Dieren

Huismiddeltjes om wonden bij honden te genezen

Pin
Send
Share
Send
Send


Een hond kan wonden, schaafwonden en zelfs een beet van een ander dier oplopen. Het goed genezen van een wond aan het blikje kan het verschil betekenen tussen het snel genezen van de wond of, integendeel, besmet raken en erger worden. Thuis kun je een EHBO kuur uit vier eenvoudige stappen: je moet bepaal de ernst van de wond, maak het gebied schoon, desinfecteer de snee, laat lucht en bescherm de wond.

krassen, snijwonden en wonden Ze zijn geen vreemden in een hond. Dagelijkse buitenwandelingen, en zelfs kleine ongelukken thuis, kunnen de oorzaak zijn van enig letsel door bloedingen bij ons dier. Wanneer de schade ernstig is, is het raadzaam om snel naar de dierenarts te gaan. Als de laesie echter mild is, is het handig om te weten hoe je thuis een wond kunt genezen. Een juiste reiniging van de laesie helpt voorkomen dat deze wordt geïnfecteerd en bijgevolg dat het getroffen gebied erger wordt.

Eerste stap: bepaal de ernst van de wond van de hond

Wanneer de hond een verwonding oploopt, is het analyseren van de ernst van de wond de eerste stap waarmee rekening moet worden gehouden. In geval van ernstige wonden, diep of dat kan na het dier problemen veroorzaken, aarzel niet om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan.

De krassen, snijwonden en wonden zijn niet vreemd in een hond en moeten worden verzorgd zodat ze niet erger worden

Niet alle honden laten hun wond in detail en op een rustige manier onderzoeken. In deze gevallen kan het hebben van een snuit thuis praktische hulp bieden om het letsel van het blik zonder ongelukken te verkennen.

de bloedende wonden Voor het schoonmaken kan speciale aandacht van het huisdier nodig zijn. Gedurende enkele minuten ononderbroken druk uitoefenen op het bloedende gebied zal het vloeistofverlies helpen verminderen. Een schoon gaasje kan worden gebruikt om de bloedresten op te nemen. In elk geval, als het bloeden niet stopt of overmatig is, is het handig om naar de dierenarts te gaan.

Tweede stap: maak het gebied van de haar schoon>

Het goed genezen van een wond aan het blikje kan het verschil betekenen tussen het snel genezen van de wond of, integendeel, besmet raken en erger worden.

De vacht van de hond kan het hinderen wondkuur. Dit verklaart waarom het raadzaam is om het haar van ons huisdier in het gebied rond de laesie te knippen. Doe het voorzichtig, met een schaar. Het verminderen van de hoeveelheid haar in het getroffen gebied zal niet alleen helpen om de wond beter te reviseren, maar het kan ook de genezing vergemakkelijken die u nodig hebt.

Reiniging met zeep en water van het getroffen gebied zou de eerste stap moeten zijn om de genezing op een correcte manier te verzekeren. Goed wassen moet in het algemeen gedurende minstens twee minuten worden verlengd. gebruik warm water, rond 39 ° C: controle van de temperatuur zorgt ervoor dat onze hond kalm blijft. Dit toilet helpt bij het verwijderen van mogelijke bacteriën of resten van materialen die in de snede zitten.

Derde stap: desinfecteer de snede

Een wond kan pijnlijk zijn voor de hond. Het is ook niet vreemd dat het gebied ontstoken raakt. Pas een weinig ijs over het gebied helpt pijn verminderen van de hond, evenals zwelling als gevolg van de wond. Je moet het ijs in een doek wikkelen om te voorkomen dat het blok aan de wond van het dier kleeft.

Vervolgens moet een jodium-antisepticum worden gebruikt om de wond te desinfecteren. Het is een goed idee om de oplossing met water te verminderen: giet dezelfde hoeveelheid jodium antisepticum en water in een schone bus en verwijder om te mengen.

een gaas Het is vaak een van de meest geschikte materialen om de vloeistof op de wond van onze vriend aan te brengen, omdat het zelden residuen achterlaat. Maak voorzichtig en krachtig contact en vermijd klonten van het product in de wond. Drie dagelijkse kuren uitvoeren is voldoende.

Genezende zalven kunnen de wondgenezing van de hond helpen versnellen

Desinfecterende zalven kunnen de wondgenezing van de hond helpen versnellen. Dit soort producten bevatten meestal ook genezende stoffen, die kunnen helpen bij het sluiten van onze vriend eerder sluiten. Uw dierenarts kan u in elk geval adviseren over het meest geschikte product.

Vierde stap: laat lucht en bescherm de wond

De wond laten drogen zonder te bedekken is vaak de beste optie om het letsel van de hond goed te genezen. In deze gevallen is het passend om een Elizabethaanse ketting, die het hoofd van het dier omgeeft en voorkomt dat het met zijn mond toegang krijgt tot de wond. Dit voorkomt dat de hond de wond bevochtigt of beschadigt.

Tips om de put te genezen>

Niet alle honden laten een gedetailleerd onderzoek van hun wond op een rustige manier toe. In deze gevallen kan een snuit thuis helpen.

De vacht van de hond kan de wondgenezing belemmeren. Dit verklaart waarom het raadzaam is om het haar van ons huisdier in het gebied rond de laesie te knippen. Doe het voorzichtig, met behulp van een schaar.

Het aanbrengen van wat ijs op het gebied zal helpen de pijn te verminderen en ontstekingen als gevolg van de wond te verminderen.

Gebruik een jodium-antisepticum om de wond van uw hond te desinfecteren.

Laat de wond genezen zonder te bedekken. In deze gevallen zal het gebruik van een Elizabethaanse halsband voorkomen dat de hond toegang heeft tot de wond met zijn mond.

Wanneer de schade ernstig is, is het raadzaam om snel naar de dierenarts te gaan.

Suiker om haar te genezen>

Suiker is een van de meest gebruikte natuurlijke producten voor het genezen van verwondingen bij mens en dier vanwege de veelvoudige helende eigenschappen. Volgens studies gepubliceerd door deskundigen in de diergeneeskunde, zijn de meest prominente effecten van suiker de volgende:

 • Bevordert verwijdering van dood weefsel terwijl de celregeneratie wordt verbeterd en korrelig weefsel wordt aangemaakt (een soort vezelachtig bindweefsel waarvan de functie is om wonden te vullen).
 • Help droge wonden absorberen overtollig vocht, een feit dat veel professionals ertoe heeft gebracht deze natuurlijke remedie te gebruiken om zweren en soortgelijke wonden te bestrijden.
 • Verminder oedeem of voorkomt zijn uiterlijk precies vanwege het vorige punt.
 • Het fungeert als een krachtig bactericide vecht tegen de voortplanting ervan in wonden. Naast het hebben van antibacteriële eigenschappen, is suiker antiseptisch, dus het voorkomt de ontwikkeling van infecties of behandelt ze door de eliminatie van de veroorzakende micro-organismen te verbeteren.

Voor al het bovenstaande zien we hoe suiker wonden helpt genezen bij honden terwijl het infecties bestrijdt en ontstekingen in het gebied vermindert. De effectiviteit is zodanig dat het zelfs kan worden gebruikt voor de behandeling van ernstigere of diepere laesies (zoals die welke al zijn genoemd), zolang de dierenarts het eerder heeft goedgekeurd. Op deze manier werkt suiker op open wonden, diepe wonden en mildere wonden, maar hoe moeten we het toepassen? Hieronder beschrijven we de meest gebruikte methoden.

Strooi suiker direct op de wond van de hond

Als de wond van de hond oppervlakkig, oppervlakkig of licht is, kunnen we als eerste hulp direct sprenkelen kristalsuiker of poedersuiker. Om dit te doen, volgen we deze eenvoudige stappen:

 1. We desinfecteren de wond.
 2. We bedekken de wond volledig met suiker.
 3. Zodra de suikerlaag is aangebracht, bedekken we de wond zonder de suiker te verwijderen met gaas en verband, en oefenen we lichte druk uit om ervoor te zorgen dat het huismiddeltje zijn effect heeft.
 4. We laten de remedie een paar uur aan, zonder 12 uur te overschrijden.
 5. Om het te veranderen, reinigen we de wond opnieuw, desinfecteren en herhalen we deze stappen.

In geval van zeer ernstige verwondingen, moet u naar de dierenarts gaan. En als we om welke reden dan ook op dat moment niet kunnen gaan, kunnen we een van de huismiddeltjes toepassen om wonden bij honden te genezen na het desinfecteren van het letsel en de specialist zo snel mogelijk bezoeken.

Bereid suikerpasta

Hoewel we vandaag deze genezende pasta vinden, is het altijd beter om te kiezen voor de zelfgemaakte versie, zonder chemicaliën en volledig natuurlijk. Fondant is geschikt voor alle soorten wonden bij honden, het is echter belangrijk om te onthouden dat u in zeer ernstige gevallen naar de dierenarts moet gaan. De stappen om dit te doen zijn:

 1. We verwarmen 100 ml water.
 2. Wanneer het de eerste kook bereikt, halen we het van het vuur.
 3. We voegen toe 250 gram suiker en meng om het op te lossen.
 4. We laten het afkoelen en brengen het aan op de wond na het reinigen en desinfecteren.
 5. We verbinden de wond met de remedie en veranderen het verband na 10-12 uur.

Als we overgebleven suikerpasta hebben, kunnen we deze bewaren in een goed afgesloten pot. Natuurlijk raden we niet aan om deze oplossing langer dan een dag te bewaren, het is het beste om hem elke keer opnieuw te bereiden.

Stappen om hondwonden te genezen:

 1. Het eerste wat je moet doen is bepaal de ernst van de wond om te weten of je het kunt oplossen of naar de dierenarts gaat. Als de wond bloedt, moet u deze onmiddellijk naar een specialist brengen als u ziet dat u na een paar minuten druk op het gebied niet krijgt om het bloeden te stoppen.
 2. Als er bloed is maar dit is niet overmatig of stopt het bloeden na die minuten drukken, gebruik gaas zodat je het kunt absorberen.
 3. Zodra het bloedprobleem is opgelost, moet het gebied zo goed mogelijk worden schoongemaakt om de wond te genezen. Soms is het nodig trim de vacht een beetje om bij de wond te komen, doe het met een schaar en zorg ervoor dat je hem geen pijn doet, want als hij pijn aan de wond heeft, zal hij nerveus zijn. Door die vacht te verwijderen, kan de genezing ook sneller en van betere kwaliteit zijn.
 4. Reinig het getroffen gebied met water en zeep, is het essentieel om ervoor te zorgen dat de kuur correct wordt uitgevoerd. Gebruik warm water, dat rond de 39ºC ligt, zodat de hond kalm zal zijn en het water de overblijfselen van materialen en bacteriën kan verwijderen die zich in de snee of wond die je hebt kunnen hebben.
 5. Na het reinigen komt de tijd voor desinfectie, hoewel je eerst moet kijken of het gebied ontstoken is om het te verminderen. Als dat zo is, breng dan een beetje aan ijs gewikkeld in een vochtige doek om zowel ontsteking als pijn te verminderen. Breng het ijs niet rechtstreeks aan, omdat het in de huid kan vast komen te zitten.
 6. Gebruik nu een antisepticum om de wond te desinfecteren, dat moet worden opgelost in 50% water. Roer goed zodat het mengsel wordt geïntegreerd. Breng aan met gaas en vermijd knobbels in de wond als je klaar bent. Met 3 dagelijkse kuren kun je genoeg zijn.
 7. Nadat u de kuur hebt gedaan, wordt het aanbevolen breng een helende zalf aan omdat het helpt om genezing effectiever en minder pijnlijk te maken. Vraag de dierenarts welke de beste is om aan te brengen, want afhankelijk van de wond is de ene of de andere beter.
 8. Laat de wond buiten drogen, zonder verband of ander materiaal te bedekken, omdat deze de genezing zouden vertragen.
 9. Het is heel belangrijk de hond draagt ​​een Elizabethaanse halsband terwijl de wond geneest, omdat als deze wordt opgezogen, deze geïnfecteerd kan raken en het langer zou duren om te genezen.

Het genezen van hondenwonden is niet ingewikkeld, maar je moet geduld hebben, omdat honden vaak nerveus worden met deze dingen.

Wat als de wond van de hond is geïnfecteerd?

Afhankelijk van het type en de mate van infectie, we kunnen ook suiker gebruiken om het te behandelen vanwege de reeds genoemde eigenschappen. Als er echter necrotisch (dood) weefsel is, moet debridement worden uitgevoerd. Dit proces kan handmatig worden uitgevoerd, maar rekening houdend met het feit dat het erg pijnlijk kan zijn voor het dier, raden we u aan om dit door een specialist te doen. Dat gezegd hebbende, en als er geen necrotisch weefsel is, is het eerste wat we moeten doen de wond goed reinigen en desinfecteren. Vervolgens passen we een van de twee vorige remedies toe, verkopen we de wond en laten we deze uren inwerken. We zullen het verband en de suiker veranderen volgens de instructies van de specialist, omdat de tijd tussen reinigingen kan variëren, afhankelijk van het type letsel.

Honing om haar te genezen>

Net als suiker is honing een krachtig natuurlijk genezingsmiddel dat al eeuwen wordt gebruikt. Vanwege hun antibacteriële, kalmerende en antiseptische eigenschappen, en zijn vermogen om de regeneratie van korrelig weefsel en epitheel te stimuleren, bevordert genezing en versnelt het proces zonder toevlucht te nemen tot commerciële zalven. Om er zeker van te zijn dat de gewenste effecten optreden, is het natuurlijk essentieel om eerst naar de dierenarts te gaan om te overwegen of het nodig is om medicijnen te gebruiken om bijvoorbeeld pijn te verlichten en ten tweede om constant in de zorg te zijn.

Honing kan worden gebruikt om wonden te genezen bij honden van een min of meer milde aard, geïnfecteerd, brandwonden, zweren en diepere laesies, op voorwaarde dat ze niet erg groot zijn. Als er necrotisch weefsel is, is het van essentieel belang om de specialist te bezoeken om door te gaan met het verwijderen ervan en de richtlijnen vast te stellen voor het aanbrengen van honing om de wond te genezen. Om honing als genezingsmiddel te gebruiken, moeten deze stappen worden gevolgd:

 1. Reinig en desinfecteer de wond goed.
 2. Breng een laag pure honing aan. Het is heel belangrijk om kwaliteitshoning te gebruiken om optimale resultaten te garanderen. In die zin, hoewel er vele soorten honing bestaan, tonen onderzoeken aan dat manuka-honing een van de meest aanbevolen is voor zijn krachtige antimicrobiële eigenschappen.
 3. Bedek de laesie met gaas en verband en oefen lichte druk uit om de remedie te gebruiken.
 4. Verlof op de door de dierenarts vastgestelde uren.
 5. Breng het verband aan door het verband voorzichtig te verwijderen, de wond een beetje te laten luchten en alle stappen te herhalen.

Afhankelijk van het type wond kan het verband eenmaal per dag of om de paar uur worden vervangen. Afhankelijk van de ernst kan honing om wonden te genezen bij honden zijn effect hebben in dagen of weken.

Aloë vera om haar te genezen>

Aloë Vera is een van de meest gebruikte planten in de geneeskunde voor het maken van medicijnen en natuurlijke remedies voor therapeutische doeleinden. Vanwege zijn meerdere gezondheidseigenschappen, heeft zijn populariteit zich verspreid over elke uithoek van de planeet, zelfs bij het bereiken van de dierenwereld en werd het een van de beste remedies om wonden bij honden te genezen. Het genezende vermogen komt van een van de belangrijkste ingrediënten, acemannan, een mucopolysacharide met krachtige ontstekingsremmende, kalmerende en stimulerende eigenschappen van celproliferatie, een feit dat bevordert de regeneratie van beschadigd weefsel en versnelt het wondgenezingsproces.

Volg deze stappen om deze natuurlijke remedie toe te passen:

 • Snijd een blad van de plant en houd er rekening mee dat de oudste en daarom degenen met de grootste eigenschappen het dichtst bij de aarde zijn.
 • Maak een longitudinale snede om het mes langs en te openen haal de pulp eruit.
 • Als de pulp te dik is, meng deze dan met een beetje water.
 • Reinig en desinfecteer de wond.
 • Breng de aloë vera-gel volledig aan.
 • Plaats een schoon gaasje en verband om de zalf in werking te laten treden.
 • Vervang het verband volgens de instructies van de specialist en laat de wond ademen voordat u alle stappen herhaalt.

Naast het helpen van de wond, aloë vera kalmeren jeuk en verlichten pijn, naast het voorkomen van een mogelijke infectie. Aan de andere kant heeft deze prachtige plant ook schimmelwerende eigenschappen, dus het is perfect voor het genezen van wonden veroorzaakt door schimmels.

Calendula-crème om haar te genezen>

Calendula is een van de meest populaire planten in de alternatieve geneeskunde, vooral voor wondgenezing en alle soorten huidlaesies vanwege zijn antiseptische, ontstekingsremmende, antibacteriële, kalmerende, pijnstillende en genezende eigenschappen. Om deze plant te kunnen gebruiken en zweren te genezen bij honden, open wonden of andere verwondingen, moet u zich eerst voorbereiden goudsbloem olie. Om dit te doen, zullen we deze stappen volgen:

 1. We nemen een handvol goudsbloembloemen en maken ze goed schoon.
 2. We introduceren ze in een gesteriliseerde pot en bedekken ze volledig met extra vierge olijfolie.
 3. We sluiten de pot en laten de olie 40 dagen op een plaats vrij van vocht en donker macereren.
 4. Na verloop van tijd de olie zeven.

Omdat we waarschijnlijk geen 40 dagen de tijd hebben om de wond van onze hond te behandelen, hebben we geen andere keuze dan de voorbereide olie te kopen, waarbij we er altijd voor zorgen dat we een natuurlijke krijgen. Eenmaal bereikt, zullen we een eenvoudige crème bereiden die we zullen gebruiken om de wond te bedekken, deze te hydrateren en weefselregeneratie te bevorderen. Om dit te doen helende zalf voor honden we zullen het volgende doen:

 1. We verwarmen de goudsbloemolie tot het waterbad.
 2. Voeg 5 gram bijenwas toe en meng tot het is opgelost.
 3. We geven de oplossing door aan een pot met een dichte afdichting.
 4. We laten het volledig afkoelen voordat we de pot afdekken.

Nu we kant-en-klare goudsbloemcrème hebben, is het net zo eenvoudig als het reinigen en desinfecteren van de wond of het letsel, het aanbrengen van een laag crème, de wond bedekken en verbanden. We zullen het verband wijzigen volgens de instructies van de dierenarts en we zullen de remedie nooit langer dan 12 uur verlaten, tenzij de specialist anders aangeeft. We zullen de crème maximaal een week zonder vocht bewaren.

Wanneer moet ik naar de dierenarts

Zoals we aan het begin van het artikel hebben opgemerkt, moet je naar de dierenarts gaan wanneer de hond presenteert zeer diepe wonden, in levend vlees, besmet of met een grote hoeveelheid dood weefsel, zoals die geproduceerd door brandwonden in de derde en vierde graad. Voor dit laatste geval is het noodzakelijk om een ​​debridement uit te voeren, proces van verwijdering van niet-levend weefsel door een specialist. Als we deze taak zelf uitvoeren, lopen we het risico de wond erger te maken en het dier verder te beschadigen.

Als we duidelijk zijn dat we naar de specialist moeten gaan, maar op dat moment geen toegang hebben tot het consult, moet een van de hierboven genoemde remedies als eerste hulp worden toegepast totdat we de kliniek kunnen bezoeken.

Dit artikel is puur informatief, op ExpertAnimal.com hebben we geen bevoegdheid om veterinaire behandelingen voor te schrijven of een diagnose te stellen. Wij nodigen u uit om uw huisdier naar de dierenarts te brengen voor het geval hij een aandoening of ongemak vertoont.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Huismiddeltjes om wonden bij honden te genezenWe raden u aan onze sectie over Home Remedies te openen.

Video: Dierenhulp op Curaçao - Feed Friends Foundation - Met Muffin naar de Dierenarts (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send