Dieren

Wat te doen als mijn hond bang is voor mensen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Je hond socialiseren met mensen om je heen, familie en vrienden, is iets dat je zou moeten kunnen doen. Als uw hond echter bang is voor mensen, zal hij terughoudend, bang en zelfs onzeker zijn wanneer ze hem benaderen, of hij die mensen eerder heeft gezien of niet.

Site die u identificeert met wat u leest, Het eerste dat u moet zeggen, is dat u naar een specialist moet gaan, het is wie je het beste kan helpen om een ​​therapie met je hond te doen. Maak je echter geen zorgen! In dit artikel vertellen we u het mogelijke Oorzaken waarom uw hond bang is voor mensen en enkele tips die belangrijk voor u zijn.

Onthoud dat als je hond een angstige is, de verandering zal niet van de ene op de andere dag plaatsvinden. Je hebt wat extra geduld nodig.

Mijn hond is bang voor mensen, waarom?

Bij honden, angst verschijnt meestal aan het einde van de eerste fase van de socialisatie van onze puppy. Dat is waarom het is Het is essentieel om onze hond aan verschillende mensen, dieren, objecten en omgevingen te laten wennen. Op deze manier vermijden we het verschijnen van angsten en fobieën.

Meestal als een hond bang is, is dit meestal gerelateerd aan een slechte socialisatieAndere mogelijke redenen die angst voor de hond kunnen veroorzaken, zijn echter:

 • Geen contact met andere mensen
 • Enige traumatische ervaring
 • Omdat zijn ouders dat gedrag al hadden en hij van hen heeft geleerd
 • Je hebt misschien fysieke straf door mensen geleden
 • Hij heeft contact gehad met weinig mensen in zijn leven
 • ziekten
 • Blootgesteld zijn aan giftige stoffen
 • Leeftijd (of cognitieve dysfunctie syndroom)

soms, Honden tonen uitsluitend angst voor mannen en niet voor vrouwen. In dat geval is het meestal omdat er iets exclusief met mannen is gebeurd. Remember! Mannen hebben de neiging om een ​​sterkere stem te hebben, zijn meestal langer en hebben gezichtshaar, dit alles kan een hond bang maken!

Het is ook mogelijk dat uw hond heeft angst voor een specifiek persoonof integendeel, dat isje bent bang wijdverbreid Met alle mensen.

Hoe te weten of uw hond bang is of een fobie

Echt, angst is een emotie die in de natuur voorkomt laat honden overleven. Een fobie is echter een onevenredige emotie.

 • Als uw hond Probeer weg te rennen, aan te vallen, blijf stil, dan ... Je hond is bang.
 • In het geval dat uw hond heeft een fobie, hij zal niet te beheersen zijn, in staat zijn om paniekaanvallen en angstgevoelens te hebben.

In ieder geval een specialist bezoeken (vooral als het een fobie is) is essentieel. Dit sluit mogelijke pathologische problemen bij de hond uit.

Tips die u moet gebruiken als uw hond bang is voor mensen

Het eerste wat u moet doen voordat u enige vorm van therapie overweegt, is Leer de hoektaal zelf. Dat wil zeggen, om te begrijpen wat uw hond op elk moment voelt! Dit is basis om uw hond te helpen zijn angst te overwinnen.

Zodra u dit hebt gedaan, moet u Identificeer de stimuli die de angst van uw huisdier veroorzaken. Ben je bang voor alle mensen? Ben je alleen bang voor mannen? Ben je alleen bang voor mensen die je benaderen?

Als u hier duidelijk over bent, moet u de interacties van uw huisdier met andere mensen gaan beheersen. Als je hond bang is voor allerlei mensen, Het is niet handig dat je je plots in een menigte bevindt! Je moet altijd proberen veilig te zijn. Op deze manier Je zult hem helpen vertrouwen te krijgen en zich veilig gevleugelde mensen te voelen.

Het idee is dat uw hond begrijpt dat er niets met hem gebeurt als hij bij u is!

Therapieën voor honden met angst

In het geval dat u eindelijk wordt aangemoedigd om naar een specialist te gaan, Het is heel normaal om naderende therapieën aan te bevelen. Dit type therapie wordt uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving, met de opvoeder en andere mensen die zullen handelen alsof ze straatvoetgangers zijn. In deze gevallen zal positieve versterking worden gebruikt om goed gedrag aan te moedigen, en dat dit mensen associeert met prijzen.

Dingen die u NIET moet doen als uw hond bang is

Als uw hond bang is, kan wat we u gaan vertellen een tegenslag in zijn therapie veroorzaken!

 • Laat mensen op straat uw hond rechtstreeks benaderen
 • Forceer, dwing of straf hem. Ik zou kunnen aanvallen!
 • Ga niet naar een specialist als uw hond agressief is> (Foto via: expert dier)

In het geval dat uw hond bang is, maar niet agressief, kunt u beginnen met werken met vertrouwde mensen, door deze tips te volgen:

 • Probeer niet naar hem te staren of over hem heen te leunen. Laat ze wachten tot de hond het eerste contact maakt.
 • wisselwerking moet normaal worden gedaan, ontspannen zijn en de hond negeren.
 • We moeten gaan dat de hond went aan het zien van die mensen. Misschien wilt u in het begin niet naderen en geleidelijk de interesse in deze nieuwe bezoekers beginnen te tonen.
 • Vraag uw bezoekers dat als de hond hen nadert, zij u zullen belonen met hondensnoepjes. En blijf dan de hond negeren.
 • Herhaal de oefening zo vaak als nodig., totdat uw hond ze verdraagt. Eenmaal gedomineerd, herhaal het met verschillende mensen!
 • Eenmaal in huis komt deze oefening normaal uit, Doe dezelfde oefeningen buiten!

Remember! Het proces om een ​​angst voor een hond weg te nemen kan vrij lang zijn. Als een professional met u werkt, is dit veel effectiever en kan het u beter helpen met gedragsproblemen die uw huisdier kan hebben.

Waarom is een hond bang voor mensen?

Angst is een emotie die verschijnt aan het einde van de socialisatiefase van de puppy. Voordat die tijd komt, is het essentieel aanwezig en gewend onze hond voor allerlei soorten mensen, dieren, objecten en omgevingen, zo niet, verschijnen angsten en fobieën.

Hoewel deze angst in het algemeen verband houdt met een slechte socialisatie, zijn die er wel andere oorzaken die angst kunnen veroorzaken bij de hond, zoals:

 • Gebrek aan regelmatig contact met mensen.
 • Traumatische ervaringen gerelateerd aan mensen.
 • Vanwege genetica (kind van angstige ouders).
 • Gebruik van straf bij de hond en / of aversieve technieken.
 • Contact met weinig verschillende mensen gedurende zijn hele leven.
 • Veroudering (cognitieve dysfunctie syndroom).
 • Ziekten en blootstelling aan giftige stoffen.

Soms kunnen sommige honden verschijnen angst voor mannen en niet vrouwen, dat is meestal te wijten aan alles wat hierboven is vermeld, maar alleen aan mannen. Bovendien hebben mensen van het mannelijke geslacht de neiging om een ​​sterkere stem te hebben, zijn ze meestal langer en hebben ze gezichtshaar, kenmerken die een hond meestal meer doen schrikken.

Het kan ook gebeuren dat de hond heeft angst voor zeer specifieke mensen (bijvoorbeeld angst voor dierenartsen of angst voor mensen in uniform) of die angst is wijdverbreid.

Hoe onderscheid je angst van fobie?

We moeten niet vergeten dat angst een adaptieve emotie is die het toestaat om te overleven, terwijl de fobie is een onevenredige emotie. Als onze hond bang is, zullen we zien dat hij probeert te vluchten, te bewegen, stil te staan ​​en zelfs aan te vallen, terwijl als de hond een fobie heeft, het op een oncontroleerbare manier zal handelen en we paniekaanvallen en angst zullen waarnemen.

In elk geval zal het interessant zijn om een ​​specialist te zien, maar in het geval van fobie is het essentieel, omdat het veel ingewikkelder is om te werken en pathologische problemen bij de hond moeten worden uitgesloten. Het kan ook verband houden met het sensorische deprivatiesyndroom.

Wat te doen als een hond bang is voor mensen?

Voordat u enige vorm van therapie overweegt, is het essentieel honden taal leren, dat wil zeggen, de tekenen van kalmte of kalmte, fysieke signalen die ons zullen helpen begrijpen of onze hond kalm is of integendeel ongemakkelijk is. Inzicht in onze hond is van cruciaal belang om u te helpen uw angsten te overwinnen.

De volgende stap zal bestaan ​​uit identificeer de stimuli die angst loslaten. Ben je bang voor alle mensen gelijk of alleen voor mannen? Ben je alleen bang als ze met je praten en / of je benaderen of zelfs van veraf?

Als we deze concepten eenmaal duidelijk hebben, moeten we dat doen controle interacties van de hond met mensen. Het is heel belangrijk dat onze hond met angst zich niet plotseling in een menigte bevindt of voor mensen die hem proberen aan te raken of te aaien, dat moeten we wel probeer je veilig te voelen altijd (naar hem kijken en kijken naar de tekenen van kalmte die hij kan tonen). Dat zal je helpen om zelfvertrouwen te krijgen en je beter te voelen bij ons.

Als onze hond zich goed voelt, zal het gemakkelijker voor hem zijn om zijn angsten te overwinnen. We zullen altijd een veilige afstand houden van andere mensen en als ze in de buurt proberen te komen, kunnen we ze wegjagen omdat onze hond bijvoorbeeld bijt, zelfs als het niet waar is, om te voorkomen dat hij probeert weg te rennen of te reageren. Het idee is dat, zolang de hond bij ons is, dat weet er zal niets ergs gebeuren.

Redenen voor angst voor mensen

Er zijn verschillende factoren waarom uw hond bang kan zijn voor mensen, een groep (ouderen of kinderen) of een bepaalde persoon. Deze worden als de meest voorkomende beschouwd:

 • Genetica en ras. Er zijn sommige soorten rassen die als verlegen en eng worden beschouwd, zoals de Great Dane, die ondanks zijn grote omvang een angstige hond is. Als je uit de tijd bent dat ze de beroemde Scooby-Doo-serie uitzenden, kun je veel leren over het karakter van dit dier. Windhonden hebben ook een soortgelijk karakter.

In deze gevallen kan het heel moeilijk, zelfs onmogelijk zijn om dit soort gedrag uit te roeien, omdat het tegen genetica erg moeilijk is om te bestrijden. Maar zelfs in deze gevallen, wetende dat de aanleg van deze honden, als ze puppy's zijn die je leert omgaan met andere honden en mensen, kunnen ze opgroeien tot de sympathieke en sociale hond die je wilt.

 • Traumatische ervaring. Dit is een andere factor die de angst voor de mensen van uw hond kan beïnvloeden. Als je het sinds puppy hebt, denk je misschien dat je dier geen traumatische ervaring heeft doorgemaakt. Bedenk dat voor hen het woord traumatisch misschien niet zo belangrijk wordt als voor ons.

Misschien is je hond niet mishandeld, maar het is mogelijk dat kleine gebaren van iemand om je heen, zelfs als ze een grapje maakten, het karakter van je hond kunnen hebben beïnvloed. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een van uw kinderen het dier boos heeft gemaakt sinds hij een puppy was. Dit kan spelen, maar het kan geleidelijk het onderbewustzijn beïnvloeden, waardoor de mastoca antisociaal wordt.

Misschien maakte een van je vrienden grapjes met hem door een bot of zijn favoriete speeltje te verwijderen. Beide situaties kunnen ertoe leiden dat het dier mensen als een bedreiging ziet en angst gebruikt als een beschermend schild.

Hoe de angst voor de mensen van mijn hond uit te roeien

Zoals we eerder hebben gezegd, als de hond volwassen is en geconditioneerd wordt door zijn genetica, kan het heel moeilijk zijn om die angst voor mensen uit te roeien. Als je een puppy van een geconditioneerd ras bent, help hem dan vanaf het begin te socialiseren.

In de meeste gevallen is het echter mogelijk om de angst van uw hond voor mensen die twee dingen doen, weg te nemen:

 • Socialiseer met uw hond. Leer uw hond om andere mensen en andere honden te benaderen, maar doe het niet abrupt, laat staan ​​het te dwingen, dat nergens zal komen. Probeer te socialiseren met puppy's die kalm zijn en selecteer geleidelijk grotere hoektanden. Doe hetzelfde met mensen, leer uw hond dat er niets wordt gestreeld door een vreemde. Het voordeel is dat een enge harige in de regel niet agressief zal zijn.
 • Mensen opleiden. Ja, mensen die uw hond willen benaderen, moeten worden opgevoed met verschillende dingen in gedachten. Ze moeten zich door het dier laten ruiken of hun hand uitstrekken zodat ze het ruiken, zoals een streling van een vreemde iedereen kan laten schrikken.

Als iemand ons van achteren komt aanraken, is het eerste wat we doen, kijken of we hem kennen. We zijn bang voor het onbekende en ook uw hond.

Werk samen in de actie van uw hond om te socialiseren met mensen die traktaties geven aan de laatste zodat ze een aas in de mouw hebben wanneer ze het dier naderen. Beetje bij beetje zul je zien hoe de angst voor mensen die je hond voelen verdwijnt.

Dat is echter waar het probleem zich voordoet, want er zijn niet een paar honden die angst tonen in alledaagse situaties zoals het zien van een persoon.

de redenen waarom een ​​hond bang voor mensen kan worden ze zijn zeer divers, van genetische aspecten (de zogenaamde "angstgenetica") tot traumatische ervaringen met mensen, zoals fysiek of psychologisch misbruikte honden.

De angst voor mensen heeft veel gezichten, van proberen te vluchten voor zulke mensen die ervoor zorgen dat zij die bang zijn (passieve verdediging, eerste keuze voor alle honden) hen aanvallen of aanvallen (actieve verdediging), het bereiken van de zogenaamde "aangeleerde hulpeloosheid" in de meest extreme fase, waar de hond geen interesse heeft om te leven.

Het is essentieel om dit te weten, omdat de meeste problemen van honden zijn geworteld in angst.

De meeste honden worden agressie nadat ze hebben geprobeerd de ontsnappingsmechanismen te activeren en niet zijn geslaagd. Dit kan vaak gebeuren zonder dat de eigenaren het weten, zoals het simpele feit van het verkeerd hanteren van een riem, wat uiteraard het vermogen van de hond om vrij te bewegen beperkt.

Je moet vluchten voor de depressie van een hond met veel angst voor mensen. Honden met meer extreme angsten hebben de neiging "de handdoek te gooien" op weg naar het nastreven van geluk, helpen hen daar niet voor te vallen. Hoewel het over het algemeen een zeer comfortabele situatie is voor de eigenaren, is het ongeluk van de hond maximaal.

Het is echter duidelijk dat wij fel gekant zijn tegen het gebruik ervan, in het algemeen voor elk probleem, maar vooral om een ​​angstprobleem aan te pakken, bijvoorbeeld voor mensen.

Kun je je voorstellen dat je, omdat je bang bent om in het openbaar te spreken, een elektrische halsband om je heen legt, zodat je het kunt overwinnen? Je kunt misschien in het openbaar spreken, maar het is zeker dat je achter die situatie andere problemen zult krijgen, misschien eerst verborgen, maar ze zullen van binnenuit stromen.

Aan de andere kant Hoe sociaal beschouw je jezelf? Jij bent de referentie, waarom zou het jouw sociale hond zijn als je dat niet bent?

Ik moet toegeven dat het vaak beter is om niet te doen wat te doen, omdat mensen een aangeboren vermogen hebben om 'het onbreekbare te doorbreken'.

In het geval van angst voor mensen is het echter belangrijk dat we, als de intensiteit van het probleem belangrijk is, overwegen om actief deel te nemen aan de oplossing zo snel mogelijk, voordat deze problemen chronisch worden en generaliseren. Als u niet alleen kunt, vraag dan een professional om hulp of, veel beter, leer uw hond zelf te helpen.

Waarom zou het niet logisch zijn om dezelfde criteria voor onze honden te gebruiken? Leer dingen geleidelijk.

honden leer zelden iets goeds door overstroming (Immersion), een techniek die bestaat uit het "direct onderdompelen" van de hond in de prikkel die het voorwerp van angst is, in dit geval mensen. in het algemeen, een hond met angst voor mensen moet de mogelijkheid hebben om het probleem in perspectief te analyseren, wat betekent dat je in het begin meer ruimte nodig hebt om te kunnen verifiëren dat de mensen die je dagelijks ontmoet geen probleem zijn.

Er zijn honden wiens genetische configuratie hen altijd angstig maakt, sommige in die mate dat ze nauwelijks een "normaal" leven kunnen leiden, wat niet betekent dat ze tot ongeluk moeten worden veroordeeld.

Patricia McConnell in zijn boek «Uit liefde voor een hond» beschrijf in detail de belangrijkste honden emoties, wijdt een enorm interessante sectie aan angst. Daarin vertelt hij ons hoe een genetische lijn van aanwijzingen zo diep de genetica van angst had geworteld dat ze in zijn hele leven deze honden nooit mensen hebben laten accepteren. Je kunt meer leren met de "Theorie van de 4 poten".

Video: Wat doe je als je puppy of hond ergens bang voor is? - Dierenoppas Amersfoort (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send