Dieren

Mijn papegaai spreekt niet

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de grootste attracties van deze huisdieren is hun kleurrijke verenkleed, een ander, hun vermogen om te spreken! Papegaaien onthouden zinnen en kunnen ze perfect herhalen, of zelfs de stemmen van mensen imiteren. Als je een papegaai hebt, zul je daar zeker naar uitkijken, dus laten we je leren hoe je een papegaai kunt laten praten ... en het gesprek beginnen!

2. Waar plaats ik de kooi?

Het vinden van een leuke plek voor je papegaai is niet moeilijk. Het moet een mooie, rustige en middelgrote plaats zijn: Vermijd gebieden waar tocht is, maar laat deze niet liggen waar de zon er direct tegenaan kan.

Probeer er een ruime kamer van te maken zodat het niet overweldigd raakt en dat het weg is van agressieve geuren en vervelende geluiden (zoals de keuken).

4. Herhaal, herhaal, herhaal

De zinnen die je hem wilt laten onthouden, zeggen vaak overdag, in situaties buiten hem (dat hij ze hoort, zelfs als u niet rechtstreeks tot hem spreekt). Probeer de toon vrolijk en energiek te maken, maar natuurlijk. Bovendien, maak de zinnen consistent op het moment dat je ze zegt. Bijvoorbeeld:

  • Vertel het hem goedemorgen in de ochtend goede nacht Als je gaat slapen.
  • Zeg het als je hem te eten gaat geven Heb je honger? en na het eten Was hij rijk?
  • Zeg hallo en zeg vaarwel wanneer je aankomt en wanneer je huis verlaat.

Door de woorden te koppelen aan specifieke momenten, kunt u ze gemakkelijker onthouden en veel sneller herhalen.

5. Gebruik positieve versterking

Dit is de sleutel, als je echt wilt weten hoe je een papegaai moet laten praten, beloon hem elke keer als hij dat doet. Hierdoor verbind je het met goed gedrag en wordt het een gewoonte. Alle huisdieren leren veel sneller wanneer ze worden beloond!

7. Niets vloekend

We raden af ​​om je papegaai te leren lelijke en beledigende woorden te herhalen. Hij zal niet weten dat hij iets slechts zegt! En als ze het aan iemand onbekend vertellen, kunnen ze slecht antwoorden en je papegaai bang maken. Of erger, het kan beginnen associeer praten met onaangename momenten en besluit te stoppen. Ook kunnen ze gaan klagen en kun je moeilijk voor de gek houden.

Je moet ook geen opnames gebruiken voor spraaktraining bij papegaaien, ze bestaan, maar ze zijn niet aan te raden, omdat ze veel angst veroorzaken. Leren praten moet een interessante uitdaging zijn voor je papegaai, geen marteling.

Een papegaai laten praten is niet moeilijk, maar het kan even duren. Wees geduldig! Na verloop van tijd krijg je van je papegaai een cotorro. En het wordt heel leuk!

Hoe mijn papegaai aan het praten te krijgen

Het eerste wat je moet doen als een papegaai thuiskomt, is kalmeren en vooral laten kalmeren en wennen aan de familie en het huis. Begrijp dat je net op een nieuwe plek bent aangekomen met onbekende mensen, zoals elk wezen, je zult overweldigd, bang en wantrouwend zijn. Geef het tijd.

Oefen een benaderen probeer elke dag zijn hand op te eten, zijn hoofd te strelen, hem op je hand te krijgen, enz. Haal hem uit de kooi om te lopen, maar let op dat de deuren en ramen gesloten zijn zodat je niet kunt ontsnappen, en ook dat je niet het gevaar loopt te raken.

Hoe meer geïntegreerde De papegaai zit in de gelukkigste familie en zal daarom ontvankelijk zijn om te praten en zijn geluk te tonen. Tijdens de lunch, deel met hem Salade, fruit, brood of verse kaas. Terwijl je je momenten met hem deelt, praat met hem alsof hij nog een kind van het huis was. De papegaai leert dus de woorden en uw instructies. Leer hem geen slechte woorden of op de lange termijn zal iedereen hem beu worden door onbeschoftheid.

Tips en trucs om het te krijgen

De komst van een papegaai in ons huis is een zeer belangrijke verandering in het leven van het dier. Het wordt toevallig een nog een van het gezin, past zich aan aan de routine van ons huis, kent de gezinsleden en is niet bang voor onze aanwezigheid. We hebben hem in een kooi geplaatst uitgebreid, vierkant, gemakkelijk schoon te maken, op een plaats in het huis die verwijderd is van producten die giftige dampen kunnen hebben, beschermd tegen tocht en die ons zo lang mogelijk kunnen zien.

Tijdens de eerste dagen zullen we enkele basisoefeningen doen om je zelfvertrouwen te krijgen, zoals hem voeden onze hand, strelen het hoofd en laten het naar onze hand stijgen. Vanaf het moment dat onze papegaai verder kan zonder angst Door onze hand zal het vertrouwen groeien. Elke keer dat we ons huisdier uit de kooi halen, zullen we controleren of er geen deur of open raam waardoor hij kan ontsnappen, en we zullen de gordijnen of gordijnen laten lopen, zodat het dier niet gelooft dat het raam open is en in volle vlucht tegen het glas kan worden geraakt.

Je moet je op je gemak voelen

Bijna alle papegaaien zijn gezelschapsdieren, dat wil zeggen dat ze leven in koppels die soms worden gevormd door honderden van vogels, waarin ze op elkaar inwerken en op elkaar inwerken, samen eten, samen slapen en zich in groep verplaatsen van het ene gebied naar het andere. We zullen gebruik maken van deze omstandigheid zodat onze papegaai leren van ons De tijd voor mensen om te eten, bijvoorbeeld, is een tijd waarin onze papegaai er echt van geniet om er nog één te voelen.

Het is raadzaam op dat moment, terwijl wij eten, dat hij kan observeer ons, dat we met hem praten en hem iets te eten geven, zelfs van onze tafel, zodat hij zich geïntegreerd voelt: een stuk fruit, groente van de salade voor het aankleden, een klein stukje verse magere kaas of zelfs een klein stukje brood zal maken dat de papegaai zich gelukkig voelt met het delen van de activiteiten van zijn 'menselijke kudde'. Onnodig te zeggen dat we hem geen voedsel met zout zullen geven, gefrituurd voedsel of te vette producten, die uw delicate lever onomkeerbaar kunnen beschadigen.

Hoe hem aan het praten te krijgen

Als we overwegen een papegaai te kopen, denken we bijna allemaal aan een dier dat begroet ons Zing 's ochtends het volkslied van ons favoriete voetbalteam en zeg grappige woorden. In feite is de overgrote meerderheid van papegaaien min of meer in staat om aan deze verwachtingen te voldoen, maar als we ons huisdier beter leren kennen, zien we er zoveel in vaardigheden Die toespraak gebeurt op een tweede plaats.

Hoe dan ook, als we willen dat je iets zegt, gaan we verder met je te praten normaliteit, we zullen je begroeten als je het huis binnenkomt (? Hallo, Paco. Ben ik al thuis?), we zullen zeggen wat we gaan doen als we willen dat je de kooi verlaat (? Paco, nu zal ik voor je openen om een ​​tijdje op de bank te spelen , oké?) en we vertellen je een? nee? weerklinkt als je iets doet dat je niet moet doen. Beetje bij beetje zal hij gaan begrip De meeste dingen die we je vertellen, en je zult ze zelfs gebruiken om met ons te communiceren.

Als de papegaai ziet dat de woorden, gebruikt in een bepaalde context, het een resultaat geven beton (Door bijvoorbeeld "pijpen, pijpen" te zeggen krijg je een prijs), zul je veel meer geïnteresseerd zijn in het leren en gebruiken van woorden.

Het is niet raadzaam om een opname waarin hetzelfde woord voortdurend wordt herhaald, of de kooi bedekt zodat het alleen maar luistert, laat staan ​​alcoholische dranken aanbieden die ongeremd zijn en breken om te spreken.

Hoewel sommigen misschien verrast zijn door deze opmerking, zijn dit wel praktijken die op sommige plaatsen worden gebruikt schade zowel fysiek als psychologisch voor onze papegaai, en dat we nooit zoveel moeten gebruiken als we in verschillende media lezen die nuttig zijn.

Stoute woorden

Tot slot nog een aanbeveling: probeer je papegaai geen vuile woorden te leren. Sommige mensen denken na erg grappig dat zijn papegaai iedereen beledigt die door de straat loopt wanneer hij aan het zonnebaden is, en bovendien, het dier houdt waarschijnlijk van deze woorden eindeloos herhalen als we ze onderwijzen, omdat ze resulteren in wat hij de aandacht van iedereen die naar hem luistert, en ze draaien zich zelfs om naar hem te kijken en hem iets te vertellen (zelfs als het een verwijt is).

Het is niet erg verantwoordelijk om hen dit soort gedrag te leren, want als onze papegaai goed wordt verzorgd, waarschijnlijk, en afhankelijk van de soort, zijn verwachtingen van het leven zijn in veel gevallen superieur aan het onze. Laten we daarom denken dat wat ons grappig lijkt, vervelend kan zijn voor andere mensen die er later voor moeten zorgen, en daarom, om hen beledigingen aan te leren, kan dit betekenen dat we onze geliefde huisdier een oude dag in de kamer garanderen verst van het huis, waar niemand hun slechte manieren kan horen.

Het is onze verantwoordelijkheid om niet alleen te zorgen voor goede voeding, sociabilisatie en zorg voor vandaag, maar ook om zoveel mogelijk te bieden. veranderingen dat zal gebeuren in het leven van een huisdier wiens verwachtingen van levensonderhoud in veel gevallen overschrijden ze 70 of 80 jaar.

Video: Papegaai die praat en zingt (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send