Dieren

Help een kat in hitte

Pin
Send
Share
Send
Send


Redactie Team Cats - ISSN 2529-895X

Op deze pagina over katten

Katachtigen komen in hitte op zoals andere zoogdieren en hebben, in het geval van het vrouwtje, meestal een reeks van drie of vier jaloezie in elke reproductieve periode, waarvan de duur varieert van drie tot vijftien dagen. Perioden waarin richtlijnen nodig zijn wat te doen met een kat in hitte, op die manier zullen we weten hoe te handelen en onaangename verrassingen of, in het ergste geval, het in de steek laten van de kat, een frequente prestatie wanneer het dier zich in deze biologische cyclus bevindt, vermijden.

Als je wilt weten wat je moet doen met een kat in hitte, moet je eerst begrijpen dat dit een natuurlijke cyclus is die is geprogrammeerd voor reproductie. Daarom moet je je kat niet straffen voor het gedrag dat hij gedurende die dagen heeft, omdat hij niets doet om je leven te compliceren, maar het zijn signalen die hij naar het andere geslacht stuurt en, als ze niet worden gecastreerd , is wat de natuur hen zelf zegt te doen.

Daarom is het noodzakelijk om maatregelen te nemen om te leren wat te doen met een kat in hitte.

Vermijd thuiskomst

In het geval van de man kan hij ernstig gewond naar huis terugkeren zonder enige noodzaak. In het geval van het vrouwtje is het 99,9% veilig voor haar om zwanger terug te keren. Het is dus het minste wat we kunnen doen om ramen goed gesloten te houden. Niet alleen vanwege het bovengenoemde, maar ook vanwege het voorkomen van infecties van andere katten, die willen copuleren en zwerven zonder sanitaire controle die vrij door de straten reizen, verwijzen we naar zwerfkatten.

Aandacht geven

Een ander ding om te doen met een kat in hitte is om ze onze aandacht te laten trekken. Katten verdubbelen of verdrievoudigen hun behoefte om op meubels te wrijven en verwend te worden. Het is onze "verplichting" om met uw nieuwe behoeften om te gaan en u te begeleiden tijdens deze moeilijke trance. Straf werkt niet in deze gevallen, noch belemmert een opleiding ijver.

Educatieve sprays

Tussen de constante spray van urine van de mannelijke kat en alles wat onze kat verspreid op de vloer en bekleding zal achterlaten, zeggen dat we verschillende hoofdpijn zullen hebben, is een aanzienlijk ontslag van de realiteit.

Zodra onze kat een plaats heeft gekozen die niet overeenkomt met urineren, moeten we reinigen met wasmiddel, bicarbonaat, een combinatie van beide en hypochloriet. Zodra de geur is verwijderd, kunt u de plaats met de educatieve sprays spuiten, zodat het poesje niet wordt uitgenodigd om daar opnieuw te kiezen.

Houd het altijd actief

Een kat die overdag van de ene plaats naar de andere rent en zijn speelgoed probeert te vangen en deze iets "onbereikbaar" worden, zijn streken die we kunnen doen om moe te worden en niet te veel moeite te doen.

Dus een andere factor om te overwegen bij het weten wat te doen met een kat in hitte, is om een ​​dagelijkse tijd te besteden aan verwennerij en spelletjes. Dit zijn activiteiten die zijn ijverige gedrag kunnen verlichten, maar voor een korte periode.

Wat te doen met een kat in hitte: voorbehoedsmiddelen

Ze dienen voor vrouwen en, hoewel ze hun contra-indicaties hebben op het niveau van organen, zijn ze iets dat we uiteindelijk kunnen gebruiken. Op de markt zijn er ook nieuwe generatieproducten, zelfs toepasbaar op mannen, het zijn hitteremmers met minder agressieve bijwerkingen dan traditionele anticonceptiva.

Warmte eigenschappen

De ijver, ook wel estrus genoemd, is eenvoudig de vruchtbare periode van het dier, die optreedt wanneer u seksuele volwassenheid heeft bereikt. Gewoonlijk komt deze fase van zijn leven tussen het eerste jaar en het vijfde jaar, maar er zijn ook zeer frequente gevallen van katten die gedurende slechts vier maanden in hitte zijn. Paring wordt echter op die leeftijd niet aanbevolen, omdat het lichaam van de kat nog niet volwassen genoeg is om zwanger te worden en complicaties kunnen optreden.

De ijver van katten begint in de tijd van het jaar wanneer er meer zonlicht is, die dagelijks ongeveer twaalf uur licht nodig hebben, dus de datum varieert afhankelijk van het land waarin u woont. De cyclus vindt drie keer per jaar plaats, met een variërende duur afhankelijk van de weersomstandigheden, tussen vijf dagen en twee weken. Aan het einde van deze tijd verliest de kat interesse in het paren en de mannetjes zullen ophouden achter haar te zijn.

Symptomen van warmte bij katten

Degenen die katten thuis hebben, weten hoe wanhopig het kan zijn wanneer ze een periode van hitte ingaan, omdat "symptomen", of liever de tekenen hiervan, de meester wat hoofdpijn kunnen geven. Voor deze tekenen weet je dat je kat het warm heeft:

 • je nodig hebt veel meer aandacht en verwennerij dan normaal De ijver maakt de katten gevoeliger, dus het zal je intense en aanhoudende genegenheid tonen.
 • Geagiteerd gedrag Het is normaal dat die dagen veel rustelozer zijn, dus het wordt ingewikkelder.
 • In tegenstelling tot honden vertonen ze zelden vaginale afscheiding of zwelling van de vulva, hoewel er zeldzame gevallen kunnen zijn waarin ze wat slijmvliezen afscheiden. Het is echter raadzaam om een ​​arts te raadplegen in het geval dat segregatie een teken is van een medische aandoening, zoals nierstenen.
 • Ze nemen een specifieke houding: kantel het lichaam, til de rug op, kantel de staart en leg de geslachtsdelen bloot.
 • Vooral als ze het huis niet kunnen verlaten, spreken ze uit maull>

Wat te doen om uw kat te helpen tijdens de hitte?

Hoewel de enige manier om de periode van hitte volledig te voorkomen, is door sterilisatie, geven we je enkele tips zodat jij en je kat de dagen van de oestrus rustiger kunnen doormaken:

 • Geef het meer aandacht. Het biedt de kat strelingen, knuffels en verwennerij om haar verlangen naar stimuli te kalmeren. Je kunt ook hun vacht borstelen.
 • Speel met haar. Het entertainment zal je de ijver soms laten "vergeten" en uitgeput laten. Verzin games die fysieke activiteit vereisen, zoals die waarin je moet rennen, achtervolgen en springen.
 • Sluit de ramen van het huis, vooral die van die kamers waar de kat meer tijd doorbrengt, om mannelijke indringers te voorkomen.
 • Laat uw kat in geen geval het huis verlatenWel, het veiligste is dat ze zwanger is als ze terugkomt.
 • Laat het je niet overtuigen. Als je nog nooit een kat in de hitte hebt gehad, zul je verrast zijn hoe overtuigend ze kunnen zijn om ze het huis uit te laten. Laat je niet misleiden.
 • Vermijd koste wat kost contact met mannelijke katten.
 • Raadpleeg uw dierenarts over de beste tijd en de meest geschikte methode om de kat te steriliseren. We raden niet aan om orale of geïnjecteerde anticonceptiva toe te dienen, omdat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat deze de mogelijkheid vergroten dat de kat een mastitis ontwikkelt of aan kanker lijdt. Sterilisatie is de meest aanbevolen methode.
 • De overtuiging dat het nodig is om ze ten minste één nest te geven om ziekten te voorkomen, is een mythe: elk risico dat voortvloeit uit een inactieve baarmoeder wordt weggegooid met sterilisatie.
 • Als de kat zwanger is, zoek dan naar verantwoorde huizen voor de katten, laat ze nooit op straat achter.

Dit zijn de tips die we je geven om je kat te helpen door de periode van hitte te gaan zonder zwanger te raken. Vergeet niet om contact op te nemen met uw arts over andere mogelijke maatregelen.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Help een kat in hitte, raden we u aan naar onze Celo-sectie te gaan.

Hoe te weten of een kat hitte heeft

Dit zijn de belangrijkste symptomen bij katten:

 • Het wordt meer emotioneel en behoefte hebben aan normaal.
 • Neigen naar wrijven vaker met harige voorwerpen of andere katten.
 • De kat begint te spinnen en miauwen heel luid om mannelijke katten aan te trekken, zijn ze> Wat te doen als mijn kat in hitte is

Tijdens de hitte probeert de kat de mannetjes aan te trekken. Het karakteristieke geluid dat de kat uitzendt, de geur van de urine, de feromonen die het uitzendt en zijn verschillende gedrag zijn factoren die ertoe leiden dat de mannetjes achter de vrouwtjes gaan.

Tenzij je katten wilt fokken, is het beste wat je kunt doen voorkomen dat de kat contact heeft met mannen. Dit is belangrijk om zwangerschap te voorkomen. Bovendien, zwangerschap wordt niet aanbevolen bij jonge katten, die niet voldoende fysieke en psychologische volwassenheid hebben om puppy's te krijgen.

Er is ook de mogelijkheid van castratie en van de sterilisatie, waarvan de voor- en nadelen we in een toekomstig artikel zullen toelichten.

Hoe vaak krijgen katten warmte?

Het kan maar een paar dagen duren of, in sommige gevallen, kan het tot 3 weken aanhouden. Verschillende factoren beïnvloeden de frequentie en duur van feline ijver. Een belangrijke factor is de variatie in omgevingshelderheid, waarbij minimaal 12 uur licht nodig is om de warmte te laten verschijnen. Bij de meeste katten komt het van nature voor wanneer de dagen langer worden (van de late winter tot de vroege zomer).

De kat is een seizoensgebonden polyestrische vrouw, dat wil zeggen dat ze verschillende jaloezie heeft in haar reproductieve seizoen. Er is een essentieel fysiologisch verschil met de hondensoort, omdat de hond een afzonderlijke warmte heeft van de volgende voor een totale seksuele rust van ongeveer zes maanden.

Tijdens het seizoen van seksuele activiteit (ongeveer 6-7 maanden in Spanje) is er een ononderbroken opeenvolging van jaloezie. Elk duurt ongeveer 7 dagen en kan elke 10 of 15 dagen worden herhaald.

Andere factoren die de duur en frequentie kunnen beïnvloeden zijn: genetica, ras, omgeving, de aanwezigheid van andere mannelijke en vrouwelijke katten in de buurt van de kat ...

Stadia van de katachtige warmtecyclus

De reproductieve cyclus van katten staat bekend als de oestrische cyclus en kent verschillende fasen: Proestro, Estro, Diestro, Interestro en Anestro.

 • Proestro en estrus: tijdens deze fase zijn er bijna geen externe manifestaties, daarom wordt hun herkenning geïdentificeerd door de verandering in gedrag. De proestro wordt gekenmerkt door een steeds intenser aanhankelijk gedrag, wrijving, vertrappelen met de achterpoten, vocalisatie en verminderde vijandigheid tegenover mannen. Het duurt meestal 1 of 2 dagen.
 • de paardrift Het wordt gekenmerkt door verhoogde vocalisatie, lordosis, onderhoud van de staart naar de zijkant en acceptatie van de berg. De duur is vrij variabel bij katten, maar duurt gemiddeld ongeveer 6 dagen.
 • behendig: om dit te laten gebeuren, moet de kat worden bediend. De duur is 30 tot 50 dagen.
 • ik interestrous o Periode tussen oestros: de kat is seizoensgebonden polyestrisch, dat wil zeggen dat hij in een bepaald seizoen van het jaar verschillende jaloezie vertoont. Op zijn beurt is het ovulatie veroorzaakt door geslachtsgemeenschap. In het voortplantingsstation zal de kat die geen service krijgt, gemiddeld om de 8 dagen achtereenvolgens jaloezie vertonen, met een bereik van 3 tot 15 dagen. Als hij ovula-dienst ontvangt en het recht of de zwangerschap ontwikkelt en dan wanneer ze klaar zijn keert hij terug om ijver te tonen.

Als je gepassioneerd bent over dieren en dit en nog veel meer over hen en hun gezondheid wilt leren, moet je je misschien professioneel inzetten voor veterinaire hulp als assistent.

Auteur: CIM Training

De ijver van de katten, gedrag

IJver is een fundamentele periode in de voortplantingscyclus van katten. Tijdens de hitte vertonen de katten een reeks symptomen waardoor communiceer met mannelijke katten dat ze seksueel ontvankelijk zijn om te praten, klaar voor geslachtsgemeenschap en om te reproduceren. Het is gemakkelijk om te identificeren wanneer een kat in hitte is omdat de symptomen zeer kenmerkend zijn.

De katten bloeden niet tijdens de hitte, maar dat zul je weten Je kat is heet als ze de volgende symptomen vertoont:

Zijn miauwen zijn heel typisch

de warmte vlees Het zijn niet de gebruikelijke miauwen, ze worden vasthoudend, woest en wanhopig. Het is zijn manier om de rest van het peloton te bellen om hen te laten weten dat het tijd is om moeder te worden.

Ook als je tijdens de oestrusfase van warmte je kat streelt door je hand op de rug te leggen, zij til je heupen op door je staart naar één kant te verplaatsen. Hij doet dit omdat het de positie van de berg is wanneer ze het mannetje bovenop hebben.

Eerste hitte bij katten

De eerste ijver van een kat komt snel, alleen het dier 4 maanden oud worden, hoewel in sommige gevallen kan worden uitgesteld tot de leeftijd van 11 maanden. Dit hangt af van het gewicht van de kat, omdat de ijver verschijnt wanneer de kat de heeft bereikt 75% van je volwassen gewicht.

In elk geval hangt het af van het ras en de levensstijl van het dier. Bijvoorbeeld Kortharige katten krijgen sneller warmte. En hetzelfde geldt voor straatkatten. Bovendien, als andere katten in hetzelfde territorium leven, beïnvloedt dit ook de puberteit om verder te gaan.

Hoe lang is de hitte van katten

Een ander van de problemen van ijver bij katten is juist dat ze het heel vaak hebben. De hitte periode varieert van kat tot kat, maar meestal ze kunnen de hitte om de 8 of 10 dagen presenteren.

Deze gevallen komen meestal overeen met katten die niet ovuleren tenzij ze zijn gemonteerd. Andere keren ovuleren katten zelfs als ze geen man hebben om ze op te zetten en ze krijgen de hitte om de 40 of 60 dagen.

Tijd en fasen van warmte

Zonlicht is ook een belangrijke factor bij het verschijnen van warmte. Dit verschijnt meestal wanneer de dagen langer zijn. Hoewel deze regel van toepassing is op straatkatten, kunnen huiskatten die in ons huis zijn variëren omdat de weersomstandigheden zijn anders.

Wat betreft de katten ijver Eigenlijk kunnen we 5 fasen onderscheiden die zijn:

● Proestro: Ovulatie begint. Hier begint de kat meer te verwennen.

● Estro: één of twee dagen na de proestro komt de estrus. Het duurt meestal een week, hoewel het korter kan zijn, slechts 3 dagen, of langer tot 14 dagen. Hier manifesteren alle symptomen van warmte en, als er een berg is, de ovula-kat.

● Interestro: wanneer er geen ovulatie was, is er een pauze van tussen 3 dagen en twee weken waarna de hitte terugkeert.

● Rechtshandig: Er is ovulatie geweest maar geen zwangerschap. Je baarmoeder bereidt zich echter voor op een zwangerschap, zodat je jezelf een valse zwangerschap kunt geven en lijkt te zijn. Deze fase duurt een maand.

● Anestro: eindelijk komt de rest. Deze seksuele rust duurt tussen de 45 en 90 dagen. Het vindt meestal plaats tussen oktober en december, wanneer de dagen korter zijn en het weer slechter is.

Valse overtuigingen over de ijver van katten

Er zijn veel taboes waar katten minstens één keer in hun leven mee moeten fokken. Er is echter geen reden om dit te rechtvaardigen en sterilisatie is altijd de meest aanbevolen optie, naast het voorkomen van onnodig verlaten van dieren en voortijdige sterfte.

Voordelen van steriliseren

● Voorkomt kanker in voortplantingsorganen.

● Vermindert angst.

● Voorkomt dat het dier uit huis ontsnapt.

● Miauw en irritant gedrag beëindigen.

Kort gezegd Nu weet je of je kat warmte heeft en hoe u dit kunt doen zodat uw kwaliteit van leven verbetert en de coëxistentie ermee bevredigend is. We willen je ervaringen graag delen in de reacties of als je het artikel interessant vindt, deel het in je favoriete sociale netwerk, om andere mensen te helpen identificeren in ijver bij katten.

Praktisch advies om een ​​kat in hitte gerust te stellen

Zodra andere oorzaken die dit gedrag kunnen veroorzaken, zijn uitgesloten, kunnen de volgende tips worden gevolgd:

 • Wees erg aanhankelijk met de kat, vooral als hij het beweert, bijvoorbeeld zijn vacht vaker aaien en borstelen
 • Plaats de kat op een warme deken, of een zaadverwarmer van degenen die in de magnetron worden gezet, omdat de hitte hen lijkt te kalmeren
 • Vermijd elk contact, niet alleen fysiek (uiteraard) maar zelfs visueel met mannelijke katten die zich in het gebied kan bevinden, bijvoorbeeld het voorkomen van toegang tot ramen en balkons met karton, het verlagen van de blinden of iets dergelijks.
 • Probeer het met kattenkruid: Sommige katten zijn gekalmeerd, hoewel anderen het tegenovergestelde effect hebben. Het is een kwestie van één keer proberen te zien wat er gebeurt, en herhaal of niet volgens de resultaten.
 • Bovendien wordt het aanbevolen om altijd een zeer schone zandbak te hebben, om te voorkomen dat het wordt gemarkeerd, vermijd het schoonmaken van het huis met ammoniak (de geur doet denken aan urine en voelt de noodzaak om op die plaats te markeren) en gebruik een Feliway-spray.

We hopen dat je kat met deze tips zo goed mogelijk de hitte zal passeren, maar in ieder geval, zoals altijd, raden we aan dat als je vragen hebt, of dit probleem definitief op te lossen, het het beste is om Neem contact op met de dierenarts.

Video: kat heeft last van warmte (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send