Dieren

Hoe uw hond correct uit te laten?

Pin
Send
Share
Send
Send


Wat een persoon met zijn hond het meest verenigt en vice versa zijn dagelijkse wandelingen, een hulpmiddel dat niet alleen de band tussen huisdier en eigenaar versterkt, maar ook essentieel is voor onze hond om te genieten van een volledige staat van welzijn.

Wandelen is een onderdeel van socialisatie, van leren over de omgeving en wat nog belangrijker is, van de routine, een volledig noodzakelijke routine voor de hond. Honden moeten echter altijd lopen bij puppy's en jonge honden, deze behoefte is zelfs nog groter, omdat ze hun energie moeten kanaliseren, anders kunnen stress en angst heel snel verschijnen.

In dit Animal Expert-artikel laten we u zien hoe laat de puppy voor het eerst aan de riem lopen op de meest geschikte manier.

Wat u moet weten voordat u met uw puppy gaat wandelen

Puppy's hebben, zodra ze van de moeder kunnen scheiden (meestal vanaf anderhalve maand van het leven), specifieke zorg thuis nodig, omdat ze bezig zijn met het rijpen van organen en systemen.

Vooral belangrijk is de rijping van het immuunsysteem, waardoor uw lichaam verschillende infectieziekten aankan. Deze fase van ontwikkeling en rijping speelt een beslissende rol in de gezondheidstoestand van de hond, daarom moeten we ons niet haasten om de wandelingen buiten het huis te beginnen.

Voordat u uw puppy voor de eerste keer laat lopen Het zal essentieel zijn:

 • Een eerste ontworming hebben gemaakt
 • Dat de puppy de eerste verplichte vaccins heeft: parvovirus, hepatitis, hondenziekte, leptospirose, hondsdolheid en parainfluenza

Het proces van ontwormen en initiële vaccinatie wordt meestal beëindigd op een leeftijd van ongeveer 3-4 maanden en het is op dit moment dat u de wandelingen buiten het huis kunt beginnen, doe het eerder brengt het leven van ons huisdier in gevaar.

Eerste contact met de kraag en de riem

Het is normaal dat een puppy bang is tijdens de eerste wandeling, maar we kunnen deze reactie verminderen en vormen als we de hond eerder vertrouwd hebben gemaakt met de belangrijkste accessoires die nodig zijn voor dagelijkse wandelingen: de halsband of het tuig en de riem.

Het is gemakkelijker om te beginnen met het presenteren van de halsband of het harnas, hiervoor is het erg belangrijk dat voordat u de halsband plaatst, bijvoorbeeld uw hond laat het ruiken zoveel als nodig. U moet er rekening mee houden dat honden hun omgeving vooral kennen door geur. Na dit eerste contact kunt u de ketting soms plaatsen, progressief tijd verhogen totdat de puppy zich volledig comfortabel voelt bij de halsband en eraan gewend is geraakt om hem te dragen.

We willen echter onthouden dat het harnas veel raadzamer is om problemen zoals glaucoom, schade aan de luchtpijp of andere gezondheidsproblemen die kunnen optreden als de puppy hard trekt tijdens het leren lopen te voorkomen.

De procedure om de riem te presenteren, moet vergelijkbaar zijn, voordat we hem aan de halsband plaatsen, moeten we hem door de hond laten ruiken en verkennen, dan kunnen we hem plaatsen en de hond laten wennen aan het gevoel waardoor hij wordt gedragen.

Zodra het eerste contact met de kraag en de riem is gestart, kunnen we dat simuleer kleine wandelingen in het huisOp deze manier zal de eerste wandeling buiten het huis eerder succesvol zijn, en wat nog belangrijker is, aangenamer voor ons huisdier.

1. De juiste uitrusting, volgens de hond

De hulpmiddelen die u gebruikt om met uw hond te wandelen bepaalt de rijkwaliteit, dus het is essentieel om correct te kiezen. Vervolgens beoordelen we de meest populaire bevestigingsmiddelen:

 • halsketting: geïndiceerd voor honden die weten hoe ze correct moeten lopen en zonder te trekken.
 • Anti-ontsnappingskraag: Aanbevolen voor angstige honden die lopen zonder aan de riem te trekken. Het verdrinkingssysteem voorkomt dat ze zichzelf bevrijden van een prikkel die hen angst bezorgt, bijvoorbeeld een ongeluk kan ondergaan.
 • Hangende kraag: Het wordt volledig afgeraden, vooral bij honden die aan de riem trekken, omdat het de hond kan verdrinken en ernstig letsel kan veroorzaken, ongeacht stress, angst en angst.
 • Prikkeldraad kraag, semi-hangend of straf: net als de vorige is het volledig ontmoedigd, vooral bij honden die aan de riem trekken, omdat het ernstige nekschade kan veroorzaken en stress, angst en angst genereert.
 • harnas: Aanbevolen voor honden die een beetje aan de lijn trekken, sporthonden of mensen die op zoek zijn naar meer comfort bij het vasthouden van de hond. Het is ook nuttig voor diegenen die een angstige hond hebben die de beperkingen probeert weg te werken.
 • Anti-trek harnas: vooral geschikt voor honden die veel aan de riem trekken, omdat het de gezondheidsproblemen vermijdt die een halsband kan veroorzaken.

We raden aan om altijd een lange riem te gebruiken, ook wel genoemd trainingsriem, die we kunnen aanpassen aan de gelegenheid. Het zal ons zowel in een stedelijke omgeving als voor onze excursies naar het platteland dienen (als we onze hond niet ongebonden laten). Vermijd ook het gebruik van de uitschuifbare lijnen, omdat we de controle over de hond verliezen.

Onthoud dat, ongeacht welke aanvulling u kiest, deze comfortabel moet zijnof voor uw hond, strak maar niet strak. Oh, en vergeet de zakken niet om de uitwerpselen te verzamelen!

Heb je wat je nodig hebt om te beginnen met de eerste rit?

Voordat u zich klaarmaakt om uw puppy voor het eerst te laten wandelen Controleer of je alles hebt wat je nodig hebt:

  Veel liefde voor kalm de puppy voor zout>

2. De afhandeling

Veel mensen hebben omgaan met problemen, vooral als de hond aan de riem trekt, niet wil lopen of niet heeft leren lopen. Het is dan wanneer ze technieken zonder onderscheid toepassen, verwarring creëren in hun partner en de rit veranderen in een gespannen moment voor het dier.

proberen loop op een ontspannen manier, hem zachtjes begeleiden en stoppen wanneer het dier stopt met urineren. Vermijd rennen, schreeuwen of proberen de hond bij je te houden, en trek niet aan om een ​​plek te bereiken of te voorkomen dat hij naar je wordt gegooid. Kalm handelen leert uw hond ook ontspannen te lopen.

Vermijd het om de riem te lang of te gespannen te dragen, want in het eerste geval hebben we geen controle over de hond en in het tweede zullen we stress hebben. Probeer indien mogelijk de een beetje flodderige riem, om u enige bewegingsvrijheid te geven.

Op dit punt is het belangrijk om enkele valse mythen te benadrukken, zoals 'laat de hond niet voor je uit gaan, want dat betekent dat hij je domineert"Of"Als uw hond u schokken geeft, moet u ook aan uw riem trekken"Deze uitspraken zijn niet gebaseerd op wetenschappelijke studies en geven geen goede resultaten, integendeel, ze veroorzaken stress bij de hond, die gewoon van zijn wandeling wil genieten. Laten we ook onthouden dat de hond ons niet wil domineren (dominantie bestaat, maar het is intraspecifiek , dat wil zeggen onder leden van dezelfde soort).

Als uw hond niet goed loopt, kan dit zijn omdat hij lijdt aan een gedragsprobleem, een gebrek aan leren of last heeft van hoge niveaus van stress (stress kan ook positief zijn, bijvoorbeeld wanneer de hond erg opgewonden is om uit te gaan straat). In deze gevallen is het essentieel om de vijf vrijheden van dierenwelzijn te herzien.

Hoe de puppy voor het eerst te laten lopen

De eerste wandeling van de puppy zal het gevolg zijn van groot belang om slechte gewoonten in de toekomst te vermijden, zijnde het gedrag om bij uitstek te vermijden dat de hond aan de riem trekt en het tempo en de richting wil bepalen. Zodra de hond rustig is, kunt u de riem aanleggen en vervolgens de deur openen om te verlaten.

Wanneer de hond je op een rustige manier heeft achtergelaten, bied hem dan een traktatie aan, dit zal zijn goede gedrag versterken en later zal je huisdier je altijd eerder laten of het goed doen, in plaats van wanhopig naar de deur te trekken. Onthoud echter dat hij een puppy is tijdens zijn eerste wandeling, we moeten geen gedrag op hoog niveau eisen.

Het is normaal dat de puppy zich nerveus voelt tijdens zijn eerste wandeling en niet gehoorzaamt, in dit geval moet u voor hem stoppen tot hij stopt en kalmeert, zodra hij dit heeft gedaan, hem opnieuw een traktatie aanbieden, op deze manier, om Door positieve bekrachtiging leert hij kalm en in harmonie met je te lopen.

Het andere uiterste van nervositeit en ongehoorzaamheid is angst, een angst die normaal kan zijn maar verlamt en alle begrip en geduld van onze kant vereist. Als de puppy niet wil lopen, forceer het niet onder alle omstandigheden. Wat u in dit geval moet doen, is hem aanmoedigen om met verwennerij en woorden op een zachte en zoete toon te lopen.

Deze gewoonten moeten bij elke wandeling worden herhaald totdat uw hond dit belangrijke deel van zijn dagelijkse routine volledig heeft geïntegreerd.

Om de buitenkant te associëren met de plaats waar u uw behoeften moet doen, moet u deze de eerste paar keer opgeven een traktatie elke keer als je urineert of poepen tijdens uw vertrek.

3. De rijtijd

Dit punt is erg belangrijk en varieert enorm volgens het ras, de leeftijd of de behoeften van elk individu. Over het algemeen kunnen we aangeven dat een hond tussen de 40 minuten en twee uur moet lopen, verdeeld over twee of drie wandelingen per dag. Hieronder leggen we uit hoe ze zouden moeten zijn:

 • morgen: De eerste rit van de dag moet de langste, meest complete en stimulerende zijn, die tussen de 15 en 40 minuten duurt.
 • middag: Deze wandeling helpt ons onze hond te kalmeren en is vooral gericht op het maken van hun behoeften. Het kan tussen de 10 en 20 minuten duren.
 • nacht: Hoewel het meestal de wandeling is waarmee we meer tijd doorbrengen, is de waarheid dat de chaos en nervositeit van dit moment van de dag de hond niet helpen om te ontspannen. In het ideale geval besteedt u maximaal 15 tot 30 minuten aan deze wandeling.

Bedenk dat molosoïde hondenrassen, zoals bokser, carlino of bourgondische bulldog, niet mogen worden blootgesteld aan lange wandelingen of intense lichamelijke inspanning, omdat de structuur van hun snuit hen niet toestaat om even goed te ademen als andere rassen. Evenzo zullen we de wandeling niet uitbreiden tot honden met gezondheidsproblemen of oudere honden. Onthoud ten slotte dat het eenvoudig zal zijn vermijd hoge temperaturenNou, ze kunnen onze hond leiden tot een zonnesteek.

Hoe lang moeten de eerste wandelingen van een puppy duren?

De puppy's hebben veel energie, maar ook ze zijn heel snel uitverkocht, daarom slaap en eten zijn de basispijlers In deze eerste vitale fase. Als u wilt dat uw puppy de wandelingen als iets aangenaams en positiefs ervaart, moet u de intensiteit en duur van de wandeling aanpassen aan uw behoeften.

De eerste wandelingen van de puppy mag niet langer duren dan 10 minutenOp dezelfde manier kunt u uw hond niet dwingen om te wandelen met een duur of intensiteit die groter is dan zijn eigen beperkingen.

4. Het welzijn van de hond

Eenmaal op straat is ons doel om het welzijn van de hond te waarborgen en te proberen het maximale uit de wandeling te halen. Het verrijken van dit moment van de dag zal zeer nuttig zijn om de band met ons te verbeteren, u te helpen stress te elimineren en ons ook te helpen gedragsproblemen te voorkomen.

Enkele tips om het welzijn tijdens de wandeling te bevorderen zijn:

 • Laat hem snuiven planten, urine en elk spoor, want het is een geweldige manier om te ontspannen en helpt je ook de omgeving te kennen waarin je leeft.
 • Breng je naar nieuwe sites of wijzig uw wandelroute zodat de diversiteit van stimuli u vermaakt en de rit meer verrijkend maakt.
 • Laat hem likken Wat urine Hoewel je het vervelend of onaangenaam vindt, maakt het deel uit van het natuurlijke gedrag van de hond. Als het goed is gevaccineerd, hoeft u bovendien niet te lijden, omdat het niet wordt verspreid. Hoewel dit gedrag vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen, kunnen ze door het uit te voeren de honden in het gebied beter identificeren.
 • Beloon het gedrag dat je leuk vindt, hetzij met goodies of vriendelijke woorden.
 • Draag water Voor jullie beiden als je een lange wandeling gaat maken, kan uitdroging ook leiden tot een zonnesteek, vergeet het niet.
 • Leer genieten van de rit met uw hond, zonder nervositeit, straf, geschreeuw of ongemak. Let niet op de klok of loop niet gehaast, wat zich vertaalt in een slechte rit.

Afgezien van al het bovenstaande, is het belangrijk om te leren over de taal van honden en de tekenen van kalmte, op deze manier weten we welke situaties positief lijken en welke verontrustend zijn en we moeten vermijden.

Het proces van socialisatie in de wandelingen

Als uw puppy meer gewend is aan wandelen en merkt dat hij niet langer bang of gestrest is, beginnen we het socialisatieproces van de puppy, fundamenteel om toekomstige angsten, agressiviteit en andere negatieve situaties die zich kunnen voordoen te voorkomen.

Socialisatie bestaat uit het presenteren aan onze hond van alles wat aanwezig zal zijn in zijn volwassen leven: honden, katten, mensen, objecten, geluiden, omgevingen. Het doel is om u aan al deze stimuli te laten wennen, zodat u ze positief waarneemt en er niet negatief op reageert.

Als uw puppy correct is gevaccineerd, moet u niet bang zijn om hem aan andere honden voor te stellen, hem de urine te laten ruiken of dat hij baadt in het zand van het pipi-blikje. Het is essentieel dat de puppy alles om hem heen kan ervaren en weten. Ja, al deze ervaringen moeten positief zijn Om toekomstige angsten te voorkomen.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Laat de puppy voor het eerst aan de lijn lopen, raden we u aan naar onze sectie Basisonderwijs te gaan.

5. Socialiseren, waar mogelijk

Als uw hond correct is gesocialiseerd in de puppyfase, zal het waarschijnlijk geen probleem hebben in de relatie met andere honden, maar als we voorkomen dat onze volwassen hond blijft communiceren, kunnen er angsten of conflicten ontstaan. Is belangrijk sta honden toe zich te verhouden elkaar, ongeacht de grootte, leeftijd of indruk die ze ons kunnen veroorzaken.

Natuurlijk moeten we onze hond toestaan ​​om andere honden te benaderen indien gewenst, we zullen nooit een interactie afdwingen, omdat dat ongemak bij de hond kan veroorzaken en daarom een ​​slechte reactie kan veroorzaken.

6. Moment zonder riem en games

Laat onze hond tenminste genieten 5 of 10 minuten zonder de riem Het is zeer positief om de kwaliteit van de rit te verbeteren. In feite bevelen veel ethologen deze praktijk aan in elk van de wandelingen van de hond. Als je bang bent om hem op een open plek vrij te laten, kun je altijd op zoek naar een plasje of een omheind gebied. Dat laat hen ook toe om hun natuurlijk gedrag te tonen, fundamenteel om het welzijn van de hond te bereiken.

Op dit moment kunnen we van de gelegenheid gebruik maken om te oefenen snuifoefeningen, zoals de gezaaide, omdat ze ontspannen en mentaal vermoeid raken. We kunnen ook wat spel met hem oefenen (bal, fresbee, etc.). Natuurlijk, vermijd hem om te vluchten als hij dat niet wil, dat veroorzaakt stress.

7. Straattraining

Als u elementaire gehoorzaamheid (zitten, komen, stilstaan, enz.) Of hondvaardigheden met uw hond oefent, is het zeer raadzaam oefen binnen en buiten het huisOp deze manier zal uw hond wennen aan het correct reageren in de verschillende situaties waarin hij is, zonder te worden beïnvloed door geuren en nieuwe omgevingen.

Vergeet echter niet dat we gehoorzaamheid moeten oefenen zodra de hond Voltooi je behoeften. Als dit niet het geval is, zal uw hond snel worden afgeleid en nerveuzer zijn, proberen u te behagen en tegelijkertijd behoeften te stellen.

Vergeet niet dat een training tussen de 5 en 15 minuten moet duren, afhankelijk van de hond, om hem niet te overweldigen en ervoor te zorgen dat hij niet wordt afgeleid. Beloon hem met een traktatie of vriendelijk woord wanneer hij het goed doet, zodat hij de wandeling en gehoorzaamheid op een positieve manier relateert.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Hoe uw hond correct uit te laten?, raden we u aan naar onze sectie Basisonderwijs te gaan.

Stap 1: Je energie uitputten

Wanneer een volwassen puppy of hond naar buiten gaat, is het eerste wat hij wil doen rennen, spelen, plassen, andere honden begroeten ... Dit is iets heel normaal, dus als ze het huis verlaten, zijn ze zo energiek, vol vitaliteit en enthousiast om te spelen.

Het eerste wat we moeten doen voordat we onze hond elke taak leren, zoals wandelen, liggen, voorwerpen meenemen, enz ... is om hem te laten vuren. Het elimineren van zijn extra energie, we zullen een veel meer onderdanige hond hebben en bereid zijn om te leren, dus het eerste wat we moeten doen is hem energie laten vrijgeven.

Het is raadzaam om het mee te nemen naar een hondenpark of een plek waar je vrij kunt rennen, spelen, snuiven ... kortom een ​​plek waar je kunt luchten en moe worden. Haast je niet om hem te vermoeien, gooi geen stok 200 keer om leeg te raken…. je moet het op een natuurlijke manier laten doen, dus we moeten een half uur en een uur hebben om exclusief te kunnen genieten.

Zodra de hond zijn behoeften heeft gerealiseerd, heeft gespeeld, snuffelde en is vertrokken ... kunnen we hem beginnen te onderwijzen. Onthoud dat om een ​​energieke en gelukkige hond te hebben We moeten het voeren met een voeding voor honden van hoge kwaliteit.

Stap 2: Kies een geschikte trainingsplaats

Om onze hond te leren lopen, moeten we een rustige plek kiezen, waar hij niet gemakkelijk kan worden afgeleid en waar hij niet veel stimuli ontvangt (als je de basis hebt geleerd, kunnen we oefenen op plaatsen met meer stimuli). Een goede plek om te wandelen kan een weinig bereisd park zijn, een landweg, enz ... Als onze hond leert op een plaats waar hij andere honden ziet spelen, schreeuwende kinderen, stuiterende ballen, enz ... zal hij niets leren, omdat hij meer aandacht zal hebben voor die stimuli dan voor zijn eigenaar.

Stap 3: De hond voorbereiden ... en de eigenaar

Om onze hond of puppy te leren lopen, is het noodzakelijk om volledig ontspannen te zijn. Mensen brengen onze problemen indirect over op onze honden, zodat een eigenaar gespannen of gestrest is, de hond zal die spanning opmerken en zal niet kalm zijn. Om onze hond te leren lopen, moeten we kalm en in een goed humeur zijn, zonder haast en willen leren.

Onze hond of puppy moet eraan gewend zijn om een ​​halsband te dragen, dus we hoeven alleen nog maar een riem aan te trekken. Het is heel belangrijk om een ​​korte riem te gebruiken om onze hond te leren lopen, de uitschuifbare lijnen zijn niet geldig. Een riem van één meter, min of meer, is een goede riem om onze puppy of volwassen hond te leren met ons mee te lopen.

Zodra onze hond moe is geworden en we naar een rustige omgeving zijn gegaan waar we kunnen beginnen met leren, kunnen we alleen maar aan de lijn en beginnen met de les.

Video: PetChampion - Step in Harness: How To (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send