Dieren

Hoe zorg je voor een hond met hartproblemen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Het hart van een Hond met hartaandoeningen pompt geen bloed in de snelheid die uw lichaam nodig heeft. Daarom moet u speciaal op uw dieet letten. En pas uw dieet aan. In dit artikel wordt uitgelegd hoe te zorgen voor het hart van de hond door middel van voedsel, de nodige voorzorgsmaatregelen om een ​​hond met hartproblemen te voeden en enkele gezonde gewoonten.

Honden met hartproblemen en voeding

Een hond met hartproblemen pompt niet al het bloed dat zijn lichaam nodig heeft. Dit is sindsdien een obstakel voor uw gezondheid Plasma is het belangrijkste middel voor het transport van voedingsstoffen en zuurstof door je hele lichaam.

Zonder deze natuurlijke brandstoffen, Can's organen en spieren werken niet op de juiste manier. Het hart van het dier is niet in staat om het bloed met zuurstof en voedingsstoffen terug te voeren naar de rest van het lichaam, wat het nodig heeft om gezond te zijn. Dit verklaart waarom het organisme van een hond met hartproblemen langzamer werkt, op middelgroot gas.

Hartproblemen, zoals hartfalen, zijn niet ongewoon bij honden. Ook groeien ze, net als bij mensen, naarmate de hond ouder wordt. De dierenarts Fausto Andrés berekent dat "60% van de kleine honden, zoals chihuahua of yorkshire, heeft hartproblemen als ze ouder zijn dan tien jaar. "

Bovendien lijdt tussen de 20 en 40% van de honden schade aan hun hartkleppen, volgens de 'WebMd'-publicatiegegevens. Deze poorten regelen de in- en uitgang van bloed uit deze vitale spier.

De voeding helpt bij het voorkomen en verzorgen van de hartgezondheid van de hond

maar, Welke rol speelt voeding in de hartgezondheid van de hond? "Zoals met mensen, veel van de Hartproblemen bij de hond zijn te wijten aan een slecht dieet", zegt dierenarts Carlos Gutiérrez, auteur van het hondenvoedingsblog.

"Een correct dieet vermindert de kans dat onze hond aan hartaandoeningen lijdt," verklaart de hondendiëtist.

Ik bedoel voedsel is de sleutel tot het voorkomen van hartproblemen in het blik. Maar het helpt ook de hond met hartkwalen te genieten van een betere kwaliteit van leven. Hieronder volgen enkele tips en kleine dieetveranderingen die helpen het hart te verzorgen van de hond.

Dierlijke eiwitten om het hart van de hond te voeden

Het vlees bevat een kleine maar essentiële substantie om voor het hart van de hond te zorgen: taurine. Deze molecule feeds de hartcellen van het dier. Bovendien verbetert het het vermogen van het hondenhart om samen te trekken, een essentiële beweging zodat het bloed kan pompen met de snelheid die het nodig heeft.

Daarom moet het dieet van de hond dierlijke eiwitten bevatten om het hart van de hond te verzorgen en te voeden. Ik bedoel vis, kip en koe, onder anderen producten.

De voordelen van taurine voor het hart van de hond zijn onderzocht door de Veterinaire Cardiologiedienst van de Universiteit van Sacramento (VS) "Taurinetekorten verklaren een groot deel van de hartkwalen bij de hond," concluderen deze onderzoekers. De rol van dit kleine molecuul "legt uit dat honden met hartproblemen mogelijk een taurinesupplement moeten nemen", voegt Gutierrez toe. In dit geval moet de dierenarts worden geraadpleegd om de juiste dagelijkse hoeveelheid aan te geven.

Weinig zout voor het hondenhart

Een hondenhart dat niet genoeg bloed naar het lichaam pompt, heeft andere voedingszorg nodig. Onder hen de hoeveelheid zout (natriumchloride) in het dieet van de hond moet worden verminderd. "Zout verhoogt de druk op het hart van het dier, en dit is rampzalig", legt de dierenarts uit. Te veel zout in het dieet maakt het werk nog moeilijker voor het verzwakte hart van de hond. Daarom hebben diëten die voor de gezondheid van honden zorgen, een lage hoeveelheid natrium: dit vermindert de extra belasting van het hart.

Maaltijden om voor het hondenhart te zorgen

Het kiezen van hondenvoer is altijd een taak waaraan u speciale aandacht moet besteden. Voedsel is de brandstof van de hond en een goed dieet zal de levenskwaliteit van de harige vriend helpen verbeteren. Deze aanbeveling is zeer relevant wanneer de hond een hartaandoening heeft.

Hoogwaardige voedingsmiddelen hebben vaak voedsel voor honden met hartproblemen

De meeste commerciële merken hondenvoer van high-end hebben speciale lijnen voor honden met hartproblemen.

Deze soorten voedsel bevatten minder natrium (zout) dan normaal. Bovendien omvatten ze het belangrijke stierenvechten.

Polyfenolen, stoffen die van nature groenten bevatten, zijn andere componenten die het hart van de hond versterken. Polyfenolen zorgen voor de hartgezondheid van honden - en mensen - concluderen studies zoals die uitgevoerd door het Food Safety Institute van de Universiteit van Wageningen, in Nederland.

Verlies van eetlust bij het zieke dier

Een ziek hart kan verlies van eetlust hebben. Daarom zijn veel van de voedingsmiddelen ontworpen voor zieke honden ze komen in de vorm van blikjes of nat dieet en ik denk niet, minder aantrekkelijk voor honden.

Kies voor een zelfgemaakt hondendieet, op voorwaarde dat het onder toezicht staat van een hondenvoedingsdeskundige of dierenarts, is het een andere optie om een ​​hond met hartproblemen te voeren. Met deze mogelijkheid kunt u het menu van de hond aanpassen en aanpassen, afhankelijk van elk dier.

Goede gewoonten voor het hart van de hond

Oefening is de sleutel om het hart van de hond in topconditie te houden. Een dier moet dagelijks minimaal 30 minuten lopen. En buitenshuis.

Regelmatige fysieke activiteit helpt ook overgewicht bij honden te voorkomen. Overgewicht is gevaarlijk voor de hond en vooral voor je hart. tussen 20 en 40% van de honden hebben overgewicht.

We moeten wel zorg voor het dieet van de hond vanaf het puppystadium. En pas het dieet van de hond aan elk van zijn vitale fasen aan: het is de beste manier om voor de gezondheid van uw hart te zorgen.

Kleine honden hebben een sneller metabolisme: dit verklaart dat hun hartproblemen vaker voorkomen.

Platte (brachycefalische) honden hebben vaak moeite met ademhalen, vanwege de speciale samenstelling van hun hoofd en snuit. Bij deze dieren is het voorkomen en verzorgen van hartkwalen nog relevanter.

Het is belangrijk om thuis hartproblemen bij honden te herkennen. Voor eventuele symptomen (hoesten, snelle ademhaling of overmatige hartslag) men moet dringend naar de dierenarts.

Het aanbieden van een dieet van hoge kwaliteit aan de hond is essentieel om voor hun gezondheid te zorgen, vooral als ze last hebben van een hartprobleem.

Het dieet van de hond moet altijd onder toezicht staan ​​van een dierenarts of hondenvoedingsdeskundige.

Neem hem mee uit te oefenen ... maar met mate

Dat een hond hartproblemen heeft, betekent niet dat hij geen enkele oefening hoeft te doen, maar gewoon met mate moet doen, voorkomen dat u moe wordt. In feite, zodra we zien dat hij begint te hijgen, moeten we naar huis gaan om te herstellen. Maar anders kunnen we met hem spelen, bijvoorbeeld met een bijtring.

Geef voldoende voedsel

Om uw hart te beschermen, is het belangrijk dat u een soort dieet krijgt dat is Zoutarm en bevatten een extra hoeveelheid taurine en carnitine, dit zijn eiwitten van dierlijke oorsprong die ervoor zorgen. Maar het is er niet genoeg mee, maar we moeten hem ook de hoeveelheid voedsel geven die overeenkomt met zijn leeftijd en zijn gewicht om te voorkomen dat hij een paar extra kilo's neemt.

In het geval dat uw hond te zwaar is, is het handig voor de dierenarts om u te vertellen hoeveel voedsel u moet eten, zodat u weer op uw ideale gewicht bent en dus voorkomt dat uw hart faalt.

Geef hem zijn medicijnen

Als u vermoedt dat uw hond hartproblemen heeft, dat wil zeggen, als hij symptomen begint te krijgen zoals hoesten en verlies van interesse in beweging, moet u breng het naar de dierenarts Laat hem het onderzoeken. Eenmaal daar zal de dierenarts een diagnose stellen en u enkele medicijnen geven, zoals benaceprile, die u aan uw hond moet geven.

Het is belangrijk dat u weet dat deze medicijnen het hartprobleem niet zullen genezen, maar ze zullen de hond helpen een normaal leven te leiden.

En, last but not least, geef er veel liefde aan. 🙂

Hartpathologieën bij honden

tussen 20 en 40% van de hondenpopulatie lijdt schade aan de hartkleppen en interessant is dat hetzelfde percentage te zwaar is, dus we kunnen zien hoe de voedingsstatus en eetgewoonten de gezondheid van onze huisdieren beïnvloeden, net zoals menselijke voeding ook tal van pathologieën veroorzaakt.

Als we deze percentages extrapoleren naar kleine rassen, zoals de yorkshire of de pekinees, neemt de index toe, omdat 60% van deze honden een soort hartprobleem heeft.

De hartpathologieën bij honden vertalen zich in hartfalen, d.w.z. het pompen van het hart is verminderd en met dit feit neemt ook de bijdrage van zuurstof, bloed en voedingsstoffen aan de weefsels af, wat al zijn algemene gevolgen heeft lichaam.

Zoals we eerder hebben vermeld, is voedsel direct gerelateerd aan dit soort pathologieën (hoewel er andere factoren bij betrokken zijn) en het is mogelijk om ze te voorkomen als we onze vriend op de juiste manier voeden, maar als de ziekte al is gediagnosticeerd, moeten we weten dat een adequate Voeding moet onderdeel zijn van de behandeling.

Herken de symptomen van hartfalen bij de hond

Als onze hond lijdt aan een hartaandoening, moeten we dat doen waarschuw hem zo vroeg mogelijk, om snel naar de dierenarts te kunnen gaan, die een dieet- en soms farmacologische behandeling zal voorschrijven. Hartfalen bij honden kan zich als volgt manifesteren:

  • Vermoeidheid door elke vorm van lichamelijke activiteit, zoals wandelen of spelen
  • hoesten
  • Versnelde ademhaling
  • Snelle pols
  • Verlies van eetlust

We kunnen neem de pols van onze hond door onze wijsvinger en ringvinger in de dij van ons huisdier te plaatsen, zijn de normale hartslagen als volgt:

  • Van 100 tot 160 slagen per minuut voor honden die minder dan 13 kilo wegen
  • Van 60 tot 100 slagen per minuut voor honden die meer dan 13 kilo wegen

Evenwichtig eten of com>

Het is duidelijk dat het voer past zich perfect aan aan de voedingsbehoeften van onze vrienden, honden, en ook, in het geval van een hartprobleem, moeten we weten dat er specifieke lijnen hondenvoeding zijn die voer verkopen dat aan alle bovengenoemde kenmerken in hun voedingssamenstelling voldoet. Je moet ook in gedachten houden dat als je hond al eet, ik denk dat je zijn hele leven niet abrupt zijn dieet moet veranderen.

Het probleem doet zich echter voor wanneer onze hond gewend is aan zelfgemaakt eten en wordt gediagnosticeerd met hartfalen, dus we moeten proberen te voorzien in zijn specifieke voedingsbehoeften via voedsel voor menselijke consumptie.

In ieder geval De dierenarts zal u vertellen welk type Voeding is het meest geschikt voor uw geval en zal u helpen om het geleidelijk te implementeren en zal ook aanbevelen hoe u uw huisdier, indien nodig, op de juiste manier kunt voeren.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Voeding voor honden met hartproblemenWe raden u aan onze sectie over zelfgemaakte diëten in te voeren.

Video: Hartproblemen bij de hond (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send