Dieren

Vaccinatie: Waarom is het belangrijk om mijn hond of kat te vaccineren?

Pin
Send
Share
Send
Send


Waarom het belangrijk is om je hond of kat te vaccineren

Het is belangrijk om dit te doen voor de veiligheid van zowel uw nieuwe huisdier als uw gezin. Katten- en hondenvaccins hebben hetzelfde belang als bij mensen. Dit komt omdat ze het immuunsysteem van puppy's beschermen, dat onrijp is en hun reactie moet worden geoptimaliseerd met de bijbehorende vaccin doses.

Interne en externe ontworming zijn even belangrijk. Puppy's moeten worden ontwormd omdat ze 15 dagen oud zijn en vervolgens maandelijks tot 8 maanden

Dit zijn enkele belangrijke punten:

• Zieke dieren mogen niet worden gevaccineerd, omdat hun immuunsysteem depressief is

• Idealiter wordt ons huisdier ontwormd vóór de eerste vaccinatie.

• Om een ​​betere immuniteit te verkrijgen, is het raadzaam om versterkingen toe te passen in de eerste 15 weken van leeftijd en vervolgens een jaarlijkse hervaccinatie.

• Honden en katten die meer dan één jaar leven en hun vaccins hebben, hebben een zeer lage kans op zeer gevaarlijke virale ziekten.

Wat zijn vaccinaties?

Vaccins zijn speciale, zeer delicate producten die het immuunsysteem stimuleren om antilichamen of afweerstoffen te genereren die uw huisdier tegen bepaalde ziekten beschermen. Vaccins hebben een tijdelijk effect op het dier en moeten periodiek worden herhaald gedurende de hele levensduur van het huisdier

Voorkom dat uw huisdier voor uw eerste vaccinatie en 3 dagen na vaccinatie vertrekt of van huis reist.

Welke ziekten kan ik voorkomen bij vaccinatie bij honden?

Canine Parvovirus Ziekte of hondenmoquillo.

Canine infectieuze hepatitis.

leptospirose: Het is een zoönose, dat wil zeggen dat het de mens kan beïnvloeden. Het is een ziekte veroorzaakt door bacteriën.

Infectieuze hondentracheobronchitis of kennelhoest.

Welke ziekten kunt u voorkomen met vaccinatie bij katten?

Feline virale rhinotracheïtis. Feline Calcivirus

Katachtige Panleukopenie Katachtige leukemie

Infectieuze katachtige peritonitis (PIF). Rabia.

Hoe werken vaccins?

Hoewel er verschillende soorten vaccins zijn, volgt de operatie een eenvoudig en vergelijkbaar principe. Een vaccin kan een klein deel van het virus of de bacteriëndie de ziekte veroorzaakt, of kleine hoeveelheden virussen of hele bacteriën, maar verzwakt zodat ze nauwelijks "kracht" hebben om een ​​infectie te veroorzaken. Wanneer het vaccin in het lichaam wordt geïnoculeerd, reageert het immuunsysteem vervaardigde antilichamen tegen het infectieuze agens. Dus als het dier in de toekomst met een echte infectie wordt geconfronteerd, zal het in staat zijn om het te herkennen en snel te reageren om antilichamen te maken om het te doden zonder ziekte te veroorzaken.

Bij kittens begint het vaccinatieschema op een leeftijd van 8 tot 10 weken:

  • Drievoudig katachtig vaccin dat ons immuniteit biedt tegen virale panleukopenie bij katten, calcivirus bij katten, virale rhinotracheitis bij katten
  • Feline virale leukemie vaccin
  • Rabiësvaccin

Het vaccinatieschema wordt bepaald door de dierenarts die verantwoordelijk is voor het beoordelen van ons huisdier, omdat er geen universeel vaccinatieschema is, elk huisdier anders is en het voor de dierenarts noodzakelijk is om het vaccinatieschema te bepalen dat is aangegeven voor zijn fysiologische fase , levensstijl, blootstellingsrisico, ras en andere factoren die de immuunrespons beïnvloeden.

Om een ​​dier te vaccineren, moet het klinisch gezond zijn.Dit wordt bepaald door een klinisch onderzoek dat de dierenarts moet uitvoeren om te bepalen of de patiënt aanwijzingen heeft voor een besmettelijke ziekte, het wordt aanbevolen dat het huisdier 7 tot 10 dagen thuis heeft om een ​​eerdere ziekte uit te sluiten en toe te staan past zich aan zijn nieuwe omgeving aan, naast de aanbeveling om de patiënt eerder te ontwormen.

Tijdens het vaccinatieschema is het erg belangrijk dat onze kittens en puppy's zichzelf niet blootstellen aan stressomstandigheden die hun afweer kunnen verminderen, ze moeten niet naar openbare plaatsen gaan waar ze kunnen leven met andere dieren waar ze geen sanitaire controle over hebben, ze moeten niet baden totdat de dierenarts je dat zegt.

Volwassen honden en katten moeten ook worden gevaccineerd, als we een volwassen huisdier adopteren, moeten deze preventieve maatregelen worden genomenZelfs als we de puppykalender correct invullen, moet de hervaccinatie jaarlijks zijn gedurende de levensduur van onze huisdieren.

reacties

Bij het toepassen van een biologisch hebben we inherente risico's, bijwerkingen kunnen 1-2 dagen na de toediening van het vaccin optreden, de meest voorkomende zijn lethargie (gevoelloosheid) en temperatuurstijging, het is belangrijk om te verduidelijken dat deze reacties van voorbijgaande aard zijn en daarom niet Het is noodzakelijk om medicijnen toe te dienen.

We kunnen ook lokale huidreacties vinden, zoals een toename van het volume in het gebied waar het biologisch werd toegepast. in zelden allergische reacties op vaccins.

Hoe kunnen we een allergische reactie identificeren? Onze hond of kat kan braken, gezichtsoedeem (ontsteking van het gezicht) vertonen, vooral rond de ogen en in de snuit, in die gevallen moet u onmiddellijk naar de dierenarts gaan.

Vaccins moeten worden opgeslagen en toegediend volgens de aanbevelingen van de fabrikant, als ze worden ingevroren of per ongeluk worden verwarmd, worden blootgesteld aan overmatig licht of worden gebruikt na hun vervaldatum, ze kunnen worden geïnactiveerd door falende immunisatie.

Op het moment van toediening van een vaccin moet de datum van toediening van het vaccin, de naam van de arts die het heeft toegepast, de naam van het vaccin, de partij, de vervaldatum en de fabrikant worden geregistreerd. Dit om uw volledige medische geschiedenis te hebben.

We hopen dat deze punten nuttig zijn om deze procedure uit te voeren, waardoor we langer van onze gezonde exemplaren kunnen genieten

Selecteer informatieve veterinaire sectie

Video: Vaccineren; Hoe werkt een inenting? (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send