Dieren

Wat eten egels

Pin
Send
Share
Send
Send


De egel is een zoogdier dat geleidelijk meer en meer bekend is geworden, en het onderscheidt zich door de spikes die het grootste deel van zijn lichaam bedekken. In sommige landen is het legaal om ze als huisdieren te hebben. Er zijn verschillende soorten egels, de soort die sommige mensen vaak als huisdier hebben, is de grondegel. Het is gebruikelijk om egels te verwarren met stekelvarken. Als uw land is toegestaan ​​en u wilt een egel voor huisdieren, moet u de kenmerken ervan kennen en weten wat een egel eet.

Dingen die je moet weten

De egel is een zoogdier dat geleidelijk meer en meer bekend is geworden, en het onderscheidt zich door de spikes die het grootste deel van zijn lichaam bedekken. In sommige landen is het legaal om ze als huisdieren te hebben.

Er zijn verschillende soorten egels, de soort die sommige mensen vaak als huisdier hebben, is de grondegel. Het is gebruikelijk om egels te verwarren met stekelvarken. Als uw land het toelaat en u wilt heb een egel voor huisdieren, moet je de kenmerken kennen en weten wat een egel eet. De grondegel is insectenetend, meet ongeveer 10 tot 15 centimeter lang en kan op volwassen leeftijd tot 400 gram wegen.

Hun spikes meten tot 2,5 centimeter, hun benen en buik hebben geen spikes, maar zijn bedekt met zacht haar. Ze zijn territoriaal en eenzaam, ze ontmoeten elkaar alleen in paren tijdens het broedseizoen. Wanneer een egel tegenover een roofdier staat, probeert hij te voorkomen dat hij wordt opgegeten door zich in de vorm van een bal te nestelen en zichzelf te beschermen met zijn spijkers naar buiten gericht, terwijl de egel geen gevaar voelt, zijn haren zacht, maar wanneer hij zich bedreigd voelt, worden ze heel hard, prikend op elk dier dat in de buurt komt. De dieren die egels eten zijn roofvogels zoals haviken en uilen. Vossen, fretten en wezels doden en eten ook egels. Een groot aantal dieren wordt echter van hen weggehouden vanwege die scherpe punten, die vergelijkbaar zijn met die van een stekelvarken.

Hoe kunnen we onze egel voeden?

Egels eten een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder insecten, fruit en andere soorten vegetatie. Ze eten graag insecten zoals kevers, die vezels en chitine bieden, een materiaal dat voorkomt in exoskeletten van insecten. Dit kleine wezen houdt ook veel van slakken. Een uitgebalanceerd dieet van een egel moet u veel eiwitten en vezels en weinig vet geven.

Het wordt aanbevolen om de egel in de tuin te houden, omdat alle insecten die erin zitten zullen worden gegeten, wat goed kan zijn voor de tuin, behalve de insecten kunnen ze ook half dagelijks fruit krijgen om hun voeding te voltooien, Hij vindt het beter dan planten, dus hij zal de planten of het gras dat we in de tuin hebben niet eten, de egel verzamelt alle gedroogde bladeren en de stukjes losse twijgen die hij vindt, hij zal ze naar een hoek van de tuin brengen en daar zal zijn slaapplaats zijn.

Een ander soort voedsel dat egels eten is honden- en kattenvoer, van tijd tot tijd kunt u de egel, stukjes kip of kalkoen zonder vel voeren, ook een stuk vis, zelfs een roerei of een ei hard gehakt Een van de vruchten die egels het liefst hebben, zijn watermeloenen en ze eten ook graag appelmoes.

Egel kenmerken

Egels worden beschouwd als omnivoor of insectenetend, afhankelijk van de regio waar ze wonen. Om te weten wat de egels eten Hiermee kunt u een van deze exemplaren als huisdier hebben. Het is geen wijdverbreide praktijk en daarom moet u goed voor uw dieet zorgen.

Het zijn zoogdieren, met een heel eigenaardig en gemakkelijk herkenbaar lichaam, omdat ze bedekt zijn met kleine spikes of spikes, zeer kleine puntige koppen die zich verbergen als je slaapt of je lastig gevallen voelt.

Wat voeden we een egel die in gevangenschap is grootgebracht?

De egels, we kunnen ze kopen in gespecialiseerde winkels, online, of vinden ze slordig in het midden van het veld. Als we het naar ons huis brengen, is het eerste wat ons te binnen schiet, instinctief zoek insecten om hem te voeden, iets dat niet slecht is, omdat we eigenlijk alleen maar het voedsel moeten proberen te krijgen dat de egel in zijn wilde en natuurlijke staat zou eten. We moeten voorzichtig zijn met de insecten die we krijgen om de egel te voeden, omdat sommige van hen dragers kunnen zijn van ziekten die het dier en zijn maag beschadigen.

Een heel belangrijk aspect in het voeden van de egel, is dat deze rijk is aan protiden en weinig vet bevat, omdat het dieren met overgewicht zijn, en het zou geen kwaad als we ze elk soort voedsel voor dieren kunnen geven, zelfs verpakte of gekookte eieren of geklopte eieren. Er is een zeer hoog eiwitvoer voor katten, dat zeer acceptabel is voor egels, en ook Er zijn voedingsmiddelen speciaal bereid voor egels, die online te vinden zijn.

Als we ze katten voeren en het zijn volwassen exemplaren, is het beter dat ik licht denk, en terwijl ze jong zijn, is het beter om ze meer vetrijk voer te geven.

Een ander voedsel dat we ze kunnen geven is onvoorbereid vlees, en in kleine hoeveelheden, die we kunnen mengen met havermout. De temperatuur moet altijd de omgevingstemperatuur zijn, niet koud of warm.

Het is heel belangrijk dat we dat in gedachten houden we kunnen nooit een egelmelk of een ander soort zuivelproducten geven, omdat hun lichaam hen niet goed opneemt, en in bepaalde gevallen de dood veroorzaakt. Water is voldoende en fundamenteel voor deze dieren en probeert het geen ander soort dorstvloeistof te geven.

Om een ​​egel als huisdier te hebben, moet u er rekening mee houden dat er weinig commercieel voedsel voor egels is, omdat het geen dier is dat gebruikelijk is als huisdier. Dit betekent dat het voedsel op de markt meestal duur is.

Het idee is om de voeding van het dier te verzekeren met een gevarieerd dieet. We gaan je een reeks voedingsmiddelen laten zien die egels kunnen eten.

Egels hebben een bron van schoon water nodig. Waarmee u moet zorgen dat u een schone container met de juiste hoeveelheid water bewaart.

Ik denk voor katten van topkwaliteit

Als je geen voer voor egels kunt krijgen, het is het beste om kattenvoer van hoge kwaliteit te kopen, omdat ze meestal een groot deel van de voedingsstoffen bevatten die egels nodig hebben. Het moet van premium kwaliteit zijn, omdat lage kwaliteit en daarom goedkope voedingsmiddelen meestal geen geschikte componenten voor egels hebben.

Om een ​​kwaliteitsvoer te kiezen, moet u ervoor zorgen dat deze cijfers op het etiket staan ​​met voedingsinformatie:

De aanbevolen niveaus voor egels zijn als volgt en zijn meestal aanwezig in diervoeders bestemd voor egels:

Kortom, als u voer voor egels kunt krijgen, moet u zich niet teveel zorgen maken over het toevoegen van ander voedsel, terwijl, als u het voer voor katten geeft, het noodzakelijk is om het met ander voedsel aan te vullen. In beide gevallen is het altijd een goed idee om te variëren.

Insecten moeten bij voorkeur van een broederij zijnHoewel je het een tuininsect kunt geven, moet je er rekening mee houden als deze insecten werden blootgesteld aan chemicaliën, omdat deze de gezondheid van de egel kunnen schaden.

Het interessante van het toevoegen van insecten aan het dieet van het dier is dat het hen stimuleert, omdat het hen in staat stelt om hun jacht te oefenen en natuurlijk bieden ze vezels en chitine, een essentiële koolhydraat voor hen.

Vlees en vis

LOmdat vlees eiwitten bevat die nuttig zijn voor egelvoeding. Dit moet echter niet de belangrijkste krachtbron zijn, maar moet af en toe voorkomen.

Onder het vlees dat egels kunnen eten:

Ze eten meestal niet veel groenten, egels houden meer van fruit, ze kunnen wat groenten eten, maar in een kleine hoeveelheidBovendien bieden ze nuttige voedingsstoffen voor hen.

Onder de groenten die egels kunnen eten:

 • Gekookte Aardappelen
 • Gekookte Wortel
 • radijs
 • komkommer
 • Gekookte peulvruchten
 • Gekookte Erwten
 • raap
 • Luzern
 • kamille
 • munt

Het is belangrijk op te merken dat hard voedsel van tevoren moet worden gekookt, zodat egels het kunnen consumeren.

Fruit is voedsel dat egels meestal lekker vinden en kan als een soort prijs voor hen worden gegeven. Vermijd citrusvruchten zoals citroen en derivaten omdat dit diarree en andere nierproblemen kan veroorzaken.

Ze kunnen allerlei soorten fruit eten, afgezien van citrusvruchten, zoals we hebben gezegd, zoals bananen, meloen of appelpeer en watermeloenen, twee van de vruchten die egels het lekkerst vinden. Misschien heeft de appel de voorkeur om het in de vorm van puree te geven om de spijsvertering te vergemakkelijken.

Aanbevelingen voor het voeren van egels

Egels zijn dieren eten geen grote cant

Wat de hoeveelheid voedsel betreft, moet rekening worden gehouden met de leeftijd.

 • Jonge egels tot 4 maanden en zwanger, moeten een container hebben die altijd volledig voer bevat.
 • Volwassen egels van meer dan 4 maanden moeten 's ochtends ½ eetlepel en' s nachts nog ½ s krijgen. De portiegrootte is een soeplepel. Andere voedingsmiddelen zoals groenten, fruit worden het beste 's nachts gegeven en in een maximale portie van ½ eetlepel dessert. In het geval van insecten kunt u 3 of 4 exemplaren per week geven.

Voedsel dat egels niet kunnen eten

Niet alle voedingsmiddelen zijn gunstig voor egels en we moeten wat vermijden,vooral die die bevattenzuurof te veel suikerOmdat ze gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, net als andere kleine dieren, zijn egels lactose-intolerant.

Absoluut verboden voedsel:

 • Citrus in het algemeen
 • Zuivelproducten (ze kunnen alleen zuivelproducten consumeren die geschikt zijn voor lactose-intolerantie)
 • Chili peper
 • knoflook
 • cayenne
 • maïs
 • ui
 • Gedroogd fruit
 • Snoepjes, snoepjes
 • Snacks, com> Kan ik speciaal eten bereiden?

Natuurlijk zijn er meerdere variëteiten en voedingsmiddelen die kunnen worden gecombineerd en gekruid als een menu, om dagelijks een egel te voeden. Er moet rekening mee worden gehouden dat, net als alle dieren, en zelfs mensen, de hoeveelheden die moeten worden gegeten variëren, afhankelijk van de hoogte en de massa, en kunnen aangeven dat voor een egel de ideale hoeveelheid ongeveer 100 gram is.

Belangrijke aspecten om te overwegen bij het voeren van een egel

Even belangrijk als het voedsel is, zijn de vloeistoffen, en zoals we eerder zeiden, de egel voedt zich met water, dus we moeten altijd voldoende beschikbaar hebben voor het dier, zodat Ik nam het op aanvraag.
We hoeven het voedsel niet te verwarmen, omdat ze het op atmosferische temperatuur eten, en ze eten slechts eenmaal per dag en dit is 's nachts of bij zonsondergang, nooit gedurende de dag.

Wat is het ideale gewicht van een egel

Egels zijn, net als veel andere dieren, een soort die overwintert, daarom moeten ze voldoende energie, voedselvetten verzamelen, de winter op een gezonde manier doorstaan ​​en doorstaan. We willen bijvoorbeeld zeggen dat een egel in de groeifase, niet een volwassene, wiens gewicht varieert van ongeveer 500 tot 700 gram, rond de kilo moet wegen in de pre-winterslaapfase, omdat de verscheidenheid aan dagelijks gewicht, beide In winsten met verliezen zijn dagelijks ongeveer 10 tot 15 gram, maar zoals altijd hangt het af van elke en de teint.

Wilde egels

Als we een egel in het veld, in de natuur hebben ontmoet, en we hebben hem naar ons huis gebracht om hem te voeden, moeten we ons ervan bewust zijn dat hij op een gegeven moment moet terugkeren naar zijn natuurlijke habitat, waar hij het beste is, wat is waar de meest comfortabele is, en dat is waar je zou moeten wonen. daarom breng het altijd terug naar dezelfde plaats waar u het heeft gevonden en het zal niet verloren gaan.

Het moment waarop we de egel moeten terugbrengen naar zijn natuurlijke habitat is erg belangrijk, want als de winter is begonnen en het al koud is, is het zeer waarschijnlijk dat het moeilijk zal zijn om een ​​geschikte en voorbereide plek te vinden om te overwinteren, in welk geval we de feit, dat we terugkeren naar waar we het in ons huis hadden, bij voorkeur verse plaatsen.
Als we dit dier in gevangenschap grootbrengen, en zien dat het gezond is, dat het dagelijks voedt en dat het je dik maakt, moeten we geleidelijk het voeren verminderen, dat is wanneer hij zich ervan bewust is dat de winter nadert en daarom doorgaat naar toevlucht nemen en overwinteren

Vitaminen en supplementen

Als uw egel een goed, hoogwaardig dieet krijgt, moet u geen extra vitamines of supplementen nodig hebben. Maar er zijn enkele die meestal worden gebruikt omdat ze nuttig zijn als omega 3 -6.

Vitaminen of mineralen zijn geïndiceerd bij borstvoeding en zwangerschap. Het is raadzaam om calcium in een reep te kopen, met een mes te schrapen en uw voedsel en water te bestrooien.

Insecten zijn het hoofdbestanddeel van een wild egeldieet, maar een kwaliteitsdieet kan goed gedijen zonder deze als supplement. Insecten moeten afkomstig zijn van een broederij en mogen nooit in de tuin worden verzameld, omdat ze parasieten of fumigatie- of bemestingschemicaliën kunnen hebben die de gezondheid van de egel schaden.

voordelen: Insecten zijn voedzaam en bieden extra vezels aan het dieet van een egel, en stimuleren ze ook mentaal omdat het hen in staat stelt om op de prooi te "jagen".

Andere prijzen

Wat te voeden en wat niet?

Vele malen als gevolg van onwetendheid en proberen ze die dingen te geven die ze denken dat ze leuk zouden vinden, voeden veel egeleigenaren ze met dingen die niet gezond voor hen zijn, daarom is het goed om duidelijk te zijn over welke voedingsmiddelen wel en niet mogen.

Video: Egels in je tuin (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send