Dieren

Kies een tarantula

Pin
Send
Share
Send
Send


Tarantula's, hoewel ze vaak een slechte reputatie krijgen in films, zijn eigenlijk fascinerende dieren en zijn interessante huisdieren. Ze zijn een populaire keuze van spinachtigen voor huisdieren, hebben een rustige instelling en zijn geweldig en leuk om naar te kijken terwijl ze door hun omgeving dwalen. Als dit de eerste keer is dat je een huisdierentarantula hebt, moet je weten dat er verschillende soorten zijn om uit te kiezen. U moet rekening houden met uw middelen, ervaringsniveau en omgeving bij het kiezen van een huisdierentarantula.

Hosting van uw spin

Een klein aquarium, een plastic doos of zelfs een glazen pot ter grootte van een gallon zijn geschikt voor de meeste vogelspinnen. Omdat ze uitstekende klimmers zijn, is een veilig bovenste gedeelte cruciaal om te voorkomen dat ze ontsnappen. Slechts een paar luchtgaten bovenaan laten voldoende zuurstof binnen, terwijl het vocht dat de vogelspinnen nodig hebben behouden blijft. Sommige tropische bos tarantula's vereisen een aanzienlijke hoeveelheid vocht. Neem de tijd om meer te weten te komen over de omstandigheden in de natuurlijke habitat van je spin en doe je best om ze opnieuw te creëren.

Sommigen bevelen bevochtigd vermiculiet aan, een veel voorkomend ingrediënt in potgrond om de beste bodembedekking uit uw tank te krijgen. Een mengsel van schoon zand en bovengrond zal ook goed doen. Het belangrijkste is om een ​​materiaal te gebruiken dat slechts voldoende water vasthoudt om vocht vast te houden. De meeste vogelspinnen zijn comfortabel tussen de 70 en 85 graden Fahrenheit, zijnde 80 graden min of meer optimaal. Thermische kussens onder de tank zijn de veiligste manier om de behuizing van de spin te verwarmen. Deze zijn te vinden in winkels die gespecialiseerd zijn in reptielen. Verwarmende vogelspinnen met bollen of hete stenen kunnen ze verbranden of drogen.

Tarantula's zijn 's nachts actiever en verbergen zich overdag graag. Geef hen een soort onderdak. Een stuk gebogen kurkschors verkrijgbaar in dierenwinkels of een kleine halve pot op zijn kant zal werken. Als u van plan bent om meer dan één tarantula te hebben, moeten ze in afzonderlijke containers worden bewaard, zoals de meeste spinnen, ze zijn meestal kannibalen.

Eten en drinken

Een spin kan een paar weken overleven zonder voedsel, maar niet zonder water. Een potdeksel vol met water is alles wat ze nodig hebben, maar een sponsje om wat water te absorberen maakt het gemakkelijker om te drinken. Hoewel ze zijde kunnen spinnen, creëren tarantula's geen spinnenwebben. In plaats daarvan stalken ze hun insectenvoer te voet of wachten ze op hinderlagen. Ze kunnen bijna elk soort insect eten dat ze vangen. Vermijd het vangen van insecten in gebieden waarvan u vermoedt dat er pesticiden worden gebruikt, omdat deze uw spin kunnen beschadigen. Krekels worden in veel dierenwinkels verkocht, meestal als reptielenvoer. Volwassen vogelspinnen hebben slechts één of twee maaltijden per week nodig en zullen nooit te veel eten. Als uw spin stopt met eten, kan hij of zij op het punt staan ​​te bewegen.

Rui en kale punten

Tarantula's stoppen alle activiteiten voordat ze vervellen, dus als je ziet dat je spin ondersteboven staat, stoor hem dan niet. Naar alle waarschijnlijkheid zal het na een week of langer uit een luik op zijn vorige dek komen met een nieuwe glanzende huid. De oude huid lijkt op een intacte spin.

Als uw tarantula een kale plek op uw harige buik ontwikkelt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Als een verdediging tegen dieren die ze zouden kunnen eten, hebben New World-vogelspinnen een pleister met speciale weerhaken op hun buik die een jeukende uitslag veroorzaken. (Deze haren waren ooit het hoofdingrediënt van de jeukende poeders die in de nieuwswinkels werden verkocht.) Als ze gestrest of overstuur zijn, wrijven ze hun achterpoten tegen de huid om een ​​kleine wolk van deze irriterende haren vrij te maken. Als ze te vaak lastig vallen, ontwikkelen spinnen een kale plek, een andere reden om ze niet aan te raken.

Levensverwachting

De zorg voor een tarantula kan een langdurige verplichting zijn: sommige vrouwen leven 20 jaar of meer. Mannelijke spinnen leven veel korter, de meeste leven anderhalf jaar als volwassenen. Volwassen mannetjes van de meeste soorten kunnen worden geïdentificeerd door de onderscheidende haken aan de onderkant van het derde segment van hun voorpoten om te lopen. Hun pedipalpen, de korte aanhangsels aan elke kant van de mond, zijn ook verschillend. Bij vrouwen hebben ze dunne uiteinden die op de benen lijken, terwijl bij mannen de uiteinden stomp en afgerond zijn.

Pin
Send
Share
Send
Send