Dieren

Barcino-kat, ontmoet dit kattenras

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn ongeveer 100 kattenrassen officieel erkend door de bevoegde instanties in deze kwestie, maar ze hebben allemaal de typische kenmerken van katachtigen: een onafhankelijk karakter, een behoud van het natuurlijke jachtinstinct, grote zorgen om hun omgeving te verkennen, een grote gevoel voor hygiëne en verbazingwekkende fysieke behendigheid.

Over het algemeen weten mensen die besluiten een kat in hun huis te hosten dat dit de belangrijkste kenmerken van deze huisdieren zijn, maar soms zoeken ze naar een specifieke esthetiek die overeenkomt met een bepaald ras, wat een volledig respectabele beslissing is, hoewel in Deze keer zullen we het hebben over andere soorten katten.

In dit Animal Expert-artikel leggen we uit wat de voordelen van het hebben van een bastaardkat.

Wat is een bastaardkat?

We kunnen het concept van een bastaardkat op verschillende manieren definiëren, misschien is het eenvoudigst om te zeggen dat een bastaardkat een kat is die komt niet overeen met een standaard van een bepaald rasJe moet echter weten dat de bastaardkat zijn eigen kenmerken en geschiedenis heeft.

De bastaardkat wordt ook wel de huiskat of de gewone kat genoemd. Het is een soort die is ontwikkeld uit wilde katten afkomstig uit Afrika, zoals de Afrikaanse wilde kat (Felix Libyca) en de Afrikaanse jungle kat (Felix Chaus).

Deze katten kwamen uit Egypte naar Europa en het was op dit continent dat ze kruisten met de Europese wilde kat (Felix Silvestri), waardoor de kat ontstond die momenteel bekend staat als een bastaardkat, een middelgrote kat, een grote diversiteit aan kleuren en een karakter zo aanhankelijk als intelligent.

De bastaardkat is de meest voorkomende in huizen, en het is niet verwonderlijk, omdat zijn bedrijf tal van voordelen biedt, dan zullen we weten welke.

1. Een aanhankelijke kat als weinigen

Katten hebben een onafhankelijk en verkennend karakter, het is waar, maar dit moet niet worden verward met het feit dat ze arisco zijn, hoewel in deze zin elk ras specifieke kenmerken heeft.

De bastaardkat is een van de meest aanhankelijke katten en gehecht aan zijn menselijke familie. Het is een kat met geweldige communicatieve vaardigheden, Ze wachten angstig op de komst van hun eigenaar thuis en vallen uiteen in spinnen en uitingen van genegenheid.

Het is duidelijk dat het een kat is Hij heeft veel gezelschap en genegenheid nodig om te genieten van een volledige staat van welzijn.

2. Een ijzeren gezondheid

Een bastaardkat lijdt niet aan degeneraties door bloedverwantschapdat wil zeggen dat ze niet al die ziekten presenteren die genetische oorsprong hebben en in bepaalde rassen voorkomen, zoals het geval is bij polycystische nierziekte.

De bastaardkat is blootgesteld aan meerdere kruisen en dit geeft hem een ​​genetica en een zeer resistent organisme. In feite is waargenomen dat deze katten een verhoogde immuunrespons.

Dit betekent uiteraard niet dat u geen zorg nodig hebt, omdat alle huisdieren goed moeten worden verzorgd.

3. Een unieke en onherhaalbare kat

Mestizo-katten zijn dieren van buitengewone schoonheid en ze zijn niet vergelijkbaar met een andere kat Nou, ze hebben kenmerken die hen maken uniek en onherhaalbaar.

In deze zin zal een kat van een bepaald ras meer overeenkomsten vertonen met een andere kat die van datzelfde ras wordt beschouwd, maar als we twee bastaarde katten vergelijken, kan de ene volledig van de andere verschillen.

4. Een zeer langlevende partner

Vanwege hun fysieke weerstand en de afwezigheid van genetische ziekten hebben bastaardkatten sindsdien een zeer lange levensduur ze kunnen ongeveer 20 jaar leven.

De band die wordt gevormd met een huisdier na zoveel jaren delen in hetzelfde huis is echt geweldig en het is zeer verheugend voor de eigenaar om zijn kat in elk van zijn levensfasen te kunnen begeleiden. Wanneer een kat ouder wordt, moet hij natuurlijk worden verwend en moet alle nodige zorg worden gegeven aan een oudere kat.

5. Mestizo-katten moedigen adoptie aan

Sommige kattenrassen, zoals exotische katten, zijn echt mooi, maar het zijn niet de typische rassen die in een dierenasiel kunnen worden gevonden, maar die rassen die worden gekocht door het dier te kopen.

In plaats daarvan, bastaarde katten worden talloze keren afgewezen omdat ze geen puur ras hebbenDaarom is het heel gebruikelijk dat deze prachtige katten wachten totdat een menselijk gezin hen verwelkomt.

Het delen van uw huis met een bastaardkat zal de adoptie van deze ongelooflijke dieren aanmoedigen, aanhankelijk, intelligent, resistent en van grote schoonheid.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Voordelen van het hebben van een bastaardkat, raden we u aan om naar onze rubriek Curiosa van de dierenwereld te gaan.

Herkomst van de barcino-kat

De oorsprong van de barcino-kat dateert uit Afrika en Azië en van daaruit verspreidden ze zich over heel Europa dankzij de Romeinen die ze hadden als goede metgezellen en om de knaagdieren van hun huizen, boerderijen of boerderijen op te sporen.

De barcino-kat, ook Romano, tabby of tabby genoemd, is de gewone Europese of mestizo-kat, het is geen kattenras maar eerder een variëteit, het is de meest voorkomende huiskat die bijna overal wordt gevonden, het is een uitstekend aanhankelijk huisdier , intelligent, speels en heel gezond.

Er wordt aangenomen dat ze naar Amerika zijn gebracht door de Europese veroveraars die hen meenamen om op de ratten te jagen die ook op de schepen reisden.

Deze katten werden in heel Europa zo gewoon dat ze zwerfkatten werden.

Cat kenmerken

  • De barcino-kat of Europese gewone kat is een kortharige kat, met een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen zoals tabby (tabby), marmer, monochromatisch (wit, zwart of oranje), bicolor (met de witte basis en vlekken van een andere kleur) of drie kleuren (calico).

De gestreepte kat heeft drie soorten vachtpatronen:

De tabby-lijst, die het meest voorkomt bij verticale strepen zoals de strepen van een tijger en een M-vormige markering op het voorhoofd.

De gemarmerde tabby, met dikkere wervelende strepen en soms vorken, heeft ook een M-vormige markering op het voorhoofd.

De gevlekte tabby, dit in plaats van strepen of strepen heeft vlekken zoals die van de Bengaalse kat, de Egyptische mau, de Australische mistkat of de ocicat.

Hoewel er wordt gezegd dat de tabby de meest onderscheidende en karakteristieke vacht is, wordt aangenomen dat het ook het patroon is dat het meest lijkt op dat van wilde katten, omdat het doet denken aan de strepen van een tijger.

Een ander kenmerk van de tabby is een M-vormig merkteken op het voorhoofd.

Deze katten zijn erg aanhankelijk en willen graag worden toegelaten. Hij is erg intelligent en een geweldige jager, daarom houdt hij van vrijheid en is hij erg onafhankelijk.

Het zijn heel schone katten, ze houden van verzorging en besteden er veel tijd aan.

Zijn lichaam is langwerpig sterk en gespierd met kort, steil haar en zonder een ondervachtlaag.

Het heeft een brede en afgeronde kop met de oren altijd recht en goed gescheiden.

De ogen zijn groot en rond, zeer helder en expressief, van verschillende kleuren zoals geel, groen of blauw.

De staart van de barcino-kat is lang, dun en recht met de afgeronde punt.

Heb je iets te zeggen? bespreken

Dit is een ruimte voor gebruikersparticipatie. De hier geregistreerde meningen zijn van internetgebruikers en weerspiegelen niet de mening van Publicaciones Semana. We behouden ons het recht voor om naar eigen inzicht diegenen te verwijderen die niet relevant worden geacht.

Om op dit artikel te reageren, moet u een geregistreerde gebruiker zijn.

Voors en tegens van barcino katten

Pros

De barcino-kat heeft er geen ziekten mee in verband en is ook zeer sterk en bestand tegen de veel voorkomende ziekten van de meeste katten.

Het zijn katten die graag in een huis met buitenruimte leven of een tuin hebben omdat ze een avontuurlijke en vrije geest hebben. Dit betekent niet dat ze zich niet aanpassen aan het wonen op een andere plek als appartement, omdat ze zich eigenlijk heel goed kunnen aanpassen.

Deze katten zijn van een zeer goed karakter.

nadelen:

De barcino-kat wordt eerder seksueel volwassen dan andere katten, dus het is raadzaam om ze te steriliseren als u niet eerder dan later een nestje kittens wilt hebben.

Eten Tips

Deze gezonde, sterke en zeer actieve katten eten graag. Geef ze voer van goede kwaliteit in combinatie met natuurlijk voedsel dat ze heel goed doen, ze houden van rauw voedsel zoals vis (pas op voor doornen), kip en vlees.

Ze houden ook van hun zoete water, bij voorkeur uit de kraan.

Een ander ding dat ze echt leuk vinden, is melk.

Als je thuis een deskundige kattenjager nodig hebt, is het spek je beste keuze.

Waarom kiezen voor een bastaardkat

Is het in uw plannen om een ​​miauwend huisdier in uw leven op te nemen? Gefeliciteerd. Maar behalve dat ik je eraan herinner je moet absoluut verantwoordelijk zijn voor het dier en bieden alle zorg en goede behandeling die u verdient, we willen u voorstellen om een ​​bastaardkat te kiezen.

Er zijn veel huiskatten, het is bekend. En de mens staat erop steeds meer te creëren. Deze katten zijn bijzonder mooi of vestigen de aandacht op bepaalde kenmerken (gebrek aan haar, staart of korte benen, krullende vacht, enz.).

Maar met zoveel dakloze katten, is het niet beter om te kiezen voor een mooie en originele poes met halve kaste? Er zijn veel van deze dieren die wachten op een gelegenheid in schuilplaatsen of schuilplaatsen, of op straat leven. We vertellen u daarom de redenen om ze te verkiezen. Wij verzekeren u dat u er geen spijt van zult krijgen.

Er zijn veel redenen om een ​​bastaardkat te kiezen. We vertellen de onze met de hoop dat je besluit om een ​​van deze originele, aanhankelijke en intelligente mijnen aan te nemen.

-Uniek en onherhaalbaar

Hoewel het algemeen bekend is dat elke kat een wereld is, lijken de exemplaren van hetzelfde ras op elkaar, zowel fysiek als gedragsmatig. In plaats daarvan, bastaarde katten lijken meestal niet op elkaar of hebben bepaalde kenmerken die hen uniek maken.

Als je goed kijkt, zul je zien dat, hoewel op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, ze hebben details die ze origineel maken. Het kan een bepaalde plek zijn of tekenen op de vacht, de manier van lopen, het miauwen, enz. Let op en je zult wonderen ontdekken.

-Gezond en langlevend

Als dieren die niet selectief zijn gefokt, lijden meestal niet aan ziekten van genetische oorsprong zoals die met sommige races. Om dezelfde reden is je immuunsysteem sterker.

De meerdere natuurlijke kruisingen maken ze resistent en genieten van een goede gezondheid. En als ze een goede kwaliteit van leven hebben, kunnen ze langlevende dieren zijn en sommige exemplaren kunnen meer dan twee decennia overschrijden.

- Lief en dankbaar

Als je besluit om een ​​bastaardkat thuis, genegenheid en zorg te geven, zul je zien hoeveel hij je bedankt. Met een beetje geduld zal het poesje zich gemakkelijk aanpassen aan je nieuwe huis. En binnenkort wordt het de verwende familie.

Aan de andere kant de gemeenschappelijke binnenlandse katachtigen zijn meestal ook rustiger en hebben grote intelligentie. Bovendien zijn ze meestal erg gehecht aan hun eigenaren en geven ze permanente tekenen van genegenheid.

-Het is beter om te adopteren dan om te kopen

Van My Animals missen we niet de mogelijkheid om de adoptie van huisdieren aan te bevelen. Het is meer dan goed als je goed geld wilt uitgeven aan het kopen van een exemplaar van een bepaald kattenras, dat je waarschijnlijk niet in een asiel zult vinden.

Maar het moet duidelijk zijn dat dieren geen trofeeën of uitstalobjecten zijn. En veel minder een mode-attractie die in het volgende seizoen kan worden weggegooid. De liefde die een huisdier je kan geven, wordt natuurlijk niet afgemeten aan zijn stamboom.

- Je ontmoedigt illegaal fokken

Door een bastaardkat te kiezen en een nieuwe kans voor een verlaten dier te zoeken, draagt ​​u bij aan het ontmoedigen van illegale broederijen. Het is bekend dat de dierenhandel tot allerlei struikelen leidt. Als je er nog steeds voor kiest om een ​​racekat te kopen, kies dan voor betrouwbare en erkende broederijen.

en vergeet niet dat u de verantwoordelijkheid voor het dier neemt, aanneemt of koopt. Dit betekent, naast de goede behandeling, om u te voorzien van een goed dieet, veterinaire zorg, een comfortabele en schone ruimte, en alle zorg die bijdraagt ​​aan de minino om een ​​gelukkig en gezond leven te hebben.

Herkomst van de Europese kat

de Europese gewone kat, komt oorspronkelijk uit Europa en hoewel het niet zeker is wat de oorsprong van hun voorouders is, wordt gezegd dat het een afstammeling is van de Afrikaanse wilde kat en de jungle kat, die soorten zijn die Afrika en Azië duizenden jaren geleden hebben bewoond.
Wordt ook Romeinse kat genoemd, omdat er wordt gezegd dat het de Romeinen waren die door heel Europa brachten en verspreiden en een van hun favoriete huisdieren was om uitstekende jagers te zijn, evenals goede metgezellen.

Het ras werd als zodanig erkend op 1 januari 1983 door de International Feline Federation, hoewel het eerder in 1925 in Engeland was geprobeerd te herkennen. Gecategoriseerd als 3e categorie door de FIFE met gedefinieerde fysieke kenmerken en gevestigde patronen in de kleur van de vacht.

Fysieke kenmerken van de Europese of Romeinse kat

De Europese gewone kat is een middelgrote kat met een sterke, brede en solide lichaamsstructuur. Robuust maar niet vet. De vacht is kort, dicht en pluche. De kop is rond en de staart is vrij breed aan de basis met een iets dunnere punt. De benen zijn middelgroot en gespierd. Bovendien wegen ze meestal tussen de 3 en 6 kilogram. Zijn ogen zijn van geel, blauw of groen. Ze kunnen ook één oog van de ene kleur en de andere van een andere hebben.

De vacht kan verschillende kleuren en patronen hebben. Bijvoorbeeld Europese eenkleurige katten ze zijn meestal wit, zwart of grijs. Er zijn ook met een donker gestreept gestreept patroon met een marmerpatroon, die verwijst naar een gedefinieerde tabby-stijl, maar met een dikke donkere streep die de wervelkolom volgt.

Een andere stijl in de kleuren van zijn vacht is de bicolor of tricolor, waar de meest karakteristieke kleuren de zijn mix van zwart en wit en zelfs oranje. Hoewel er combinaties met verschillende kleuren kunnen zijn.

Persoonlijkheid en karakter van de Europese gemeenschappelijke kat

de Europese gewone kat staat erom bekend een zeer onafhankelijke persoonlijkheid te hebben. De ontwikkeling van deze onafhankelijkheid die soms wordt weerspiegeld als ernst, zal ook te wijten zijn aan hoe je het vanaf het begin hebt gebruikt. Dat wil zeggen, het is een kat die, als hij veel liefde en genegenheid ontvangt omdat hij klein is, op dezelfde manier met jou zal corresponderen, omdat ze een bijzonder sociaal ras zijn.

Ze hebben een zeer speels karakter, ze houden ervan om met hun mensen te spelen en ze kunnen erg grappig worden, sprongen en bewegingen maken waar je veel om moet lachen.
ze zijn katten met grote intelligentie en mentale behendigheid. Nou, het zijn katten die snel de regels van thuis leren. Je kunt eenvoudige commando's leren, zoals niet bijten of krabben aan de meubels en gordijnen en je zult aan die kant geen problemen hebben. Het zijn bovendien zeer schone katten en over het algemeen erg stil. Dus als u besluit er thuis een te adopteren, kunt u een uitstekende levenspartner hebben.

Europese kattengezondheid

Europese katten hebben een sterk immuunsysteem, wat bijdraagt ​​aan een zeer goede gezondheidstoestand. Dit komt grotendeels omdat hun voorouders, wilde katten en jungle katten het ras van sterke en resistente genen hebben voorzien.


Deze katten kunnen echter, net als alle kattenrassen, lijden aan ziekten die kunnen worden veroorzaakt door genetische problemen, maar zijn niet rasspecifiek. als nier-, allergie-, hart- of darmproblemen.


Deze katten kunnen tot 15 jaar gezond leven en af ​​en toe naar de dierenarts brengen en basiszorg bieden zal voldoende zijn om problemen met hun gezondheid te voorkomen.

Europese gemeenschappelijke kattenverzorging

Zoals hierboven vermeld, genieten gewone Europese katten van een goede gezondheid en zijn ze zeer onafhankelijk. Ondanks deze onafhankelijkheid hebben ze echter basiszorg nodig, zoals:

Zorg voor je dieet: Een goed dieet draagt ​​bij aan een sterk immuunsysteem om tegen elke ziekte of virus te vechten.
Heb lichamelijke activiteit. Ze moeten de tijd hebben om zich te wijden aan het realiseren van activiteit. Waar te oefenen om sedentaire levensstijl en obesitas te voorkomen.

Bezoek aan de dierenarts: Regelmatige afspraken met de dierenarts zullen bijdragen aan het voorkomen van mogelijke ziekten en vooral dat als u hier last van heeft, deze op tijd wordt ontdekt. Wanneer een symptoom of ziekte tijdig wordt gedetecteerd, is het gemakkelijker om te worden behandeld
Vaccins per dag: Belangrijk dat dit op tijd gebeurt.


Schraper thuis: Voor elk kattenras is het belangrijk om een ​​krabber in huis te hebben. Ze moeten hun nagels krabben en slijpen voor gezondheidsproblemen. Bovendien draagt ​​het ook bij aan de realisatie van fysieke activiteit, want als het een boom- of torenstijlschraper is, zul je blij zijn om altijd op en neer te gaan.
Constante hydratatie: Niet alleen katten, in het algemeen moeten alle huisdieren worden gehydrateerd. Daarom moet u uw drinkfontein met vers water altijd bij de hand hebben. Vooral in tijden van hoge temperaturen.


hygiëne: Je moet voor hun hygiëne zorgen, hun gezicht, ogen (tranen), oren en staart regelmatig schoonmaken. Ook de hygiëne van het huis en zijn keukengerei. Dit om samentrekkende virussen, teken of vlooien te voorkomen, die meestal in vuile omgevingen voorkomen.
Poets je tanden: Eén keer per week om parodontitis te voorkomen.
Je vacht poetsen: Dit ras voor korthaar heeft niet meer nodig dan wekelijks poetsen. Maar het is belangrijk dat je het doet, omdat je op deze manier dood haar verwijdert en de ophoping van haarballen in het spijsverteringskanaal voorkomt.

Last but not least, is het beste wat je kunt doen om voor je kat te zorgen, veel liefde en genegenheid bieden. Een goede gezondheid en emotionele stabiliteit zullen ook bijdragen aan uw lichamelijke gezondheid.
We hopen dat dit artikel je alle informatie heeft gegeven die je nodig hebt over de europese gemeenschappelijke kat En als je het interessant vond, kun je het delen op je sociale netwerken.

Pin
Send
Share
Send
Send