Dieren

Ibiza en Formentera krant

Pin
Send
Share
Send
Send


Ook bekend als pseudocyesis , de psychologische of utopische zwangerschap is een aandoening die authentieke kenmerken van een echte zwangerschap omvat, maar er zit geen foetus in de embryozak.

Dit laat een vrouw denken dat ze zwanger is en presenteert de symptomen die dit vermoeden ondersteunen, waaronder ongemak, afwezigheid van menstruatie en zelfs een verhoogd buikvolume. Deze symptomen kunnen weken duren, de 9 maanden dat de zwangerschap duurt en zelfs jaren.

Er is echter geen zwangerschap, het is een zeer interessante psychische aandoening. De reden is dat het geen vrouw is die doet alsof ze zwanger is, of deze simuleert. Maar je bewuste en onderbewuste verlangen is zo sterk dat het zich vertaalt in hoe een zwangerschap eruit ziet, maar dat is het niet.

In deze zin zou het heel interessant zijn om te weten hoe vaak psychische zwangerschap voorkomt, wat de oorzaken zijn, de specifieke symptomen en hoe het kan worden behandeld.

Het is belangrijk op te merken dat niet alleen vrouwen dit soort symptomen hebben, het is ook aangetoond bij honden en minder vaak bij mannen.

Hoe vaak komt een psychologische zwangerschap voor?

Het is geen veel voorkomende aandoening , maar het kan elke vrouw overkomen.

De statistieken zijn niet overtuigend, sommigen stellen dat vast slechts 1 op 22.000 vrouwen Ze lijden aan deze aandoening. Anderen zeggen dat echter 1 op 30.000 Vrouwen hebben er last van.

Wat de incidentie van deze getallen ook is, het gebeurt in absoluut extreme gevallen.

In historische gevallen de inc>. Het is echter ook opgetreden bij oudere vrouwen en zelfs bij vrouwen met de menopauze. De gemeenschappelijke factor bij al deze zwangerschappen zijn vrouwen met zeer hoge niveaus van stress omdat ze geen kind kunnen verwekken.

Historisch gezien is het aantal psychologische zwangerschappen in de loop van de tijd afgenomen. Dit komt omdat er nu veel opties zijn waarmee een vrouw zwanger kan worden, en deze geassisteerde reproductietechnieken hebben de stress op dit gebied aanzienlijk verminderd.

Wat veroorzaakt een psychologische zwangerschap?

De eerste oorzaak van een psychologische zwangerschap is drukstress. Dit kan uit vele bronnen komen, een vrouw kan onder druk worden gezet door een groep vrienden, haar familieleden en externe agenten die haar het gevoel geven dat ze zwanger moet zijn om geaccepteerd te worden.

De druk kan zelfs komen van je partner die snel een gezin wil stichten wanneer hij gaat trouwen.

Het kan zelfs worden gepresenteerd in schuldige gevallen>. Er zijn gevallen waarin een meisje zwanger is geworden uit angst voor zwangerschap of vanwege schuldgevoelens nadat ze onbeschermde seks heeft gehad. Dat wil zeggen, het ontwikkelt zoveel "Paranoia" vanwege de seksuele relatie waarvan de vrouw zou kunnen beweren dat ze zwanger is en dit wordt weerspiegeld in haar lichaam als zodanig.

De oorzaak wordt ook als genomen amenorroe . Dit is wanneer een vrouw haar menstruatie niet of onregelmatig heeft en het symbool is van andere, meer serieuze en waardige studieomstandigheden.

Het is correct om aan te nemen dat een vrouw die geen controle heeft over wanneer haar menstruatie komt en constante geslachtsgemeenschap heeft, kan geloven dat ze op elk moment zwanger is. Door deze druk op je geest uit te oefenen, kun je een psychologische zwangerschap krijgen.

Pseudociesis is een volledig mentale aandoening . Het zit in het brein van een vrouw en wordt alleen hierdoor veroorzaakt. Er zijn geen biologische oorzaken die een zwangerschap van dit type kunnen veroorzaken.

De Assisted Reproduction Organisation roept op "Afwezigheid zwangerschap" aan deze voorwaarde en stelt vast dat het meestal voorkomt in de reproductieve leeftijd bij vrouwen die een soort psychologisch probleem hebben en die angst lijden omdat ze niet op natuurlijke of kunstmatige wijze zwanger kunnen worden.

Veel steriele vrouwen hebben dit type zwangerschap gepresenteerd na vele keren proberen zwanger te raken zonder succes.

Andere mogelijke oorzaken houden verband met de belangrijkste, maar specifieke feiten kunnen de mentale aanval veroorzaken die de psychologische zwangerschap veroorzaakt. Deze feiten kunnen zijn:

 • depressie
 • Laag zelfbeeld
 • eenzaamheid
 • Seksueel misbruik tijdens de kindertijd
 • Grote foci van emotionele stress
 • onvruchtbaarheid
 • spontane abortussen
 • Nabijheid van de menopauze
 • perfectionisme

Wat zijn de symptomen van een psychologische zwangerschap?

Zoals vermeld, zijn de symptomen van een pseudociesis vergelijkbaar met die van een normale zwangerschap. Onder deze symptomen zijn:

1. - Afwezigheid van menstruatie of amenorroe:

Het is een van de belangrijkste indicatoren dat een vrouw zwanger is. Het wordt gekenmerkt door de totale of gedeeltelijke verdwijning van vrouwen uit de conceptie. Op deze manier worden vrouwen die aan pseudociesis lijden, gewaarschuwd dat ze zwanger kunnen zijn.

2.- Ochtendmisselijkheid en hunkeren naar:

Net zoals wanneer een vrouw echt zwanger is, kan een psychologische zwangerschap leiden tot misselijkheid en zelfs braken als een symptoom en ook hunkeren naar eetgewoonten. Op deze manier kan de vrouw ook hoofdpijn, brandend maagzuur en een zwaar gevoel in de benen hebben.

3.- Verhoog de borstomvang en melkproductie:

Het hele organisme van een vrouw die aan pseudociesis lijdt, bereidt zich voor op een kind, dus haar borsten bereiden zich voor om de baby borstvoeding te geven, zelfs als het niet echt is. De reden is dat de aandoening de borstklieren zodanig wijzigt dat kan melk en colostrum afscheiden . Daarom groeien haar borsten en produceren ze moedermelk, net als bij een normale zwangerschap.

4.- Subjectieve sensatie van foetale bewegingen

Psychologische zwangerschap kan zelfs de indruk wekken dat de baby in de baarmoeder groeit en trapt en beweegt. Natuurlijk, veel vrouwen met deze aandoening hebben aangegeven dat ze de baby naar binnen voelen bewegen .

Geen externe persoon die uw buik aanraakt, voelt de baby echter. Dit is een beweging in je geest die een gevoel van hyperrealisme geeft.

5.- Toename van het buikvolume

De buik van een vrouw met een psychische zwangerschap wordt opgezwollen door haar houding te wijzigen. De ophoping van bepaalde vloeistoffen, waaronder het vruchtwater, maakt deze soort mogelijk. Dit gebeurt maanden nadat de psychologische zwangerschap is vastgesteld, net als bij een echte. De uitzetting van de spieren van de buik heeft verrassende gezwellen in de baarmoeder van een vrouw mogelijk gemaakt, hoewel er geen baby in haar is.

6.- Vals positief in zwangerschapstests

Dit is specifiek in zwangerschapstests thuis. Het is gebruikelijk dat de utopische zwangerschap thuis resulteert in positieve tests. De reden is dat deze tests de gonadotropins in het lichaam uitgescheiden in de urine. Afhankelijk van de mentaal op het lichaam uitgeoefende druk, is het mogelijk dat dit hormoon in de hypothalamus in grote doses wordt geactiveerd.

7.- Gewichtstoename en lordosis

Deze toename is zelfs groter gebleken dan bij echte zwangerschappen. De buik kan zelfs een vorm aannemen die lijkt op die van de buik van een zwangere vrouw en het is mogelijk dat het gewicht ervoor zorgt dat de lumbale wervelkolom naar binnen buigt vanwege het gewicht, dit fenomeen wordt genoemd lordose.

8.- Intra-uteriene contracties

Op dezelfde manier kan een vrouw met een utopische zwangerschap geloven dat ze op het punt staat te bevallen. Dit komt omdat de weeën net zo sterk zijn als bij een natuurlijke zwangerschap. Het verschil is dat deze niet gepaard gaan met het verbreken van de bron en de levering zelf.

9.- Slaapstoornissen

De meest voorkomende van hen is slapeloosheid, dit is ook een product van hun staat van angst. Op dezelfde manier kunnen ze ernstige paranoia ontwikkelen door te zorgen voor hun zwangerschap of de noodzaak om er vanaf te komen.

10.- Verborgen emotionele behoeften

De gemene deler bij vrouwen die op deze manier zwanger worden, is een verborgen emotionele behoefte die zich uit in fysieke symptomen. Deze vrouwen reageren op een profiel van diep gebrek aan genegenheid, behoefte aan sociale acceptatie, angst en onzekerheid met betrekking tot seksuele relaties en zwangerschap of depressie als gevolg van diepe eenzaamheid.

Depressie zelf is meestal de basis van alle psychologische zwangerschappen. En hoewel depressief veel voorkomt bij mensen, leidt langdurige blootstelling aan dit soort gevoelens en gedragingen tot ernstigere aandoeningen.

In de tweede plaats, angst en angst Ze kunnen ervoor zorgen dat elke vrouw "een echte leugen creëert" en uiteindelijk een zwangerschap van dit type krijgt. Dit is waarom het belangrijk is om de oorzaken achter de aandoening te bekijken, omdat Bij het behandelen van de symptomen verdwijnen de effecten.

Waarin verschilt een echte zwangerschap van een psychologische?

Het is eigenlijk gemakkelijk om een ​​utopische zwangerschap te verwarren met een echte zwangerschap, maar er zijn bepaalde tekenen die deze verwarring kunnen wegnemen:

 1. In een echte zwangerschap de Choriongonadotrofine hormoon (BhCG) , terwijl in een utopie dit hormoon niet als zodanig aanwezig is. De reden is dat dit hormoon wordt geproduceerd door de placenta tijdens de zwangerschap. Als er geen placenta is, zal het hormoon niet aanwezig zijn.
 2. Wanneer de buik van een zwangere vrouw echt groeit, verdwijnt het navelgat, dat wil zeggen, de navel "dooft". Dit is een product van de druk die wordt uitgeoefend door de embryonale zak in de navel, wat niet gebeurt tijdens een psychologische zwangerschap omdat er geen zak is die druk uitoefent.

Wat te doen als u een psychologische zwangerschap vermoedt?

Als een vrouw vermoedt dat haar zwangerschap psychologisch kan zijn, is de eerste stap om te volgen de kenmerken van haar zwangerschap te observeren en onmiddellijk een arts te raadplegen.

Hierna moet een zwangerschapstest worden uitgevoerd in een laboratorium. In het bijzonder een bloedtest die de telling van de uitvoert bhCG en bepaalt of het overeenkomt met de hormoonspiegels in het lichaam van een zwangere vrouw

De vrouw moet ook een echografie van de buik hebben om te laten zien of de baarmoeder leeg is of dat de zwangerschap inderdaad echt is.

Je moet ook de bijwerkingen van sommige pillen controleren. Er is bevestigd dat sommige medicijnen de productie van dopamines kunnen stoppen of remmen en dit kan de symptomen van een valse zwangerschap veroorzaken die een vrouw kan verwarren.

Ten slotte moeten vrouwen met melkafscheiding in hun borsten studies in hun borsten uitvoeren die de aanwezigheid van een tumor in de hypofyse uitsluiten. Dit is verantwoordelijk voor de productie van melk in de borsten.

Wat is de behandeling voor psychologische zwangerschap?

Nadat de psychologische zwangerschap is gediagnosticeerd, moet de vrouw onmiddellijk worden doorverwezen naar een psychiater om haar psychische symptomen te behandelen en om te gaan met haar angst en depressie. Begeleiding is essentieel op dit moment, omdat vrouwen die last hebben van dit soort teleurstelling, hun symptomen meestal verergeren.

De behandeling zelf bestaat er in de eerste plaats in de vrouw ervan te overtuigen dat ze niet zwanger is en dat alles een product van haar verbeelding is geweest. Dit is echt moeilijk omdat pseudociesis gewoon een mentaal ontsnappingsmechanisme is voor een constante staat van psychologische stress en tegenspoed.

Ten tweede worden progressieve psychologische therapieën uitgevoerd. Bovendien wordt vrouwen die utopische zwangerschappen hebben gehad aanbevolen om hulpgroepen en individuele therapieën bij te wonen en hun emoties en ervaringen met vrienden of familie te delen. Dit komt door de behoefte aan steun van andere mensen zodat de symptomen van depressie en angst niet langer verergeren.

Experts reflecteren dat in plaats van de psychologische zwangerschap aan te vallen, de stoornis in de persoonlijkheid van de vrouw moet worden behandeld zodat het symptoom stopt met presenteren. Dat wil zeggen, pseudociesis wordt gezien als een einde aan een langdurige angst- en depressiestoornis.

In veel gevallen krijgen vrouwen een hormonale behandeling om de aandoening te beheersen die wordt gegenereerd nadat het lichaam denkt dat het zich in een zwangerschap bevindt. Evenzo kan de vrouw fysieke oefeningen doen om haar gebruikelijke figuur te herstellen, terwijl de vloeistoffen die de groei in de buik hebben gegenereerd, op natuurlijke wijze door het lichaam worden weggegooid.

Is het mogelijk dat een man psychologisch zwanger wordt?

Volgens deskundigen zijn er gevallen die "psychologische zwangerschappen bij mannen" beschrijven vanwege dezelfde stress als hun partners.

Onder de symptomen zijn misselijkheid, onbedwingbare trek, gewichtstoename en in zeldzame gevallen secretie van sommige hormonen en buikgroei.

Volgens De meest voorkomende methode is dat mannen de situatie van hun partner nabootsen. Dat wil zeggen, uw vrouw is zwanger en ze hebben vergelijkbare of veel voorkomende symptomen tijdens de zwangerschap. “Als de een misselijk is, de ander ook. Als de ene overgeeft, gaat de andere achter. Als iemand aankomt, ook de mens. En zo verder tot ze bevalt ” , legde hij uit tijdens een conferentie. Deze aandoening wordt de Couvade-syndroom

De reden hiervoor is dat veel mannen ernstige persoonlijkheidsstoornissen hebben. Daarom is het noodzakelijk om kenmerken van anderen te kopiëren om hun positie opnieuw te bevestigen. Dit betekent dat als de vrouw (logischerwijs) meer aandacht krijgt dan hij, ze onbewust haar symptomen zou kunnen krijgen om deze aandacht opnieuw te creëren.

Zwangerschap bij honden

Deze aandoening komt veel vaker voor bij dieren, met name bij teven, hoewel er ook gevallen zijn waargenomen bij katten en konijnen.

Er is aangetoond dat ten minste 6 van de 10 gesteriliseerde teven aan dit type zwangerschap lijden. Dit is geen ziekte als zodanig, maar het is een hormonale mismatch die meestal wordt veroorzaakt door de castratie van de honden en hoe de hitte zich ontwikkelt na die castratie.

Op dezelfde manier als bij vrouwen, zijn de symptomen van vrouwelijke honden met pseudociesis vergelijkbaar met die van echte zwangerschap. Deze symptomen zijn onder meer het stoppen van de menstruatie (en dus de hitte), de productie van melk in de borsten en de groei van de buik van het dier.

Bovendien kunnen verschillende onbekenden worden gepresenteerd met betrekking tot de utopische zwangerschap bij vrouwelijke honden:

Wanneer komt het voor?

Het komt meestal voor tussen een en twee maanden na de hitte van de hond, hoewel er geen bevruchting als zodanig is geweest, dat wil zeggen dat het niet nodig is dat het door een hond is gemonteerd.

In tegenstelling tot vrouwen, lijden teven niet van hetzelfde type angst als zij, daarom vindt de fictieve zwangerschap plaats omdat de hormonen die hun eierstokken maken, het lichaam congruent maken met zijn uiterlijk.

Hoe lang duurt het?

Het kon maar een paar dagen duren. In de meeste gevallen lijden teven aan de symptomen van een zwangerschap en verdwijnen ze vervolgens. De meest voorkomende hiervan is borstgroei als een product van pseudo-beheer . Dit komt omdat de hormonen van progesteron en estradiol Ze nemen toe en maken borstvoeding mogelijk.

Het is raadzaam om het dier zorgvuldig te observeren en als de symptomen aanhouden, moet het dier onmiddellijk naar de arts worden gebracht

Veranderingen in het gedrag van huisdieren

Het is ook gebruikelijk dat tijdens dit type aandoening het dier gaat denken en zich gedraagt ​​alsof het zwanger is of de puppy's al heeft gehad.

Onder de gedragsveranderingen is de adoptie van vodden of poppen die zich zorgen maken alsof ze hun kinderen zijn, bovendien kunnen ze moe of angstig zijn, evenals ronddwalen door het huis proberen te verbergen of op zoek naar een plek om te bevallen.

Wat te doen bij de fictieve zwangerschap van een hond?

Eerst moet het dier naar de dierenarts worden gebracht om de aanname te verifiëren en te zien of zijn borsten teveel melk produceren. Dit omdat de productie van melk zonder consumptie kan veroorzaken mastitis en andere stoornissen in diergedrag.

De dierenarts zal de behandeling bepalen. Meestal worden er geen gebruikt, maar de symptomen zullen naar verwachting uiteindelijk verdwijnen.

In meer ernstige gevallen de mastitis en als het gedrag van het dier agressief of extreem depressief wordt Het wordt behandeld met anxiolytica onder deskundig toezicht.

Experts bevelen bepaalde maatregelen aan:

 1. Verwijder de objecten die het dier mogelijk heeft geadopteerd, zodat het idee van voortplanting niet wordt versterkt.
 2. Reduceer of beperk de waterinname redelijk. Dit zou de melkproductie verminderen en altijd zorgen voor de nodige hydratatie van het dier
 3. Vermijd zelfstimulatie van de borsten. Laat het dier of anderen de borsten niet stimuleren met likken, dit zal de mechanismen van afscheiding en melkproductie via hen stoppen.
 4. Verhoog de hoeveelheid lichaamsbeweging
 5. Begeleiding en afleiding. Meestal weerspiegelen de honden bederf en overgevoeligheid om aan dit soort zwangerschap te lijden, dus het wordt ook aangeraden om de hond te verwennen en haar af te leiden met andere activiteiten.

Video: Kapiteinssloep - Wajer Comfort (December 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send