Dieren

Katten en baby's: vrienden in 6 stappen

Pin
Send
Share
Send
Send


De komst van een babyhuis is altijd een gelukkig evenement voor het gezin, maar het kan stressvol zijn voor onze kat.

Elke plotselinge verandering in de omgeving kan door de kat worden geïnterpreteerd als een bedreiging die stress en angst kan veroorzaken.

In die zin is er geen twijfel dat de komst van een baby veel veranderingen in gezinsgewoonten, veranderingen in de kamers en meubels met zich meebrengt, de baby zelf zal nieuwe geuren en geluiden brengen, familiebezoeken, enz ...

De meeste katten zullen zich snel aanpassen aan de baby. Volgens hun karakter zullen sommigen uit de weg gaan en zich terugtrekken op een plek die ze als veilig en stil beschouwen en pas na een tijdje zullen ze progressieve benaderingsbewegingen beginnen, anderen meer affectief zullen contact en affectie zoeken vanaf het eerste moment.

Maar er is een klein percentage katten meer timide /> dat de komst van de baby een belangrijke bron van stress kan zijn.

Het is absurd om te denken dat een kat jaloers kan zijn op de baby, de realiteit is dat de baby en de veranderingen die thuis optreden bij sommige katten angst en stress veroorzaken.

Sommige katten lijden veel als ze niet kunnen doen wat ze nodig hebben of niet kunnen vermijden wat hen bang maakt.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de kamer die we aan de baby gaan toewijzen zijn favoriete rustplaats was of wanneer de kreten van de baby onze kat bang maken.

Als de kat om welke reden dan ook niet in staat is zich aan de nieuwe situatie aan te passen, zal het worden meer inactief, stop met gedrag te doen dat eerder gebruikelijk was en gebruik minder delen van het huis.

Stress kan ook uw gedrag veranderen en contact met familieleden vermijden, u kunt terugkeren meer prikkelbaar en zelfs agressief.

Bij andere gelegenheden beginnen katten in stresssituaties markeren met urine.

Daarom zal de eerste stap zijn om elk gedragsprobleem bij de kat te voorkomen zorg ervoor dat het zich geleidelijk aanpast aan de veranderingen in de omgeving die leiden tot de komst van de baby.

Voordat de baby thuiskomt:

Plan veranderingen in het territorium: de babykamer moet tijdens de zwangerschap worden voorbereid.

De kat moet geleidelijk nieuwe objecten kunnen onderzoeken, zoals de commode of de wieg, zodat hij zich realiseert dat ze niet gevaarlijk zijn en ze accepteert als onderdeel van hun territorium.

Houd er rekening mee dat comfortabele oppervlakken op een bepaalde hoogte, zoals een kinderbed of een commode, erg aantrekkelijk kunnen zijn voor onze kat en ze misschien willen gebruiken om erin te slapen en te rusten.

Als je niet wilt dat de kat deze objecten gebruikt, bedek ze dan met plakpapier. Katten houden niet van plakkerige oppervlakken en vermijden ze daarom.

Ze houden ook niet van onstabiele oppervlakken, dus een ander idee is om een ​​van de poten van de wieg te passen, zodat wanneer de kat klimt, de wieg scherp beweegt, waardoor de kat deze zal afwijzen. Een andere mogelijkheid is om de wieg of wieg te bedekken met een net.

Door deze trucs te gebruiken voordat de baby thuiskomt, zullen we ervoor zorgen dat deze objecten niet meer gezellig zijn en onze kat leert dat ze geen geschikte plaatsen voor hem zijn.

Als de wijzigingen betekenen dat de voederbak, drinkfontein, zandbak of rustplaatsen moeten worden verplaatst, moeten alternatieve locaties worden verstrekt en toegestaan ​​zich daaraan aan te passen voordat de baby arriveert.

Geuren zijn erg belangrijk voor katten, tijdens de zwangerschap we kunnen delen van het huis impregneren met de toekomstige kolonie van de baby.

Na de bevalling en terwijl u in het ziekenhuis bent, wordt het aanbevolen dat iemand kleding en objecten draagt ​​met de geur van het babyhuis, zodat de kat deze kan benaderen en wennen aan de geur.

Het gedrag van de kat moet in acht worden genomen: als het slecht reageert op de geur, zal het slecht reageren op de baby.

Het normale is dat ze nieuwsgierig reageren, het is altijd goed om deze momenten te vergezellen met een streling of een snoepje om de aanwezigheid van de baby te relateren aan iets positiefs.

Dit soort situaties moet worden vermeden.

Wanneer de baby thuiskomt:

De eerste en fundamentele regel is dat je hoeft de kat nooit te dwingen in contact te komen met de baby.

Tenzij het erg sociaal is, is het normaal dat de kat, met alle ophef die wordt gevormd, zich verstopt, vooral als er ook bezoeken zijn.

Wanneer alles kalmeert, moeten we het geleidelijk, op eigen initiatief en altijd onder onze supervisie laten benaderen.

Houd er rekening mee dat een pasgeborene tot 6 maanden zijn hoofd niet kan bewegen of zich in de wieg kan omdraaien. Dit is de reden waarom een ​​kat die op zoek is naar warmte gevaarlijk kan zijn, besluit een dutje te doen in de buurt van het gezicht van de baby en het moeilijk te maken om te ademen.

Sluit de slaapkamerdeur wanneer de baby slaapt.

Synthetische feromonen helpen de kat vertrouwd te raken met de nieuwe situatie. Ze moeten worden gebruikt totdat de katten volledig zijn aangepast.

De meeste katten zullen zonder problemen aan de nieuwe situatie wennen. Maar als de kat reageert met angst, angst of agressiviteit, betekent dit dat hij zich niet aan de situatie kan aanpassen. Een ander teken van stress is wanneer de kat de wieg of de commode van de baby urineert.

In deze gevallen is het altijd beter om een ​​dierenarts om advies te vragen.

  • Misschien ben je ook geïnteresseerd: Hoe lang leeft een kat?
Delen is liefde!

Katten en baby's: goede vrienden

De meeste katten kunnen goed met baby's opschieten. Bovendien zal hun coëxistentie geen bron van problemen zijn, maar komt het kind ten goede: leven met een kat versterkt het immuunsysteem van het kind, verhoogt het zelfvertrouwen van kinderen, bevordert hun verantwoordelijkheidsgevoel en kan zelfs de gewoonte van het lezen in het klein bevorderen.

  • Het is eenvoudig hoe vangen van het huis, om het voor katten meer ontspannend te maken en hun stress te verminderen voor de komst van een baby.

Maar de pasgeborene zal niet alleen het leven van recente ouders op zijn kop zetten, het zal ook het dagelijkse leven van katachtigen veranderen, die de hulp van hun eigenaars nodig hebben om zich aan te passen aan de kleine. "We moeten niet vergeten dat de komst van een baby in het gezin een significante verandering van routines voor de kat inhoudt," legt de Cats-vereniging uit.

Huisvesting is de hele wereld voor katten. Elke verandering kan een oorzaak zijn van stress of angst bij katten. dan, Hoe maak je het samenleven thuis, met katten en baby, goed en dat het hele gezin, mens en harig, gelukkig is? De volgende trucs helpen om een ​​goede coëxistentie tussen recente ouders, katachtigen en pasgeborenen te bereiken.

1. Een veilige zwangerschap bij katten

Toxoplasmose is waarschijnlijk een van de grootste angsten voor zwangere vrouwen die met een kat leven. Volgens een rapport van de Silvestre Foundation vindt 13% van het verlaten van katachtigen in Spanje tijdens de zwangerschap van vrouwen plaats.

Een uitgebreide studie werd echter gepubliceerd in het gespecialiseerde medische tijdschrift British Medical Journal, een van de belangrijkste onderzoeken naar de verspreiding van toxoplasmose in dit stadium, ontkent sterk dat er een verband bestaat tussen het leven met katten tijdens de zwangerschap en de verspreiding van toxoplasmose. Met andere woorden: Zwangerschap met katachtigen thuis is niet alleen niet gevaarlijk, maar deze dieren kunnen zwangere vrouwen helpen om van stress af te komen. Dus, wat zijn de belangrijkste bronnen van infectie van de parasiet toxoplasmose?: Contact met verontreinigde grond, het eten van rauw vlees of het eten van ongewassen fruit en groenten.

"Hoe dan ook, om kalm te blijven, Het is raadzaam om naar de dierenarts te gaan, te controleren of de kat gezond is en uitgangen buiten de kat tijdens de zwangerschap te vermijden"voegde de experts van de vereniging Cats toe. Een andere maatregel die voor meer gemoedsrust zorgt tijdens de zwangerschap is maak de zandbak van de katachtigen schoon met behulp van handschoenen of dat het een andere persoon is die verantwoordelijk is voor deze taak. Dit zijn eenvoudige richtlijnen waarmee vrouwen kunnen genieten van een gelukkig wachten met hun geliefde vierbenige vriend.

Je kat voorbereiden

Bij het voorbereiden van de kat op de komst van de baby is het belangrijk om zich op te concentreren twee hoofdzaken:

    Laat de kat geleidelijk kennismaken met nieuwe ervaringen, schema's, weergaven, ze zijn> Je schema zal erg chaotisch zijn wanneer de baby arriveert. Plan nu wanneer u uw kat kunt voeren, zijn kattenbak schoon kunt maken en hem wat aandacht kunt geven en ermee kunt spelen. Begin het schema van je kat beetje bij beetje te veranderen, zodat hij er al aan gewend is als de baby arriveert. Koop indien nodig een automatische feeder met een timer (die u in elke dierenwinkel kunt vinden), om regelmatige en voorspelbare voerschema's te houden.

Minimaliseer veranderingen in aandacht

Laat je niet verleiden om je kat speciale aandacht te geven in de weken voor de geboorte. Dit zal alleen een grotere teleurstelling veroorzaken wanneer de baby wordt geboren en plotseling minder aandacht van u krijgt. Het is veel beter om te beginnen met het heroriënteren van de verwennerij en speeltijd met uw kitten, om te wennen aan tijden die u waarschijnlijk zult kunnen behouden zodra de baby aankomt.

Als de babykamer buiten bereik is

Verwijder de meubels uit de babykamer waar uw kat graag zit, zodat hij er toegang toe heeft wanneer de baby aankomt. Houd de deur van de babykamer gesloten om de toegang te beperken. Plaats een comfortabel bed of een kattenboom recht tegenover de deur. Houd een snoeppot in de babykamer. Laat elke keer dat je binnenkomt een paar traktaties achter in het bed van de kat. Nadat de baby is geboren, wanneer je luiers verschoont of hem voedt, gooit hij af en toe een traktatie in het bed van de kat. Door deze oefening zal je kat blij zijn om in de buurt van de baby te zijn, terwijl hij wordt beloond voor het blijven uit de kamer. Als u probeert de babykamer binnen te sluipen, verwijdert u deze voorzichtig. Straf of scheld hem niet uit, omdat dit hem angstig of agressief kan maken tegenover jou of de baby.

Als de babykamer voor hem toegankelijk zal zijn

Plaats voordat de baby arriveert een paar lege blikjes gevuld met centen op de rand van de wieg. Als uw kat probeert te springen, zal het lawaaierige resultaat toekomstige bezoeken ontmoedigen. Plaats ook een kattenmand of een kattenboom in de babykamer. Gebruik de snoeptechniek in je bed zoals hierboven beschreven om je kat te belonen voor zijn nabijheid bij de baby maar wegblijven van de wig.

Bereid hem voor op het zijn> Alle nieuwe babyspullen die het huis binnenkomen ruiken vreemd of laten je kat zelfs schrikken. Verwijder de verpakking van speelgoed en babyartikelen en presenteer ze een voor een of twee tegelijk. Plaats de nieuwe artikelen van de baby in de buurt van het voerbord van uw kat en laat ze daar een paar dagen liggen. Op deze manier zal uw kat hen kennen door in een sleutelsituatie te verkeren en wordt hij beloond met zijn voedsel voor het benaderen van nieuwe dingen. Je kunt ook wat baby-lotions, shampoos en crèmes op jezelf gaan gebruiken, zodat je kat ze met een naaste persoon associeert.

Voor sommige katten lijken baby's buitenaardse wezens. Ze ruiken, klinken, kijken en gedragen zich anders dan volwassenen. Dus download wat babygeluiden online en speel ze terwijl je kat aan het eten is en wanneer je een dutje doet of met hem speelt. Speel eerst de geluiden op een zeer laag volume. Omdat uw kat zich comfortabel voelt bij die geluiden, kunt u het volume enkele weken geleidelijk verhogen tot u een realistisch geluidsniveau bereikt.

Om uw kat te laten wennen aan de bewegingen van kinderen, besteedt u elke dag wat tijd aan kruipen en liggen op de vloer, rondrennen in het huis en spelen met babyspeelgoed. Maak je klaar om je kat te prijzen of een traktatie te geven als hij dichtbij je komt, in plaats daarvan, als hij ervoor kiest om de afstanden te houden, is het goed, dwing hem niet om dichtbij te komen.

Laat je kat nu wennen aan de vingers van de baby. Geef het op een heel zachte manier een duwtje, een klopje of een snuifje, als een spel. Geef hem dan onmiddellijk een heerlijke traktatie of direct zijn diner. Speel dit minstens twee of drie keer per dag met hem totdat de baby arriveert.

Zodra de baby is geboren, help je je kat ervan te genieten dicht bij hem te zijn. Bied hem veel goodies aan, prijs hem of speel met hem elke keer dat hij dicht bij de baby komt, maar dwingt hem niet om te naderen. Stop lof en beloningen elke keer dat uw kat van de baby weggaat.

Wanneer je gasten hebt

Een nieuwe baby betekent frequente bezoeken van vrienden en familie. Zenuwachtige katten verblijven het liefst in een rustige kamer met de deur dicht wanneer de gasten aankomen. Let tijdens je bezoeken regelmatig op je kat en bied hem lekkernijen of een paar minuten spelen. Als hij angstig lijkt, laat hem dan op een rustige plek blijven tot uw bezoeken vertrekken. Zorg ervoor dat uw kat toegang heeft tot water, voedsel, iets comfortabels om op te rusten en een kattenbak, terwijl hij zich in de "relaxruimte" bevindt.

2. Routines voor kat en baby

"Alle katten zullen een beetje profiteren van de voorbereiding tijdens de zwangerschap die hen helpt de komst van de baby te begrijpen," zegt de Society Against Cruelty to Animals. Deze voorbereiding is vooral belangrijk voor katachtigen die niet gewend zijn thuis met jonge kinderen om te gaan.

De routine van het huis zal chaos worden zodra de baby arriveert. Daarom is het handig plan met het paar wat de eenvoudigste uren zijn om de kat te voeren of ermee te spelen, start ze op en respecteer ze als de pasgeborene al thuis is.

3. Pas de kat aan de baby aan

Katachtigen moeten zich voorbereiden op de komst van de baby. Daarom is het belangrijk om geleidelijk de geluiden, dagelijkse routines en zelfs geuren (lotions, zeep, enz.) Waarmee je moet leven zodra het kind leeft, in je leven te introduceren.

Een trucje? Het is handig om een ​​positieve relatie tussen de kat en deze nieuwe alledaagse elementen tot stand te brengen. Hoe? Met games, strelingen, verwennerij en smakelijke eetbare beloningen. "We kunnen laat het speelgoed van de baby bij de kat liggen of plaats de nieuwe accessoires van het kind in de buurt van het voedsel of de rustruimte van het dier, om zich ermee vertrouwd te maken, "zeggen experts. Het wordt ook aanbevolen gebruik wat baby lotion of baby cologne op ons eigen lichaam. Dit maakt ze bekender voor huiskatten.

4. Veranderingen voor de kat, vóór de baby

Heb je nodig verander het kattenvoergebied of de zandbak als de baby thuiskomt? Als het antwoord ja is, moeten deze wijzigingen vóór de geboorte worden aangebracht. Op deze manier zullen de stress en onzekerheid van het dier worden verminderd wanneer het kind al thuis is.

5. Aandacht en genegenheid voor de kat

Katten hebben hun mens nodig en zullen dat blijven doen zodra de baby thuiskomt. De behoeften van de pasgeborene maken het echter moeilijk om zoveel tijd aan katachtigen te besteden. Daarom is het handig om katten aan hun nieuwe speelschema te laten wennen. Zonder het te verwaarlozen!

Het is geen goed idee om de genegenheid voor de kat in de weken voor de geboorte van het kind te verdubbelen: het is veel beter leg van tevoren routinematige spellen en verwennerij vast en probeer ze na aankomst van het kind te respecteren.

6. Kan de kat de babykamer binnenkomen?

Kan de kat de babykamer binnenkomen? Dit is een vraag die Het moet worden opgelost vóór de komst van het kind en het onder iedereen respecteren.

Als het antwoord nee is, is het raadzaam om de babykamer op tijd voor te bereiden en zijn weg naar de katten te sluiten voor de geboorte.

Heb je meer tips om thuis de komst van de baby met katten voor te bereiden? Je kunt ze delen in de comments. Bedankt!

Pin
Send
Share
Send
Send