Dieren

Hoe weet ik of mijn hond staar heeft en welke behandelingen er zijn?

Pin
Send
Share
Send
Send


Chirurgische ingrepen bij honden als gevolg van niet-ernstige staar zijn 95% succesvol

  • Auteur: door CAROLINA PINEDO
  • Publicatiedatum: 24 april 2012

Hoe te weten of onze hond lijdt cataract? Als u merkt dat de ooglens een ondoorzichtig en witachtig uiterlijk heeft en onhandig is wanneer u zich door het huis verplaatst of in het park met andere honden werkt, is het tijd om een ​​oogheelkundige controle uit te voeren. Cataract is meestal erfelijk en loopt een hoger risico voor oudere honden. Als de hond geen operatie ondergaat, kunnen ze leiden tot volledig verlies van het gezichtsvermogen. Daarom is een vroege diagnose en de toepassing van adequate behandeling belangrijk. Na de operatie moeten honden een speciale halsband dragen om hun ogen en een harnas te beschermen, in plaats van een riem.

Watervallen en hondenrassen

Cataract heeft een duidelijke genetische en erfelijke component en kan elk hondenras beïnvloeden, hoewel poedels en cockers vaker oogproblemen hebben. Naast leeftijd en genen kunnen staar ook het gevolg zijn van trauma of shock, van ziekten zoals diabetes mellitus of andere oogaandoeningen.

De enige oplossing om staar te genezen is chirurgie, omdat behandelingen op medicatie niet effectief zijn.

De enige oplossing om staar te genezen is een operatie, omdat behandelingen gebaseerd zijn op medicijnen zijn niet effectief. Het slagingspercentage van niet-ernstige staaroperaties is 95%. In elk geval is het de dierenarts die de behandeling moet bepalen die de hond nodig heeft, omdat elk geval anders is.

Als het dier door de operatiekamer moet gaan, is het raadzaam om dit zo snel mogelijk te doen om complicaties zoals oogontstekingen en infecties. Juan Antonio Aguado, professor aan de faculteit Diergeneeskunde van de Complutense Universiteit van Madrid en dierenarts van de kliniek van Montepríncipe, legt uit: "Staar bij honden heeft een proces en behandeling, want in het geval van mensen wordt de lens verwijderd en geïmplanteerd een prothese, omdat het genezingsproces doorgang door de operatiekamer vereist. "

Operaties die anesthesie vereisen, brengen altijd enig risico met zich mee voor de gezondheid van de patiënt, maar het percentage complicaties bij het opereren van de staar, zoals de mogelijkheid om het gezichtsvermogen niet terug te krijgen, is 5%.

Herstel na staaroperaties

Na de operatie moet de hond een speciale halsband dragen om de ogen gedurende ongeveer drie weken te beschermen en lichamelijke oefening moet zoveel mogelijk worden beperkt. Geen games, races of plotselinge bewegingen.

gedurende herstel, is het raadzaam om een ​​harnas te dragen en geen riem. Op deze manier worden ze vermeden plotselinge bewegingen, zoals trekkingen die het cervicale gebied beïnvloeden. Aan de andere kant zal de dierenarts enkele weken een paar druppels voorschrijven "om ontstekingen en infecties te voorkomen en het genezingsproces na de operatie te vergemakkelijken", legt Juan Antonio Aguado, dierenarts uit. Als alles goed gaat, herstelt het gezichtsvermogen kort na de operatie.

Oorsprong van de watervallen

Cataract is een oogaandoening die wordt gekenmerkt door het draaien van de lens van het oog ondoorzichtig en witachtig. De functie van de lens is om het licht op het netvlies te richten, zodat het beeld dat door de hersenen wordt ontvangen, helder is.

Deze oogheelkundige aandoening treedt meestal op in oudere honden (seniel cataract), vanaf de leeftijd van acht, ongeveer. Dit komt omdat het midden van de lens met de leeftijd elasticiteit verliest en compacter of stijver is.

Verlies van het gezichtsvermogen Ze veroorzaken staar omdat ze voorkomen dat licht het netvlies bereikt. Als de cataract erg groot is, kan dit totale blindheid bij de hond veroorzaken.

Na een staaroperatie is er een kans van 5% op complicaties

Hoewel het verlies van het gezichtsvermogen niet volledig is, neemt de kwaliteit van leven van het dier aanzienlijk af. Verliest beveiliging in hun bewegingen, zodat de hond meer zittende levensstijlgewoonten verwerft, wat een risicofactor is voor ziekten zoals obesitas. Daarom is het raadzaam om zo snel mogelijk maatregelen te nemen om de ziekte te stoppen.

Gezondheid van de ogen van de hond: detecteer symptomen op tijd

Gezonde ogen zijn belangrijk voor de hond om zijn dagelijkse problemen zonder problemen te ontwikkelen. Daarom moeten we aandacht en specifieke zorg besteden. Geconfronteerd met symptomen zoals overmatig scheuren en ettering of fotofobie (lichte intolerantie), moet u naar de dierenarts gaan voor een oogheelkundig onderzoek. Elke ziekte kan het gezichtsvermogen beïnvloeden, evenals externe oorzaken (een klap voor het oog), dus het is raadzaam om de symptomen op tijd te detecteren.

Reinig de ogen van het dier regelmatig met fysiologisch serum en gaas.

Maak de ogen vrij van vacht die het zicht belemmert en de ophoping van vuil in het gebied bevordert.

Zorg ervoor dat de hond het hoofd niet in gebieden van struiken of struiken steekt, omdat voorwerpen in het oog kunnen worden geplaatst, zoals spikes of stekels.

Zorg ervoor dat het gebied waar de hond rust niet in contact komt met giftige producten, zoals verf, oplosmiddelen, zuren of gassen.

Oudere honden hebben een hoger risico op staar, dus het is raadzaam om hun ogen regelmatig naar de dierenarts te controleren.

Gebruik geen alcohol, waterstofperoxide, olie, zeep, oogdruppels of zalf, tenzij op medisch voorschrift.

Gezond eten helpt ook oogproblemen te voorkomen. We moeten snoep vermijden en de hond voldoende voer aanbieden voor zijn soort, grootte, leeftijd en activiteitenniveau.

Waarom botst mijn hond tegen de muur op?

Voordat het merkbaar wordt in het oog van je collega, de watervallen zullen het zicht beginnen te verminderen. Het lijkt je dat het bijziend is, dat je de inrichting van je huis bent vergeten, dat je nerveuzer bent ... Symptomen dat het zich zal manifesteren omdat het de muren, je meubels en de salontafel raakt.

Een hond met staar kan verdrietig en nerveus worden. Ze begrijpen niet waarom ze opeens niet meer kunnen zien hoe ze eerder kunnen zijn en kunnen angstig worden. Het probleem hiermee is dat de afweer van een trieste hond naar beneden gaat, hij zal stoppen met sporten en dat zal hem ook minder laten eten. Met een verminderde voeding en met een laag moreel, Het zal veel gemakkelijker voor u zijn om een ​​ziekte te krijgen.

Waarom krijgt mijn hond veel tranen?

Naarmate de dagen vorderen, de staar krijgt een witachtige kleur tot het punt waarop ze vast lijken te worden. Het is dan wanneer uw hond de tranen niet kan tegenhouden, maar niet omdat hij verdrietig is, angst heeft of een darmprobleem heeft, maar omdat het oog goed reageert op de aanwezigheid van dat vreemde lichaam.

Op dit punt is uw hond blind geworden, kan hij niet zien of koeken en moet hij door geur worden geleid. Als een PetLover moet je je hond nooit in deze staat laten komen omdat het zijn humeur zal veranderen, Hij zal vrij zijn en je zult worden onderworpen aan echte marteling.

Welke behandeling hebben staar bij honden?

Het eerste wat u moet doen, is vaststellen dat het in feite staar is. U hebt onze online dierenartsen om uw vraag te stellen. We zullen bevestigen dat u naar een vertrouwde specialist in uw stad moet gaan om u een definitieve diagnose te stellen.

De enige mogelijke behandeling om ze te behandelen is de chirurgische ingreep. Denk er zelfs niet aan om een ​​huis of natuurlijke remedie toe te passen, omdat je hem alleen maar kunt schaden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ze te voorkomen waar we het volgende over hebben.

Hoe staar bij oudere honden te voorkomen

De belangrijkste methode om cataract te voorkomen, is de ooghygiëne van uw collega. Wen er maar aan om je ogen wekelijks te reinigen. Dit is heel eenvoudig en je hoeft geen toevlucht te nemen tot medicijnen of producten die je op een forum aanbeveelt (ontsnappen aan de forums). Het enige dat je nodig hebt is gaas en wei. Als u twijfelt welke voor hem geschikt is, vraag dan een onderzoek aan onze online dierenartsen, we zullen u ook vertellen hoe u dit proces kunt uitvoeren.

Over het algemeen hoeft u de doek alleen maar van binnenuit te bevochtigen en schoon te maken. Door dit te doen, zorgt u ervoor dat alle stof weggelaten wordt en niet binnen, zoals logisch is. Als u deze routine toepast, kunt u uw hond regelmatig onderzoeken en gemakkelijker veranderingen in uw oog detecteren. Wanneer je bij hem zit om dit te doen, went er dan aan om de toestand van zijn huid te analyseren en ook om dood haar met een borstel te verwijderen Dit bespaart u ernstige dermatologische problemen.

De beoordeling is een belangrijke factor als het gaat om het bestrijden van staar. Ongeveer 75% van de gevallen bijgewoond door onze dierenartsen zijn te wijten aan genetische oorzaken, dus de snelle detectie en onmiddellijk bezoek aan de dierenarts is de beste behandeling. Een andere factor die we ook moeten proberen te vermijden, is dat onze vriend zijn oog raakt, omdat er een infectie kan optreden die de aanwezigheid van cataract versnelt.

Kortom, de enige behandeling voor deze ziekte is een operatie, maar met preventie en reiniging kunt u het optreden ervan voorkomen. Aarzel niet om ons al uw vragen te stellen om alle hulp te krijgen die u nodig heeft.

Ben je nog met twijfels achtergebleven? Vraag onze dierenartsen:

behandeling

Volgens Natalia Vologzhanina, dierenarts, specialist in oogheelkunde en oogheelkunde, is chirurgie de enige effectieve behandeling om deze pathologie te elimineren, omdat op medicijnen gebaseerde behandelingen niet erg effectief zijn. Het is echter de dierenarts die de behandeling moet bepalen die het huisdier nodig heeft, omdat elk geval anders is.

Ten slotte is het belangrijk op te merken dat de hond na de operatie een speciale halsband moet dragen om de ogen gedurende ongeveer drie weken te beschermen en lichamelijke oefening zoveel mogelijk moet worden beperkt. Geen games, races of plotselinge bewegingen.

AANVERWANTE OPMERKINGEN

Vier Earth Day en maak je eigen huis groener Earth Day en maak je eigen huis groener

Vijf manieren om te herkennen of uw huisdier lijdt aan cataract en hoe het te behandelen

De watervallen ze zijn een van de meest voorkomende ziekten bij honden die in het algemeen gerelateerd is aan leeftijd en verminderd gezichtsvermogen.

Uw huisdier kan echter symptomen van deze pathologie ervaren in elk stadium van zijn leven, als gevolg van een ontstekingsziekte, oogletsel of zelfs diabetes bij honden.

Daarom, volgens veterinaire specialisten van Latin Pet, is het noodzakelijk om de volgende aanbevelingen te volgen om te weten of uw eigenwijsheid aan deze aandoening lijdt en hem dus op tijd medische hulp te bieden:

1. Genetica: De achtergrond van uw huisdier is erg belangrijk en het eerste dat moet worden uitgesloten, omdat staar ook kan optreden als gevolg van genetische en erfelijke componenten.

2. Race: Sommige hondenrassen ontwikkelen deze ziekte vaker dan andere. De meest voorkomende zijn de Dwergpoedel, Yorkshire Terrier en Cocker-spaniël.
Maar je moet ook rekening houden met de poedel, Bichon Frise, schnauzer, Siberische Husky, Fox Terrier, Labrador, Golden Retriever, peke, kortstaart, Shih tzu en Lhasa Apso.

3. Onhandigheid tijdens het lopen: Staar zorgt ervoor dat licht het netvlies niet goed bereikt, wat verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt. Als uw huisdier tijdens het lopen tegen objecten botst, kan dit een direct symptoom zijn.

4. Verandering van toon in de ogen: de ooglens Het is verantwoordelijk voor het sturen en focussen van het licht naar het netvlies zodat het beeld helder is en, wanneer deze ziekte optreedt, het ondoorzichtig en witachtig wordt, wat we kunnen zien wanneer ons huisdier licht in zijn ogen ontvangt.

5. Nultolerantie voor licht: Naarmate de toestand van de staar vordert, zal onze hond het licht zodanig beïnvloeden dat het volledig wordt vermeden.

Wat is de behandeling?

Ten eerste, als uw huisdier tot een van de genoemde races behoort, moet u presteren oogcontroles vaak. Vooral vanaf 8 jaar oud.

Elk geval is echter anders. Vanaf het begin van de eerste symptomen is het belangrijk om de dierenarts te helpen, die de enige is die de behandeling zal bepalen die uw huisdier nodig heeft.

Aan de andere kant, volgens Natalia Vologzhanina, dierenarts specialist inoogheelkundeDe enige effectieve behandeling is een operatie, omdat op medicatie gebaseerde behandelingen de ziekte meestal niet volledig elimineren.

Het is belangrijk op te merken dat als uw puppy wordt geopereerd, u een speciale ketting Om uw ogen gedurende ongeveer drie weken te beschermen en lichamelijke oefening zoveel mogelijk te beperken.

Video: Oogontsteking - Symptomen en behandeling (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send