Dieren

Catnip: Wat is Catnip?

Pin
Send
Share
Send
Send


Katten zijn huiskatten die hun jagersinstinct niet hebben verloren, vandaar hun onafhankelijke, verkennende en avontuurlijke aard die eigenaren vaak gek maakt, die alert en geïnformeerd moeten blijven, bijvoorbeeld over die planten die giftig zijn voor katten.

Bijna al die mensen die een kat in hun huis hebben verwelkomd, weten echter dat er een plant is die verre van giftig is, van ze houdt en verschillende reacties in hen veroorzaakt, we worden geconfronteerd met de bekende kattenkruid. Als je meer wilt weten over deze plant, zullen we dit artikel in dit Animal Expert-artikel bespreken eigenschappen van kattenkruid of kattenkruid.

Wat is kattenkruid?

Catnip staat bekend onder de botanische naam van Riet Nepeta, hoewel het ook andere namen ontvangt, zoals kattenmunt, kattenbasilicum, kattenkruid, kattenkruid of kattenkruid.

Het is zeker een plant waarvan het uiterlijk vergelijkbaar is met die van munt en pepermunt, de bladeren zijn groen, met gekartelde randen en de lengte is tussen de 20 en 60 centimeter hoog. terwijl Het is een plant afkomstig uit Europa, groeit ook in het wild in Noord-Amerika en West-Azië.

Waarom houdt deze plant zoveel van katten?

Catnip is zeer rijk aan etherische oliën en dit maakt 7 van de 10 katten reageren voor haar, met een ongewone interesse in deze plant.

Eerst kunnen we observeren hoe de kat de plant nadert, ertegen wrijft, likt, kauwt en geluiden afgeeft die vergelijkbaar zijn met die van de hitte van de kat, maar hier eindigt deze reactie niet, later zijn er veel katten die beginnen te springen van de ene plaats naar de andere, om te rennen. Ze kunnen ook op zichzelf rollen en denkbeeldige muizen jagen. Ja, zonder twijfel oefent deze plant een verdovend effect dat meer dan één kat verleidt, maar waarom treedt deze reactie op?

Dit verdovende effect is te wijten aan een werkzame stof genaamd nepetalactonekan deze stof zich binden aan die cellen waarvan de functie is om de gevoelige neuronen te stimuleren en de reactie die de kat vóór deze plant ervaart, is te wijten aan een overstimulatie die niet van nature vóór andere stimuli plaatsvindt.

Naast het verdovende effect induceert kattenkruid gedrag bij de kat dat vergelijkbaar is met het gedrag dat optreedt tijdens de vrijage en de paring.

Eigenschappen van kattenkruid

Vanwege zijn eigenschappen biedt catnip verschillende voordelen voor uw kat:

  • Het stimuleert het spel en de beweging
  • Het maakt het gemakkelijk voor u om actief te blijven en te oefenen
  • Stimuleer de geest van de kat dankzij het spel

Daarom moet het ons niet verbazen dat veel kattenspeelgoed en schrapers ook kattenkruid bevatten, tegenwoordig is het ook te vinden in de vorm van een spray en spuit het op je huisdier het zal het mogelijk maken om door geur te reageren op nepetalacton, waardoor een onmiddellijke beloning wordt verkregen die kan worden gebruikt als een positieve versterking.

Kan kattenkruid giftig worden voor uw kat?

Catnip Het is niet giftig voor katten en niet verslavendDaarom is het geen probleem dat onze kat matig wordt blootgesteld aan deze plant, en ja, matiging is hier erg belangrijk.

Een kat die voortdurend wordt blootgesteld aan het verdovende effect van kattenkruid, kan gevaarlijk zijn, want hoewel het niet gebruikelijk is, kan het agressief gedrag vertonen. Evenzo kan overmatige blootstelling de gezondheid van het dier in gevaar brengen als er terrassen of open ramen

Catnip is ideaal voor onze katten, dus ze zijn er over het algemeen dol op, maar we benadrukken dat matiging en toezicht is belangrijk.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Eigenschappen van kattenkruid of kattenkruid, raden we u aan naar onze sectie Games en plezier te gaan.

Werkingsmechanisme van kattenkruid

De reactie op Catnip wordt gemedieerd door het reuksysteem:

Wanneer nepetalacton de neusholtes van de kat binnentreedt, voegt het zich samen met de reukzintuiglijke neuronen in het reukepitheel (gespecialiseerd weefsel op het dak van de neusholte, aan de achterkant van de neus), die betrokken is bij geur. Een laag slijm bedekt het reukepitheel dat de geurmoleculen vangt.

Olfactorische sensorische neuronen sturen signalen door het reukkanaal naar de reukbol die zich voor in de hersenen bevindt en verantwoordelijk is voor de verwerking van geuren.

De reuklamp verzendt signalen naar verschillende hersengebieden, waaronder de amygdala (verantwoordelijk voor emoties) en de hypothalamus (verantwoordelijk voor gedragsreacties).

Welke effecten heeft catnip?

Bij de meeste katten wordt opwinding veroorzaakt door blootstelling aan kattenkruid. Je kat kan gestimuleerde, rennen en aanvallende dingen doen. In veel gevallen zullen de ogen van katten verwijden.

Je kat kan natuurlijk anders reageren, maar veel katten worden expressiever en speelser. Een klein aantal katten kan agressief worden wanneer ze worden blootgesteld aan kattenkruid, dus geef je kat wat ruimte als het de eerste keer is dat je het probeert.

Wat is de Catnip?

Het is een plant die de chemische eigenschap heeft van "drogende katten" en de oorzaak wordt gevonden in de Nepetalactone, een chemische verbinding die aanwezig is in de aromatische olie van de kattenmunt. Blijkbaar is dit de component die de "gelukstoestand" bij katten veroorzaakt, omdat het verband houdt met het proces van activering van gebieden van het centrale zenuwstelsel en interessant is het gerelateerd aan een vergelijkbare chemische verbinding, die wordt gevonden in de urine van katten

Effecten van kattenkruid bij katten.

De effecten die de cape nepeta meestal bij katten veroorzaken zijn:

  • Speels en leuk gedrag.
  • Vreemd gedrag en alternatieve bewegingen.
  • Ze kunnen over je lichaam rollen, een paar minuten op het gras wentelen en ecstasy reflecteren.
  • Ze kunnen op muizen of andere dieren jagen die ze zich voorstellen.
  • Likt en spint.
  • Ze kunnen de kattenkruid kauwen, inhaleren en erin slaan.

Tussen verstreken 5 tot 15 minuten, de effecten van kattenkruid, ze houden op, wijken voor rust en normaliteit en het wordt aanbevolen dat tussen deze doses geluk minstens twee uur verstrijken.

Sommige studies hebben verschillende theorieën over de effecten die de plant produceert weerspiegeld. Sommigen vergelijken ze met hallucinogene effecten die zuren produceren (LSD) bij mensen vanwege de sensaties die katten ervaren. Anderen zorgen ervoor dat het veroorzaakte effect is meer vergelijkbaar met die van marihuana of cannabis.

De reacties van katten op het effect variëren echter normaal ze gaan meestal van een kalm of kalm gedrag naar een meer euforische reactie van extase. Maar binnen enkele minuten raakt de kat gewend aan de effecten van de munt en worden de effecten gecensureerd.

Catnip voordelen

● Verbeter uw gedrag: Dankzij de kattenkruid voor katten kan uw kat zich een paar minuten in extase voelen en nadat het effect voorbij is, wordt zijn gedrag rustiger, dankzij het feit dat ze tijdens de staat van hallucinatie spelen en rollen, waardoor energie en endorfines vrijkomen.

● Stressvrijgave: Soms kunnen katten stress voelen wanneer ze zich binnen 4 muren in huis bevinden, hetzij omdat het erg klein is of gewoon verveling. Het contact met de cape nepeta, laat ze ontspannen en een gevoel van welzijn ervaren.

● Uitoefenen: Door een beetje kattenkruid aan de krabber en het speelgoed van uw kat toe te voegen, krijgt u het gestimuleerd tijdens de uitvoering van uw gebruikelijke oefening, dit zal een grotere motivatie zijn bij het oefenen in uw krabber.

● Natuurlijk insectenwerend middel: Als je deze plant thuis hebt, zoals de kaap nepeta, kun je ook muggen en kakkerlakken afweren vanwege de chemische effecten die het veroorzaakt.

Catnip contra-indicaties

Hoewel de effecten ervan in sommige gevallen niet schadelijk zijn de kat kan overgeven en een negatieve reactie op de kattenkruid hebben. In die gevallen is het beter om het gebruik te beperken, omdat het een allergische reactie kan zijn.

Over het algemeen moeten de doses worden gecontroleerd en kunt u hem van tijd tot tijd toegang geven en hem dan afnemen. Veel beter ook als je het associeert met speelgoed of schrapers, zodat het gemotiveerd is om te spelen.

Hoe kan ik kattenkruid aan mijn kat leveren?

U kunt Catnip op verschillende manieren aan uw kat leveren. De hallucinogene oliën van deze plant worden momenteel in verschillende presentaties verkocht, je kunt niet langer maar één plant in huis hebben, maar je kunt ook de zaden kopen om het zelf te laten groeien, ook gedroogde bladeren, pillen, sprays, roll-on pakketten en druppels met essentie van nepetalactone. Dit alles kan worden gekocht in een gespecialiseerde winkel die heeft kattenkruid producten voor katten

Koop Catnip voor katten

Hier kun je de beste natuurlijke Catnip kopen, in verschillende formaten.

Dus de manier om de Catnip te leveren, kan worden verspreid door speelgoed, schrapers of het toevoegen van een kleine dosis voor uw gebruikelijke speelplekken. Zelfs sommige merken verkopen hun kattenproducten vaak met dit component al inbegrepen.

De effecten van Catnip komen niet bij alle katten voor.

Niet alle katten reageren op de effecten van deze plant en Ongeveer 40% van de katten ondervindt geen effect. Dit komt omdat de oorzaken waarvoor een kat op de Nepeta Catharia reageert, te maken hebben met zijn genetica. Katten zonder deze aanleg zullen niet worden veranderd door hun effecten.

Kittens jonger dan 2 maanden kunnen deze plant zelfs afwijzen. Volwassen katten kunnen degenen zijn die het sterkst reageren op hun effecten, omdat sommige onderzoeken een vergelijkbare component, bestaande in de urine van katten, in verband brengen en zich aangetrokken kunnen voelen.

hun effecten zijn helemaal niet schadelijk, hoewel het wordt aanbevolen dat ze niet continu worden blootgesteld en voorkomen dat ze te veel worden gegeten of ingeademd. Je kunt maar beter genieten van kattenkruid, op bepaalde momenten en als ze gerelateerd zijn aan en geïmpregneerd zijn met speelgoed of speeltuinen, veel beter.

Andere variëteiten vergelijkbaar met Catnip

Er zijn andere minder bekende variëteiten, maar die hebben vergelijkbare effecten en kenmerken:

Nepeta mussinii Het is een variëteit aan planten met bloemen van okerkleur en bladeren van grijstinten. Ze zijn middelgroot, maar kleiner dan kattenkruidplanten, met een hoogte van ongeveer 50 cm maximaal.

Het is een variëteit, genaamd Nepeta cataria citriodora en het wordt gekenmerkt door witte bloemen met turquoise tonen. De bloemen hebben een citroengeur, vandaar de naam en kunnen een meter hoog worden.

de variëteit Nepeta camphorataHet heeft witte bloemen met paarse tinten en kan meer dan 50 cm hoog worden. Het heeft een geur vergelijkbaar met kamfer.

Het is een van de bekendste rassen en de plant wordt genoemd Parnassic Nepeta. De bloemen zijn roze en een hoogte van ongeveer 50 cm. Deze plant kan gemakkelijk worden verkregen in dierenwinkels.

Hoe de Catnip thuis houden?

Het belangrijkste is behoudt zijn essentie en natuurlijke aroma's Dus het meest aanbevolen is:

De meeste containers waarin het wordt verkocht, zijn luchtdicht, maar als ze dat niet waren, raden we u aan het te wijzigen in een luchtdichte zak of rubberen fles met druksluiting. Als het niet luchtdicht is, gaan de eigenschappen van de Catnip verloren en daarom zal het effect ervan niet hetzelfde zijn bij katten. Bewaar het ook op een plaats waar het geen licht geeft en, indien mogelijk, op een koele en droge plaats.

We hebben toen gezien dat de Kaap Nepeta, het kan voordelig zijn voor uw kat (zonder misbruik te maken) en een klein beetje kattenkruid, om zeker die leuke kleine spellen op te vrolijken. Vertel ons je ervaring. Hoe reageert je kat?

Video: What Does Catnip Do To Cats? (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send