Dieren

Kenmerken en persoonlijkheid van het Dalmatische hondenras

Pin
Send
Share
Send
Send


 • Hoogte aan het kruis: van 50 tot 61 cm
 • gewicht: ongeveer 20 kg
 • laag: wit gemêleerd zwart
 • Gemiddelde levensduur: twaalf jaar
 • karakter: levend, aanhankelijk
 • Relatie met kinderen: excellent
 • Relatie met andere honden: goed
 • vaardigheden: metgezel hond
 • Ruimte heeft nodig: Je kunt in het huis wonen, maar je moet rennen
 • Dalmatische voeding: ongeveer 400 g compleet droogvoer
 • Onderhoudskosten: middelen

Het antwoord op de vraag: «Waarom de Dalmatiër? »Is op het eerste gezicht vrij eenvoudig. Omdat die vlekken iets anders met zich meedragen. Omdat ze een zeer weelderige en extraverte persoonlijkheid hebben. Omdat we het hebben gezien 101 Dalmatiërs en we willen een hond zoals Pongo of Perdita.

Het is waar, de Dalmatiër Hij is een prachtige hond, met een ander uiterlijk en een prachtige en sociale persoonlijkheid. Hoe dan ook, als je indrukken over race gebaseerd zijn op wat je in een film hebt gezien, moet je nog veel meer leren. Als je verbijsterd bent door het idee om een ​​schattige puppy met vlekken thuis te brengen, is het tijd om verder te kijken dan de vlekken. Om een ​​verantwoordelijke en geïnformeerde eigenaar van een hond te zijn, en dat impliceert honden van elk ras, is het niet genoeg om te beslissen om een ​​hond aan uw gezin toe te voegen alleen al omdat u er een op televisie hebt gezien en deze mooi vond. Honden zijn honden en in werkelijkheid zal het exemplaar dat u mee naar huis neemt zich niet gedragen als perfect getrainde dieren die op televisie en in films worden gebruikt. Dit alles wordt opgemerkt om de potentiële eigenaar van een niet af te schrikken Dalmatiër, omdat het echt geweldige honden zijn. Ja, het zijn geweldige honden, hoewel ze niet de perfecte hond voor iedereen zijn. Deze informatie wordt verstrekt om de potentiële eigenaar te voorzien van belangrijke feiten met betrekking tot de Dalmatiër. Dus lees verder, en als deze hond echt het ras voor jou is, wensen we je een lang en vol leven met je nieuwe gevlekte vriend.

Fysieke kenmerken

Laten we beginnen met de voor de hand liggende punten. de Dalmatiër Het is een van de bekendste races en de reden ligt voor de hand: de spots natuurlijk. Uit puur esthetisch oogpunt zijn vlekken wat een Dalmatiër wees een Dalmatiër. Hoewel vlekken de schoonheidstekens zijn van DalmatiërZe zijn niet veruit het belangrijkste fysieke kenmerk van het ras in termen van hun conditie.

de Dalmatiër Het is een middelgrote hond en heeft een atletisch uitziend lichaam. een Dalmatiër Op een goede manier is het prachtig om te zien, met nette en strakke lijnen. Onthoud dat de Dalmatiër Het is ontworpen als een werkras en het feit dat ze niet worden gebruikt om die taken uit te voeren, is geen excuus voor zwaarlijvige honden en honden die niet fit zijn. Hoewel het grootste deel van de Dalmatiër ze zouden de hele dag rennen als ze konden, regelmatig en niet overmatig bewegen, gewoon om een Dalmatiër Gezond in goede staat.

Over het algemeen is de Dalmatiër Het moet een evenwichtige en goed geproportioneerde hond zijn. Het mag geen enkele overdreven eigenschap hebben. Dit zijn essentiële kenmerken voor een hond die energie efficiënt moet gebruiken voor maximale weerstand.

de Dalmatiër Het is geen langharig ras (hoewel bekend is dat dit het geval is Dalmatiër lange vacht), hoewel de lengte van het haar van hond tot hond varieert. De vacht moet glad zijn en, gezien dat bij Dalmatiër Het heeft geen ingewikkelde verzorging nodig, de potentiële eigenaar moet weten dat de vacht verandert. Witte haren op zijn zwarte trui, zwarte haren op zijn witte bank ... natuurlijk: dit is een klein ongemak in vergelijking met de vreugde die zijn Dalmatiër, maar het is in elk geval iets waarmee rekening moet worden gehouden. Het haar dat beweegt, kan met minimaal borstelen onder het minimum worden gehouden.

persoonlijkheid

Uitbundigheid, energie en liefde. Het zijn allemaal geschikte woorden om het te beschrijven Dalmatiër. Het is een race met een echt enthousiasme voor het leven en die graag meedoet aan allerlei activiteiten. Hij is intelligent en zeer trainbaar, hoewel hij soms koppig is en hij kan leren bijna alles te doen en het goed te doen. Desondanks is het belangrijkste om deel te nemen aan activiteiten met de eigenaar. Natuurlijk Dalmatiër hij zal de gelegenheid waarderen om door de tuin te rennen en dus wat energie te spenderen, maar heeft liever een speelkameraadje. Een race, een wandeling, spelen met een frisbee ... Dalmatiër Hij houdt van allerlei dingen te doen en geniet vooral wanneer deze activiteiten ook tijd met zijn eigenaar doorbrengen.

De liefde die hij Dalmatiër Gevoel voor mensen lijkt misschien verrassend, gezien het feit dat het ras zijn oorsprong had als werkhond en dat het, vanwege de aard van zijn taken, een zekere mate van onafhankelijkheid ontwikkelde. Deze onafhankelijke houding kan soms worden aangetoond door de neiging van de Dalmatiër om te 'verkennen' als er geen toezicht is. Hoewel het soms lijkt alsof de Dalmatiër ze hadden een eigen mening, ze zijn in feite zeer mensgericht. de Dalmatiër Ze tonen een sterke loyaliteit en een grote genegenheid tegenover mensen, vooral tegenover hun eigenaars.

Onthoud dat zelfs als het werk van de Dalmatiër als een hond die de koetsen vergezelde, maakten ze hem op de een of andere manier onafhankelijk, omdat hij te vertrouwen was om zijn werk uit te voeren zonder voortdurend bevelen van zijn meester te ontvangen, hij opgroeide gewend om te vergezellen Je meester op alle sites. Voeg de genegenheid van de race voor mensen toe aan hun intelligentie en je zult dat vinden Dalmatiër Ze passen zich buitengewoon goed aan de gemoedstoestand van mensen aan. Het lijkt alsof ze begrijpen hoe hun eigenaren zich voelen en hun gedrag kunnen aanpassen. Als je wilt spelen, de Dalmatiër zal gelukkig samenwerken. Aan de andere kant, als er iets is dat je zorgen baart, dan is het Dalmatiër Je zult je even gelukkig voelen als je naast je ligt om je steun te tonen.

Enkele valse overtuigingen over Dalmatiër Ze zijn dat ze hyperactief zijn en moeilijk te beheersen honden. Welnu, dit kan worden gezegd van elke hond van elk ras dat discipline en training mist. Wat er gebeurt, is dat het duidelijker lijkt te zijn in bijzonder actieve races. Het klopt: Dalmatiër Het zijn honden vol energie en hebben activiteit nodig, dus iedereen die overweegt een Dalmatiër Ik zou voorbereid moeten zijn. Dit is een inherent kenmerk van het ras en eigenaren mogen geen a verwachten Dalmatiër Accepteer opgewekt het zijn opgesloten in een kleine plaats zonder ruimte om te rennen. Training moet op jonge leeftijd beginnen en moet strikt worden gehandhaafd. Een hond die van nature vol energie is en discipline mist, is een totaal ongewenste combinatie, dus het is geen verrassing dat een Dalmatiër ongetraind kan een slechte indruk van het ras geven.

de Dalmatiër Het is niet het type hond dat de hele dag moet worden weggelaten. Hetzelfde als Dalmatiër Hij houdt veel van sporten, hij brengt ook graag tijd door in het huis en maakt deel uit van het gezin. Hij houdt ervan deel te nemen aan alles wat er in zijn familie gebeurt, of het nu gaat om een ​​middag voor de televisie door te brengen of de drukte van de voorbereiding op de nieuwe dag. Het is een goed huisdier voor gezinnen met kinderen, op voorwaarde dat kinderen zijn geleerd hoe ze een hond op de juiste manier moeten behandelen. De energie van een kind komt goed overeen met die van Dalmatiër.

Er wordt ook vaak gedacht dat de Dalmatiër Het is een beetje agressief met andere honden. Maar dit is ook een functie van zijn oorspronkelijke rol als beschermer van paarden en rijtuigen. Als een dakloze hond naderde, was het de taak van de Dalmatiër Haal hem daar weg. Agressie tegen andere honden wordt gemakkelijk vermeden door vroege en constante sociabilisatie. Toch is het natuurlijke voogdijinstinct van Dalmatiër Thuis kan het een voordeel zijn, omdat je erop kunt rekenen dat het blaft als een waarschuwing als er iets niet goed gaat.

gelijktijdig bestaan

Dalmatiërs voelen zich erg op hun gemak in het gezelschap van mensen en als ze te lang alleen worden gelaten, nemen ze destructief gedrag aan of worden ze depressief. Deze hond is voor iemand die tijd met een huisdier wil doorbrengen.

Dalmatiërs moeten ook veel bewegen om hun onuitputtelijke energie af te voeren. Ze zijn waarschijnlijk niet geschikt voor bewoners van flats, tenzij de familie ermee instemt lange wandelingen of dagelijkse hardlopen te maken. De beste plaats waar een Dalmatiër kan wonen, is een plaats waar hij kan spelen en rennen.

Dit ras is onderhevig geweest aan een voorbijgaande populariteit vanwege zijn filmische uiterlijk, maar dit feit veroorzaakte echter de overexploitatie van het ras om middelmatige honden te fokken die wonen in huizen die niet geschikt zijn voor hun behoeften. De incidentie van doofheid in dit ras is ook hoog, wat kan leiden tot communicatieproblemen. Te veel Dalmatiërs belanden in beschermingscentra omdat ze zich niet gedragen als de honden in de films.

Hoewel de meesten van ons, wanneer we een opvallende Dalmatiër met vlekken zien, we denken aan de sterren van de 101 Dalmatiërs-film, is het waargebeurde verhaal van dit ras gevarieerder.

Hoewel hij met zekerheid weet waar dit ras is ontstaan, danken de Dalmatiërs hun naam aan Dalmatië, een kustgebied dat vroeger deel uitmaakte van Oostenrijk. Er wordt aangenomen dat deze honden afstammelingen zijn van de Pointer.

Ze werden populair in de 19e eeuw, toen ze als autohonden werden gebruikt om langs rijtuigen te joggen en deze en paarden tegen andere honden en bedreigingen te beschermen. Ze zijn ook schildwacht geweest in oorlogen, circusartiesten en jagers, evenals huisdieren van brandweerkazernes. De Dalmatiërs die we vandaag kennen zijn voornamelijk huisdieren.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van het Dalmatische hondenras:

1. Geschiedenis
De oorsprong is niet erg duidelijk, hoewel de meest waarschijnlijke theorie degene is die spreekt over het Dalmatische wezen afstammeling van de Bengalen Braco, vandaag is een race verdwenen. Rond deze oude race draait een fantastisch en een beetje mysterieus verhaal. De oorsprong ervan is nog onbekend, zoals we al zeiden en veel regio's betwisten het vaderschap van de race, waaronder Dalmatië (Kroatië) en Engeland.

Verschillende getuigen bevestigen het bestaan ​​van de Dalmatiërs al in de Romeinse tijd en in het oude Griekenland. In iets recentere tijden is het succes in de verspreiding van deze race te danken aan de Engelse edelen. De originele uitstraling van deze hond gaf door paarden getrokken drijvers een vleugje elegantie en onderscheid.

Aan het begin van de 19e eeuw was het beeld van de drijvende metgezel van de Dalmatiër zo wijdverbreid dat het Coachhond werd genoemd.

De Britten selecteerden destijds de beste exemplaren van witte mantel met zwarte vlekken. De Dalmatische naam verwijst echter naar Dalmatië, een regio van het voormalige Joegoslavië die overeenkomt met het huidige Kroatië.

De eerste onofficiële standaard van het ras werd geïntroduceerd door een Engelsman, Vero Shaw, in 1882. In 1890, met de oprichting van de eerste Dalmatische club in het Verenigd Koninkrijk, werd de standaard officieel. Toen de hond met onderscheidende kenmerken voor het eerst in 1862 in Engeland werd getoond, werd er door Dalmatische nomaden gezegd dat hij als waakhond was gebruikt. De unieke mantel van het ras werd populair en wijd verspreid in het continent van Europa vanaf 1920. De ongebruikelijke mara's werden vaak genoemd in de oude geschriften over cynologie.

Zijn belangrijkste rol is geweest als gezelschapshond en escort voor rijtuigen, wat wordt weerspiegeld in zijn grote uithoudingsvermogen en atletisch lichaam. Bovendien leidde het gebruik ervan als escort voor brandweerwagens tot de relatie met dit beroep, dat nog steeds van kracht is, hoewel het nu slechts één passagier in een brandweerwagen is.

In 1955 erkende de FCI Kroatië als de plaats van herkomst van de Dalmatiër.

2. Fysiek uiterlijk
De Dalmatiër is een van de bekendste rassen en de reden is heel duidelijk: de vlekken, natuurlijk. Uit puur esthetisch oogpunt maken de vlekken een dalmatiër een dalmatiër. Hoewel de vlekken de schoonheidstekens van de Dalmatiër zijn, zijn ze geenszins het belangrijkste fysieke kenmerk van het ras in termen van zijn conditie.

Dit hondenras bestaat uit dieren met een goed spierstelsel, van gemiddelde grootte, met een grote weerstand, en heeft een lichaam dat lijkt op Pointer. Een dalmatiër in goede vorm is iets moois om te zien, met nette en strakke lijnen. Vergeet niet dat de Dalmatiër is ontworpen als een werkras, en het feit dat ze niet worden gebruikt om die taken uit te voeren, vormt geen excuus voor zwaarlijvige honden en honden die niet fit zijn. Hoewel de meeste Dalmatiërs de hele dag zouden rennen als ze konden, is regelmatige en niet overmatige beweging voldoende om een ​​gezonde Dalmatiër in goede conditie te houden.

Over het algemeen moet de Dalmatiër een evenwichtige en goed geproportioneerde hond zijn. Het mag geen enkele overdreven eigenschap hebben. Dit zijn essentiële kenmerken voor een hond die energie efficiënt moet gebruiken voor maximale weerstand.

De benen zijn rond met goed gebogen vingers en de nagels zijn wit of hebben dezelfde kleur als de vlekken. De truffel (neus) heeft dezelfde kleur als de vlekken. De ogen zijn donkere paprika of barnsteen. De oren zijn zacht, afstemmen op de punt, ze zijn gebogen over zichzelf en vallen naar voren. Hoe hoger de definitie van de vlekken, hun verdeling en grootte billijk (grote vlekken op de wervelkolom worden kleiner naar de lies), hoe waardevoller de hond zal zijn.

verschijning: Dit is een zeer goed uitgebalanceerde hond, opvallend gevlekt, sterk gespierd en actief. Met een symmetrisch profiel, vrij van grofheid en zware beweging, als een oude autohond, is het in staat tot grote weerstand en goede snelheid.

Belangrijke verhoudingen:
-Lichaamslengte: hoogte aan het kruis = 10: 9.
-Hoogte tot het ellebooggewricht: 50% van de hoogte aan het kruis.
-Hoogte van de hakken: 20-25% van de hoogte aan het kruis.
-Lengte van het hoofd: ongeveer 40% van de hoogte aan het kruis.
-Lengte van de schedel: snuitlengte = 1: 1.

head: Het hoofd moet in verhouding en harmonie zijn met de rest van het lichaam en niet erg breed in het gebied van de schedel. De lengte van het achterhoofdse uitsteeksel naar de top en van de top naar de punt van de neus is gelijk aan 1: 1, of de snuit iets korter. De bovenste lijn van de schedel en de bovenste lijn van de snuit lopen enigszins uiteen. Het jukbeen mag niet te ontwikkeld zijn. Het hoofd moet volledig kreukvrij zijn.

Cola: Reik ongeveer tot aan het spronggewricht. Het is sterk in de kern, dunner naar de punt en vrij van grofheid. Invoeging niet te hoog of te laag. In rust valt het met een lichte opwaartse bocht in het laatste derde deel van de staart. Onderweg wordt het hoger gedragen, iets hoger dan de bovenste lijn, maar nooit gedragen gestopt of opgerold. Bij voorkeur gevlekt.

coat: De Dalmatiër is geen langharig ras (hoewel bekend is dat er langharige Dalmatiërs zijn), hoewel de lengte van het haar van hond tot hond varieert. De vacht moet glad, kort, glanzend, hard, dicht zijn en gezien het feit dat de Dalmatiër geen ingewikkelde verzorgingsroutine nodig heeft, moet de potentiële eigenaar weten dat de vacht verandert. Het haar dat beweegt, kan met minimaal borstelen onder het minimum worden gehouden.

kleuren: De achtergrondkleur is zuiver wit. Zwartgevlekte variëteit met zwarte vlekken, levervlekvariëteit met bruine vlekken. De advertenties moeten symmetrisch door het hele lichaam worden geplaatst, goed gedefinieerd en zonder vermenging in de witte achtergrondkleur. De grootte van de vlekken moet bij voorkeur uniform zijn, met een diameter van 2 tot 3 cm. In de bruine variëteit zijn de vlekken iets kleiner, ongeveer 2 cm. De vlekken op het hoofd en de benen moeten proportioneel kleiner zijn dan in de rest van het lichaam. Het is wenselijk dat de staart niet te gekleurd is, met vlekken die ook kleiner zijn dan in de rest van het lichaam. Spatten in het lichaam zijn niet wenselijk en moeten worden bestraft. Advertenties mogen niet worden gemengd en grote vlekken vormen. Patches en kleurgebieden zijn niet wenselijk. De vlekken op de oren moeten vooral opvallen.

3. Karakter en temperament
De exemplaren van het Dalmatische ras zijn meestal gevoelig, energiek, uitbundig, vrolijk en aanhankelijk. Het zijn allemaal geschikte woorden om de Dalmatiër te beschrijven. Het onderscheidt zich door sociaal, loyaal te zijn en een zeer nauwe relatie te onderhouden met de adoptiefamilie en hun eigenaren. Bovendien zijn ze ook erg actief en kunnen ze een duidelijk destructief gedrag in huis vertonen en daarom worden ze niet aanbevolen voor mensen die in het appartement wonen. Dalmatische honden ze passen zich beter aan het leven in grote ruimtes aan en vereisen routinematige oefening, vooral met betrekking tot hun gehoorzaamheid, want ondanks dat ze honden zijn die graag alles onder controle hebben en controle hebben over hun omgeving, vertonen ze meestal een goede reactie op gehoorzaamheidstraining . Een ander kenmerk van het gedrag van het Dalmatische ras is dat zijn exemplaren van het spel houden, hoewel ze enigszins abrupt zijn en niet erg geduldig met jonge kinderen.

Ze houden van activiteiten en wandelingen, omdat het een grote fysieke weerstand heeft. Hoewel het enigszins onafhankelijk is, brengt hij graag tijd door met zijn meesters en bestudeert hij mensen zorgvuldig.

Het is een race met een echt enthousiasme voor het leven en die graag meedoet aan allerlei activiteiten. Hij is intelligent en zeer trainbaar, hoewel hij soms een beetje koppig is en hij kan leren bijna alles te doen en het goed te doen. Desondanks is het belangrijkste om deel te nemen aan activiteiten met de eigenaar. Natuurlijk zal elke Dalmatiër de mogelijkheid waarderen om door de tuin te rennen en dus wat energie te spenderen, maar altijd de voorkeur geven aan een speelkameraadje. Een race, een wandeling, spelen met een frisbee, etc., naar de Dalmatiër Hij houdt van allerlei dingen doen en geniet er vooral van wanneer deze activiteiten ook tijd met zijn eigenaar doorbrengen..

Een hond van Dalmatische rassen kan een uitstekende metgezel zijn voor jonge en actieve mensen, en in feite Het is een hond die wordt aanbevolen voor actieve en jeugdige mensen, die houden van een krachtige hond die hen kan begeleiden in hun dagelijkse sportroutine en voor het huis kan zorgen wanneer ze naar hun werk gaan. Het wordt niet geadviseerd om te worden geadopteerd door ouderen of gezinnen met zeer jonge kinderen, omdat het zeer hyperactief is en onbedoeld pijn kan doen bij het spelen, springen of rennen.

De liefde die de Dalmatiër voor mensen voelt, lijkt misschien verrassend en onverklaarbaar, gezien het feit dat het ras zijn oorsprong had als werkhond en dat het, vanwege de aard van zijn taken, een zekere mate van onafhankelijkheid ontwikkelde. Deze onafhankelijke houding kan soms worden aangetoond door de neiging van de Dalmatiër om te 'verkennen' als hij onbeheerd wordt achtergelaten. Hoewel het soms lijkt alsof de Dalmatiërs een eigen mening hebben, zijn ze in feite zeer mensgericht.

Onthoud dat, hoewel zelfs het werk van de Dalmatiër als een hond die de koetsen vergezelde, hem op de een of andere manier onafhankelijk maakte, omdat hij op hem moest vertrouwen om zijn werk uit te voeren zonder voortdurend bevelen van zijn Ik hou van Hij groeide op en werd gebruikt om zijn meester naar alle plaatsen te vergezellen. Voeg de genegenheid van de race voor mensen toe aan hun intelligentie en je zult zien dat de Dalmatiërs zich buitengewoon goed aanpassen aan de gemoedstoestand van mensen. Het lijkt alsof ze begrijpen hoe hun eigenaren zich voelen en hun gedrag kunnen aanpassen. Als je wilt spelen, zal de Dalmatiër gelukkig samenwerken. Aan de andere kant, als er iets is dat u zorgen baart, zal de Dalmatiër zich even blij voelen om zich aan zijn zijde te nestelen om zijn steun te tonen.

Het is waar dat Dalmatiërs honden zijn vol energie en behoefte hebben aan activiteit, dus iedereen die overweegt een Dalmatiër te hebben, moet eerst goed voorbereid zijn. Dit is een inherent kenmerk van het ras en eigenaren moeten niet verwachten dat een Dalmatiër graag accepteert dat hij opgesloten wordt in een kleine plaats zonder ruimte om te rennen. Training moet op jonge leeftijd beginnen en moet strikt worden gehandhaafd. Een hond die van nature vol energie is en discipline mist, is een totaal ongewenste combinatie, dus het is geen verrassing dat een Dalmatiër die niet is getraind, een slechte indruk van het ras kan geven.

De Dalmatiër is niet het type hond dat de hele dag moet worden weggelaten. Net zoals de Dalmatiër graag traint, brengt hij ook tijd thuis door, als onderdeel van het gezin. Hij houdt ervan deel te nemen aan alles wat er in zijn familie gebeurt, of het nu gaat om een ​​middag voor de televisie door te brengen of de drukte van de voorbereiding op de nieuwe dag.

Er wordt ook vaak gedacht dat de Dalmatiër een beetje agressief is met andere honden. Maar dit is ook een functie van zijn oorspronkelijke rol als beschermer van paarden en rijtuigen. Als een dakloze hond naderde, was het de taak van de Dalmatiër om hem daar weg te krijgen. Agressie tegen andere honden wordt gemakkelijk vermeden door vroege en constante sociabilisatie. Toch kan het natuurlijke voogdinstinct van de Dalmatiër een voordeel zijn in het huis, omdat je erop kunt rekenen dat het blaft als een waarschuwing als er iets misgaat.

4. Gezondheidsaspecten
Sommige gezondheidsproblemen die de Dalmatiër treffen, worden hier kort besproken, niet om de potentiële eigenaar af te schrikken of om nieuwe eigenaren te alarmeren, maar om hen nuttige informatie te bieden. Alle Dalmatische eigenaren en iedereen die erover denkt eigenaar te worden, moeten op de hoogte zijn van deze informatie om hun Dalmatiërs probleemloos te houden.

de doofheid Het is een probleem dat meestal wordt geassocieerd met de Dalmatiër. Hoewel het geen ziekte is, omdat de hond geen pijn voelt of zijn levensverwachting bedreigt (met betrekking tot of die hond perfect gezond was), is het echter een probleem. Een Dalmatiër wordt geboren met het vermogen of niet om te horen. Het is niet iets dat kan komen als je ouder wordt. De beste preventie is om de puppy te kopen van een gerenommeerde fokker die schriftelijk bewijs kan leveren dat de puppy en zijn ouders zijn getest op de auditieve respons veroorzaakt door de hersenstam (RAPTC) en een normaal gehoorresultaat.

Ze staan ​​bekend om hun uricotelisch metabolisme (In hun urine scheiden ze voornamelijk urinezuur uit als een afvalproduct van het stikstofmetabolisme, de rest van zoogdieren - inclusief de rest van hondenrassen - zijn ureothelisch voornamelijk ureum uitscheidend), wat helaas kan leiden tot de vorming van nierstenen en / of urinoirs, vooral bij mannelijke exemplaren.

de berekeningen Ze kunnen overal in de urinewegen van de hond worden gevormd, van de nier tot de urethra, hoewel de meest voorkomende locatie de blaas is. De stenen kunnen milde irritatie veroorzaken in milde gevallen, of kunnen de urinestroom gedeeltelijk of zelfs volledig blokkeren in ernstige gevallen, waardoor plassen pijnlijk is en in sommige gevallen de levenskwaliteit van de hond permanent in gevaar brengt.

de urineweginfecties en stenen Ze vormen een ander probleem bij Dalmatiërs, maar niet alle honden worden getroffen. Met de juiste preventie kunnen zelfs honden met de neiging om stenen te hebben hun hele leven zonder hen leven.

Dalmatiërs hebben een gevoelige huid en hebben de neiging om te lijden allergieën en andere irritaties, die zich manifesteren in de vorm van huidproblemen. De meeste hebben een behandeling. De ergste bijwerking is dat de vacht er over het algemeen niet gezond uitziet.

Andere veel voorkomende problemen bij veel hondenrassen zijn ook van invloed op Dalmatiërs. Deze problemen omvatten de elleboogdysplasie, heupdysplasie, maagzwelling of -torsie, progressieve retinale atrofie (APR), de ziekte van von Willebrand, immunoglobuline A-tekort (IgA) en epileptische aanvallen.

Dalmatiërs die goed worden verzorgd, hebben de neiging om zonder een van deze problemen een lang en gezond leven te leiden. De beste manier om uw Dalmatiër gezond te houden, is door een goede dierenarts te vinden, bij voorkeur iemand die ervaring heeft met Dalmatiërs.

5. eten
Het dieet is vergelijkbaar met dat aanbevolen voor mensen die lijden aan jicht of nierstenen. Een hoogwaardig natuurlijk dieet, vrij van kunstmatige toevoegingen en chemische conserveermiddelen, is noodzakelijk om de vitaliteit en het algemene welzijn van de Dalmatiër te behouden. Dankzij hun unieke urinezuurmetabolisatie en genetische aanleg voor de vorming van urinestenen, hebben Dalmatiërs een dieet nodig dat rijk is aan hoogwaardige eiwitten, maar laag in purinegehalte.

Het dieet moet zijn: laag in purines (vooral in dierlijke eiwitten die urinezuur in het lichaam metaboliseren), matig in hoogwaardige eiwitten (en zonder bronnen van inferieure kwaliteit eiwitten), hoog in koolhydraten complexe koolstof (volle granen, fruit en groenten met weinig purines die het lichaam helpen overtollig urinezuur kwijt te raken), laag vetgehalte, weinig onnodige vulstoffen (die weinig voedingsstoffen toevoegen en voor het grootste deel leiden tot verhoogde ontlasting) en weinig zout. Dit voedingsevenwicht helpt bij het bevorderen van alkalische urine en houdt urinezuur onder controle.

Bovendien moet dat worden vermeld Sommige Dalmatiërs zijn allergisch voor meel en granen Verschillende, zoals sojabonen, maïs en tarwe, moeten rekening houden met mogelijke allergenen bij het plannen van het dieet. Voedingssupplementen zoals: kaliumcitraat (voor de preventie van calciumoxalaatkristallen) en natriumbicarbonaat (voor de preventie van cysteïnekristallen) kunnen ook worden aanbevolen voor honden met een geschiedenis of een genetische aanleg voor nierfalen en / of Urinesteenproblemen

En tot slot moeten we niet vergeten dat dezelfde aandacht en controle nodig is met de traktaties en prijzen die aan de hond worden gegeven. Veel lekkernijen bevatten een ongezonde combinatie van purines met een tekort aan vlees of gistbijproducten, evenals chemische conserveermiddelen, toegevoegd zout en andere onnodige ingrediënten. Vermijd zoveel mogelijk etensresten, omdat deze veel purinen bevatten en een te hoog zoutgehalte hebben, wat de pH-balans in de urine van uw Dalmatiër negatief kan beïnvloeden, wat leidt tot steenvorming

6. De ideale eigenaar
Het beste type eigenaar voor een Dalmatiër is iemand die voldoende tijd en geduld heeft om voor een hond te zorgen. Dit is geen race die mag doen wat hij wil. De Dalmatiër heeft een type persoonlijkheid dat geweldig kan zijn als het zodanig wordt gevormd dat zijn gedrag voldoende is, maar het kan moeilijk zijn om te controleren als hem niet wordt geleerd hoe zich te gedragen.

Een ander positief kenmerk voor de eigenaar van een Dalmatiër is dat het iemand is die van nature actief is en graag aan verschillende dingen deelneemt. De Dalmatiër zal erg blij zijn als hij deelneemt aan iets met een eigenaar, dus als iemand die al actief is de Dalmatiër in zijn activiteiten kan onderbrengen, zal hij een natuurlijke en wederzijdse band tussen hen vestigen.

U kunt ook lezen over: De mooie Collie-honden.

Video: De Stille Borderline Persoonlijkheid (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send