

 • Voorlopig tenminste dieren worden door luchtvaartmaatschappijen beschouwd als handelswaar, dus ze moeten als bagage worden gefactureerd. Er is slechts één uitzondering, wanneer hun gewicht een bepaald aantal niet overschrijdt en zij worden vergezeld door een passagier. Elk bedrijf heeft zijn normen, dus u moet ze raadplegen.
 • In bijna alle luchtvaartmaatschappijen is het dat mogelijk om de kat in de cabine te nemen niet hoger dan het vastgestelde maximumgewicht (tussen 6 en 8 kilo, rekening houdend met de maatschappij volgens elk bedrijf), maar het is ook gebruikelijk om een ​​maximum aantal dieren per vlucht te bepalen, dus huur het van tevoren
 • Tijdens de vlucht moet de vervoerder zich bevinden onder de passagiersstoel Dat draagt ​​het. Dit bepaalt de maximale grootte van de drager op basis van de beschikbare ruimte onder de stoelen. In dit geval is het mogelijk dat het gebruik van zachte dragers is toegestaan, maar u moet dit raadplegen.
 • Probeer in de zomer de vlucht in de ochtend of 's nachts te maken, zodat de temperaturen zo laag mogelijk zijn. Extreme zomerhitte kan een zonnesteek veroorzaken in uw kat, die een fatale afloop kan hebben doordat hij niet onmiddellijk kan worden behandeld omdat hij in de kelder reist.
 • Ja helaas je kat lijdt wat schadetijdens de reis en je moet het naar de dierenarts brengen, een certificaat aanvragen waarmee je het bedrijf kunt claimen.

Reizen per koerier

 • Zijn er bedrijven gespecialiseerd in het vervoer van huisdieren zonder metgezel. Aangezien dit particuliere bedrijven zijn die in elk land ter wereld zijn gevestigd, zijn de voorwaarden, tarieven en beperkingen hiervan afhankelijk. Bijvoorbeeld sommige transportbedrijven voor huisdieren Ze weigeren Perzische katten mee te nemen als ze extreem plat zijn.
 • Sommige koeriersbedrijven hebben Speciale voertuigen en routes voor het transport van dieren. Nogmaals, u zou met hen de voorwaarden moeten controleren.

Essentieel om in alle gevallen te reizen

 • Vergeet niet dat het vervoeren van uw kat vereist dat u het doet met de benodigde documentatie, Het hangt af van het land van bestemming. Over het algemeen de sanitair paspoort met vaccinaties per dag (vooral hondsdolheid), a certificaat van goede gezondheid en de identificatie door microchip of tatoeage. Controleer bij de plaats van bestemming wat de verplichte identificatiemethode is en of de vermelding van de ontwormen in het sanitaire paspoort.
 • Controleer de identificatiemethode, want in sommige landen wel verplicht te doen via microchip.
 • Ik weet het het is niet raadzaam voor een zieke of zeer oude kat om een ​​lange reis te maken. Het is ook niet geschikt voor zeer jonge kittens (minder dan 4 maanden oud). Neem contact op met uw dierenarts.
 • Uw dierenarts zal u ook vertellen of u hem medicijnen kunt geven om hem te houden ontspannen tijdens de reis. Volg in dat geval de instructies nauwkeurig op.
 • Bedek de onderkant van de drager met wat wegwerp absorberend materiaal, vooral als hij braakt. Om braken te voorkomen, is er niets beters dan de reis te maken op een lege maag van minimaal 6 uur.
 • Het is goed dat uw kat bekend is met de drager en besproei het met feromonen Om je te helpen ontspannen te zijn.

Ongeacht het vervoermiddel doet het geen pijn plaats een identificatielabel op de drager voor het geval het op een gegeven moment verdwaalde. Het moet uw contactgegevens bevatten, bijvoorbeeld uw naam en telefoonnummer.

Video: Hoe reis ik met mijn kat of hond? (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send