Dieren

Waarom likt mijn hond haar vulva veel?

Pin
Send
Share
Send
Send


Als u niet van plan bent om te fokken, is het beter om uw hond te steriliseren. Als u echter de grote beslissing hebt genomen om uw hond puppy's toe te staan, neemt u deel aan een avontuur - hier zijn enkele symptomen die duiden op zwangerschap bij vrouwelijke honden. De uiers van uw hond zullen zwellen en prominenter worden in de eerste 25-30 dagen van de zwangerschap.

Je zult ook beginnen met vaginale afscheiding ongeveer een maand na het paren. Je zult merken dat de maag van je hond groter wordt naarmate ze 45-50 dagen na de conceptie aankomt. Sommige vrouwelijke honden hebben ook een gebrek aan eetlust of symptomen van depressie tijdens de zwangerschap.

Een bezoek aan de dierenarts

Als je denkt dat je hond zwanger is, breng hem dan naar de dierenarts. Hiermee kunt u de zwangerschap bevestigen en tegelijkertijd vroege complicaties detecteren. Uw dierenarts zal een aantal verschillende methoden gebruiken om te bepalen of uw hond zwanger is. Na 21-25 dagen kan de dierenarts een analyse van relaxine uitvoeren, een hormoon dat alleen zwangere teven produceren.

Deze methode bevestigt de zwangerschap maar niet het aantal puppy's. Door de buik van uw hond na 21 dagen te palperen, kan uw dierenarts de verdikking van de baarmoeder en de aanwezigheid van "bulten" die op zwangerschap duiden detecteren. Er zijn echter een aantal factoren die deze methode kunnen beïnvloeden: een te zware vrouwelijke hond, een enkele puppy of zelfs de zenuwstatus van de hond kan een juiste palpatie ingewikkeld maken.

Een stethoscoop of een elektrocardiogram kan de hartslag van de puppy na 25 dagen detecteren, maar het is waarschijnlijk niet mogelijk om de afzonderlijke hartslagen te detecteren, dus het is een onvoldoende hulpmiddel om het aantal puppy's te bepalen. Een veel voorkomende zwangerschapstest is met echografie. Het is een betrouwbare en niet-invasieve methode die puppy's in ongeveer 28 dagen kan detecteren.

De meest nauwkeurige methode voor het tellen van puppy's is röntgenfoto's die na 49 dagen door skeletten kunnen worden gedetecteerd. Sommige dierenartsen raden af ​​om ze te gebruiken om blootstelling aan röntgenfoto's van puppy's tijdens hun ontwikkeling te voorkomen. Voorbereidingen voor een nieuw nest In de maanden voor de geboorte hoeft u niet veel dingen te doen voor uw zwangere hond, behalve ervoor zorgen dat u een uitgebalanceerd en gezond dieet blijft ontvangen.

Je moet haar aanmoedigen om te oefenen, zodat ze geschikt is voor de bevalling die lang en inspannend kan zijn. Enkele dagen voordat uw hond bevalt, zal ze waarschijnlijk onrustig worden en de vloer of haar bed krabben. Hij probeert een nest te maken voor zijn nest. Geef er een omheining voor, het ideaal zou een plaats zijn waar ze naar binnen en naar buiten kan gaan, maar waar de puppy's worden vastgehouden. U kunt een kartonnen doos van de juiste maat voor uw hond serveren, of u kunt een zwembad voor jonge kinderen gebruiken. Vul het "nest" met oude handdoeken, dekens of lakens. Gebruik niets dat u opnieuw zou verwachten, omdat geboorten meestal vuil zijn.

Als u de conceptiedatum weet, kan uw dierenarts de datum van levering berekenen. De andere manier is om de temperatuur van de moeder te beheersen wanneer ze denkt dat ze weinig meer heeft om te bevallen. De normale temperatuur voor honden ligt meestal rond de 38,4 graden. De temperatuur daalt net voor levering onder de 37,8 graden. Is mijn hond bevallen? De symptomen van een naderende bevalling zijn rusteloosheid, behoefte aan frequent plassen, hijgen en graven in hun 'nest'.

Normaal gesproken is er een donkergroene afscheiding in de vagina. Dit betekent dat de placenta is gescheiden en de moeder klaar is om te bevallen. Als de ontlading is verschenen maar uw hond een paar uur later nog niet is bevallen, vraag dan uw dierenarts om hulp. Een hond kan meestal volledig alleen bevallen. Het licht de puppy's op, verwijdert ze van het vruchtwater, snijdt de navelstreng met hun tanden en begint ze te reinigen.

Een beetje hulp

Als de nieuwe moeder niet weet wat ze moet doen, uitgeput is of een andere puppy baart, zijn er een paar dingen die ze kan doen. Als de puppy er nog niet uit is, verwijdert u deze uit het membraan waarin hij is gewikkeld. Als u de navelstreng moet doorknippen, pak dan een stuk stevige draad op en bind deze stevig rond het koord ongeveer aan een vinger van het lichaam van de puppy.

Draai nog een keer en bind het iets lager dan de eerste en knip het koord vervolgens af met een schone schaar. Knijp de huid in de nek van de puppy en probeer hem te laten huilen. Huilen verwijdert vloeistof uit de luchtwegen van de puppy. Als u een kleine pipet voor de ogen hebt, kunt u deze gebruiken om voorzichtig de vloeistof uit de neus van de puppy te absorberen. Wanneer de bevalling voorbij is, probeer de moeder eruit te halen om de spieren te strekken en haar behoeften te vervullen. Verwijder handdoeken en dekens en vervang ze door schone. Laat de nieuwe moeder dan met rust om voor haar nieuwe puppy's te zorgen. Gefeliciteerd!

Een stethoscoop of een elektrocardiogram kan de hartslag van de puppy na 25 dagen detecteren, maar het is waarschijnlijk niet mogelijk om de afzonderlijke hartslagen te detecteren, dus het is een onvoldoende hulpmiddel om het aantal puppy's te bepalen. Een veel voorkomende zwangerschapstest is met echografie. Het is een betrouwbare en niet-invasieve methode die puppy's in ongeveer 28 dagen kan detecteren.

De teef likt de vulva veel om te masturberen

De hond bereikt meestal seksuele volwassenheid tussen de zes maanden en een jaar oud als het een klein of middelgroot ras is, en het jaar of anderhalf jaar als het groot of gigantisch is, met de komst van de eerste hitte. Vanaf dit moment kunnen we beginnen te zien in haar gedrag dat ze tot dan toe niet had gehad, zoals het rijden op knuffels, dekens, andere honden of intensief likken aan de vulva. Al deze gedragingen zijn normaal en maken deel uit van hun aard, maar waarom precies? Het antwoord is eenvoudig: masturberen en plezier bieden.

Net als vrouwen, teven hebben clitoris in de vulva, een orgaan waarvan de enige functie is plezier te geven. Omdat we ons in de vagina bevinden, zien we het zelden, maar sommige honden zien er wel uit als een ronde en roodachtige bult. Als we dit waarnemen, hoeven we ons geen zorgen te maken, we zullen gealarmeerd zijn en naar de dierenarts gaan als praktisch de hele clitoris uit de vulva steekt, geïrriteerd is of afwijkingen vertoont.

Dus zodra de hond het plezier heeft ervaren om dat gebied te likken, wat op elk moment in haar leven kan zijn, is het volkomen normaal dat ze zichzelf een paar seconden of minuten intensief likt en zendt als een soort gekreun. Het probleem ligt wanneer dit gedrag dwangmatig wordt, omdat het indicatief is dat er iets niet goed gaat.

Met betrekking tot het vorige punt, als we vaststellen dat de hond haar vulva veel likt en het dwangmatig doet, is het geen normale masturbatie meer en is het een indicator van stress geworden. Wanneer een hond gestrest is, probeer die spanning los te laten door gedrag dat in veel gevallen kan worden verward met slecht gedrag of andere verkeerde oorzaken. In het geval van teven, een van de manieren om die spanning verlichten is door de vulva te likken. Het is dus van essentieel belang om de situatie te identificeren die de hond stress geeft om deze te vermijden en het probleem op te lossen. Als er niet genoeg aandacht wordt besteed en stress niet wordt behandeld, kan deze gewoonte een stereotype worden, veel moeilijker te corrigeren.

Aan de andere kant is een andere reden die kan verklaren waarom je hond de vulva met grote intensiteit likt een hormonale onbalans, oorzaak die ook stress kan veroorzaken bij het dier en de reeds genoemde gevolgen. Dit gebeurt in teven die nog niet zijn gesteriliseerd, dus als u vermoedt dat dit uw geval is, moet u naar de dierenarts gaan om de optie voor het uitvoeren van de operatie te beoordelen.

Likt de hond de vulva veel en heeft pus?

Wanneer de hond haar vulva veel likt en ook een witachtige of enigszins gelige afscheiding heeft, lijden aan een ernstig gezondheidsprobleem Er moet onmiddellijk voor worden gezorgd. De meest voorkomende ziekten en aandoeningen die deze symptomen vertonen, zijn de volgende:

  • Pyrometer (infectie van de baarmoeder)
  • Matrix infectie
  • Eierstokinfectie
  • Bacteriële infectie
  • Schimmelinfectie
  • Wonden in de vagina en / of baarmoederhals

Zoals we zeggen, dit zijn niet de enige pathologieën die de secretie van pus door de vulva kunnen veroorzaken, omdat vrijwel elke infectie van het reproductieve systeem onder de hond dit symptoom kan vertonen. Natuurlijk moeten we duidelijk zijn dat als we op het punt komen dit signaal te observeren, dit betekent dat de infectie die hij lijdt, zeer ernstig is en we moeten snel naar de dierenarts gaan, omdat in sommige gevallen de aandoening fataal kan zijn.

Likt de vulva en is deze ontstoken?

Als we zien dat de vulva van de hond ontstoken is geraakt, is dit meestal te wijten aan de warmte periode. Vanaf de eerste fase van deze fase neemt de vulva van de hond toe en beginnen we de eerste bloedingen te zien, waardoor ze haar constant blijft likken. Dus als de datum past bij de komst van warmte, kunnen we er bijna zeker van zijn dat dit de reden is voor zowel likken als ontstekingen.

Nu, als de hond niet de typische symptomen van warmte vertoont, maar tekenen vertoont zoals meer plassen dan normaal, zelfs op plaatsen waarvan ze weet dat ze dat niet moet doen, spijt, verlies van eetlust of verminderde stemming, ontsteking van de vulva van de hond en het veelvuldig likken ervan kan te wijten zijn aan de ontwikkeling van een urineweginfectie, in aanwezigheid van een vaginale tumor, cysten in de eierstokken of andere pathologieën die alleen een specialist kan diagnosticeren. Op deze manier, als u vermoedt dat dit het geval kan zijn voor uw hond, aarzel dan niet en ga naar de dierenarts.

SEXUALITEIT VAN HONDEN

Zijn honden dieren hyperseksueel? Wanneer begint warmte in een teef? Hoe weet je of je zwanger kunt worden of al? Als ik mijn hond steriliseer, ontneem ik hem dan iets belangrijks in zijn leven?

Zeker, sommige of al deze vragen zijn door je hoofd gegaan en je hebt waarschijnlijk veel van de mythen gehoord die draaien rond het seksuele leven van honden: dat ze moeten oversteken, want als ze niet gek worden, dat als een teef geen puppy's heeft, het kan geef hem kanker, enz.

De realiteit is dat honden geen seksualiteit hebben zoals wij mensen, dat wil zeggen dat voor hen de enige functie van seks reproductie is en hun reactie op een seksuele prikkel alleen instinctief is, komt niet overeen met een zoektocht naar plezier. Dus het antwoord op de vraag of honden hyperseksuele dieren zijn of zullen we hen een belangrijke ervaring in hun leven onthouden als ze worden gesteriliseerd: geen. Door ze te steriliseren, kunnen we zelfs het risico op bepaalde aandoeningen (zoals borstkanker bij vrouwelijke honden) en sommige agressieve of dominante gedragingen bij mannen verminderen.

Het vrouwelijke voortplantingssysteem bestaat uit verschillende organen intern: baarmoeder, eileiders en eierstokken, en extern: vulva, clitoris, vaginale vestibule en vagina.

Een vrouwelijke hond bereikt seksuele volwassenheid met haar eerste ijver rond de leeftijd van zes en tien maanden, hoewel er gevallen zijn waarin ze tot anderhalf jaar kan verschijnen, vooral bij grote rassen. De optimale reproductieve leeftijd is vanaf de tweede hitte en vóór de leeftijd van zes.

De hitte- of oestrische cyclus van de honden is verdeeld in vier fasen van activiteit en hormonale rust die periodiek worden herhaald, waardoor de nodige voorwaarden voor reproductie worden gegenereerd. De eerste fase wordt genoemd ik proestroDaarin is de hond nog niet ontvankelijk, maar het begint te bloeden, het vergroot de grootte van haar vulva en urineert vaker om haar fermons te verspreiden (duurt tussen zeven en tien dagen). Deze fase wordt gevolgd door paardrift, dat is wanneer de hond paring toestaat (de duur is ongeveer negen dagen). De laatste twee fasen worden alleen onderscheiden als de hond zwanger is: de metaestrus, die twee tot twee en een halve maand duurt, omvat nestelen, dracht en borstvoeding, terwijl de anestro Het begint met de bevalling en eindigt met de volgende proestro (het is het ideale stadium voor sterilisatie).

De seksuele volwassenheid van de man wordt rond het jaar bereikt. Honden zijn altijd klaar om te paren wanneer ze in de buurt van een hond in hitte zijn.

Het mannelijke voortplantingssysteem bestaat uit testikels, scrotum, epididymis, vas deferens, prostaat, urethra, penis (volledig bedekt door de voorhuid in een slappe toestand, heeft het penisbeen binnen om het rechtop te houden) en voorhuid (scheidt normaal gesproken een vloeistof af die smeert het verdriet genaamd smegma).

De beslissing om onze honden te reproduceren moet met veel verantwoordelijkheid worden genomen, want als we het lichtvaardig doen, kunnen we aanmoedigen dat nog een puppy op straat wordt achtergelaten als we het niet in een huis plaatsen waar ze ervoor zorgen, respecteren en ervan houden wanneer het niet langer is Een schattige en schattige puppy of bijt op de poten van de stoel.

De rit begint met verkering, waarbij de man en de vrouw elkaar ruiken. Als ze in de oestrus is en de hond accepteert, tilt ze haar staart op en kantelt haar om de vulva van het mannetje te laten zien. De feromonen van de hond veroorzaken de erectie van de penis van het mannetje, die erop rijdt om deze in zijn vagina te brengen.

De ejaculatie van de hond wordt uitgevoerd in drie fasen: in de eerste zal het een heldere vloeistof verdrijven waarin zich geen sperma bevindt, in de tweede, na het draaien, zal de tweede fractie van het sperma, rijk aan sperma, ejaculeren, en in de derde zal de hond blijven bevestigd aan de hond met zijn rug er naar toe, vanwege de toename van de penis van de penis (deze fase staat bekend als "dichtknopen" en kan 20 tot 60 minuten duren) totdat de derde fractie sperma naar buiten komt.

Om zwanger te worden, moet de hond zich in de estrus-fase van hitte bevinden. De meest effectieve manier om te bepalen of het erin zit, is door vaginale cytologie en een test die de snelheid van progesteron in het bloed meet.

De tekenen van zwangerschap verschijnen ongeveer een maand na de rit: het karakter van de hond verandert, haar uiers zwellen, ze heeft een vaginale afscheiding en haar buik begint te groeien. Het is op dit moment dat u het naar de dierenarts moet brengen om een ​​echografie uit te voeren om de zwangerschap te bevestigen (soms kan het psychologisch zijn) en ons te adviseren over de zorg en behoeften van de hond in dit stadium.

bron:

De hondenliefhebber. Santillana algemene edities, Mexico, 2008.

Wat te doen als mijn hond haar vulva veel likt?

Afhankelijk van de oorzaak die ervoor zorgt dat de hond de vulva likt, zullen we een of andere methode van actie uitvoeren. Dus als het een normale masturbatie is, zullen we niets doen en het het ritueel laten uitvoeren. Zoals we zeiden, het is iets natuurlijks en fysiologisch dat geen schade aanricht, integendeel.

Als de reden stress is, zullen we op zoek gaan naar de stressvolle situatie en deze zo veel mogelijk uitroeien of een positieve oplossing voor het dier zoeken. Daarbij zullen we zien hoe beetje bij beetje deze intense en dwangmatige licks verdwijnen.

Voor hormonale onevenwichtigheden en gezondheidsproblemen die in de vorige paragrafen worden genoemd, kunnen we alleen naar de dierenarts gaan om de exacte oorzaak te achterhalen en de beste behandeling te bepalen. Vooral als we kijken naar de aanwezigheid van pus, kan snelle actie de sleutel zijn om het leven van de hond te redden.

Dit artikel is puur informatief, op ExpertAnimal.com hebben we geen bevoegdheid om veterinaire behandelingen voor te schrijven of een diagnose te stellen. Wij nodigen u uit om uw huisdier naar de dierenarts te brengen voor het geval hij een aandoening of ongemak vertoont.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Waarom likt mijn hond haar vulva veel?, raden we u aan om naar onze sectie Ziekten van het reproductieve systeem te gaan.

Vaginitis in teven

In het consult vroeg hij ons wat we van de hond waarnemen: hoe vaak hij zichzelf likte, als hij heel vaak en weinig plaste of normaal plaste, als we vaststellen dat hij pus opeet, enz. Toen keek hij naar de vagina, zowel buiten als binnen.

Het enige dat we waarnemen, is dat hij heel af en toe maar vasthoudend likte en dat de vagina in plaats van wit rood was. De dierenarts legde uit dat ze niet zag dat het een heel belangrijke infectie was, maar ze ging ook een cytologie doen om monsters van de bacteriën te nemen en een kweek te maken. Na 5 minuten testte de kweek positief op infectie, niet erg agressief, maar tenslotte een infectie. Hij schreef 10 tabletten Therios (antibiotica) voor om bacteriële infecties te bestrijden, 3 tabletten Prednisolon dat niets meer is dan cortison en Vetericyn, een spray voor vaginale douches, zodat het gebied schoon is.

Maar om meer te weten over vaginitis bij honden, komen we onze vriend te hulp Adrián van onze trouwe vriend, diergezondheidsexpert en dit is wat hij ons vertelde over vaginitis bij vrouwelijke honden.

Fasen van warmte in teven

De honden presenteren hun eerste ijver tussen de leeftijd van ongeveer 6 en 12 maanden, ongeveer. De activiteit van de eierstokken begint af te nemen na de leeftijd van 6 jaar en stopt tegen 10 jaar.

De hitteperiode vindt elke vijf tot negen maanden plaats, afhankelijk van elke hond.

de ijverof oestrische cyclus, is verdeeld in vier fase. De eerste twee, proestro en estrus, zijn die we meestal identificeren met de periode van hitte, die ongeveer 21 dagen duurt.

  • ik proestro. Het is de beginfase van de cyclus. Het duurt gemiddeld negen dagen (hoewel de marge wordt vastgesteld tussen 3 en 17) en manifesteert zich met een bloedige afscheiding door de vulva. Bovendien is de vulva ontstoken. Tijdens deze fase scheiden ze feromonen, bedoeld om mannen aan te trekken. Tijdens de eerste dagen zal de vrouw echter geen interesse in hen tonen. Tot het einde van de proestro zal het vrouwtje niet ontvankelijk zijn voor de berg.
  • paardrift. Deze tweede fase vormt de receptieve periode en duurt meestal tussen de zeven en negen dagen (de marge nadelen> Hormonale effecten op de stemming van vrouwelijke honden

Hormonale variaties beïnvloeden ongetwijfeld de stemming van onze hond.

  • Oestrogeen effect op de stemming. Oestrogenen zijn vrouwelijke hormonen die stemmingswisselingen, vermoeidheid en depressieve toestanden beïnvloeden.
  • Effect van progesteron op het humeur. Progesteron helpt stress te elimineren en wanneer het niveau laag is, kan dit leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, angst of depressie. Daarom, aan het einde van de hitte, wanneer hun niveaus erg laag zijn, is het gemakkelijk voor uw hond om deze symptomen te ervaren.

De hormonen kunnen daarom gedragsveranderingen bij uw hond veroorzaken, die apathisch kunnen zijn, meer slapen dan normaal, stoppen met spelen en veel tijd besteden aan liggen of verlies van eetlust. Andere keren wordt het hyperactief of agressief.

Tijdens de eerste weken van de zwangerschap zijn er weinig symptomen dat dit is opgetreden. Af en toe kan de hond ochtendmisselijkheid ontwikkelen tijdens de derde of vierde week, vanwege de effecten van progesteron. Bovendien, kan apathisch zijn en gebrek aan eetlust. U kunt ook af en toe overgeven.

Valse zwangerschap kan symptomen van verdriet of depressie veroorzaken

de valse zwangerschap, ook bekend als pseudo-beheer of pseudocyesis, is een vrij algemeen verschijnsel waarbij de hond zich gedraagt ​​alsof ze zwanger is zonder te zijn. Deze voorwaarde is te wijten aan de progesteron en de hond kan enkele of alle tekenen van een echte zwangerschap vertonen, inclusief opgezette buik, de toename van de borstklieren en zelfs de melkproductie. Sommigen bereiden het nest voor hun puppy's en soms cogenjuguetes of andere objecten voor als vervanging voor de "verwachte" puppy's, die hen zelfs agressief beschermen. Soms braakt de hond met tussenpozen en laat zien symptomen van verdriet of depressie. Bovendien kunnen de borstklieren verharden en pijn veroorzaken.

Over het algemeen heeft u geen behandeling nodig verdwijnt vanzelf over 12 weken of minder, hoewel teven die agressief gedrag vertonen, kunnen worden behandeld met hormonen.

Dus is het normaal dat mijn hond verdrietig is na de hitte?

Ja, het is normaal dat uw hond apathisch of verdrietig is tijdens de hitte en daarnaSlaap zelfs meer dan normaal. Als u echter ziet dat u erg verdrietig bent of andere symptomen heeft, zoals diarree of segregatie van een soort gelige, groenachtige pus of bloederige afscheiding, ga naar uw dierenarts om mogelijke ziekten uit te sluiten.

Video: Wistjedatje - Hoe diep is de vagina? (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send