Dieren

Verzorging van een zwangere hamster

Pin
Send
Share
Send
Send


In principe wanneer hamsters gespeend zijn, kunnen ze al hetzelfde voedsel eten als een volwassene, met het verschil dat ze nog steeds geen volledig ontwikkelde tanden hebben of dat de huid van hun wangen zo flexibel is. daarom Het kan je kosten om de grotere zaden te nemen.

Voor het geval hij aan zijn feeder zou knabbelen, is het beter om hem in een van metaal of keramiek te voeden, niet van plastic, omdat de laatste stukken kan inslikken.

De hamster is omnivoor. Je kunt het een mengsel van zaden geven dat al een ingrediënt met dierlijke eiwitten bevat of het apart geven, met een hondenbiscuit of af en toe gekookt. Je vult dat aan met verse groenten en fruit, Maar maak je dieet niet de basis van je groenten, anders krijg je diarree!

Vergeet ook niet dat u altijd vers water beschikbaar moet hebben.

How cu> (Foto via: anipedia)

Je hamsterbaby heeft een nodig kooi met een reeks objecten en omstandigheden om comfortabel te leven:

  • een bed of zachte beschutting om te rusten.
  • een bed in de hele kooi van hooi, zaagsel of kattenbakvulling. U moet het om de paar dagen vernieuwen.
  • de Ideale temperatuur ligt tussen 18 en 25º. In minder dan 14º kunnen ze in winterslaap gaan.
  • Een rJe kunt elke dag sporten, Ze hebben veel energie om te verbranden!
  • Je zal wel moeten maak de kooi vaak schoon, vernieuw het bed, verwijder de resten van voedsel en uitwerpselen. Als je wilt ontgeuren, gebruik dan een geurvrij product, omdat ze allergie kunnen veroorzaken.

De kooi is de plek waar je meer tijd zult doorbrengen! Daarom moet u voor elk detail zorgen. Onthoud dat je moet niet zo kleine hamsters aanraken, omdat ze erg delicaat zijn. Ook als je ze je geur geeft, zal hun moeder ze misschien niet herkennen en afwijzen of zelfs aanvallen. Soms eten moeders hun jongen op.

Als de moeder haar baby's afwijst ...

Als de moeder haar jong eet of ze niet wil voeden, moet je het zelf doen. Het is noodzakelijk dat ze al minstens volwassen haar hebben, niet het pluis van pasgeborenen en hun snijtanden, zelfs als ze klein zijn.

Om de hamster te voeren, je kunt het zacht fruit en groenten, kleine zaden, brood gedoopt in melk, gekookte ham, hard gekookt ei ... En vergeet geen hydratatie! Je moet hem om de paar uur water aanbieden. Als u niet wilt drinken, probeer dan een spuit zonder naald.

De zorg voor te vroeg gespeende hamsterpups is ingewikkeld en biedt geen garantie voor hun overleving.

Remember! Je moet je hamster niet laten fokken als je niet weet wat je met de nakomelingen moet doen of als je ze geen thuis wilt vinden. Wees verantwoordelijk met uw huisdieren!

Een zwangere hamster voeren

Hoewel hamsters hun hele leven volledige en uitgebalanceerde voeding moeten krijgen, hebben zwangere vrouwen speciale aandacht nodig voor hun dieet. Tijdens de zwangerschap moet je hamster een dieet volgen hoge energie-inname, om uw lichaam voor te bereiden op borstvoeding en de juiste ontwikkeling van hun nakomelingen mogelijk te maken.

Idealiter verhoogt u uw dagelijkse eiwit- en vetinname goed. Om dit te doen, proberen we naast uw gebruikelijke dieet natuurlijke bronnen van deze voedingsstoffen toe te voegen, zoals gekookt ei, magere kaas, gekookte kip of kalkoen, gekookte ham in kleine stukjes gesneden, granen en noten (noten, amandelen, hazelnoten, kastanjes en pijpen) ). Je kunt ook meelwormen of andere kleine insecten aanbieden, die in sommige dierenartsen en dierenwinkels worden verkocht.

De groenten en fruit die worden aanbevolen voor hamsters zullen ook helpen het immuunsysteem van de zwangere vrouw te versterken, omdat ze een grote hoeveelheid vitamines, vezels en mineralen bevatten. Vergeet niet om voedsel van te verkiezen organische oorsprong (geteeld zonder agrotoxica) en verwijder de botten van de vruchten voordat je ze aan je knaagdier aanbiedt. En logischerwijs zullen we altijd verboden voedsel voor hamsters vermijden.

Tijdens de zwangerschap zullen we solliciteren het systeem "ad libitum" om het vrouwtje te voeden. Dat wil zeggen: we laten de hele dag eten en zoet water tot uw beschikking. Vrouwtjes zullen niet alleen voedsel zoeken als ze honger hebben, maar ook om voedsel op te slaan voor de tijd van levering.

De kooi en de omgeving voorbereiden voor je hamster en zijn jongen

Zoals we hebben vermeld, worden zwangere hamsters meestal agressiever omdat ze zich kwetsbaar voelen en hun territorium zullen verdedigen om ervoor te zorgen dat hun jongen in een veilige omgeving worden geboren. Daarom moeten we scheid het zwangere vrouwtje van de andere hamsters, exclusief een kooi voor haar en haar toekomstige baby's.

In deze kooi moet je hamster vers water en voedsel tot zijn beschikking hebben, evenals materialen om zijn nest te maken, zoals stro, hout en twijgen. Tijdens de hele zwangerschap is het essentieel houd de hamsterkooi schoon, dagelijks de overblijfselen van voedsel en uitwerpselen verwijderen. Maar als het vrouwtje al is begonnen met het bouwen van haar nest, moet je oppassen dat je het niet ongedaan maakt.

Zwangerschap is een zeer delicate periode voor de vrouw, die talloze fysiologische, hormonale en gedragsveranderingen ervaart. Daarom is het, naast het voorbereiden van je kooi, ook essentieel om een rustige en positieve omgeving, waar je hamster een veilige en vredige zwangerschap kan leven. Om te voorkomen dat het wordt blootgesteld aan stressvolle contexten, moet je het niet aanraken of de kooi heel vaak benaderen. Hoewel het belangrijk is om liefde en zorg voor je zwangere hamster over te brengen, moet je ook hun territorium respecteren.

Als je merkt dat je hamster een moeder is geweest, moet je dat doen intimiteit geven tijdens borstvoeding en respecteer je aanpassingstijd aan je nieuwe realiteit. Daarom moet je de kooi alleen benaderen om het water en voedsel aan te vullen, en de sanitaire voorzieningen tijdelijk opschorten. Je moet de moeder of haar jongen niet aanraken Pasgeborenen onder alle omstandigheden. Dit kan worden geïnterpreteerd als een teken van zwakte en de hamster kan zijn jongen opeten omdat ze kwetsbaar worden geacht en niet kunnen overleven.

Om te voorkomen dat je hamster jong wordt, kun je een aantal preventieve maatregelen volgen, zoals een uitgebalanceerd dieet van optimale kwaliteit bieden, ervoor zorgen dat zijn omgeving rust en vertrouwen overbrengt en ze gescheiden houden van andere hamsters tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Na 20 dagen na levering kunt u normaal en naar de kooi terugkeren hervat uw dagelijkse schoonmaak. Zowel de moeder als haar jongen zijn bereid om met je te spelen en al je genegenheid te ontvangen. De tijd is ook gekomen om de nieuwe leden van de familie aan de andere hamsters te 'introduceren'. Het zal ook een uitstekende gelegenheid zijn voor breng de jongen naar de dierenarts en controle over hun groei, gewichtstoename en gezondheidstoestand.

Het is ook vanaf deze derde levensweek dat babyhamsters klaar zijn om gespeend te worden, dus je moet opletten voor de voeding en verzorging van de jongen. Bovendien hebben kleine knaagdieren vanaf hun vijfde week de neiging seksueel volwassen te worden. Daarom moet u serieus overwegen afzonderlijke mannen en vrouwen om gevechten en nieuwe ongeplande nesten te voorkomen.

Aandacht voor de reproductieve controle van uw hamsters

Als je weer bij je hamsters komt, moet je dat onthouden deze knaagdieren bereiken hun seksuele volwassenheid zeer snel. Vanaf hun eerste of tweede levensmaand (afhankelijk van het ras van de hamster) kunnen je nieuwe metgezellen al paren en nieuwe nesten genereren. Bovendien kunnen vrouwtjes al ongeveer 24 uur na de geboorte van hun jong weer zwanger worden.

Daarom moet u zich bewust zijn van de reproductieve controle van je hamsters en denk heel goed na voordat je de mannetjes en vrouwtjes in dezelfde kooi samenbrengt. Omdat deze knaagdieren meestal veel baby's voor elke zwangerschap hebben, kun je ook overwegen om verantwoordelijke en zorgzame mensen te vinden die een hamster als huisdier willen adopteren.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Verzorging van een zwangere hamster, raden we u aan om onze sectie Zwangerschap te openen.

Enkele van de meest normale vragen en antwoorden over onze zwangere hamster.

In een vorig artikel leggen we een beetje uit hoe u kunt opmerken of onze hamster was zwanger, maar gezien de meest gestelde vragen over dit onderwerp, zullen we de belangrijkste vragen samenstellen en beantwoorden in dit artikel. U kunt ook meer informatie bekijken in de sectie fokhamsters.

Zwangerschap symptomen

Hoe weet je of je zwanger bent? Er zijn enkele symptomen die u kunnen helpen, omdat Naast het feit dat de draagtijd kort is, verwijden deze vrouwen hun buik niet tot de laatste vijf dagen van de zwangerschap, wat het moeilijker maakt om zwangerschap te identificeren. Wat het aantal pups betreft, dit hangt ook af van het type hamster. Een Russische hamster baart bijvoorbeeld meestal 4 tot 8 nakomelingen, terwijl een gouden hamster tot 20 nakomelingen kan baren. symptomen Ze kunnen je helpen te weten of je hamster zwanger is:

-Plotselinge gewichtstoename: Als uw knaagdier zwaarder is geworden, kan dit erop duiden dat ze zwanger is terwijl de jongen snel in de baarmoeder groeien.

-Gezwollen tepels: Als je naar de buik van je hamster kijkt en ziet dat haar tepels gezwollen zijn of naar buiten kijken, bereidt ze zich voor op borstvoeding.

-Verhoogde eetlust: Als u veel water begint te drinken en uw eetlust plotseling toeneemt, kan dit erop wijzen dat u zwanger bent, maar het betekent ook iets anders. Veranderingen in eetlust kunnen te wijten zijn aan een ziekte, omdat uw vrouw angstig, nerveus is of wordt blootgesteld aan hoge niveaus van stress.

-gedrag: Wanneer vrouwen zwanger zijn, beginnen ze een nest in hun kooi te bouwen en voedsel binnen te bewaren voor de geboorte. In de eerste dagen van de zwangerschap ze zullen agressief zijn, vooral bij mannen. Wanneer de tijd van de bevalling nadert, zal je humeur rustiger zijn en zul je de uren slaap naast je nest vergroten.

Als u ondanks deze symptomen geen mogelijke zwangerschap bij uw huisdier kunt identificeren, u kunt altijd naar een gespecialiseerde dierenarts gaan. Daar zullen ze je zwangerschap bevestigen en je ook informeren over de gezondheidstoestand van de hamster en de specifieke zorg tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Wat voer ik mijn zwangere hamster?

Tijdens de zwangerschap heeft uw huisdier een dieet nodig met een hoge energie-inname. Dit is nodig voor uw lichaam om zich goed voor te bereiden op borstvoeding en om uw jongen zich goed te laten ontwikkelen en gezond geboren te worden.

Het ideaal is verhoog uw dagelijkse inname van eiwitten en goede vetten. Naast uw gebruikelijke dieet, moet u natuurlijke bronnen van deze voedingsstoffen toevoegen, zoals magere kaas, kip of kalkoen, gekookt ei, gekookte ham in kleine stukjes gesneden, granen, noten zoals amandelen, noten, hazelnoten, kastanjes en pijpen. Je kunt hem ook meelwormen of andere kleine insecten geven die sommige dierenwinkels en sommige dierenartsen verkopen.

Wat betreft groenten en fruit, deze zullen ook helpen het immuunsysteem van uw zwangere knaagdier te versterken. Het komt door de grote hoeveelheid vitamines en minerale vezels die ze bieden. Bovendien moet u daar rekening mee houden u moet altijd kiezen voor biologisch voedseldat wil zeggen, gekweekt zonder pesticiden en verwijder de botten van de vruchten voordat je ze aan je hamster voedt.

Tijdens de zwangerschap moet u de vrouw de hele dag eten en zoet water ter beschikking stellen. Zwangere hamsters zullen niet alleen voedsel zoeken als ze honger hebben, maar ook bewaren tot levering.

Voorbereiding van de kooi

Uw knaagdier, zwanger, Je wordt agressiever omdat je je kwetsbaar voelt en verdedig hun territorium in een poging ervoor te zorgen dat hun nakomelingen in een veilige omgeving worden geboren. Daarom is het belangrijk om het van andere hamsters te scheiden en een exclusieve kooi voor haar en haar toekomstige nakomelingen voor te bereiden.

In de kooi De hamster moet vers water, voedsel en materialen hebben om zijn nest te maken zoals stro, hout en twijgen. Gedurende de hele zwangerschap moet de kooi schoon worden gehouden. Je moet de overblijfselen van voedsel en uitwerpselen dagelijks verwijderen en altijd oppassen dat je het nest dat je hamster heeft gebouwd niet ongedaan maakt.

Tijdens de weken dat uw huisdier zwanger is, is het ook essentieel om een ​​positieve en vredige omgeving te bieden. We moeten ervoor zorgen dat het knaagdier een veilige en vredige zwangerschap kan leven. Om dit te doen, raak het niet aan en benader de kooi niet vaak. Dat betekent niet dat je stopt met het geven van liefde en liefde.

Video: DE BEVALLING VAN MIJN CAVIA! (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send