Dieren

Hoe het haar van een poedelhond te knippen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Heb je nooit het haar van je hond geknipt en heb je geen idee hoe je het moet doen? Van thinkymascotas.com geven wij u enkele tips om te leren hoe je het haar van je huisdier kunt knippen en u kunt uw periodieke uitgaven een beetje verlagen. Het uiteindelijke kapsel hangt af van uw smaak, hoewel het goed is voor een specialist om u te helpen en de ideale haarlengte voor uw hond aan te bevelen. Dat moeten we niet vergeten haar bij honden heeft een beschermende huidfunctie. Honden hebben hun haar nodig om een ​​mogelijke hitteberoerte te voorkomen en als een barrière tegen beten, dus het is ten minste de eerste keer raadzaam om naar een hondentondeuse of u goed informeren over het ras van uw hond en zijn behoeften in dit verband.

Met deze vier eenvoudige stappen krijgt u een geweldig kapsel en zal uw hond zich ook veel comfortabeler voelen in zijn dag tot dag:

1.- Het haar van ons huisdier wassen:

Het ideaal is baad onze hond op een dag voordat hij zijn haar knipt, dus je hebt schoon en ontward haar wanneer we beginnen je haar te knippen en onze tondeuse komt niet vast te zitten. Het is goed om een hondenshampoo geschikt voor je huid en als je lang haar conditioner hebt om gehydrateerd en glanzend haar te krijgen. Je moet rekening houden met datde PH van de huid van honden is anders dan die van de huid van mensen En als we onze shampoos gebruiken, kunnen ze je huid beschadigen en roos veroorzaken. Ook de hond conditioner zal ons helpen maak je vacht los, iets heel belangrijks, want voordat we je haar knippen, moeten we het grondig hebben geborsteld om onze kapper te vergemakkelijken.

2.- Snijden met een schaar:

Zodra we een goede plek hebben gekozen om het haar van ons huisdier te knippen en met geborsteld haar, zullen we beginnen knip het haar van ons huisdier met een schaar. We moeten proberen kalm te zijn om dat gevoel op onze hond over te brengen en dat kunnen we zelfs geef hem wat traktatie in het proces zodat hij geen negatieve associatie maakt. We moeten wel begin met de harigste gebieden, knip eerst het haar van de lendenen en ga verder op de achterpoten en staart. Daarna volgen we de nek, borst, voorpoten en uiteindelijk onder de buik. Probeer een homogene snede te maken als we geen a gebruiken stripmachine, hoewel, als we er uiteindelijk een gebruiken, het niet uitmaakt of het haar ongelijk is, omdat we het later zullen corrigeren.

3.- Gesneden met hondstripmachine:

Afhankelijk van het kapsel dat je hebt gekozen, kun je doorgaan met het afwerken van de snit met een schaar of gebruik eenhondentondeuse zodra de hoeveelheid haar is verminderd. We moeten de kop van ons scheermes goed afstellen en regelmatig schoonmaken zodat het niet vast komt te zitten. Het kapsel moet altijd in dezelfde richting worden uitgevoerd, beginnend bij de nek en zonder overmatige druk uit te oefenen om scharen te voorkomen. We moeten altijd voldoende lengte laten om de huid van onze partner te bedekken. In de buik kunnen we het scheermes passeren, maar heel voorzichtig, zodat de hond niet stoort.

Een truc om uw hond zich prettiger te laten voelen is dat voordat je de machine passeert om je haar te knippen, je het aan de tegenovergestelde kant benadert, zodat je went aan de trillingen en het lawaai, en wees niet bang wanneer je het echt gaat gebruiken. Het is heel belangrijk controleer de temperatuur van de haartrimmer, omdat als het hoog is, het de huid van de hond kan verbranden. Vooral in de meest gevoelige gebieden en met een dunnere huid zoals de buik of de plooien van de gewrichten.

4.- Knip het haar van het gezicht

Het is het meest gevoelige deel van ons huisdier en vereist daarom meer aandacht en zorg. Knip het haar met een kleine schaar en beetje bij beetje. Snijd het gebied rond de oren en ogen zonder het overdreven te snijden.

We hopen dat je dit artikel en dat leuk vond Deel met ons de kapsels van uw hond in onze sociale netwerken. Je bent zeker mooi met je nieuwe kapsel!

Stap 1 voor poedelkapsel

Om het poedelkapsel stap voor stap te starten, moet je een extra hand hebben om je te helpen het vast te houden, dus het eerste wat je zult doen nadat je die persoon hebt gekregen, is al je haar borstelen, zodat we alle knopen kunnen ontwarren die kunnen hebben. Hoofd- en hele benen. Oefen kracht uit zonder onze poedel te schaden.

Stap 2 voor knipbeurten voor mini-speelgoed met Franse poedel

Het begint met de machine om haar te knippen, met een nummer 10-mes om de hygiënische snit te maken, het kapsel van de poedel is een taak die als we de stappen volgen omdat het heel gemakkelijk is om het te doen, eerst de poedel op twee benen optillen en We gaan door de machine door het gebied van seks te voeren, we snijden in tegenwicht naar boven, heel voorzichtig om de huid geen pijn te doen. Dan zetten we het terug op handen en voeten en we begonnen rond het rectum te gaan en de staart later op te heffen.

Franse poedel kapsel

Stap 3 Frans kapsel met poedelhond

We veranderen het lemmet van de haartrimmer in nummer 4 en plaatsen het perfect zodat het niet valt, dit gaan we door de romp gaan, in de zin dat het haar groeit, het horizontaal aan de huid doorgeven, (belangrijk feit, controleer dat de folder wordt niet heet door het gebruik, dus verbrand de huid van het huisdier niet) in gebieden waar problemen worden opgemerkt, draai de machine voorzichtig tegen het haar om sommige plooien in bepaalde gebieden niet te beschadigen.

Ken je de poedel of het poedelras perfect? hier een artikel over: poedel of poedel

Stap 4 Franse kapsels voor poedelhonden

Nadat we klaar zijn met het deel van de romp en andere delen, gaan we naar zijn benen, het begint van boven naar beneden te snijden, ons te helpen met de hand en indien nodig zijn been te manipuleren. We kunnen het ook tegen haar knippen, dus verwijder de hoeveelheid haar die je sneller hebt.

Vervolgens snijden we terug van boven naar beneden om de snee op de benen te corrigeren en aan te passen.

poedel kapsel

Stap 5 bezuinigingen voor Franse honden

Dan gaan we naar het gebied van zijn hoofd en het is nodig omdat de snit onderscheid maakt tussen lichaam en hoofd, dus we heffen zijn oor en beginnen de vorm van het kapsel voor het lichaam te maken, waardoor een richtlijnlimiet tussen lichaam en hoofd wordt gelegd , hij scheert zich onder zijn snuit, heel voorzichtig en rekening houdend met het feit dat onze hond zijn tong niet uitsteekt om hem geen pijn te doen, dan passeren we zoals we in vorige delen deden, nu met de voorpoten en op zijn borst.

Onthoud na het knippen tegen het haar, de machine opnieuw te geven in de vorm van haargroei, dat wil zeggen van boven naar beneden, passend.

Stap 6 Franse hond snijdt

Nu gaan we naar zijn hoofd en houden stevig vast zodat de hond niet zoveel beweegt, en we passeren zijn voorhoofd heel voorzichtig met zijn oren, dan scheren we zijn oren, heel voorzichtig onder zijn oor gaan we voorbij de machine, dan houden we goed vast de buis en we gaan door dat gebied, waarbij we weer heel voorzichtig zijn dat het huisdier zijn tong niet uithaalt en we breken het met de machine, om de zoveel tijd poetsen we het, om de haarresten te verwijderen en realiseren ons zo dat de haren lang zijn.

poedel kapsel

Stap 7 snijd poedel

Om rond het oor te snijden, gaan we weer naar nummer 10, met veel geduld passeren we met veel delicatesse, omdat de vouwen van de oren een gevoelig en delicaat deel zijn.

Uiteindelijk poetsen we het huisdier en geven het een bad en het zal er heel mooi uitzien, altijd zorgend voor het welzijn van onze poedel tijdens het baden en het knippen van ons haar, het belangrijkste is dat je je altijd comfortabel voelt en niet mishandeld. zie je, een eenvoudige manier om te leren hoe je het haar van een poedelhond kunt knippen?

Video: HOND TRIMMEN - Familie Vloggers # 53 (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send