Dieren

Mijn baby kat drinkt geen water, wat moet ik doen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Water is de essentiële vloeistof voor het goed functioneren van het organisme van elk dier. In het geval van katten, als ze niet het nodige water drinken, kan dit ertoe leiden dat ze het hebben nierproblemen. Als uw kat geen water drinkt, is de reden niet omdat hij het niet leuk vindt, integendeel, katten houden ervan en moeten water drinken en ook "zoet water", dus aan die kant kunt u zich geen zorgen maken.

Ik heb eerder gezegd over zoet water, omdat veel katten het onaangenaam vinden om stil te staan ​​of stil te staan ​​(water dat al lang in hun bak zit). Het is niet zo dat je kat water afwijst, wat hij misschien vermijdt is de manier waarop je het presenteert. Natuurlijk, je hebt hem meer dan eens water uit het toilet of de badkuip gevonden en dan heb je hem uitgescholden. Welnu, weet je, hij volgt zijn instinct en je moet naar hem luisteren.

als je kat drinkt geen water, is het misschien tijd om enkele wijzigingen aan te brengen. Lees dit Animal Expert-artikel verder, waar we je enkele tips zullen geven om je kat weer te interesseren voor deze vitale vloeistof.

Waarom drink je geen water?

Een babykatje moet tijdens de eerste levensmaand alleen met melk worden gevoed - van de moeder of, als het wees is, met een melk die speciaal voor kittens is bereid. Vanaf de tweede je moet stoppen met het geven van een fles om hem zacht voedsel te geven, zoals natte blikken voor kittens, kippenbouillon (zonder bot of huid), Yum-dieet voor katten dat een natuurlijk voedingsmiddel voor hen is, of met droog voer dat zeer in melk is gedrenkt - voor katten -.

Wat het dier dus kan overkomen, is dat het geen water wil drinken omdat het al het vocht dat het nodig heeft uit zijn voedsel haalt. Bovendien moeten we in gedachten houden dat tot op heden de enige vloeistof die bekend is melk is, die een karakteristieke smaak en geur heeft. Water daarentegen ruikt noch smaakt, dus het is helemaal niet aantrekkelijk.

Wat te doen om water te drinken?

Ondanks alles weten we allemaal dat water een onmisbaar voedsel is, dus We moeten erg geduldig zijn en hun voedsel af en toe mengen, niet met melk, maar met water. Misschien wil je eerst niet drinken, maar als je honger hebt ... zul je waarschijnlijk eten.

Natuurlijk, als je dat niet wilt, kun je het een beetje - zonder te forceren - een of twee keer per dag een spuit geven zonder een naald of met een fles.

Normaal gesproken drink je al na twee maanden alleen water zonder problemen.

7 reacties, laat de jouwe achter

hoe cuchi atito

Hallo NotiGatos! Mijn vraag gaat over de hoeveelheid dagelijks water voor een puppy en het soort water, en of er een manier is om dit te beheersen. Ik heb een kitten van vier maanden oud, het lijkt mij dat hij weinig water drinkt, hoewel de dierenarts geen gezondheidsproblemen vindt. Hoeveel water moet u drinken voor uw leeftijd? Aan de andere kant heb ik een dilemma over de keuze van het type water, in eerste instantie heb ik gekozen voor flessenwater, maar in de praktijk is het moeilijk voor mij, mijn probleem is dat ik uit Buenos Aires kom en hier is het stromende water niet gezond om te drinken, in feite drink ik altijd flessenwater en ik wil mijn kat geen kraanwater geven, maar helaas verspilt ze veel water, als de drinkfontein klein is, gooi deze weg of laat het bodemwater zonder te drinken en als het groot is “vissen "Het water met de poot en het buiten gemaakte ... en de waarheid is dat het gebottelde water duur is, dus soms meng ik ze, maar naast de kosten stoort het me dat water in mijn huis wordt verspild, ongeacht het type voor de intrinsieke waarde van Dit essentiële element. Ik heb drie drinkfonteinen geprobeerd: een normale grootte (de dierenarts gaf het aan mij, maar ik denk dat zijn snorharen hem storen) waarin hij min of meer nam, een ander meer plat-type gerecht, ik dacht dat het meer op zou lijken maar neem het gewoon, en nog een "Serieus" degenen die de fles zetten, hierin denk ik dat hij meer drinkt, maar nog steeds veel water achterlaat en uiteindelijk vies wordt, ook als het gevuld is, draait het en gooit veel water voor het drinken. Ik heb de publiciteit van de bronnen gezien, maar ik ben bang om water in iets elektrisch te stoppen, omdat het erg speels is en de kabels fascineert. Natuurlijk heel erg bedankt.

Hallo Mariela.
Het beste water is regen. Natuurlijk kunnen we het niet overal krijgen. Daarom is de tweede meest aanbevolen verpakking.
Een gezond kitten of kat moet 50 ml drinken voor elke kg gewicht, dus als het 2 kg weegt, moet je 200 ml water per dag drinken.
Hoe lang is je kat? Ik zeg het je, want om te voorkomen dat je veel water verspilt, kun je ervoor zorgen ze zelf met een spuit zonder water te geven. Het is niet aan te raden, omdat het dier na twee maanden oud alleen zou moeten drinken, maar de spuit kan de oplossing voor uw probleem zijn.
Een andere optie is om een ​​beetje water per keer te zetten en het niet meer te gooien totdat het klaar is.
Een groet.

Mijn kat drinkt niet veel water, en het is zeldzaam dat ik water drink, het heeft al 2 maanden of misschien meer, de waarheid kon ik niet precies zeggen omdat het een geredde kat is.

Het probleem is dat het heel zelden water drinkt, maar als het urineert, doet het teveel.

Dat hangt er vanaf. Soms is wat we denken teveel, niet echt zoveel. Natuurlijk, om het zeker te weten, zou je een behoorlijke hoeveelheid water moeten geven en dan moeten controleren hoeveel milliliter urine er zijn.
Als de kat een normaal leven heeft, hoeft u zich in principe geen zorgen te maken. Hoe dan ook, om meer vloeistof te eten, is het raadzaam om nat voer te eten, of droog voer gedrenkt in water.
Een groet.

Wat kan ik doen als mijn kitten niet wil eten, een maand oud is en ik de melk die ik net atol heb gegeven niet erg dik kan vergelijken maar niet meer wil eten, er waren er drie en nog niet gestorven en de symptomen die je hebt zijn diarree en nu dat ze willen niet eten wat kan ik doen, vertel me alsjeblieft wat ik moet doen

Hallo Carolina.
Probeer kittens eten te geven. Op deze leeftijd kun je al zacht, goed gehakt vast voedsel eten.
Hoe dan ook, als je niet eet, raad ik je aan het naar de dierenarts te brengen.
Een groet.

1. Hoeveel moet een kat drinken?

Een kat moet innemen tussen 50 en 100 ml water per kg gewicht. Als u zich hoofdzakelijk met droogvoer voedt, wordt aanbevolen 100 ml te drinken, terwijl als u veel nat voedsel inneemt, dit voldoende is met 50 ml.

Als u zich buiten dit bereik bevindt, kan dit een probleem voor uw gezondheid zijn. Volg de volgende aanbevelingen om een ​​gebrek aan hydratatie tegen te gaan.

2.1. Container materiaal

Uw kat drinkt geen water uit de kom? Je bent misschien niet gestopt om erover na te denken, maar het materiaal waaruit de drinker is gemaakt, beïnvloedt de smaak van het water. Je moet wel vermijd plastic drinkers, omdat ze de smaak van water kunnen wijzigen en ervoor zorgen dat uw kat niet wil drinken.

De meest aanbevolen zijn glazen drinkfonteinen of roestvrijstalen drinkfonteinen. Deze materialen zijn ideaal omdat ze geen residuen in het water achterlaten of hun smaak veranderen.

2.4. Locatie van de drinkfonteinen

De locatie en het aantal drinkers kunnen de hoeveelheid water die uw kat drinkt beïnvloeden. Plaats de drinkfontein niet op een lawaaierige plek, door of naast uw eten of zandbak. Zal nodig hebben kalmte Wanneer ik wil drinken

Indien mogelijk kunt u het ook proberen plaats meer drinkers in verschillende punten van het huis. Zo kun je erachter komen welke locaties hij het beste hydrateert.

2.5. Stemming

Een kat gestrest je zult minder water drinken dan iemand die gelukkig en ontspannen is. Probeer dat uw kat een evenwichtig en rustig leven heeft. Zorg voor een paar minuten per dag spelen en probeer al je basisbehoeften te dekken: voldoende voedsel, krabber, speelgoed ...

Katten houden van stromend water

3.2. Automatische lettertypen

Automatische bronnen zorgen voor een constante stroom water waardoor de kat het gevoel heeft dat het altijd nieuw water is. Ze houden van zoet water, dus dit soort bronnen kan een grote hulp zijn en laat hem al het water drinken dat hij nodig heeft.

  • [3 VERSCHILLENDE WATERUITGANGSMODI] Waterval: vloeiende stroom door de uitgangen van de.
  • [PERFECTE WATERTANK] De grote capaciteit van 1,6 liter is ideaal voor de grootte van uw huisdier.
  • [IDEAAL VOOR GEZONDHEID EN HYGIËNE] Het filter reinigt en verzacht hard water naast het filteren van het haar.
  • [TREK UW HUISDIER AAN OM TE DRINKEN] Het ontwerp met een madeliefje zal bovendien dol zijn op uw huisdier.
  • [KWALITEIT GEGARANDEERD] Het heeft certificeringen van GS / ROHS / CE / BS / EMC / UL. PP hars.

Als u geen wijzigingen krijgt en uw kat nog steeds niet drinkt, aarzel dan niet om het naar de dierenarts. Hij zal je kunnen vertellen wat er gebeurt en zal je adviseren om een ​​oplossing te vinden zodat je kat weer kan drinken en perfect gezond kan zijn.

Je moet ook met een professional praten als je kat is gestopt met het drinken van water van de ene op de andere dag. Controleer eerst of uw drinkfontein of waterfontein correct is. Als er niets vreemds is, kan dit een gezondheidsprobleem zijn.

Meer is beter en alles is erg schoon

De geur van katten is erg gevoelig en ontwikkeld. Naast dat ze schoon zijn met hun eigen lichaam, houden ze ervan dat hun ruimte hetzelfde is. Houd je container netjes van water en weg van voedsel zodat het geen geur absorbeert die het na verloop van tijd onaangenaam kan maken.

Je mag plaatsen verschillende watercontainers Door het hele huis, op deze manier, zal uw kat zich niet vervelen drinkwater en zal hij niet wennen aan geuren. Je kunt ze van tijd tot tijd veranderen en er een avontuur van maken, totdat je kat constant terugkeert naar het ritme van drinkwater.

Vermijd het gebruik van hetzelfde waterreservoir voor meerdere katten of als u honden thuis hebt. Probeer zo nu en dan nieuwe "kommen", of drink rechtstreeks uit een bril (sommige katten zijn gefascineerd).

Nieuw water zoals zoet zout>

Heb je hem ook betrapt op het drinken van kraanwater? Katten zijn fans van deze systemen omdat water altijd als nieuw loopt. Investeer in het geluk van uw huisdier en koop uw eigen bron van drinkwater. Tegenwoordig zijn er aantrekkelijke fonteinen die de decoratie van uw huis niet beschadigen, zoals fonteinen in Japanse stijl. Als het duur is, probeer dan wat minder esthetisch maar net zo functioneel.

Als de bronoptie niet werkt, en wat ons interesseert, is dat de kat water drinkt, ga terug naar het begin van de tijd en nodig uw kat uit om drink kraanwater. Dit betekent niet dat u het open laat staan, terwijl het water loopt, wachtend op uw kat. Kies een paar kansen per dag en maak van deze momenten iets speciaals, uw kat zal het veel meer waarderen.

Andere vormen van h>

Naast drinkwater er zijn andere manieren Houd je kat goed gehydrateerd. Praat met uw dierenarts over de mogelijkheden om u natvoer te geven, dit kan een goede manier zijn om deze vloeistof in uw dieet op te nemen. Wees niet verbaasd als je kat dit soort voedsel niet overtuigt, niemand houdt van nat en waterig voedsel, het is ook het proberen waard. onthouden forceer uw inname niet, probeer het beetje bij beetje.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Waarom drinkt mijn kat geen water?, raden we u aan om onze sectie over voedingsproblemen te openen.

Waarom drink je weinig water?

Als u merkt dat uw kat weinig water begint te drinken, kunnen sommige van deze situaties zich voordoen:

    Het water is vuil: We nemen aan dat het water er op het eerste gezicht schoon uitziet, maar je zou verbaasd zijn hoeveel ze verafschuwen dat er een klein stofje is, wat logisch is omdat niemand van ons zou drinken uit een glas waarvan de inhoud> Hoe een kat te helpen die schatje?

Als je na het volgen van deze tips minder dan 50 tot 100 ml per kilo gewicht per dag blijft drinken, is het tijd om naar andere oplossingen te zoeken. Het eerste wat we moeten doen is breng het naar de dierenarts Om ons te vertellen hoe je bent. Zoals we in het begin al zeiden, is het risico op een urinewegaandoening zeer groot wanneer de kat is uitgedroogd en mogelijk intraveneus serum nodig heeft.

Terug naar huis we kunnen u natvoer van hoge kwaliteit geven (zonder granen), wat met een luchtvochtigheid van minimaal 70% zal zijn alsof de donzige man water drinkt terwijl hij geniet van een heerlijke maaltijd. Bovendien, Het kan worden gemengd met droogvoer.

Een ander ding dat kan worden gedaan is gebruik kattenbenodigdheden. Katten houden niet van stilstaand water, en dit is iets dat met een fontein kan worden opgelost. We zullen het vinden in dierenwinkels en ook online. De prijs is zeer interessant, kost ongeveer 23 euro en katten zijn er meestal dol op.

Pin
Send
Share
Send
Send